Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפור קליטת FM בתוך הבית? (תמונות)

ירחמיאל
שימו לב! השרשור הזה בן 492 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

מבעד לערפילי הסניליות שלי אני בהחלט זוכר שפתחתי כאן שאלה דומה, אבל הפעם מדובר במשהו קצת אחר.
מדובר באדם מבוגר, גיבור ישראל, שממעט לצאת מהבית והוא קשוב בכל נימי נפשו לרדיו שלו.
הבן שלו שמטפל בו נמצא בחו"ל ואני מוצא עצמי עוזר לו בזמן האחרון. יש לו רדיו טייפ/דיסק מיושן מתוצרת "כן" בערבית.
88 ועוד תחנה (לא זוכר כבר) הן האהובות עליו ודווקא הן נשמעות לאחרונה כמו גניחות של גמל חולה.
אשמח לקבל רעיונות כיצד לשפר לו הקליטה, הכוונה לרעיונות של הסבר כמו לתוכי כי אני אין לי מושג מה אני עושה, לא מבין בזה בכלל.
כלומר - אני מבקש לא הסברים בסגנון "קח כבל XYZ ותחבר לטיונר", כי אין לי מושג למה הכוונה. פשוט הסברים להדיוט בסגנון עשה כך וכך - ואני אבצע.
אולי נצליח לשפר את איכות החיים שלו.
תודה מראש וסליחה על החוצפה, לא מתכוון לזה כמובן.

a.jpg

b.jpg

c.jpg

d.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לי בעיה דומה אצל אמא שלי, היא גרה בתוך ואדי עם קליטה גרועה. בינתיים היא משתמשת בערוצי הרדיו של הוט. אם האיש מסתדר עם מחשב או טלפון חכם אפשר ללמדו להשתמש בסטרים של התחנות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 דקות, ירחמיאל כתב:

88 ועוד תחנה (לא זוכר כבר) הן האהובות עליו ודווקא הן נשמעות לאחרונה כמו גניחות של גמל חולה.
אשמח לקבל רעיונות כיצד לשפר לו הקליטה, הכוונה לרעיונות של הסבר כמו לתוכי כי אני אין לי מושג מה אני עושה, לא מבין בזה בכלל.

a.jpg

התמונה שצירפת. 

נתחיל בשאלה הראשונה- האם ניסית להזיז את המערכת למקום אחר בבית? אולי שם יש קליטה טובה יותר. 

השאלה השנייה- הכבל שאתה רואה בתמונה. ניסית "לשחק" איתו? זו להבנתי האנטנה של הקליטה. לפעמים אם היא זזה הקליטה מתחרבשת. או לחילופין אם יש לידה משהו מברזל או משהו, זה גם יכול לברווז את הקליטה. 

דבר אחרון שאפשר לעשות- איך נראה הקצה השני של האנטנה? אולי אפשר לחבר לה עוד חוט חשמל ולהאריך אותה לכיוון של חלון או משהו. תמונה תעזור לי לעזור לך. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה.
ובכן כמובן שכבר שיחקתי עם חוטי האנטנות השונים, הזזתי לפה ולשם ולראשי (FM, חוט "גלוי") גם חיברתי חוט תיל נירוסטה שמצאתי אצלו, אורך בערך 1 מטר.
זה טיפה שיפר אבל עדיין שומעים קטסטרופה.
אין מכשירים ממתכת ליד הרדיו.
אין אפשרות להזיז הרדיו למקום/חדר אחר, לצערי. זה בעצם מה שמסבך כל כך את המצב.

עריכה אחרונה על ידי ירחמיאל
שגיאת הקלדה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האם יש לך מכשיר רדיו אחר שתוכל לבדוק איתו אם הקליטה תקינה והבעייה במערכת הספציפית או שיש בעיית קליטה כללית? 

ולא סמארטפון, שם הרדיו מועבר דרך האינטרנט ואין קשר ל-FM.

אם לאיש יש אינטרנט, אולי ניתן ללמד אותו להשתמש ברדיו אינטרנטי. 

אם לא, אולי הגיע הזמן להחליף את המערכת הישנה הזו- מערכת חדשה בסיסית עולה היום פחות מ-400 ש"ח.

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא חייב לקנות רדיו, רק צריך לדעת מה המיקום שלך או של המבוגר, אולי אצליח לדוג רדיו דרך אחת הקבוצות בפייסבוק או דרך אגורה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

היתה לי מערכת דומה עם אנטנת fm שנראית כמו טבעת מרובעת, אפשר לקנות את זה בגרושים וזה אמור לשפר לו את הקליטה.

IMG_20230529_150827.jpg

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לכולם.
אעדכן את בנו שנמצא בניכר (כרגע לילה שם).
אשמח להמלצות לרדיו אינטרנטי ולרדיו FM איכותי סטנדרטי.

לפני 13 דקות, SlowRide כתב:

היתה לי מערכת דומה עם אנטנת fm שנראית כמו טבעת מרובעת, אפשר לקנות את זה בגרושים וזה אמור לשפר לו את הקליטה.

