Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי קיה קארנס 2018, בנזין, שכבר גמעה 95,000 קמ.

לפני כשנה נדלקה נורת צ'ק אנג'ין. ניגשתי למוסך (לא מורשה יבואן) והוא אבחן שהתקלה הינה יעילות נמוכה בממיר. המוסכניק איפס במקום את התקלה ונסעתי לשלום וכעבור פחות מחודש הרכב עבר טסט ללא שום חריגה בבדיקות זיהום אוויר.

לפני כשבוע הנורה נדלקה שוב (במהלך השנה האחרונה האוטו נסע כ-6 אלף קמ).

מכיוון שהאוטו נדרש לעבור טיפול שנתי הוא הגיע היום למוסך קיה המרכזי בפתח תקווה. במוסך טוענים שהממיר גמור ושהנורה חוזרת להדלק מיד אחרי שמאפסים אותה (הגיוני?).

אני מתלבט כרגע בין האפשרויות הבאות:

א. לקחת את האוטו לדיאגנוסטיקה במוסך אחר.

ב. "להעביר" את האוטו טסט ולהתעלם.

ג. להחליף את ליבת הממיר בעלות של כ-1600 שח (מדובר ברכב שצפוי לסע כ-5 אלף קמ בשנה).

ד. להחליף לממיר מקורי בעלות של 7100 שח (ולצפות שגם הוא ימות בעוד 95 אלף קמ או חמש שנים, המוקדם מבינהם?)

ה. לשמוע מכם רעיונות נוספים...

תודה מראש למשיבים!

נ.ב.: אם אין חריגה אובייקטיבית בזיהום האוויר (למשל כשהאגזוז חם) האם נורת צ'ק אנג'ין דולקת היא עילה לכישלון בטסט?

פורסם

אם היית ב"מוסך שחק", אז זה לא המוסך המרכזי (שבבעלות היבואן) אלא מוסך מורשה היבואן.

אם כעת הנורה אינה דולקת אז העבר את המכונית ברישוי השנתי (טסט) ואם תידלק שוב הנורה לאחר מכן

אז גש למוסך אחר מקצועי וטוב לבדיקה נוספת ושם אולי יהיו איזה תוצאות ומחירים שונים.

בברכה  -  רפי לין

פורסם (נערך)
לפני 58 דקות, רפי לין כתב:

אם היית ב"מוסך שחק", אז זה לא המוסך המרכזי (שבבעלות היבואן) אלא מוסך מורשה היבואן.

אם כעת הנורה אינה דולקת אז העבר את המכונית ברישוי השנתי (טסט) ואם תידלק שוב הנורה לאחר מכן

אז גש למוסך אחר מקצועי וטוב לבדיקה נוספת ושם אולי יהיו איזה תוצאות ומחירים שונים.

בברכה  -  רפי לין

אכן, במוסך שחק.

יש הבדל מעשי מבחינת הלקוח אם המוסך מורשה יבואן או בבעלות היבואן?

האוטו טרם חזר אלי, אבל לטענת המוסך הנורה חוזרת ונדלקת באופן כמעט מיידי.

יש לך המצלה על מוסך טוב באזור?

השאלה אם יש סיבה לחשוד שהדיאגנוסטיקה לא טובה. כי אם לא, לא חראם על הכסף והזמן בלגשת לעוד מוסך?

תודה על המענה.

עריכה אחרונה על ידי אמת
פורסם

נורת ״בדוק מנוע״ דולקת הנה עילה לפסילה בטסט.

כשהנורה דולקת, הבוחן כלל לא מבצע בדיקת פליטת זיהום אויר, אלא פוסל את הרכב מיידי(אלו הן ההנחיות של משרד התחבורה).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם (נערך)
לפני שעה, רפי לין כתב:

יש מוסכי יבואני רכב טובים ולא טובים ויש מוסכים מורשי יבואן טובים ולא טובים,

בכל מיני יצרני רכב.

בברכה  -  רפי לין

לא ברור לי אם יש סאבטקסט במה שכתבת. אם כן, אשמח לפירוט בהקשר של המוסך המדובר...

לגופו של עניין, מה המלצתכם?

להשקיע (כסף וזמן) בדיאגנוסטיקה נוספת על זו של מוסך מורשה יצרן?

או שכדאי לתקן, וכיצד?

נ.ב.: יש סיכוי שתוסף דלק יוכל לפתור את התקלה או שאני נאיבי?

עריכה אחרונה על ידי אמת
פורסם
לפני 37 דקות, kompy כתב:

תוסף דלק הנו ״פתרון הקסם״ של המוכר בלבד!

כך שיערתי...

השאלה מה הפתרון המומלץ?

להבנתי הבעיה הינה בעיה מאוד נפוצה בדגמים האלה כך שלא ברור לי האם ממיר מקורי יתן מענה אמיתי או רק יהיה מעין פלסטר לכמה שנים. החלפת ליבת הממיר בליבה חליפית היא פתרון סביר?

פורסם (נערך)

חייב דיאגנוסטיקה.

נניח תחליף את הממיר ב7K ש"ח כמו שרשמת.

וזה יעבוד טוב רק 10K ק"מ ולא 90K ק"מ כמו שאתה מקווה.

תשאל מה הסיבה?

הסיבה היא שלא נעשתה דיאגנטסטיקה  מסודרת .

לכן הרכב לא סודר כמו שצריך.

