Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לפחות בתחילת השרשור נתפסו לת"א אילת ולקיצור של שעה. 

התשובה מן הסתם היא גם אישית ולא מתמטיקה שנכונה לכולם.

מישהו עם פיקנטו מול אחר עם פרארי (כדוגמא. יש דוגמאות פחות אגרסיביות שהנינוחות שלהן תסייע לטיסה רגועה במסלול כזה) ומאפייני נהג שונים, כנראה יספקו תשובה שונה.

בגדול, הפחתה של 25% במקרה הזה בהחלט אפשרית. רוב הדרך אינה הררית, עירונית או מפותלת במיוחד.

בשעות שוממות אני מכיר גם מי שעשה הרבה יותר מהר.

לגבי היומיום - זה יותר מעניין. לפחות אצלי, תנאי הכביש אינם מאפשרים יותר מקיצור של דקות בודדות מאוד. בגלל קוצר המסלול, הרמזורים והעומס.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
  • אהבתי 1
פורסם

אם אני גוזר על ווייז זמנים זה לרוב בכבישים מפותלים בשעות מתות או בכבישים בינעירוניים בשעות מתות עוד יותר.

• רעיון טוב! 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אולי אפשר לחסוך עם הנהגים בישראל יסעו כחוק כמו בגרמניה. יאותתו, לא יכנסו לנתיב לא פנוי, ישאירו את השמאלי רק לעקיפות, על משאיות תאסר הנסיעה בשמאלי. ורק אז, אולי, תוכלו לחסוך זמן בנסיעה בכביש 6 או בנסיעה בשעות הלילה. נהיגה מעל 160-170 קמ"ש דורשת ריכוז על, משהו שניתן לעשות למשך כמה דקות ולא יותר. מהירויות של 200 קמ"ש ומעלה דורשות בקושי למצמץ וריכוז לא פשוט לנהג רגיל. כל זה נכתב מניסיון של הרבה פעמים בכבישי גרמניה המצוינים. בישראל רק בלילות זה אפשרי וגם אז זה לא פשוט. ותכלס, הפקקים הלא נגמרים גורמים לי לחשוב שקורקינט מגיע מהר יותר לכל מקום בגוש דן.

• אהבתי 3
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

הבעיה לא המהירות, אלא הדבילים שלא יודעים להשתמש בכביש נכון. 

אלף פעמים מצאתי את עצמי מבצע עקיפות לא חוקיות בעליל... בגלל כמה אידיוטים שמשתלטים על הנתיב. 

אבל בהנחה והייתה פה תרבות נהיגה, והכבישים היו במצב טוב שהיה מאפשר מהירות גבוהה, והיה סדר בכבישים.  

ויש רכב עם טנק דלק מספיק גדול כדי שלא אצטרך לעצור כל הזמן. 

הייתי חוסך 20 דקות בשעה בכביש מהיר, פתוח מסודר. 

הייתי נוהג ב 160 בכיף, מהירות שלא תעמיס על האוטו יותר מדי, וגם שלא תבזבז לי הרבה דלק, יחסית. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, Michazzz כתב:

נהיגה מעל 160-170 קמ"ש דורשת ריכוז על, משהו שניתן לעשות למשך כמה דקות ולא יותר. מהירויות של 200 קמ"ש ומעלה דורשות בקושי למצמץ וריכוז לא פשוט לנהג רגיל.

אני משער שזה תלוי גם בסוג הרכב.

יש אופנועים שיכולים לשבת יום שלם על מהירויות כאלה, והרוכב די נינוח.

ברור שצריך ריכוז בנהיגה/רכיבה, אבל זה מבחינתי א'-ב' בכל תנועה עם רכב בכלל.

ב-200 ומעלה כבר מתחילה להיווצר "ראיית מנהרה" -

ואז באמת נדרש כבר ריכוז על וגם תכונות נהג/רוכב בעיקר מבחינת מהירות של עיבוד נתונים במוח.

