Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברור לי שאפשר לתבוע על הכל תיאורטית, אבל מבחינה פרקטית, תביעה אישית של נהג מבוטח תתקבל?

אני לא מדבר על נהג לא מבוטח, הכוונה היא מישהו שיש לו ביטוח צד ג' או מקיף.

אין לי צורך או סיבה, אבל מעניין אותי אם דבר כזה אפשרי תיאורטית.

ומה למשל היתרונות והחסרונות של דבר כזה?

פורסם

כמו שכתבת - תיאורטית אפשר לתבוע כל אחד על כל דבר.

אבל אם בחרת לתבוע נהג שיש לו ביטוח - בתביעה אישית, למרות שהנהג משתף פעולה ומוסר את פרטי הביטוח - כדאי שתברר קודם באיזה בית משפט אין מדרגות, שהשופט לא יוכל לגלגל אותך שם.

פורסם

אתה יכול לתבוע את הנהג/בעל הרכב, הוא יוכל לצרף את חברת הביטוח כנתבעת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 14 שעות, chezik כתב:

כמו שכתבת - תיאורטית אפשר לתבוע כל אחד על כל דבר.

אבל אם בחרת לתבוע נהג שיש לו ביטוח - בתביעה אישית, למרות שהנהג משתף פעולה ומוסר את פרטי הביטוח - כדאי שתברר קודם באיזה בית משפט אין מדרגות, שהשופט לא יוכל לגלגל אותך שם.

לא יגלגל ולא נעליים. יש זכות מלאה לתבוע את מי שגרם לנזק.

פורסם

מאחר והנהג מעורב בתאונה, לדעתי יש צורך להגיש את התביעה כנגדו וגם כנגד חברת הביטוח שלו (גם ככה היא תיקח את האחריות עליה).

פורסם
לפני 8 שעות, 2pac כתב:

יש זכות מלאה לתבוע את מי שגרם לנזק.

ברור שיש זכות מלאה, אבל למה שלא תתבע ישר את אשתו אם יש להם נכסים וחשבון בנק משותפים?

יש סדר בחיים, ואם אתה בוחר להתנהל בצורה הפוכה בלי הגיון - אל תצפה שמישהו יבין אותך וישתף איתך פעולה.

פורסם
לפני 7 שעות, chezik כתב:

ברור שיש זכות מלאה, אבל למה שלא תתבע ישר את אשתו אם יש להם נכסים וחשבון בנק משותפים?

יש סדר בחיים, ואם אתה בוחר להתנהל בצורה הפוכה בלי הגיון - אל תצפה שמישהו יבין אותך וישתף איתך פעולה.

מה קשורה אשתו? אתה תובע את מי שגרם את הנזק.

פורסם
לפני שעה, 2pac כתב:

מה קשורה אשתו? אתה תובע את מי שגרם את הנזק.

ומה הוא קשור? אתה תובע את מי שאמור לשלם את הנזק,

כמובן כל זמן שיש שיתוף פעולה ואתה מקבל את הפרטים הרלוונטיים

פורסם

תובעים את הפוגע ואת הביטוח. תמיד.

אין פרטים של הביטוח? תובעים את הפוגע, ושהוא יצרף את הביטוח שלו לתביעה - אם ירצה.

אותך לא אמור ממש לעניין מי משלם.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 12 שעות, chezik כתב:

ומה הוא קשור? אתה תובע את מי שאמור לשלם את הנזק,

כמובן כל זמן שיש שיתוף פעולה ואתה מקבל את הפרטים הרלוונטיים

אתה טועה. תובעים את מי שגרם לנזק. החוזה שיש לו עם הביטוח שלו לא צריך לעניין אותך. ואם הוא יגיד שהוא חי על חשבון ההורים אז תתבע את ההורים שלו?

אני לא אומר שאי אפשר לתבוע את הביטוח שלו אבל זה לא חובה.

