Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה עם קלאץ'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי אני קצת גולש, אבל שאני במצב עמידה ורוצה להתחיל לנוע (על הילוך ראשון כמובן), אז לפי מה שלמדתי נותנים קצת גז ומשחררים את הקלאץ' לחצי גובה, האם זה בסדר ?

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם

רגע רגע

בואו נעשה סדר בבלאגן

1 קיימת תקנה המדברת על נסיעה במורד שההילוך חייב להיות מחובר ומשולב - תקנה 159א

2 בעצירה מוחלטת ( ברמזור לדוגמא) אין כל מניע להישאר בהילוך או להוציא לניוטרל .

אין חוק המדבר על דבר מסוג זה.

ירון מאיר

פורסם
אבל שאני במצב עמידה ורוצה להתחיל לנוע (על הילוך ראשון כמובן), אז לפי מה שלמדתי נותנים קצת גז ומשחררים את הקלאץ' לחצי גובה, האם זה בסדר ?

אין דבר כזה חצי קלאץ', רבע קלאץ', שלוש חמישיות קלאץ' וכדומה, שכח מזה. בכל רכב מהלך דוושת הקלאץ שונה.

אתה משחרר בעדינות את הקלאץ' עד שהוא מגיע לנקודת ההתחברות, כאשר הוא מגיע לנקודה אתה ממשיך לשחרר אותו תוך כדי לחיצה עדינה על הגז (מנקודת ההתחברות ככל שאתה משחרר את הקלאץ' יותר אתה גם לוחץ יותר על הגז, עד שאתה משחרר לגמרה את הקלאץ וממשיך לנסוע כרגיל).

כאשר תצבור נסיון אתה כבר תעשה את זה טוב בלי בעיות, וגם לא יקח לך הרבה זמן להתרגל לרכבים ידניים אחרים שבהם מהלך הקלאץ' שונה.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

לפי מה שמדתי משחררים את הקלאץ' עד נקודת החיבור ונותנים גז, אבל בגלל שהילוך ראשון הוא הילוך קצר אז לא משחררים את הקלאץ' לגמרי, אלא עד החצי בערך (תלוי איזה קלאץ'), ואז שצוברים קצת מהירות (בוא נגיד 20 קמ"ש בערך) לוחצים על הקלאץ' ומעבירים להילוך שני. האם גם אתם עושים כך ?

פורסם

מי לימד אותך נהיגה ? נראה לי המוסכניק שמחליף קלאצ'ים מתחזה למורה לנהיגה ועושה כסף.

את הקלאץ אפשר לעזוב לגמרה גם בהתגלגלות איטית, מה שאתה אומר שורף את הקלאץ, פשוט לא נוסעים ככה, אני לא יודע מי לימד אותך ככה אבל או שהוא לא בסדר או שאתה לא הבנתה אותו נכון.

עוזבים עד נקודת ההתחברות, נותנים טיפה גז, משחררים עד הסוף, נוסעים בהילוך ראשון עם קלאץ משוחרר עד הסוף, ובמהירות הרצויה מעבירים לשני.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אני כבר רואה את הכותרת הבאה :

"המלצה למקום טוב וזול לקניית קלאצ' חדש\תחליפי " .

כל כך קרוב. :)

וכפי שנאמר, חברי היקר מי שלימד אותך נהיגה צריך לקבל על הראש חזק מאוד, או שאתה צריך לקבל על הראש על כך שלא הקשבת כמו בן אדם.

נא ראה הודעה מעלי לשימוש נכון והגיוני בקלאצ'.

פורסם

אין לי אוטו ידני, אני רק שאלתי שאלה, וממש לא אכפת לי אם הקלאץ' במכונית של המורה נהיגה שלי הלך לעולמו.

פורסם

אבקש להבהיר (כמי שהקים את "המהומה"):

בואו ננטרל את הבעיות האורטופדיות שעלולות להיות לי עם הרגל ואת כל הבחורות העירומות שרצות ברחוב ובגללן אני עלול לשחרר את הקלאץ' ולקפוץ קדימה (זה קצת הזוי לא?):

כל מה שהתכוונתי לשאול זה מבחינת הרכב בלבד! מה יותר בריא לו?

הכוונה שלי היא אותה סיטואציה שבה אנחנו מזדחלים בפקק, מכניסים ומוציאים מהילוך ראשון, פעם נוסעים קצת, פעם מתגלגלים קצת והפקק ארוךךךךךך... .

לפעמים אני שואל את עצמי - אולי פשוט לא אעביר לניוטראל? זה יחסוך את כל תפעול ההילוכים. אבל אז אני חושב על בריאות הקלאץ' והאוטו - ומכאן השאלה שלי.

אני חייב לציין שבגלל מגוון התגובות, לא הצלחתי ממש לגבש דיעה...

פורסם

במידה והרגל תחליק מהקלאץ' עקב עייפות, החלקה של הנעל, בהלה בגלל רכב שנתקל בך מאחור או בחורה ערומה רצה ברחוב - הרכב יקפוץ קדימה בפתאומיות. לא בריא.

בשביל בחורה ערומה רצה ברחוב, אני מוכן לקחת את הסיכון :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
בשביל בחורה ערומה רצה ברחוב, אני מוכן לקחת את הסיכון :wink:
אני איתך!

...למרות שבחורות ערומים זה חולרה!

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...