Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השכרת רכב לטיול ביוון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מתכנן טיול משפחתי ביוון (הורים + שלושה ילדים קטנים).

סגרתי כרגע על סיאט ארונה, אבל מתלבט האם תהיה מספיק מרווחת (יכול לשנות).

הדרישות שלנו צנועות מבחינת תא הנוסעים (הקטנה שלי צריכה כיסא בטיחות, שני הגדולים עם בוסטר מתנפח, ובכל מקרה- בארץ אני עם יונדאי אקסנט, כך שיותר גרוע ספק אם יכול להיות :)...

הדבר היחיד שקריטי מבחינתי הוא התא המטען- לא רוצה להגיע לשם ולגלות שהתא צר מלהכיל את כל מה שהבאתי.

בעיקרון- מדובר על שתי מזוודות (אחת גדולה ואחת בינונית) ועגלה מתקפלת.

חושבים שיספיק?

יש רעיונות אחרים?

תודה! 

פורסם (נערך)

יש לי ארונה, אבל אין ניסיון עם מושבי בטיחות.

לדעתי לא המטען לא יספק את צרכיך. המלצתי - שכור סטיישן משפחתית. אני יודע, זה יעלה יותר כסף, אבל הדבר האחרון שאתה צריך זה להסתבך עם רכב צפוף. וקרא מה שנכתב בימים האחרונים על ידי חבר הפורום ששכר T-ROC, שגדולה מהארונה. כמובן שצריך להביא בחשבון שלא מובטחת ארונה, זה יכול להיות כל ג'יפון דומה.

אם אין לך ניסיון עם נהיגה ביוון חפש על כך חומר ברשת. זה שונה מכל מה שאתה מכיר בארץ (ניסיון ב-3 איים).

עוד הצעה קטנה - כשיש לך התלבטויות מסוג זה גש לסוכנות הרכב הקרובה למקום מגוריך והתרשם מיד ראשונה. לפחות פעמיים שיניתי את ההזמנה שלי אחרי בדיקה כזו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בדרכ בהשכרת רכב אתה מזמין קטגוריה ולא רכב ספציפי. 

כשעבדתי בהשכרת רכב בארץ החברה שמה את הארונה בקטגוריה של יאריס/קורסה. כלומר אם תקבל אחת מאלו סביר להניח שלא יהיה מקום לכל הציוד (מזוודות+מושבים לילדים). 

לדעתי אין מנוס מלהגיע להזמנה ואם הרכב יהיה צפוף תצטרכו לעבור על הרכבים במגרש ולראות מה אכן מתאים לכם. מצד שני אם בארץ אתה מתנייד באקסנט, אפשר לשער שכל רכב משפחתי יתאים. 

נסה לשלוח מייל לחברת ההשכרה ולשאול אם הם יכולים לשריין לך את הרכב הכי מרווח בקטגוריה / לשאול אם יכולים להתחייב לדגם מסוים ולבדוק עליו. 

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם (נערך)

אני חולק עליך - בנסיעה לחו"ל יש דרישות יותר גבוהות: אתה יושב ברכב יותר שעות ביום, ומנייד את כל הציוד שלך. וכיוון שאתה יושב ברכב הרבה שעות הצפיפות עושה את שלה, אני לא אשכח את המרפקים של הבנים שלי שהיו נתקעים בצלעות של אחיהם ברכיבות הארוכות בספסל האחורי. עכשיו, פות"ש לוקח שתי מזוודות (גדולה ובינונית, זה עלול להיות בעייתי בארונה, בודאי בסופרמיני יותר קטנה), עגלה (לא תכנס לבגאז' של הארונה יחד עם המזוודות. אם זו "מטריה" אולי על הרצפה מתחת לרגליים של הילדים), ולא לשכוח את כל מה שנמצא מחוץ לתיקים - שישיית מים, סלים עם אוכל לדרך, קניות וכו'.

כבר שנים רבות שהסיסמה שלי בשרשורים מסוג זה היא "לפחות קטגוריה אחת מעל הרכב שמתאים לך בארץ" - במקרה של פות"ש אפילו יותר - משפחתית סטיישן. וזאת בהסתייגות שאין לי ניסיון עם מושבי בטיחות, שעלולים להצריך רכב עוד יותר גדול.