פורסם

נסעתי פעם טרמפ מחיפה למרכז אם אחד ש90% מהדרך לא ירד מ150, והחיסכון בזמן היה די רציני 

זה היה בשלוש בלילה (למעט מתנחל שמאל אחד שהיה בערך על 130🙃) היה כמעט ללא ברקסים

(סונטה 2020 בערך רכב מדהים)

פורסם

כל משפחתית מודרנית תהיה נינוחה מאד ב150 קמ"ש.
כל רכב עם מעל 150 כ"ס ובידוד רעשים מודרני יהיה נינוח במהירות הזאת.

זה לא דורש ריכוז 'על', או יכולות על אנושיות השמורות ליחידי סגולה, זה רק דורש לעזוב את הטלפון ולהסתכל על הכביש.

• אהבתי 4

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 1 דקה, shellcase כתב:

כל משפחתית מודרנית תהיה נינוחה מאד ב150 קמ"ש.
כל רכב עם מעל 150 כ"ס ובידוד רעשים מודרני יהיה נינוח במהירות הזאת.

זה לא דורש ריכוז 'על', או יכולות על אנושיות השמורות ליחידי סגולה, זה רק דורש לעזוב את הטלפון ולהסתכל על הכביש.

בהחלט

המחמאה לרכב לא הייתה רק בגלל זה.

אף אחד לא אמר שזה דורש ריכוז על או משהו מיוחד (לעזוב את הטלפון לא כזה מיוחד אני עם טלפון כשר)

נושא השרשור הוא האם נהיגה מהירה יותר לאו דווקא בהגזמה חוסכת או לא

פורסם

נקודה קטנה נוספת:

השרשור התחיל מ'כמה נחסוך ביחס לנסיעה כחוק', בעוד עיקר ההתייחסות כאן הייתה ל'ביחס לאיך שאני נוהג בפועל'.

רוב הנהגים לא נוסעים כחוק.

לדוגמה, בכביש 443 המהירות הממוצעת היא באזור 110-115 קמ"ש (לא בשעות העומס).

ואם מדברים על לגזור זמן מווייז, גם הוא לא מחשב את הזמן ביחס לנסיעה חוקית, אלא נסיעה מעשית.

מה שאומר שביחס למהירות 'חוקית' הייתם חוסכים הרבה יותר.

• אהבתי 1

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם
לפני 44 דקות, _DownLoaD_ כתב:

כל עוד הכביש במישור, נסיעה ב 200 קמ"ש בכביש דליל מרגישה בטוחה ורגועה.

כביש ריק ללא עיקולים עם רכב חזק ויציב ונהג מרוכז - אין שום בעיה על 200, אבל אתה אף פעם לא יכול לדעת באיזו שניה אחד מהנתונים ישתנה ויפתיע אותך.

מספיק בור קטן בכביש שבמהירות 120 אתה רגיל לתת סיבוב קטנטנן אבל פתאומי כדי להתחמק ממנו, ובמהירות כזאת אסור לעשות את זה, ומתוך הרגל תבצע טעות קטנה שעלולה להסתיים באיבוד שליטה מוחלט.

נכון שכל אחד מכיר כמה נהגים שעושים את זה קבוע והכל בסדר, אבל מצד שני רוב הנהגים שגמרו את החיים (שלהם או של אחרים) על 200 קמ"ש זה היה אחרי שעשו את זה המון פעמים וכבר היו בטוחים ש"לי זה לא יקרה"

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
בתאריך 7.6.2023 בשעה 11:17, BoazB11 כתב:

ב-200 ומעלה כבר מתחילה להיווצר "ראיית מנהרה" -

נשמע כמו חוויה שלקוחה מסרט. בכביש מתאים זה ממש לא קורה. 

כבישים מהירים שמאפשרים נסיעה כזו - אוטובאן למשל אבל גם 6 - נהנים מישורות ארוכות עם ראות מעולה ובלי "תפאורה" שסוגרת על הכביש באופן צמוד לאורך זמן.