פורסם (נערך)

זה נשמע כאילו יש כאן איזה אינטרס לדפוק את הפוג אישית,

אם אתה מחפש לדפוק אותו תתבע אותו אישית ותן לו לצרף את הביטוח,

בקיצור אל תעזור לו, אם אתה רוצה לעשות לו חיים קשים.

עריכה אחרונה על ידי WE988244
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני 3 שעות, 2pac כתב:

אתה טועה. תובעים את מי שגרם לנזק. החוזה שיש לו עם הביטוח שלו לא צריך לעניין אותך. ואם הוא יגיד שהוא חי על חשבון ההורים אז תתבע את ההורים שלו?

אני לא אומר שאי אפשר לתבוע את הביטוח שלו אבל זה לא חובה.

לא.

כי אם הנתבע אהבל ולא ייקח עורך דין וגם לא יצרף את הביטוח - אם הוא לא ישלם תצטרך לחפש את הכסף בהוצל”פ במקום לקבל אותו מהביטוח.

• רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
בתאריך 17.1.2023 בשעה 00:00, 2pac כתב:

לא יגלגל ולא נעליים. יש זכות מלאה לתבוע את מי שגרם לנזק.

ברור.

אבל ההנחה היא ששאלת היסוד היא כאן לא הזכות החוקית, אלא מה הדבר הפרקטי ביותר לעשות למי שניזוק. זה (בהנחה כמובן שיש לפוגע ביטוח צד ג׳ והוא מסר לך את פרטיו) בבירור לתבוע את חברת הביטוח שלו + אותו עצמו. אם לא תעשה את זה, זה רק יגרום לעיכוב בתהליך המשפטי בגלל שבישיבה הראשונה הפוגע יבקש להוסיף את החברה שלו לתביעה, ותהיה דחיה של חודשים לישיבה הבאה; העו״ד של חברת הביטוח שלו אפילו ימליץ לו לא לבקש את זה מראש בכתב, כי זה שהתובע מראש לא עשה את זה מעיד על תובע אידיוט או כזה שמתנהל ללא ייעוץ מחברת הביטוח שלו עצמו (שתמיד תמליץ לתבוע את שניהם), ולכן צריך לתת לו כמה שיותר זמן לעשות שגיאות נוספות .
כמובן, אם אין לך את פרטי הביטוח כי הפוגע סירב למסור, תובעים רק אותו -- אין ברירה (אישית, הייתי גם מגיש תלונה פלילית על אי מסירת פרטים. כבר עשיתי בעבר).

פורסם

קודם כל - רשאי, ואין שום בעיה עם זה (אלא אם תבעת גם את חברת הביטוח שלו וגם אותו, על אותם הנזקים).

אבל זה לא מבטיח לך שחברת הביטוח לא תהיה שותפה בתביעה, אם זה מה שאתה מתכוון. לו ירצה בכך, הנתבע יוסיף את חברת הביטוח שלו כצד נוסף. זו זכותו על פי תקנה 22 לתקנות סדר הדין האזרחי, ואין לך אמירה.

הבעד והנגד:

תביעה מול הנהג, באם לא יצרף את הביטוח - לכאורה אדם מן היישוב שפחות בקיא ברזי החוק, ופחות מתורגל בהופעה בבית משפט (ככל שמדובר על תביעה קטנה, ללא עורך דין המייצג את הצדדים).

אבל, הנהג רשאי להוסיף את חברת הביטוח בלי להתייעץ איתך, והדבר עלול להאריך את ההליך.

עוד, במידה ותזכה, תצטרך "לגבות" את החוב מהנהג, שייתכן ויערים עליך קשיים, ואלי אף תזדקק לסעד ההוצאה לפועל.

תביעה של חברת הביטוח תבטיח העברת הכספים שנפסקו במהירות וביעילות.

החסרון - הם מתורגלים בתביעות...

• אהבתי 2
  • תוכן חדש...