Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי חו"ל

הפתרון הכי טוב וזול שאני מצאתי נכון לעכשיו זה הכרטיס הנטען שנרכש בדואר בכמה עשרות שקלים

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

אני לא מחזיק קו טלפון ביתי כלל, מיותר לגמרי.

לא הייתי מחזיק אותו גם אם הייתי מקבל אותו בחינם.

לפני 4 שעות, sperial כתב:

כשהרשתות הסלולריות קרסו בשריפה הגדולה בחיפה לפני 6 שנים גם ה-WiFi שהיה זמין היה חסום לקהל הרחב.

תגדיר Voice Over WIFI בטלפון, וזה יסגור לך את הפינה כשרשתות סלולר קורסות פעם ב700 שנה.

ואם אתה לא בבית, אז גם קו ביתי לא רלוונטי.

לפני 4 שעות, samg כתב:

ואם מישהו מתעקש לבצע שיחות בקו נייח. כי סלולרי זה קרינה..

אז תסביר לו שהוא אוכל קרינה בכל מקום כך או כך, ואת ההבדלים בין קרינה מייננת לבתי מייננת.

ואם הוא עדיין לא מבין, שקול את המשך יחסיך עם הבן אדם הזה

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יותר מעשור בלי קו בזק, וגם כשהיה תכלס אף אחד לא דיבר בו, היה רק בשביל ADSL.
באמת שאני לא מצליח לחשוב על שום סיבה למה שאצטרך קו כזה, לא היה מקרה בעשרים שנה האחרונות שאמרתי "אחח, לו רק היה לי קו בזק"

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
לפני שעתיים, Ron Poh כתב:

קודם כל, נכון.

ועכשיו, כבר כמה שנים שכל התכתבות שלי עם המרפאה, בתי חולים ומכונים כדוגמת mri, מבוצעים דרך מיילים.

לא החתימו אותך על איזה טופס הסכמה?

הבעיה אינה להעביר התחייבות כספית, הבעיה היא מידע רפואי שאמור להיות חסוי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לא החתימו.

ופקס יותר בטוח?

כל אחד שעובר ליד הפקסמליה, יכול להסתכל.

במייל, בעקרון רק הממוען רואה.

עריכה - תוספת

לכמה בכלל יש פקס בבית?

פעם עוד היה אתרים לשליחת/קבלת פקס בחינם, היום גם אלה נעלמו.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם

כמכשיר נפרד? כנראה נדיר. אבל בשילוב עם מדפסת וסורק רואים פה ושם. כשהכנסתי פקס הביתה היה בו שימוש, אם כי לא רב (סורקים היו מכשירים יקרים ולא נפוצים, והפרוצדורה של סריקה ומשלוח היתה מסורבלת מאוד). כיום מדובר בדפים בודדים בשנה והגרף נושק לאפס.

במשרדים יש מכשירים משולבים "חזקים" ומהירים. בדרך כלל הם נמצאים בירכתי המשרד, והדפים נפלטים כשהצד המודפס כלפי מטה.

אגב, הדרישה להחתמת מטופלים היא חד כיוונית: למטופל מותר לשלוח מה שהוא רוצה, על דעתו. לי אסור לשלוח בלי להחתימו, אם כי סביר שאם יגיע למשפט עצם המשלוח היזום על ידו יתקבל כהסכמה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אפשר לשלוח pdf נעול בסיסמה, אין באמת אבטחה מיוחדת בפקס. זה בסך הכל חוסר רצון להתקדם, וזה סבבה אם ככה בא לך. רק שזה לא באמת מאובטח כמו שאתה חושב. זה גם סוג של מגבלה על המטופל, הרי לכמה אנשים כבר יש פקס בבית? 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

דרך אגב, יש לא מעט מסמכים שהמטופל יכול לראות כ-PDF באתר או באפליקציה. אבל כנראה שיש סיבות להגביל את האפשרות רק לו.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 12 דקות, sperial כתב:

אגב, הדרישה להחתמת מטופלים היא חד כיוונית: למטופל מותר לשלוח מה שהוא רוצה, על דעתו. לי אסור לשלוח בלי להחתימו, אם כי סביר שאם יגיע למשפט עצם המשלוח היזום על ידו יתקבל כהסכמה.

טוב, אז ככה.

במכונים כדוגמת mri, שואלים אם אני רוצה לבוא לאסוף תשובה או לגבי במייל, לא זוכר שחתמתי, אולי כביכול החתימה בשמי בעצם מסירת המייל, אבל נניח שחתמתי.

לגבי התכתבות עם רופא. יצא לי להתכתב פעמים עם רופא, בשני המקרים אני יזמתי את המייל הראשון, כך שאפשר בהחלט לטעון שאני היוזם.

יצא לי לקבל מסמכים מהמרפאה, כנראה שברור שהם שלחו לי בעקבות שיחת טלפון שלי, ולא ככה סתם למה בא להם. וכן בשיחת טלפון אני בקשתי לשלוח למייל שלי.

יצא לי לשלוח מסמכים למרפאה בעקבות בקשה שלהם, יכול להיות שהזכירו את המילה פקס, אבל ברגע שאמרתי שאין לי, ישר מסרו כתובת מייל.