IMG_20230529_150827.jpg

אנטנה מרובעת שכזו יש לו כבר כעת, אבל היא לא מחוברת ל- FM אלא ל- MW Loop (באחת התמונות שצירפתי בהתחלה).
יכול להיות שזה לא תקין?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

אני חושש שזה חיבור לאנטנה של am

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בגדול מה שמשפיע על הקליטה זה:

1. מקלט רדיו

2. מיקום יחסית למשדר

3. אנטנה

את 1 אתה אומר שאי אפשר לשנות, את 2 בטח שאי אפשר ולכן נשאר רק את 3 - האנטנה שהוזכרה קודם (המרובעת אכן ל MW = AM. הארוכה שמתפצלת ל-2 היא FM).

מה שכן אם יש בסביבה של החדר/בנין ברזל גדול נניח צינור ארוך או חתיכת פח שלא מוארק - שווה לנסות לחבר לאנטנה, לפעמים זה יכול לעזור.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, baer כתב:

מה שכן אם יש בסביבה של החדר/בנין ברזל גדול נניח צינור ארוך או חתיכת פח שלא מוארק - שווה לנסות לחבר לאנטנה, לפעמים זה יכול לעזור.

ובכן, יש לי היכולת למתוח חוט חשמל חד גידי (או ללפף 2-3 כאלה יחדיו) ולמתוח אותו בחוץ.
אי חושב שאוכל להגיע לגג (הוא גר בבנין ישן בן 3 קומות, בקומה האחרונה). לגג יש מעקה מסביב.
אין לי בעיה לנסות, אם לא יועיל - לא יזיק.
שלוש שאלות:

האם החוט צ.ל. חשוף? נחושת גלויה? או שניתן לעבוד גם עם חוט מצופה בידוד?

האם יש צורה עדיפה למתיחת החוט? נגיד לעשות איתו עיגול? מרובע? גודל ה"אנטנה" הזו?
האם לעובי החוט יש משמעות? האם ללכת עם ליפוף של כמה כאלה יחדיו ע"מ ליצור חוט עבה יותר?

שוב תודה לכולכם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצאתי לך את ֶספר ההוראות של המכשיר.

בתמונות החוט המשתלשל מהקופסה משמש למטרה זו.

לידו יש כניסה למחבר קואקסיאלי, חפש אנטנה עם מחבר מתאים ועכבה 75 אוהם. כמו השמאלית בתמונה (שאין לי מושג מה היא שווה).

אם אתה רוצה לחבר אנטנה חיצונית אתה צריך למצוא אנטנה 75 אוהם ולמתוח קואקס תואם עם מחבר מתאים. אנטנות יאגי שהכרנו פעם (בעיקר לטלוויזיה) לא מתאימות, קודם כי אינן מתאימות לתדר של הרדיו, וגם כי הן אנטנות מאוזנות עם עכבה 300 אוהם שמהן יורד כבל שטוח עם אותה עכבה. לטעמי ההשקעה היא overshoot רציני לצרכים.

זוג המחברים הקפיצים מיועדים לאנטנה טבעתית ל-AM, כמו הימנית בתמונה שהעלה @SlowRide

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, ירחמיאל כתב:

אשמח להמלצות לרדיו אינטרנטי

פלאפון ישן עם אפליקציה של "כאן", ורמקול בלותות'. 

או לחילופין חבר את הפלאפון לכניסת aux של המערכת אם יש לה אחת כזו.

יום טוב גם לך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שידורי רדיו אנלוגיים, הם שירות נכחד, כמו, נניח גיבורים ישראליים.

המשדרים בישראל עתיקים הם אמורים להיות מתוחזקים ע"י בזק, שאין לה שום אינטרס לעשות זאת היטב, ואף אחד לא מפקח או דורש ממנה לעשות זאת.

,המשדרים תוכננו מראש בהספק נמוך מידי, הבנייה לגובה חוסמת את הגלים, התדרים צפופים מידי, ועל זה תוסיף תחנות פיראטיות, ותחנות מהשטחים הפלסטיניים שמשדרות עם משדרים חזקים "ליד" התדרים של התחנות הישראליות.

עם כל הכבוד לנוסטלגיה ולהרגלים הישנים- כדאי לעבור לרדיו דיגיטלי (דרך עידן פלוס) או לרדיו אינטרנטי.

אם אתה ממש מתעקש- אנטנה 360 איכותית על תורן גבוה על הגג.

שום אילתור עם חוטי נחושת וליפוםים לא יעבוד. בטח לא באיזור בנוי בצפיפות. אנחנו לא בשנות ה80....

• רעיון טוב! 1

1. MAZDA 3 ACTIVE 08 1.6

2.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

נפרדנו בצער מהטריוס הקשישה...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מודה לכולכם על העזרה. ההסברים נתנו לי להבין שחבל על הזמן.
אסביר לו בפשטות ואציע את הרדיו האינטרנטי. חשוב לי שהוא יישאר בתבנית של להגיע למטבח וללחוץ על כפתור הרדיו, וזה יידלק.
כל שאר הרעיונות (דרך האינטרנט וכו') הם נכונים יותר, אבל אני מכיר את הבנאדם. זה לא בשבילו. חשובה לו התבנית הרגילה.

אשמח לקבל המלצות לרדיו אינטרנטי במחיר לא מופקע, כמו כן אם צריך לשים לב למשהו מיוחד.
אם הבן שלו ישתף פעולה ויסכים, ארכוש לו דרך עליאקספרס, איביי ודומים.
שוב תודה. עשיתם מצווה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...