Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, משתף פה סיטואציה רק כדי לשמוע מה אתם חושבים על ההתנהלות.

גר בדירת 4 חדרים במחיר של 3 חדרים, בניין מעולה וכו.

כל הדירה מזגנים חדשים למעט החדר שינה שיש שם אלקטרה בן 12 בערך, היחידה החיצונית מייצרת ויברציות ברמה שמפריעות לדיירת שבקומה מתחתי לישון והיא פשוט גומרת אותי. תכלס המזגן תקין , חימום וקירור.

בעלת הדירה שלי לא מוכנה לטפל למרות שהצעתי לה שהיא תקנה מזגן פשוט ב1000 שח וההתקנה עליי.

היא מציעה שבעלת הדירה מתחתי תשתתף חצי חצי אם זה מפריע לה. 

עכשיו תכלס אני פה בין הפטיש לסדן, מנסה לשמור על יחסי שכנות טובים ומצד שני גם צריך לשמור עם בעלת הדירה על פרופיל נמוך כי היא כל פעם מנסה להעלות לי את השכירות.

בפירוש אמרה לי שאם היא צריכה לקנות מזגן היא לוקחת לי את זה בחזרה דרך שכירות שנה הבאה.

אז אני מתלבט - יש אולי דרך שאני יוכל לרכך את הויברציות עצמאית? חתיכות גומי בין המזגן לתושבת ראיתי ששמים לפעמים.

או לתת להם להתנגש למרות שבעלת הדירה אמרה לי בפירוש לא לתת לה את המספר שלה.

או לספוג 1000 שקל ואז כבר להנות ממזגן יעיל וחסכוני יותר. תכלס גם היחידה הפנימית מרעישה מעט אבל די התרגלנו.

לעבור וכו לא בא בחשבון בזמן הקרוב כי אני עם תינוק בן חודשיים והורים שגרים בבניין ליד שכל היום עוזרים לנו.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, GABIUBOGI כתב:

גר בדירת 4 חדרים במחיר של 3 חדרים, בניין מעולה וכו.

ענית לעצמך

נ.ב. מזגן בן 12 הוא לא כזה ענתיקה, ויש מצב שטכנאי ידע לעשות שם פלאים עם איזון וכוונון של המדחס

ובהחלט ניתן להתחיל עם רגליות גומי ומשם להתקדם בהתאם לתוצאות

עריכה אחרונה על ידי avargel
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

כשמסתבכים עם חר*ת, הרעים לצערינו בדרך כל מנצחים. האמת , בעיית הרעשים היא שלה נטו ולך אין יד ורגל בחובה לתת פתרון. המצב שלך מורכב ולא נראה שיש תשובה אחת, בוודאי כולן יהיו עם לקיחת וויתורים עד כדי לקיחת הנושא לטיפולך ועל חשבונך.

אולי תחשוב על התקנת מזגן נפרד ופירוקו בעת שתעזוב את הדירה. עולה כסף , אבל פחות מלחפש דירה חלופית ומעבר וכ'ו. מאידך כולם יהיו מרוצים , והמזגן הבעייתי ימתין לבעלת הבית בהמשך.

פורסם (נערך)

חמי היה באותה סיטואציה בדיוק 

התקין מזגן הכי זול חדש.

את הקודם פירק, שם במחסן.

ואחרי כמה שנים, שכבר קנה דירה משלו לקח את מה שקנה והתקין חזרה את הישן 

אסייג בזה שחמי יודע לעשות את כל הדברים האלה לבד ולכן לא עלה לו כסף ההחלפות אלא רק בזמן שלו 

אם אתה צריך לשלם למתקין כנראה שזה לא ישתלם לך 

במקרה כזה הייתי שומר על יחסים טובים עם בעלת הדירה ואו אפילו מתנה את זה איתה בהארכת החוזה במחיר הנוכחי

עריכה אחרונה על ידי _-?
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, avargel כתב:

