Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי, אני מעוניין לרכוש רכב מיני עם תקציב של עד 35 אלף, ראשית אציין שרכב מהיר או יפה או  נוח או שעושה 0 ל100 בארבע שניות פחות מדבר אליי, חשוב לי אמינות, צריכת דלק נמוכה, כמה שפחות לראות מוסך ושיסתדר עם העליות של חיפה, כמו כן עדיפות לכמה שיותר איבזור (מסך מולטימדיה, מצלמת רוורס, חיישני רוורס).

לאחר בדיקה מעמיקה האופציות שעונות על מירב הדרישות הם: סוזוקי סלריו - אוטומט ומיצובישי ספייס סטאר אוטומט.

אציין שמדובר ברכישה משותפת שלי ושל בת הזוג שלי ( שלא נסעה מעולם ברכב מלבד שיעורי נהיגה ועבר 3 שנים מאז שעברה את הטסט לכן צריך כמה שיותר איבזור), הבנתי שהגיר הרובוטי בסלריו קצת מבאס חלק מהאנשים, אני רוצה להבין עד כמה יהיה קשה לסוע עם רכב כמו הסוזוקי סלריו בחיפה, מאחר והוא ללא ספק עונה על כל הדרישות - מאובזר במקסימום, ניתן לרכוש שנתון יחסית חדש (2017-2019) במחיר שפוי, צריכת דלק הזיה ( לטובה), חשש עיקרי - גיר רובוטי, בטיחות (3 כוכבים), קושי במכירה בבוא העת ( אין שוק), אודה למשיבים, תודה ויום נפלא.

עריכה אחרונה על ידי Niros1
פורסם

שתיהן חלשות יחסית. הספייס סטאר עדיפה אבל.

אני חושב שהגיר הרציף בספייס סטאר הרבה יותר נעים לנהיגה מגיר רובוטי חד מצמדי.

האבזור שציינת ניתן להוסיף לכל רכב, ככה שזה לא אמור להיות שיקול לדעתי. חיישני רוורס בהתקנה מקומית עולים 200-300₪, מערכת מולטימדיה ומצלמת רוורס אפשר להתקין גם כן, תלוי באיכות המוצר, בגדול ברף הנמוך אפשר לסגור סיפור כזה ב-1000₪ ואפשר להשקיע במערכת מולטימדיה של מותג מוכר, תומכת אנדרואיד אוטו, אפל קארפליי ולהתקין מצלמת רוורס איכותית (או אולי אפילו איזו תואמת מקור) והמחיר יזנק לכמה אלפי שקלים. צריך לקחת בחשבון שאולי גם תצטרך מתאם פלסטיקה וזה סיפור של עוד כמה מאות שקלים, אלא אם כן מותקנת ברכב כבר מערכת דאבל דין כלשהי שאפשר לפרק ולהתקין במקומה מערכת אחרת.

כמה ק"מ נוסעים בשנה שצריכת הדלק חשובה? גם הספייס סטאר נחשבת חסכונית יחסית.

לגביי בת הזוג - אולי שווה לעשות רענון אצל מורה נהיגה (2-3 שיעורים?) או לתרגל קצת במגרש חניה ריק או משהו בסגנון. אבל זה עניין שלכם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הספייס עדיפה, מנוע חזק יותר, גיר הרבה יותר נעים, לדעתי עיצוב מוצלח הרבה יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גם אני בעד הספייס סטאר, היא גם מרווחת ונוחה יותר מהסוזוקי. אפשר גם לשקול ניסאן מיקרה שמאוד מזכירה אותה.

פורסם

הגיר הרובוטי בסלריו לא עובד יפה, די מעצבן, איטי בהילוכים הנמוכים ולא חלק. האוטו מרווח וחסכוני אבל חוץ מזה אין סיבה לקנות אותו, לא סתם הוא לא הצליח בארץ. 

הגיר הרציף בספייס סטאר/מיקרה עובד פי 100 יותר טוב, תשתדל לקנות מודל כמה שיותר חדש כי במוקדמים יותר היו בעיות גיר, החדשים יותר יותר אמינים. 

• תוכן חדש...