לא חסרות מכוניות ש 160+ זה שיוט עבורן. לא רועשות ומספקות תחושת בטחון. כך שלא מדובר בנסיעה מתישה ולא משהו שקשה להתמיד בו למרחקים ארוכים. התקצרות זמן הנסיעה במקרים כאלו מבורכת.

במקרים יותר נדירים אך לא מאוד יש גם מכוניות שבזלזול יעשו זאת ב 200...

אגב, אותן מכוניות בדיוק אכן נוסעות באוטובאנים ואוטוסטרדות במהירויות כאלו ונהוגות ע"י בשר ודם... כך שהחשש שיש בעיה אנושית או מכנית אינו מבוסס. זה בעיקר תרבות ותשתית.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם
לפני 47 דקות, מיץ פטל כתב:

נשמע כמו חוויה שלקוחה מסרט. בכביש מתאים זה ממש לא קורה.

כך שהחשש שיש בעיה אנושית או מכנית אינו מבוסס. זה בעיקר תרבות ותשתית.

לא ממש, וממש לא...

המונח "ראיית מנהרה" (או ראיית צינור) מתייחס לפיזיולוגיה האנושית.

שדה ראייה של אדם ממוצע הוא קרוב ל-180 מעלות בעמידה או בתנועה בקצב הליכה של 4 קמ"ש.

ככל שעולה מהירות התנועה עולה בהתאם גם כמות הפרטים והקצב בו הם נקלטים במוח.

במצב של 'עודף מידע' מופעל מנגנון אוטומטי המצמצם את המידע ה'פחות חשוב' מהצדדים והמיקוד עובר קדימה יותר ויותר.

*במהירות של 40(!) קמ"ש שדה הראייה כבר בסביבות ה-100 מעלות. ב-130 קמ"ש זה כבר בסביבות ה-30 מעלות.

ב-200 קמ"ש ומעלה שדה הראייה כבר מצומצם מאוד ומכונה "ראיית מנהרה" או צינור.*

תשתית טובה ומתאימה למהירויות גבוהות היא בעצמה סוג של מנהרה...

כביש 6 לדוגמה כשהוא פנוי, מאפשר נהיגה בטוחה למדי גם עם שדה ראייה מצומצם.

יש גדרות שמונעות כניסת בע"ח, יש הפרדה מהתנועה הנגדית, ומספיק רוחב כדי לא לנהוג 'על הסכין'.

בכביש כזה אפשר לפתוח גז ולעלות למהירות גבוהה בבטחון יחסי שנובע מתנאי התשתית, גם כששדה הראייה כבר צר מאוד.

** הנתונים מתוך הזכרון של מאמרים מקצועיים בנושא שקראתי כשעסקתי בתחום האופנועים.**

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 3
פורסם
בתאריך 7.6.2023 בשעה 15:05, עוזי ל כתב:

נושא השרשור הוא האם נהיגה מהירה יותר לאו דווקא בהגזמה חוסכת או לא

התגובה לא הייתה רק לך :)

בכל מקרה - אני לא חושב שיש פה נושא להתלבטות. אם תסע מהר יותר אתה חד משמעית תעבור מרחק נתון בזמן קצר יותר.

הדיון (בפועל) הוא כמה זה משמעותי - יש פה עלות תועלת של דלק-זמן-בריאות.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

משל הארנבת והצב... :-)

בשנות ה-80 עבדתי בתור שליח בתל אביב.

היינו חבורה של קמיקזות על וספות, טסים כמו שרק בגיל טיפש-עשרים-וקצת העזנו.

חוץ משוקי.

הוא היה מתנהל עם הווספה שלו באטיות, בשאנטי ובנחת.

בקשר תמיד היו אומרים לו להזדרז, אבל איכשהו ההספק שלו היה בין הגבוהים במשרד...

מסתבר שלאורך זמן המשקל של המהירות בדרך אל היעד הוא רק פרמטר אחד מתוך כמה,

כשאנו בעולם המעשי ולא התיאורטי.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...