ענית לעצמך

נ.ב. מזגן בן 12 הוא לא כזה ענתיקה, ויש מצב שטכנאי ידע לעשות שם פלאים עם איזון וכוונון של המדחס

נכון שיש סיכוי שהטכנאי ישפר את ביצועי המזגן הישן, מאידך יש סיכוי לא קטן שהנסיונות יכשלו. עלות טכנאי עם כל הנסיונות, עשוי לעלות שליש מזגן חדש ואולי יותר, בס"ה כל פתרון מבחינת עלויות הוא לא בשמים בהתייחס לסיפור עצמו. לכן הייתי חושב על החלפה לחדש, יותר שקט בחוץ וגם בפנים , שווה לשקול את ההצעה הזו.

התקנת חדש תהיה בנוסף לישן שישאר במקומו ולא יהיה בשימוש עד שתסימו את השכירות. את החדש תוכל לפרק או להשאיר בהתאם לשקול דעתך לקראת עזיבה.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם
לפני כשעה, avargel כתב:

ענית לעצמך

הבעיה שבימינו קשה למצוא טכנאי מזגנים טוב ואמין. חלק גדול מהטכנאים מגיעים רק בשביל להגיד "המדחס עומד למות" או משהו דומה וגובים עלות ביקור של 300-350 שקלים ללא ביצוע שום עבודה.

נניח ונמצא טכנאי טוב ואמין שמוכן להחליף את המפוח ביחידה הפנימית (בדרך כלל הרעש ממנו) וגם לשים רגליות למזגן שלא בטוח שיפתרו את בעיית הרעשים.

לפעמים המאוורר החיצוני לא מאוזן או המיסבים בלויים והעלות של כול התיקונים בקלות יכולה להגיע ל-1000 שקלים לכן לדעתי האפשרות הכלכלית היא להחליף מזגן לחדש יותר.

דרך אגב החלפת רגליות/בולמים למדחס בחלק גדול מהמזגנים היא לא קלה למרות המחיר הנמוך של סט רגליות בולמים.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני הייתי מפנה את השכנה לבעלת הדירה.

זו דירה שלה,מזגן שלה שתפתור מולה את הבעיות האלה.

ניסית לתווך,לא הצלחת-כבר לא בעיה שלך. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 6 דקות, Potato כתב:

אני הייתי מפנה את השכנה לבעלת הדירה.

זו דירה שלה,מזגן שלה שתפתור מולה את הבעיות האלה.

ניסית לתווך,לא הצלחת-כבר לא בעיה שלך. 

בעיה ענקית שלי כי בעלת הדירה אמרה לי בפירוש שהיא תגלגל עליי את הנזק, אבל נראה שאין לי איך לברוח מזה.

וטכנאי מזגנים אני לא צריך האמת, דוד שלי טכנאי ויעשה מה שידרש ללא עלות. 

אני אנסה בצורה עצמאית לשפר מעט את המצב, כל פתרון אחר יבוא לרעתי. 

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

נשמע שזה לא זמן טוב להתעקש על עקרונות, ושמדובר במקרה די פשוט של להיות חכם מול צודק. אישית, הייתי מוצא טכנאי הגון במדרג (או איפה שמחפשים היום טכנאים) וסוגר איתו שעושים איטרציה אחת של דיאגנוסטיקה/תיקון. אם זה לא עזר -  מחליפים.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 32 דקות, GABIUBOGI כתב:

בעיה ענקית שלי כי בעלת הדירה אמרה לי בפירוש שהיא תגלגל עליי את הנזק, אבל נראה שאין לי איך לברוח מזה.

את הנזק של מה?

של המזגן התקין שלה?

לפני 32 דקות, GABIUBOGI כתב:

וטכנאי מזגנים אני לא צריך האמת, דוד שלי טכנאי ויעשה מה שידרש ללא עלות. 

אני אנסה בצורה עצמאית לשפר מעט את המצב, כל פתרון אחר יבוא לרעתי. 

