Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברוב המכוניות מעבירים להילוך חמישי ב 80 קמ"ש (במישור). כאשר מגיעים ל 100 קמ"ש הטורים מתחילים לעלות ונידרש עוד הילוך, שישי, אז למה הוא לא קיים ברוב המכוניות ??

ואל תגידו לי שלא נוסעים ב 100 קמ"ש כי בחוצה ישראל (למשל) כבר נוסעים 110 באופן חוקי.

פורסם

בראש ובראשונה - בגלל העלות. גיר 6 הילוכים יקר יותר מגיר 5 הילוכים, ומה שיקר - היצרנים (ובסופו של דבר הקונים) לא אוהבים.

בנוסף, גיר 6 הילוכים גדול (וכבד) יותר מגיר 5 הילוכים. למשל אצלי באוטו - גיר 6 מהירויות אומר שהגלגלים לא מסתובבים באותו הרדיוס לשני הכיוונים בגלל הגבלת הגיר.

פורסם
רגע אני לא מבין, אם אני רוצה למשל להחליף גיר של 5 הילוכים ל 6 הילוכים זה אפשרי ?

אתה לא חייב להחליף לגיר 6 הילוכים, אלא עומדות בפניך 2 אפשרויות(די דומות):

1)להחליף לגיר 5 הילוכים בעל יחסי העברה נמוכים יותר(הילוכים ארוכים יותר)

2)לפתוח את הגיר שלך ולהחליף את ההילוך החמישי בהילוך ארוך יותר.

בקשר ללמה יצרנים לא מתקינים במכוניות שלהם גיר 6 הילוכים, קודם כל אני מסכים עם מה שרועי אמר ורוצה להוסיף שזה מאותה הסיבה שלמכוניות בעלות מנועים קטנים משודכים יחסי העברה גבוהים יותר, משמע הילוכים קצרים יותר. כלומר לוקחים בחשבון שלמנוע יהיה קשה(ולא בריא) להניע את הרכב עם יחס העברה כה נמוך אז פשוט מוותרים עליו "לטובת" מהירות סופית נמוכה יותר.

*קח את דברי בערבון מוגבל, זוהי דעתי בלבד!

פורסם

רגע אז בעצם לא שמים 6 הילוכים בגלל המחיר הגבוה או בגלל שהמנוע לא מסוגל לספק כוח מספיק גדול בשביל להניע את האוטו בהילוך שישי ?

פורסם

לא אין קשר. בכל המכוניות בעלי הילוך שישי יחס ההעברה שווה מתמטית להילוך חמישי נורמלי. כלומר חילקו את הגיר במקום לחמש לשש. ואז ההילוך החמישי לדוגמה באמ 3 הוא בעל יחס של 1:1 כמו בהילוך רביעי נורמלי.

היתרון ביותר הילוכים הוא בצמצום הפערים בין ההילוכים, בהעברת הילוך הסל"ד נופל עדיין לתחום היעיל של המנוע.

כדי לגרום להילוך היתר, דהיינו החמישי ברכב שלך להיות ארוך יותר יש לשנות את יחס ההעברה הסופי שמשפיע על כל הגיר בהתאמה. וכך למעשה אפשר להפוך לתיבת הילוכים שמתחילה בשני עד שישי. בתאורייה זה נחמד. למעשה תשרוף את הקלטש בזינוקים איטיים.

D

פורסם

הצורך בהילוך שישי במכונית בארצנו הוא ממש מיותר לדעתי

והיצרן מנסה לחסוך מסיבוכים מסוימים ועלויות מיותרות.

בניית הילוך שישי דורשת תיכנון שונה של המנוע עצמו (בחלק לא מבוטל של המכוניות המעפנות שיש על הכביש)

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

פורסם
זה במכוניות ספורט ההילוך השישי הוא כמו הילוך חמישי במכונית פרטית ?!

לא בהכרח, יש מכוניות בהן ההילוך השישי הוא הילוך יתר שנועד לשיוט ואז החמישי מתוך שישה הוא + - כמו חמישי של גיר חמישה הילוכים.

ויש מכוניות בהן יחס ההעברה הסופי של תיבת 6 הילוכים שווה לזה של 5 הילוכים מקביל וששת ההילוכים פשוט מחולקים קצר יותר.

• תוכן חדש...