Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אנחנו עומדים לפני קניית רכב סופרמיני שישמש רכב ראשי בבית (נסיעות בעיקר בתוך גוש דן, כמה פעמים בשבוע נסיעות החוצה לאיזור השרון). אין דרישות גודל בכלל והנסועה אמורה להיות 10-15 אלף קמ בשנה ולכן צריכת דלק לא מאוד משמעותית, הקטגוריה הנבחנת היא סופמיני כמו שיותר בטוחות והתקציב הוא בין 70-90 אש״ח.

מתמודדות בולטות כרגע הן:

* טויוטה יאריס: מאוד בטוחה, חסכונית בדלק בצורה משמעותית לעומת האלטרנטיבות (50 אחוז הפרש גם בגרסה הלא היברידית), אמורה להיות חסכונית, אמורה לשמור על ערך טוב (מה שגם שם אותה בקצה הגבוה של סקאלת המחירים), עלות ביטוח הרבה יותר גבוהה, אולי תתקזז עם צריכת דלק.

* יונדאי i20: הכי פחות בטוחה מבין הנשקלות, הדגם הבטוח הוא רק החל מ2021 ולכן יותר יקר, מצד שני מראש רכב יותר זול אז מתאזן. אמינות גבוהה.

* רנו קליאו: חביבת ליבי, הכי בטוחה (בדגם rs line), יחסית זולה מהאחרות, יתרון נוסף הוא שהיא זמינה החל משנת 2019 אז אולי יהיה אפשר למצוא ספצימן ישן ויותר זול, צריכת דלק כמו של היונדאי. חשש משמעותי: אני יודע שבדגם הקודם היו פאקים משמעותיים באמינות בתחום הגיר והמנוע, עכשיו כשהרכב על הכביש כבר 4 שנים, האם אפשר לסמוך על הרכב שלא ישפוך מנוע?

בשורה תחתונה: רכב סופמיני עד 90k, כמה שיותר בטוח, כמה שיותר קומפקטי, האם השיקולים שהעליתי נכונים?

פורסם

לקליאו החדשה מנוע וגיר שונים מדור 4.

לעומת היאריס , הקליאו נוחה וזריזה יותר משמעותית .וברמת אבזור rs גם סלון נעים יותר.

היאריס היברדית חסכונית, אך מושבים נוקשים ונוחות זה פחות הצד החזק שלה. אך שמירת ערך

תהיה עדיפה מהרנו, הטיוטה גם פחות שקטה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אח שלי קנה לפני כמה חודשים את הקליאו rs שנת 2020, המנוע והגיר בגרסא של 1.33 זה מנוע שרץ לא מעט ברנו גראן קופה/ניסאן קשקאי ואקס טרייל וגם בכמה דגמים של מרצדס, לא שמעתי על בעיות במנוע, מה שכן הגיר בגרסא 1.33 הוא רובוטי דו מצמדי מה שאומר שאני לא יודע כמה הוא יאהב נסיעה בעיר, שים לב שמנוע 1.33 היה בין השנים 2019-2021 אחכ כבר אין אותו בקליאו, בגרסא הנוסת בקליאו יש מנוע של ליטר טורבו ובו יש גם תיבת רציפה שעלייה אין לי מושג.

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

• תוכן חדש...