Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משפחתית האצב'ק עם פלפל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

עוזר לחבר להחליט לגבי רכב.

תקציב כ-100,000 ₪.

החבר לאחר גירושין רוצה משפחתית האצבק עם קצת פלפל.

מבחינת הצרכים יש לו נער מתבגר שיושב מקדימה, ילד בן 6 וילדה בת 3 שיושבים מאחורה ככה שאין בעיית מקום אבל גם שלא יהיה צפוף מדי (לכן 208 GTI / קליאו RS למשל נפסלו).

מבחינת נסועה החבר גר במרכז. הגרושה והילדים ליד באר שבע (אחת לשבוע לוקח אליו ומחזיר) והמשפחה שלו ליד חיפה (יסע אליהם אחת לשבוע). ככה שלפחות פעמיים בשבוע יוצא לנסיעה ארוכה בבין עירוני.

מדובר על 22-25 אלף ק"מ בשנה.

מה חשוב, רכב שקצת ידגדג מבחינת חושים עם מנוע חזק. ידני אפשרי. שיהיה אמין וצריכת הדלק טובה בשיוט כביש 6. בנוסף חייב שיהיה אנדרואיד אוטו.

צמצמנו את האפשרויות ל-3:

פיג'ו 308 GT 225 (מודל 19-20)

הונדה סיויק ספורט 1.5 טורבו 182 ידני (19-20)

פורד פוקוס ST LINE 1.5 טורבו 182 אוטומט (20-21)

כרגע הנטיה לכיוון הפיג'ו (מנוע וגיר מוכרים ואמינים וגיר 8 הילוכים חסכוני בשיוט) תא הנוסעים קצת מיושן והבעיה זה נראה שהשוק שלהן פשוט רע יש 3 מודעות שרצות כבר כמה חודשים לרכבים עם ק"מ נמוכים שלא נמכרות. בנוסף שגרת טיפולים יקרה הבנתי שצריך להחליף פלגים כל טיפול כמו בGTI.

הסיויק אנחנו מודעים לנושא החלפת השמן כל 7500 ק"מ ושהיא גם שתיינית דלק יותר מהאחרות מעבר לזה לא מכיר עוד משהו אז אשמח לשמוע אם יש. מבחינת החבר היא הכי יפה אבל גם פה תא נוסעים מיושן ומשעמם.

הפורד צריכת הדלק הלא מזהירה בשיוט והאמינות עוד לא ברורה לאור הבעיות של הדור הקודם וגם השוק שלה לא להיט.

על מה הייתם הולכים?

פורסם

לי יש את הפוקוס - במישור בשיוט אתה מגיע ל1-15 - לא מזהיר, לא נורא.

עד כה עברתי איתה כ-30000 ק"מ ללא שום תקלה או בעיה. בעיקרון בשנתון הזה מדובר במנוע עם הבלוק המתוקן וגיר פלנטרי - כך שלא אמורות להיות הבעיות של הדורות הקודמים.

פורסם
לפני 23 שעות, nadavd4 כתב:

יש גם גרסת 2.0 דיזל ל 308 GT, נראה שבנסועה שלו זה יהיה אידיאלי לחבר שלך. הבעיה היא שיש יחידות בודדות ממש...

לקחנו בחשבון את ההוצאה על הדלק דיזל הוא לא רוצה יש לו היום גרנד קופה.

פורסם
לפני כשעה, TZR84 כתב:

לקחנו בחשבון את ההוצאה על הדלק דיזל הוא לא רוצה יש לו היום גרנד קופה.

זה שיש 308GT בגרסת דיזל לא הופך אותה לברלינגו - זו עדיין שלדה של 308 עם הרבה יותר כוח ופלפל מהדיזל משפחתית הממוצעת. לצורך העניין מדובר במנוע עם כ 40 קג"מ, ואם יהיה חיסכון בדלק זה כבר בונוס.

פורסם

מאמין שמזה הוא חשש כשאמר:

לפני שעה, TZR84 כתב:

דיזל הוא לא רוצה יש לו היום גרנד קופה.

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם
לפני 1 דקה, Froyne כתב:

גבולי מבחינת תקציב + ממה שהבנתי קשה למצוא שמורות.

מצד שני שמירת הערך ככל הנראה תהיה טובה יותר מאחותה החמימה (GT) בעקבות ביקוש עדיף.

• מעניין 1
פורסם
לפני 20 שעות, גור אדם כתב:

לי יש את הפוקוס - במישור בשיוט אתה מגיע ל1-15 - לא מזהיר, לא נורא.

עד כה עברתי איתה כ-30000 ק"מ ללא שום תקלה או בעיה. בעיקרון בשנתון הזה מדובר במנוע עם הבלוק המתוקן וגיר פלנטרי - כך שלא אמורות להיות הבעיות של הדורות הקודמים.

אין לך צריכת שמן?

אצלי היה צריך למלא כליטר כל 5000 ק״מ, והייתי נוסע די רגוע,

רוב הנסיעות שלי היו עירוניות וצריכת הדלק היתה סביב ה7.5 ק״מ לליטר,

די התאכזבתי מ2 הצריכות האלה.

לגבי תקלות, לא יודע, כנראה אני נפלתי על דגם לימון שלי היתה מהדגמים הראשונים שהגיעו לארץ והיו לי מלא תקלות, אמנם לא משביתות, אך כן הצטרכתי לבקר במוסך כמה פעמים.

ממליץ על המאזדה 3 הצ׳בק, רכב איכותי ומהנה מאוד.

פורסם

ג'ולייטה תלתן\וולוצ'ה אופציה שנשקלה?
אולי טיפה ירידה בשנתון (17-19) אבל הרבה יותר ביצועים ומתאימה מבחינת גודל. מה שכן צריכת דלק פה תיהיה טיפה בעייתית, למרות שבבין עירוני צריכה ממוצעת של 1-15\16 

• תוכן חדש...