Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה עם קלאץ'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה עדיף בנסיעה בפקק:

להחזיק קלאץ' דרוך כל ה זמן ורק להחליף הילוך כשצריך, או לשחרר הקלאץ' וללחוץ רק כשצריך לנוע (לרוב בהילוך הראשון בלבד).

פורסם
מה עדיף בנסיעה בפקק:

להחזיק קלאץ' דרוך כל ה זמן ו -מנתק את המנוע מהגלגלים אין חיבור, אין מעבר של תנועה ,

רק להחליף הילוך כשצריך הכל תלוי במהירות :הילוך נמוך- יותר כוח ,הילוך גבוהה- יותר מהירות, או לשחרר הקלאץ' וללחוץ רק כשצריך לנוע כאשר הינך רוצה לנוע עליך לשחרר את דוושת הקלאץ(לרוב בהילוך הראשון בלבד).

לשמירת הקלאץ

כדאי והכי טוב :

או דוושה לחוצה עד הסוף או משוחררת לגמרי

כאשר הדוושה לחוצה למחצה ישנו בלאי מואץ

ירון מאיר

פורסם

נראה לי שהוא התכוון מה יותר עדיף, לנוסע עם קלאץ לחוץ תמידית וברגע שתריך לזוז לעזוב עד לנקודת המגע ולגלוש או ברגע שעוצרים לשחרר את הקלאץ ולהעביר לניוטרל וברגע שצריך לנסוע ללחוץ עליו שוב ולהתקדם עם הרכב ממול.

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם

דוושת קלאץ' לחוצה גורמת גם היא לבלאי בקלאץ'.

אם אכן ירדנו נכון לעומק דעתך למרות השאלה המנוסחת בצורה מאוד לא ברורה -

הדרך הבריאה ביותר לשמור על אורך חיי הקלאץ' בזמן עצירה היא לחיצה קצרה ובריאה כדי לצאת מהילוך והשארת התיבה בניוטראל.

בנוסף - לא בטיחותי לעמוד עם הרכב כשהתיבה משולבת להילוך והקלאץ' לחוץ. במידה והרגל תחליק מהקלאץ' עקב עייפות, החלקה של הנעל, בהלה בגלל רכב שנתקל בך מאחור או בחורה ערומה רצה ברחוב - הרכב יקפוץ קדימה בפתאומיות. לא בריא.

פורסם

אם תישאר על חצי מהקלא'ץ אתה עלול לשרוף אותו/ לגרום לבלאי מואצץ כמו שאמרו מלפניי, לדעתי , עדיף לך ליסוע או אם קלאץ לחוץ עד הסוף, או בלי קלא'ץ

סע בזהירות :idea:

Suzuki Jimny

פורסם

הדרך הבריאה ביותר לשמור על אורך חיי הקלאץ' בזמן עצירה היא לחיצה קצרה ובריאה כדי לצאת מהילוך והשארת התיבה בניוטראל.

בנוסף - לא בטיחותי לעמוד עם הרכב כשהתיבה משולבת להילוך והקלאץ' לחוץ. במידה והרגל תחליק מהקלאץ' עקב עייפות, החלקה של הנעל, בהלה בגלל רכב שנתקל בך מאחור או בחורה ערומה רצה ברחוב - הרכב יקפוץ קדימה בפתאומיות. לא בריא.

המנוע ידומם מיידית ביחוד שהרגל השניה לוחצת על ברקס.

אם הרגל חשובה לך, ואתה לא רוצה להגיע מצב של אוובר-אול לרגל(:-P )

כדאי מאוד שבפקקים שצריך לעמוד הרבה זמן יחסית בין תנועה לעצירה

עדיף לשים ניוטרל ולהוריד את הרגל מהקלאץ'

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

מסכים ב 100%

אבל האם אין חוק שאומר שחייבים להיות בהילוך כל הזמן ? אני יודע שזה מה שלימדו אותי בזמנו בלימוד נהיגה..

פורסם
אבל האם אין חוק שאומר שחייבים להיות בהילוך כל הזמן ? אני יודע שזה מה שלימדו אותי בזמנו בלימוד נהיגה..
החוק גם אומר שצריכים להיות להיות עם שתי ידיים על ההגה ולהוריד את היד רק כדי לבצע העברת הילוכים.

Give me a break!

:-P **

**(תביאו לי לבנה, או בלם)

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם

רגע אז אתם רוצים להגיד לי שהתלמידים המיסכנים בת''א

מחזיקים את הרגל על הקלאץ' כל הפקק אין סיכוי

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם
רגע אז אתם רוצים להגיד לי שהתלמידים המיסכנים בת''א

מחזיקים את הרגל על הקלאץ' כל הפקק אין סיכוי

אפילו בטסט אפשר לשלב ניוטרל ברמזורים אדומים, עשיתי את זה ועברתי... זה אפילו מרשים את הבוחן, אתה מראה לו שאתה מקצועי יותר ולא נלחץ כשיש ירוק וצריך להעביר מהר לראשון..

אם טסטרים לא מכשילים על זה - בטוח שזה לא כ-ז-א-ת עבירה גדולה..

כל אחד רוצה להיות גנן, ולגדל קצת דגן בגן

אני יושב לי על ענן ומחכה שכבר תבינו :wink:

פורסם

לפי החוק אסור לשלב לניוטרל שהרכב נוסע ! ז"א שיש לו מהירות. אם האוטו עומד אז ברור שמותר לשים בניוטרל.

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם

כשהקלאצ' לחוץ יש גם שחיקה של מיסב הלחץ. לאט לאט אבל בטוח.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...