Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מבין שאין תשובה חד משמעית. ואם יש ספק, אז זה כנראה אסור.

הסיבה שאני שואל היא מקרה שקרה לי אמש.
מונית עצרה ברחוב צר והורידה נוסעים וכבודה.
דיוושתי על אופניים והתכוונתי לעקוף את המונית מצד דלת הנהג. והנהג שעמד ליד תא המטען הזהיר אותי לא לשרוט את המונית.
עברתי למהירות הליכה, וכשחלפתי ליד המראה, קיפלתי אותה כדי שלא יהיה אפילו חשש קל למגע בין הכידון למונית.
חלפתי על פני המונית ואז שמעתי את נהג המונית מקלל אותי בצעקה "בן-כלב".
עצרתי וניסיתי להבין מה הוא רוצה. הוא הסביר שמדובר במראה חשמלית, שאסור לקפל אותה.
הוא לא ביקש ממני פרטים, והסתפק בריצה מאיימת+קללה+הסבר נמרץ.

לעיתים, כשמשאית (עד 12 טון) מנסה לעבור ברחוב צר, אני נוהג לקפל את מראות המכוניות משני צידי הרחוב, כדי למנוע תלישה שלהן (בכל יום אני רואה מראות תלושות או שבורות כאן).
אני מבין כעת שאני לא מיטיב עם  בעלי המכוניות, אלא בבורותי גורם נזק.

פורסם

אישית, בלי קשר למראה חשמלית או מכנית, לא הייתי מעיז לקפל מראה של רכב אחר
אפילו אם הכוונה היא טובה. יש אנשים שיכולים בקלות לקפל אותך בחזרה עם אגרוף (במקרה הטוב...)

אגב

הופתעתי מהקללה המעודנת יחסית שזכית לקבל מנהג המונית 😆

• אהבתי 2
פורסם
לפני 25 דקות, PelegOhel כתב:

אני מבין שאין תשובה חד משמעית. ואם יש ספק, אז זה כנראה אסור.

הסיבה שאני שואל היא מקרה שקרה לי אמש.
מונית עצרה ברחוב צר והורידה נוסעים וכבודה.
דיוושתי על אופניים והתכוונתי לעקוף את המונית מצד דלת הנהג. והנהג שעמד ליד תא המטען הזהיר אותי לא לשרוט את המונית.
עברתי למהירות הליכה, וכשחלפתי ליד המראה, קיפלתי אותה כדי שלא יהיה אפילו חשש קל למגע בין הכידון למונית.
חלפתי על פני המונית ואז שמעתי את נהג המונית מקלל אותי בצעקה "בן-כלב".
עצרתי וניסיתי להבין מה הוא רוצה. הוא הסביר שמדובר במראה חשמלית, שאסור לקפל אותה.
הוא לא ביקש ממני פרטים, והסתפק בריצה מאיימת+קללה+הסבר נמרץ.

לעיתים, כשמשאית (עד 12 טון) מנסה לעבור ברחוב צר, אני נוהג לקפל את מראות המכוניות משני צידי הרחוב, כדי למנוע תלישה שלהן (בכל יום אני רואה מראות תלושות או שבורות כאן).
אני מבין כעת שאני לא מיטיב עם  בעלי המכוניות, אלא בבורותי גורם נזק.

אפשר להבין את הכעס של נהג המונית. לא רכוש שלך? אל תעז לגעת.

מנטליות ישראלית מזעזעת בעיניי, ומראה על חוסר כבוד לרכוש האחר.

• אהבתי 2
  • רעיון גרוע 1

2016 BMW M235i.

• פיתרון
פורסם

זו בדיוק הסיבה שאפשר להזיז את המראה וזה לא גורם נזק. כי הציפיה היא שאדם ממוצע יקפל את המראה במקום לשרוט או לשבור אותה, כשהרכב עומד בצד והמעבר צפוף מדי. אז המראה בנויה לשרוד את זה. אם תשים לב, רוב המראות המודרניות גם יכולות להתקפל נגד הכיוון - גם זה כדי למנוע שבירה שלהן כשמישהו כן פוגע במראה במקום לקפל אותה.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 2
פורסם
לפני שעתיים, Fraysa כתב:

אפשר להבין את הכעס של נהג המונית. לא רכוש שלך? אל תעז לגעת.

מנטליות ישראלית מזעזעת בעיניי, ומראה על חוסר כבוד לרכוש האחר.

במקרה שלי, אתה צודק. נהגתי חוסר כבוד מחפיר ברכוש נהג המונית. תגובתו היתה מידתית, ציונית וכמעט הולמת.
עם זאת, אני מבקש לתבוע את עלבונם של בני עמנו על ההכללה הגורפת שלך. נדמה לי שלא מדובר במנטליות ישראלית. ועל כך יעידו המראות התלושות הפזורות כאן בצידי הדרכים.  להתרשמותי, בני עמנו יעדיפו לשבור את המראה ולא לקפל אותה ולגרום לה נזק בתהליך הקיפול.
תודה על התגובות המקצועיות. מכל מלמדי השכלתי.

• מצחיק 1
פורסם

הבהרה לאחר בדיקה יותר יסודית, על הקליאו שלי. לסגור את המראה עם היד לא בעייתי בכלל. היא זזה עם קפיץ בדיוק כמו כל מראה רגילה (כזו שלא נסגרת חשמלית), לשני הכיוונים.

יחד עם זאת, ניסיתי גם לסגור אותה ידנית, ואז להפעיל את המנגנון שסוגר את המראות חשמלית... המנגנון ניסה לסגור אותה עוד - ללא שום תזוזה - אך בסוף היה קליק חזק ולא נעים בכלל. המראה מתפקדת כרגיל, אך בהחלט מרגיש שהשילוב הזה (גם סגירה ידנית וגם סגירה חשמלית) הוא לא תקין. אז אם סוגרים ידנית, צריך לפתוח ידנית אחרי , לפני שהמנגנון החשמלי יכנס לפעולה.

• אהבתי 1
פורסם

זה יפה שנהג המונית התעצבן שקיפלת לו את המראה, כאילו אי פעם הוא וחבריו למקצוע מסתכלים במראות הצד.

• מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני פעם קיפלתי מראה לרכב שחנה חצי על המדרכה חצי על הכביש כדי שאוטובוס יוכל לעבור ושברתי אותה 

לצערי הייתי ילד ולא השארתי פתק ליצירת קשר (למרות שאני לא יודע אם אני חייב בכלל ע"פ דין)

פורסם

מתוך ספר נהג של דגם פורד כלשהו שמצאתי באינטרנט [ההדגשה - שלי]:

If the power folding mirrors are manually folded, they may not properly work even after you reposition them. You need to reset them if:
  • The mirrors vibrate when you drive.
  • The mirrors feel loose.
  • The mirrors do not stay in the folded or unfolded position.
  • One of the mirrors is not in its normal driving position.
To reset the power fold feature, use the power folding mirror control to fold and unfold the mirrors. A loud noise could occur when you reset the power folding mirrors, this sound is normal. Repeat this process as needed each time the mirrors are manually folded.

• מעניין 1
  • תוכן חדש...