מה שמקלקל את הממיר ומקצר את חייו. (למשל תקלות ב: מע' ניהול מנוע , חיישנים, הזרקה הצתה תיזמון וכו').

אגב נסועה נמוכה עם נסיעות קצרות, מקצרת חיי ממיר יותר מנסועה רבה בנסיעות ארוכות.

כך ששנה שבה נסעת 25-30 אלף ק"מ, יכול להיות שהייתה יותר בריאה לממיר, מאשר שנה של 5-6 אלף ק"מ  .

ממיר צריך להגיע לטמפרטורת עבודה גבוהה מאוד (מאות מעלות צלזיוס) ואז הוא במייטבו.

זה מושג באופן אופטימלי, בנסיעות ארוכות בדרכים מהירות.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
  • אהבתי 1
פורסם

„רב-סרן שמועתי״ מספר על התקנת ממיר חליפי קטן במיקום של צינור הפליטה הגמיש.

לבדוק אפשרות זאת אמל אגזוזן(מתקין מערכות פליטה).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

מבין שהלך הרוח פה הוא שיש צורך בדיאגנוסטיקה. יש למישהו המלצה על מקום מתאים באזור פתח תקווה או באר יעקב? וכמה אמור לעלות האבחון?

החלפת ליבת הממיר (אופציה שעלתה גם במוסך המרכזי וגם הוצעה לי על ידי כמה אגזוזנים) היא פתרון זול שיעלה ביוקר או אפשרות סבירה בהנחה שהבעיה היא שהממיר גמור?

פורסם

תתחיל בלבקש מהמוסך מה הקוד תקלה.

יכול להיות שהקוד קשור למערכת פליטה אבל לא בהכרח קשור לממיר.

אני יכול להגיד מניסיון עם רכב שנורת צק אנגין נתנה קוד תקלה p420 והרכב נסע מעולה ועבר טסטים חלק (לאחר כיבוי הנורה).

בגדול יכול להיות שחיישן חמצן מזייף או פלאים גמורים/מזויפים.

המקרה שלי לאחר החלפת חיישני חמצן מקוריים שלא פטרו את הבעיה, בסוף הפלאים היו אשמים (למרות שהיו חדשים יחסית).

קודי תקלה של יעילות ממיר מושפעים מהרבה רכיבים של מערכת ההצתה ויעילותה, לכן לא בהכרח הבעיה בממיר. וכפי שרשמת, עברת כבר טסט אחד עם הבעיה כביכול.

אני מבאר יעקב ויש לי סורק תקלות פשוט, אתה מוזמן חיבור קשר בפרטי. לפחות תדע מה הקוד תקלה.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 5.5.2023 בשעה 08:37, Aviad Mandabi כתב:

תתחיל בלבקש מהמוסך מה הקוד תקלה.

יכול להיות שהקוד קשור למערכת פליטה אבל לא בהכרח קשור לממיר.

אני יכול להגיד מניסיון עם רכב שנורת צק אנגין נתנה קוד תקלה p420 והרכב נסע מעולה ועבר טסטים חלק (לאחר כיבוי הנורה).

בגדול יכול להיות שחיישן חמצן מזייף או פלאים גמורים/מזויפים.

המקרה שלי לאחר החלפת חיישני חמצן מקוריים שלא פטרו את הבעיה, בסוף הפלאים היו אשמים (למרות שהיו חדשים יחסית).

קודי תקלה של יעילות ממיר מושפעים מהרבה רכיבים של מערכת ההצתה ויעילותה, לכן לא בהכרח הבעיה בממיר. וכפי שרשמת, עברת כבר טסט אחד עם הבעיה כביכול.

אני מבאר יעקב ויש לי סורק תקלות פשוט, אתה מוזמן חיבור קשר בפרטי. לפחות תדע מה הקוד תקלה.

א. אנסה לברר במוסך מה קוד התקלה.

ב. איך מאתרים את מקור התקלה? לאיזה סוגשל בעל מקצוע לגשת? כאמור, במוסך הציעו לטפל בסימפטום...

ג. כתבתי לך בפרטי את הנייד שלי, אשמח שתכתוב לי אם מתאים לך.

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

מעדכן שהאוטו עבר לפני כשנה טסט ללא בעיות מכיוון שכעבור שבועיים הנורה כבתה מעצמה. לפני כחצי שנה הנורה נדלקה שוב ושוב כבתה כעבור שבועיים (בדיוק! כנראה שזה משהו מוגדר ברכב). לפני כשלושה חודשים הנורה נדלקה שוב אך מאז היא מסרבת להכבות.

יצויין שהרכב מתפקד כרגיל ואין צריכה מוגזמת של שמן\דלק וכד'.

בכל מקרה הרכב צריך להכנס לטיפול שנתי, אשמח להמלצות על מוסך באיזור פ"ת לביצוע טיפול שנתי + דיאגנוזה של הבעיה. לקיה שחק אני מעדיף לא ללכת לאור הנסיון העגום אשתקד.

עריכה אחרונה על ידי אמת
  • רעיון טוב! 1
פורסם

טוב מאוד שלא רצת להחליף חלקים,

צריך דיסאגנוסטיקה איכותית, לא לקבל תשובה של "ממיר גמור" בלי שום הסברים שאינם חירטוט.

אני לא מכיר שמוכרים ליבות של ממירים, נשמע לי חרטא, אם זאת, אני לא אגזוזן 😁

כבר חתמתי...

• תוכן חדש...