Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב

אשמח לחוו"דכם:

אני נוסע בשנה יותר מ-50 אק"מ. קניתי רכב עם כ-100 אק"מ ולאחר כשנה וחצי עברתי את ה-200000. אני מרוצה מהרכב (פריוס+ 2018) ואין לי סיבה מיוחדת להחליף אותו מעבר לשיקול הבא: כרגע הרכב שווה בשוק כ-80-90 אש"ח, אבל אם בעוד שנה הוא יתקרב ל-300 אני חושש שהשווי שלו יצלול דרמטית ומעבר לירידת הערך המצטברת כרגיל.

האם כדאי להחליף כעת לרכב (זהה מן הסתם) חדש יותר עם פחות מ-100000 ק"מ? לכאורה חלק משמעותי מה-50000 ש"ח (נניח) שאוציא כעת אקבל חזרה אם אשתמש בו שנה-שנתיים ואמכור גם אותו עם ק"מ בגבול הסביר.

בטווח המחירים הזה ובנסועה הזו, אני חושב שזה הרכב בעל 7 המקומות הנכון ביותר מבחינת השילוב של שמירת ערך וצריכת דלק. הוא מאובזר ונוח. אם יש זוויות נוספות שלא חשבתי עליהן כמובן שאשמח לשמוע.

תודה רבה.

פורסם (נערך)

כך או כך לא תצליח לברוח מירידת ערך יחסית גבוהה בכמות הנסיעות שלך, גם אם תחליף כל שנתיים וגם כל 4-5 שנים.

תצטרך להוסיף גם עכשיו לא מעט בשביל פריוס פלוס עם 100 אלף קילומטרים פחות.

תלוי מה אתה תצליח למצוא עכשיו ואיך תמכור את שלך עם 200 אלף. בעקרון, רכב מהסוג הזה מסוגל להגיע לחצי מיליון קילומטרים. אבל אז באמת הוא לא יהיה שווה שום דבר.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 26 דקות, נ. הג כתב:

שבוע טוב

אשמח לחוו"דכם:

אני נוסע בשנה יותר מ-50 אק"מ. קניתי רכב עם כ-100 אק"מ ולאחר כשנה וחצי עברתי את ה-200000. אני מרוצה מהרכב (פריוס+ 2018) ואין לי סיבה מיוחדת להחליף אותו מעבר לשיקול הבא: כרגע הרכב שווה בשוק כ-80-90 אש"ח, אבל אם בעוד שנה הוא יתקרב ל-300 אני חושש שהשווי שלו יצלול דרמטית ומעבר לירידת הערך המצטברת כרגיל.

האם כדאי להחליף כעת לרכב (זהה מן הסתם) חדש יותר עם פחות מ-100000 ק"מ? לכאורה חלק משמעותי מה-50000 ש"ח (נניח) שאוציא כעת אקבל חזרה אם אשתמש בו שנה-שנתיים ואמכור גם אותו עם ק"מ בגבול הסביר.

בטווח המחירים הזה ובנסועה הזו, אני חושב שזה הרכב בעל 7 המקומות הנכון ביותר מבחינת השילוב של שמירת ערך וצריכת דלק. הוא מאובזר ונוח. אם יש זוויות נוספות שלא חשבתי עליהן כמובן שאשמח לשמוע.

תודה רבה.

אני הייתי מחכה עוד 50/78 אלף ק''מ ואז מוכר אותו וקונה חדשה יותר עם ק''מ יותר נמוך. עד כ 300 אלף ק''מ הרכב הזה נמכר במחרים טובים מאוד

הקבוצה שלי לפרסום מוצרים מאלי אקספרס https://chat.whatsapp.com/HFkGjqQd22jG4tz2wxiylp

פורסם
לפני כשעה, נ. הג כתב:

שבוע טוב

אשמח לחוו"דכם:

תודה רבה.

כמו שכבר נכתב קודם, בכל מקרה אתה משלם על זה שאתה נוסע הרבה, וזה נכון בכל תדירות החלפה.

לדעתי, כל עוד הרכב לא מוציא לך את המיץ בנושא בעיות ותקלות, וכל עוד אין חידושים שחשובים לך מאוד במודלים חדשים יותר, אין סיבה שתחליף רכב.