תגיד לו שיבוא יסתכל,יפתור מצויין.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אני מבין שמדובר במנוע שתלוי בחוץ בגובה, אל תנסה להתעסק איתו לבד שלא יגמר באסון,  הכי טוב להתקין חדש.

STI 2004

פורסם

רק נקודה חשובה.

אין קשר למזגן, זה בעייה נקודתית.

מחר חלילה יתקלקל המזגן בחדר השינה, האם גם תאיים בהעלאת השכ'ד? כנראה שכן.

או כל תיקון אחר.

קח את זה בחשבון.

רוב השוכרים שמשכירים במחיר מציאה והיו נתקלים בבעיה דומה, היו מתקנים בעצמם, כי היו מעדיפים לשאת בעלות מאשר להסתכן בהעלאת השכ"ד. אבל זה הטרייד אוף בלמצוא דירה במחיר טוב... אם היית משלם מחיר ראוי ל 4 חדרים, לא הייתה יכולה לאיים בהעלאת השכ"ד כי היית יכול למצוא חלופות, היית שולח את השכנה לדבר איתה ושישברו את הראש.

Miata ND2

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Or05230 כתב:

רק נקודה חשובה.

אין קשר למזגן, זה בעייה נקודתית.

מחר חלילה יתקלקל המזגן בחדר השינה, האם גם תאיים בהעלאת השכ'ד? כנראה שכן.

או כל תיקון אחר.

קח את זה בחשבון.

רוב השוכרים שמשכירים במחיר מציאה והיו נתקלים בבעיה דומה, היו מתקנים בעצמם, כי היו מעדיפים לשאת בעלות מאשר להסתכן בהעלאת השכ"ד. אבל זה הטרייד אוף בלמצוא דירה במחיר טוב... אם היית משלם מחיר ראוי ל 4 חדרים, לא הייתה יכולה לאיים בהעלאת השכ"ד כי היית יכול למצוא חלופות, היית שולח את השכנה לדבר איתה ושישברו את הראש.

גם אם המחיר הוא מחיר שוק ולא מחיר מציאה, אתה תמיד תראה בעלי דירות "סוגרים חשבון" עם השוכר במעמד הארכת החוזה, בגלל שנדרשו לתקן משהו בדירה.

לדוגמא במקרה הנידון, עדיף לקנות ולהתקין לבד מזגן במחיר של עד 1500 שקל כשהאפשרות האחרת היא שבעל הדירה יעלה ב-200 ש"ח בחודש את שכר הדירה ואז אחרי שנה אחת אתה כבר תוציא 2400 ש"ח, שאותם תצטרף להוציא מעכשיו כל שנה.

ושוב, זה יקרה גם אם הדירה מושכרת במחיר שוק. הסיבה לכך היא שבעל הדירה מבין שהשוכר הוא במצב היותר פגיע (כמו במקרה הנידון עם התינוק בן החודשיים) ולכן סביר מאוד שיסכים להעלאה.

אם השוכר יעזוב, אז בעל הדירה יוכל כמובן במידת הצורך (אם לא יצליח להשכיר במחיר הגבוה) להסכים על המחיר הקודם עם שוכר חדש.

בטווח הרחוק, הוא בכל מקרה יוצא מורווח על הסיכוי (הלא נמוך) שהשוכר הנוכחי יסכים בגלל הנסיבות שלו.

עריכה אחרונה על ידי Gorpi
פורסם

המזגן לא תקין, היא אמורה לתקן בלי שאלות.

ומחר היא תחליט שגם זה שהדוד דלף, זה עלייך, וזה שהצנרת קרסה, זה עלייך, וכו' וכו' אין לזה סוף.

לדעתי, שום דבר לא מבטיח שהיא לא תעלה לך (ההפך, נשמע שהיא מחכה להזדמנות) בחידוש הבא. ואופתע מאוד אם תמשיך עם אותו שכר דירה.

HAVING SAID THAT,

הייתי מדבר עם השכנה, מסביר את המצב, את הנסיונות שלך, ומפנה אותה להמשך טיפול מול בעלת הדירה.

• תוכן חדש...