לפני 3 דקות, sperial כתב:

הלוואי שיכולתי לייצר את ה-PDF הזה - משום מה אין לי האפשרות הזו. אבל יש מסמכים שברגע שאני יוצר המטופל יכול לראות באפליקציה או באתר ולטפל בו כבכל PDF. הבעיה היא כאשר אני צריך להעביר את המסמך למישהו אחר, למשל הפניה לבדיקה בבית חולים. הדרך המעשית היחידה היא לשלוח פקס, כי לסרוק ולשלוח במייל מצריך להעסיק את המזכירה שלי, היא היחידה עם גישה לסורק. וגם אז יש לא מעט מגבלות.

בוורד אפשר לשמור את המסמך כקובץ pdf.

וכמדומני שגם אפשרות סיסמה, קיימת שם.

קיימות תוכנות שמאפשרות שליחת וקבלת פקסים על תשתית המחשב.

הדבר ממש יעיל בשמירת הפקסים ישר בזכרון המחשב.

מוזר שבית חולים לא משקיע כסף בדבר שיחסוך שעות עבודה רבות של מזכירים/פקידים.

פורסם (נערך)

תשובות של בדיקות כמו MRI שאני ובני משפחתי קיבלנו לא הועברו במייל - אלא שבעת ביצוע הבדיקה קיבלנו סיסמה וכשהתשובה מוכנה מקבלים SMS עדכון ונכנסים לראות את התשובה באתר של המכון.

לגבי פניות של חולים - קורה, לעיתים נדירות, שאני מקבל פניה במייל (יש למזכירות מייל ייעודי לצורך זה, והן מנתבות אלי). אני מעדיף לענות בשיחת טלפון  זה יותר אישי וגם מאפשר תגובה ציידית.

לגבי שרתי פקס - הם קיימים בכל מקום. מכשיר הפקס משמש את הצד השולח.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

אמנם לא עברתי על כל התגובות, אבל כבר 6 שנים מאז שעברתי לבית חדש אני בלי קו בזק ובלי פקס (ועוד יש לי משרד בבית) - אפילו פעם אחת זה לא היה חסר לי.

בקיצור - לוותר בלי לחשוב פעמיים.

פורסם

מזכיר לי נשכחות מהפעם שעבדתי בהסתדרות והייתי נלחם בכל מיני הזיות שהיו רוצים לשלוח את המסמכים שלהם בפקס. שתמיד היה מגיע אבל כזה שקשה לקריאה או בכלל לא מגיע והיו מאשימים אותי שהפקס לא תקין. 

גם הכי שמרנים שהיו, הצליחו לשלוח אליי מייל ולא פקס. השארתי את האופציה הזו לשלב שמאוד קשה להם לשלוח מייל.

חרדים לרוב מחזיקים סמארטפון פתוח ואחד שהוא סגור או מכירים מישהו שיכול לשלוח עבורם את המסמכים.

ערבים יכולים לשלוח, חוץ מהקושי השפה שיש להם אבל זה ניתן לפתרון עם דיבור באנגלית. כי עברית זה לא נראה לי שהכי נאה להם.

חילוניים, יכולים לשלוח אבל אז צריכים שאני אסייע להם בשליחה עצמה כי זה לא בדיוק היכולת הכי חזקה שלהם. 

כמובן שזה רלוונטי לפני פרוץ המגפה אז היכולות של כל האוכלוסיות הללו היו יחסית נמוכות או מחפירות במקרים מסוימים, ואני מאמין שנעשתה קפיצה משמעותית מאז כניסת הזום ושאר שירותי האינטרנט השונים שחייבו לשנס מותניים וללמוד על האינטרנט והכלים שיש בו.

חוץ מהחפירה הזו, הסאב טקסט שיש קופת חולים שלא עברה את השלב של הפקס, די מתסכל עבורי. מה זה החאפריות הזו? 

לשאלת הפות"ש, לבטל אבל כן להחזיק סים גיבוי כלשהוא בעלות זניחה על רשת נפרדת מהמפעיל שיש עכשיו.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

מסתבר שאני מיעוט זניח - אני עדיין מחזיק "קו קל" של בזק שנמצא אצלי בממ"ד. מבחינתי זה חלק מציוד החירום שנמצא שם. אז נכון, גם קו בזק יכול ליפול, אבל לדעתי הלא מקצועית הוא יפול הרבה אחרי רשתות הסלולאר, וכיון שיש מיעוט משתמשים, העומס על הרשת הקוית לא יהיה גבוה. בנוסף, כשהיו פה פעם או פעמיים הפסקות חשמל שהורידו גם את האנטנות הסלולאריות, קו בזק הישן והטוב עבד כמו גדול. העלות (50 ש"ח לחודשיים) זניחה, ומבחינתי זו עוד שכבה של שקט נפשי.

בשוטף, אגב, הוא משמש את הילדים כשנגמרת להם הסוללה בנייד, או כשאין להם מושג איפה שמו אותו, דווקא כשהם ממש חייבים לצרוח לי באוזן "אבא!!!!! הוא מרביץ לי!!!!!".

פורסם

גם אני מחזיק קו קל של בזק. גם אבא שלי. אצלו יש חוסר קליטה לפעמים. וגם יש לו לחצן מצוקה.

שמחייב קו בזק. ויש גם פקס. לו. ולי.

בשביל 25 שקל לחודש לא רואה בעיה.

שלחתי לרופא שלי דרך האתר של הקופה בקשה. והוא לא הגיב.

אז שלחתי פקס. למרפאה והתקשרתי אחת הפקידות העבירה לו. ואז הוא נאנה לבקשתי.

לי יש מדפסת משולבת אם סורק כבר מ 2005 הייתה ללא פקס.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

• תוכן חדש...