תהנה ממנו כל עוד הוא טוב עבורך.

• אהבתי 1

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם (נערך)

מניסיון במשפחה של איוניק שגם נהנת משוק מצוין 

למכור איוניק בת 4 עם 220 אלף קילומטר זה משימה בלתי אפשרית אלא אם כן אתה מתפשר לאזור ה55 58 אלף שח...

עד שהגיע ל60 אלף שח, לא התקשרו אנשים ביד 2.

ואיוניק רכב עם שוק חזק מאוד.

ככה שבמקרה שלך עם 200 אלף קילומטר אתה כבר סובל מירידת ערך רצינית, במקומך לא הייתי מחליף מושך עוד שנה אפילו שנתיים, כי הירידה תתמתן

אם תקנה שוב אחת נניח ב100, תיסע עליה בשנתיים עוד 100 אק"מ תפסיד עליה גם 40 אש"ח.

טפל בשלך כמו שצריך שתמשיך לנסוע, וסע איתה עד שלא תהיה שווה תיקון.

יש לי חבר שעושה בדיוק אותו דבר עם רנו גראנד קופה 2017 שכבר חצתה את ה400 אלף קילומטר.

בן אדם שנוסע כ500 600 קילומטר 6 פעמים בשבוע.

אם תשמור על הרכב ותיסע כמו בן אדם, טפל בו הוא ימשיך לנסוע

עריכה אחרונה על ידי OranKimhi
  • אהבתי 1
פורסם

רכב היברידי עם 200 אלף ק"מ שדי וודאי שהוא בלי אחריות קשה מאוד למכור,

זה כמו רולטה, יכול להיות שתסע עוד 100 אלף בלי בעיות ויכול להיות שלמחרת תמצא את עצמך מחליף סוללה בסכום לא נוח בלשון המעטה.

אני הייתי עובר לדיזל מחזיק 4 או 5 שנים ומוכר,

דיזל עם 200/250 אלף ק"מ אפשר למכור ללא קושי מיוחד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני מכיר מישהו שקנה ניסאן XTRAIL  דיזל חדשה מהיבואן בשנת 2017, הוא נוסע ממש הרבה, ברמה שאני לא מבין איך הוא צובר ככה ק"מ. בפעם האחרונה שפגשתי אותו לפני כחצי שנה, היו על הרכב מעל 317,000 ק"מ.

הוא מרוצה ממנה, הסתכל קצת על הדגם החדש אבל לא קנה. אני לא יודע אם יהיה קשה למכור את הרכב, אבל  לפחות הוא היד הראשונה.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
לפני שעה, wildlands2019 כתב:

רכב היברידי עם 200 אלף ק"מ שדי וודאי שהוא בלי אחריות קשה מאוד למכור,

זה כמו רולטה, יכול להיות שתסע עוד 100 אלף בלי בעיות ויכול להיות שלמחרת תמצא את עצמך מחליף סוללה בסכום לא נוח בלשון המעטה.

פותש לא ציין אבל סביר שיש לו הרחבת אחריות על הסוללה כך שהיא מכוסה. מעבר לזה מדובר ביחידת הנעה מאוד אמינה ולחבר בסיטואציה דומה עם רכב דומה המלצתי לטפל בקפדנות ולהמשיך עם הרכב, היעד שלו הוא להחזיק עד 350 אק"מ לפחות. אשתדל לעדכן בתוצאות הניסוי..

פורסם
לפני 9 שעות, OranKimhi כתב:

מניסיון במשפחה של איוניק שגם נהנת משוק מצוין 

למכור איוניק בת 4 עם 220 אלף קילומטר זה משימה בלתי אפשרית אלא אם כן אתה מתפשר לאזור ה55 58 אלף שח...

עד שהגיע ל60 אלף שח, לא התקשרו אנשים ביד 2.

ואיוניק רכב עם שוק חזק מאוד.

ככה שבמקרה שלך עם 200 אלף קילומטר אתה כבר סובל מירידת ערך רצינית, במקומך לא הייתי מחליף מושך עוד שנה אפילו שנתיים, כי הירידה תתמתן

אם תקנה שוב אחת נניח ב100, תיסע עליה בשנתיים עוד 100 אק"מ תפסיד עליה גם 40 אש"ח.