יש גם עניין של בטיחות, שגם הוא מדבר בעד רכב יותר גדול ומאסיבי. הנהג היווני הממוצע יכול ללמד את הגרוע שבערסים הישראליים הלכות נהיגה מטורפת, הכבישים הכפריים מפותלים וקשים, תמיד צריך לצפות למישהו שמגיע ממול וחותך את ההיירפין, אין להם שום בעיה לייצר נתיבים יש מאין ולעקוף איפה שבלתי אפשרי. ולא פחות חשוב - לא קיימת שום התחשבות בהולכי רגל. זבש"ם. הזהר.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הנסיון שלי שנה שעברה ביוון, (ביבשת המרכזית) רכבים לא מתוחזקים על אף שהושכרו מהרץ ( שאמורים להיות טיפה איכותיים יותר), החלפתי שלוש פעמים באתונה את הרכב טרם היציאה לדרך ובסופו של דבר נשארתי עם ויטארה סבירה שרישרשה וייצרה רעשי רוח בלתי סבירים בכל ממהירות למעלה מ- 100 קמ"ש באוטוסטרדה.

תגיע בזמן לתחנת השכרה ואל תוותר עד שתקבל את הרכב ברמה הנדרשת.

פורסם

מצטרף בחום להמלצה של sperial - לקחת רכב בקבוצה יותר גבוהה ממה שנראה לך שצריך.

ההבדל יהיה יותר קטן מהסבל מרכב לא מתאים.... אי אפשר לנסוע לטייל וליהנות ולחשב כל שקל. אני לא אומר להיות פזרנים, אבל אם החסכון הופך למטרה - אז הכי זול זה לא לנסוע.

כמו שהציעו לך: קח סטיישן משפחתית או אפילו מיניואן (סיטרואן C4 פיקאסו או דומיה) - יהיה גם הרבה מקום לילדים וגם למזוודות.

מה שבטוח - בשום פנים אל תתפתה להתייחס למה שרושמים באתרי השכרה לגבי גודל תא מטען. רובן לא קשורות כלל למציאות.

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם

הניסיון שלי הוא באיים, לא ביוון היבשתית. שכונה זו מחמאה למה שהולך שם. השיא היה באי זעיר בשם Aegina שאליו נוסעים לכמה שעות מאתונה, והרכב נשכר לכ-4 שעות (זה זמן הסיור באי) כך שכל רכב עושה סבב של 2-3 השכרות ביום. מאיזה סיבה טכנית הרכב נשכר על שם הבן שלי, הם לקחו את רישיון הנהיגה שלו כערבון. בתחנת התדלוק לא עצרנו בצורה מדוייקת ליד המשאבה, הבנזינאי ביקש לשחרר בלם יד ודחף את הרכב למקום המתאים. והקטע הכי יפה - כשחזרנו הנציג שקיבל אותו היה צריך לקבל מאיתנו תדרוך על התפעול שלו.

• מבאס 1

פורסם (נערך)

לא, זה רכב ממש קטן מדי. לדעתי לשלושה ילדים אתה צריך סטיישן משפחתית, משהו כמו 308SW או המקבילות של VAG או יונדאי.
לא יודע אם אפשר שיתחייבו על סטיישן -- בהשכרה האחרונה שעשיתי, באיטליה טרום הקורונה, אפשר היה. קריטי לדעתי.

לא כתבת מה סגנון הטיול -- אם זה רק להגיע למלון אחד ולהשאיר בו את כל הכבודה ואח״כ נהיגות יומיות בלבד בלעדיה, זה יותר קל מאשר אם עושים קטעי נהיגה ארוכים איתה, ולא כתבת מה אורך הטיול בק״מ או זמן, אבל עדיין, לטיול נסיעה עם ילדים צריך הרבה מקום אקסטרה, גם כדי שלא יריבו ביניהם כל הזמן, וגם לדברים שקונים בדרך (מזון, מזכרות...)

אם צפוף ברכב, יקח לך מעל חצי שעה להעמיס הכל על המכונית כל בוקר, ובנוסף, כל פעם במשך היום שצריך להגיע לפריט כלשהו, תצטרך לפרק חצי מהבגאז׳.
תלוי איפה תהיו, אבל אם הבגאז׳ כ״כ מלא שאי אפשר להשתמש בכיסוי תא המטען, אז המכונית גם עלולה להפוך מטרה לפריצות. אם כל מה שרואים מעל הכיסוי זה שקית עם חטיפים בגד או שניים, זו הרבה פחות בעיה.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
פורסם (נערך)

יתחייבו על סטיישן כי זו קבוצה נפרדת. הייתי הולך לפחות על  standard, וכמובן סטיישן או ואן. ה-308SW שהוצעה היא די מינימום לצרכיך. אני הייתי הולך על 5008 או דומה. יקר, אבל תהנה מהטיול. לשים לב שיתכן שיתנו רכב 7 מושבים, מקפלים את השורה האחורית ואז זה מספק.