טפל בשלך כמו שצריך שתמשיך לנסוע, וסע איתה עד שלא תהיה שווה תיקון.

יש לי חבר שעושה בדיוק אותו דבר עם רנו גראנד קופה 2017 שכבר חצתה את ה400 אלף קילומטר.

בן אדם שנוסע כ500 600 קילומטר 6 פעמים בשבוע.

אם תשמור על הרכב ותיסע כמו בן אדם, טפל בו הוא ימשיך לנסוע

מבחינת ביקוש הפריוס + נמצאת בליגה אחרת האיוניק,
ביקוש היסטרי הכל נמכר וטוב אבל
פןתח השרשור קנה מראש רכב עם קלומטרג' לא נמוך והוסיף עליו משלו.
אם תמצא (בתקציב שלך) פריוס + עם קלומטרג' נמוך מאוד אני הייתי כן עושה את ההחלפה, מכיוון שאתה "מאזן" את הקלומטרג' של הרכב עם הנסועה שלך ובערך אחרי שנתיים שהקלומטרג' נהיה "קצת גבוה"
תעשה את זה שוב.
אבל כמו שאמרתי אם אתה קונה אחת עם קלומטרג' גבוה מראש אתה לא מרוויח כלום בהחלפה. 

פורסם
לפני 15 שעות, tza כתב:

פותש לא ציין אבל סביר שיש לו הרחבת אחריות על הסוללה כך שהיא מכוסה. מעבר לזה מדובר ביחידת הנעה מאוד אמינה ולחבר בסיטואציה דומה עם רכב דומה המלצתי לטפל בקפדנות ולהמשיך עם הרכב, היעד שלו הוא להחזיק עד 350 אק"מ לפחות. אשתדל לעדכן בתוצאות הניסוי..

אני יודע שכן יש הגבלת קילומטראג', וזה לא יותר מ200 אלף ק"מ.

פורסם (נערך)

לא נכון, כשיש רצף של הארכת אחריות אין הגבלת ק"מ. ציטוט מתוך מסמך האחריות:

"ניתן לרכוש את תכנית הארכת האחריות יותר מפעם אחת וללא קשר למספר הק"מ
שהרכב עבר מיום מסירתו ובלבד שטרם עברו 12 שנים ממועד מסירת הרכב 
ללקוח הראשון כפי שמופיע ברישומי היצרן ובכפוף לתנאים המפורטים בהמשך 
תקנון זה."

במידה ואין לרכב הארכת אחריות בתוקף אכן לא ניתן לרכוש הארכת אחריות מעל 210 אק"מ. ציטוט:

"לא ניתן לרכוש את תכנית הארכת האחריות במקרים הבאים:

רכב שנסע יותר מ- 210,000 ק"מ ובמועד בו מבוקש לרכוש תכנית הארכת 
אחריות, הרכב אינו נכלל בתוכנית הארכת אחריות תקפה."

מקור: https://union-motors.toyota.co.il/files/HHC

עריכה אחרונה על ידי tza
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

ההיגיון הכלכלי הוא לנסוע עד שהרכב מת או מתקלקל כל יומיים - ולא שווה לתקן.

בכל מקרה אחר אתה תפסיד, גם אם תקנה רכב עם 50 אלף ק"מ ואחרי שנה תמכור עם 100,000 אתה מפסיד הרבה.

• רעיון טוב! 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

נעשה חשבון קטן. נניח שדלק עולה לך 36 אג'/ קמ (ערך מקובל להיברידית), זה אומר שאתה מוציא כ 18000₪ בשנה על דלק. רכב חשמלי עם טעינה ביתית היה חוסך לך כשני שליש , כלומר 12000₪ חיסכון. יחד עם טסט, תיקונים טיפולים נניח 15000₪ חיסכון בשנה. 

אם תקנה יונדאי איוניק 6 שיש לה טווח של 550קמ, שנניח תעלה 230000₪ חדשה, תוכל להגיע לסוג של איזון עם הרכב הנוכחי שלך בעוד כ-7 שנים. 

נשמע לי דיל לא רע, כל עוד אתה יכול להטעין בתעריף ביתי בלילות. 

• תוכן חדש...