ההערה לגבי הסתרת מטען נכונה מאוד, פריצות לרכב שכיחות בכל אירופה. להסתיר מטען ולא להשאיר ברכב שום מסמך, מזומן או חפצי ערך בשום מצב.

מה שיכול לקרות הוא שינסו לדחוף לך איזה האצ׳ מוגבהת עם בגאג׳ קטן, תצטרך לדרוש רכב מתאים.

פורסם (נערך)

מסכים עם הקודמים.

1. סטיישן או מיניוואן מרווחות מהסיבות שצויינו- הרבה שעות ברכב, להסתיר את המטען.

2. להיות ערני לנהגים היווניים שעוקפים בלי חשבון על פס לבן וכו'

לפני כמה שנים עשינו טיול משפחתי לצפון יוון שהתחיל באתונה. שכרתי מיניוואן סיטרואן מרווח לא מהחברות הגדולות אלא מחברה משפחתית קטנה (לפי הציון מגוגל מפס).  החוויה היתה מצויינת. האוטו לא היה חדיש אבל היה מתוחזק היטב, והמחיר היה נמוך ב 30-40% מאשר באותה קטגוריה בחברות הגדולות.

עריכה: ובנוסף להכל אתה מקבל את האוטו ליד בטווח של 50 ק"מ ממרכז העיר (היינו במרינה) במקום לחכות חצי שעה בתור של שני אנשים.

עריכה אחרונה על ידי Arik TG

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

יתחייבו על סטיישן כי זו קבוצה נפרדת. הייתי הולך לפחות על  standard, וכמובן סטיישן או ואן. ה-308SW שהוצעה היא די מינימום לצרכיך. אני הייתי הולך על 5008 או דומה. יקר, אבל תהנה מהטיול. לשים לב שיתכן שיתנו רכב 7 מושבים, מקפלים את השורה האחורית ואז זה מספק.

ב-308SW  יש 660 ליטר מטען (לפי תקן VDA) מתחת לכיסוי המטען (בדגם הבנזיני או דיזל הרגיל - בפלאג-אין או חשמלי שהושק לאחרונה 548), ב-5008, יש 702 כשמקפלים את השורה השלישית (עד הכיסוי, ואני לא בטוח שהכיסוי הרגיל מכסה את הכל -- אא״ט יש כיסוי אופציונלי עבור זה); זה לא הבדל גדול, ולכן אני מעריך שהעלות הנוספת לא תהיה מוצדקת.
עוד דוגמה לשימושיות הנחותה של קרוסאוברים גדולים מול סטיישן, אם כי כמובן יש מי שהישיבה הגבוהה חשובה לו יותר.
שכרתי 308SW באותה השכרה אחרונה באיטליה, עם שני ילדים ויותר גדולים, אבל חלק מהזמן הסעתי שם גם אחיינית, ולכן ניזכרתי בו -- יש לו אחד הבגאז׳ים הגדול ביותר בקטגוריה.

כמובן, לא ניתן להבטיח לצערינו דגם ספציפי, ואני חושב שאף אחד כבר לא משכיר MPV עם 5 מושבים (היצרנים האירופים הפסיקו לייצר אותם). זה היה הפתרון הטוב ביותר.

פורסם (נערך)

בפעם האחרונה ששכרתי רכב 7 מקומות קיבלתי דגם שלא מוכר בארץ - רנו אספאס, שהבן שלי כינה "רובוטריק". אם אני זוכר נכון - זה היה ב-2016 - היה שם סידור לכיסוי הבגאז' עם שורת המושבים האחורית מקופלת. הנפח הספיק לכל הציוד של 5 מבוגרים בתקופה שבה לא היתה בעיה להטיס מזוודות.

ניסיון טוב היה עם עוד מספר משפחתיות סטיישן ומיניואנים גדולים בסגנון 5008. ויש כאן שרשור מקביל  שבו מתאר חבר פורום שביעות רצון משכירת סטיישן גדול אחר (A6) שהכיל כמות מטען גדטלה במיוחד.

• רעיון טוב! 1

פורסם

ארונה זו איביזה מוגבהת.

לדעתי קטנה מדי למשפחה של 3 ילדים.

מצטרף להמלצה של האחרים, לעלות קטגוריה למשפחתית גדולה לפחות.

פורסם

האמת - ארונה מתאימה לזוג שנוסע עם מזוודה אחת או 2 טרולי. 

גם משפחתית רגילה לא תספיק לפות"ש עם המזוודות והעגלה. הוא צריך סטיישן או מיניואן.

לא להתקמצן בעניין הרכב, זה עושה את ההבדל בין סבל לבין הנאה מהטיול.

• תוכן חדש...