Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1278 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

עקב תאונה עם סוזוקי סוויפט ידנית נאמנה שנת 2014 אני מחפש רכב חדש.

התקציב שלי הוא 65K (עם עדיפות לא לחרוג אלא אם ממש יש מציאה).

הרכב ישמש כרכב שני בבית, משמש אותי בעיקר למטרת הגעה לעבודה (80 ק"מ, 3 ימים בשבוע, אזור בארץ - חיפה)

בינתיים אני עם ליסינג גישור מהעבודה (יונדאי איוניק 19)

התפזרתי ממש עם סוגי הרכבים השונים ולאט לאט ראיתי שבשביל דברים נחמדים שבא לי עליהם אני מטפס מהר מידי ל100K ואני לא רוצה ללכת כל כך רחוק כשהמחירים הם מה שהם היום.

אני רוצה לנצל את "ההזדמנות" כדי לעלות בשנתון וגם אולי להרוויח קצת יותר אבזור ונוחות. הקריטריונים שלי: אמינות, צריכת דלק, נוחות נסיעה ואבזור.

מה אני לא רוצה: סטיישן מכל סוג, זללניות דלק, הונדה ג'אז.

המועמדות שלי עכשיו הן:

1. יונדאי i20, עלייה לכביש 07/19 עם 70,000 ק"מ שאני יכול לקנות ישירות מחברת הליסינג בעבודה ב-65K שח (כמובן ברמת הגימור הבסיסית ביותר)

2. סוזוקי באלנו 2018-2019 אוטומטית (מנסה למצוא אחת שמורה עם ק"מ נמוך)

3. סיטרואן C4 קקטוס 2019-2019

אשמח לדעות בנוגע למועמדות האלו או רעיונות נוספים באופן כללי.

תודה!

פורסם

הבלנו תספק אמינות וצריכת דלק טובים אבל לדעתי היא לא נוחה לנסיעות ארוכות. 

הסיטרואן תהיה נוחה יותר אבל אירופאיות פחות טובות בסעיף האמינות. 

היונדאי תהיה סבירה אבל בגלל הנסיעות הארוכות אולי שווה בתקציב הזה לשקול משפחתית. 

פורסם

אם אמינות זה הפרמטר הכי חשוב פחות הייתי ממליץ על הקקטוס בגלל הרצועה, אך כרכב הוא ממש טוב.

ליונדאי גיר רובוטי פחות מומלץ לנסיעה בעיר, מבחינץ נוחות לא אהבתי אותה, אך היא מרווחת מאחור.

הבלנו די אמינה וחסכנית, אך יש תלונות לגבי מערכת ההגה, יש תביעה בנושא, תחפש בגוגל.

אך בכול זאת, הייתי בודק את האיגניס, לדעתי המושבים שלה הכי נוחים.

הייתי בודק הונדה גאז, אמינה וחסכונית אך לא זריזה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה על התגובות!

איזו משפחתית אני יכול לדחוף בתקציב הזה? המשפחתיות בשנתונים כאלו עולות יותר - אשמח לדוגמאות.

לגבי האמינות של הקקטוס - אכן משהו שמדאיג אותי. קראתי על הרצועה של הקקטוס, הבנתי שזה משהו שיכול פתאום לקרות אבל אפשר להיות עליו בבקרה. יותר מדאיג אותי קלקולים אחרים שיכולים לצוץ, אני רגיל ליפניות וקוריאניות אז חוץ מטיפול ובלאי רגיל לא נתקלתי בדברים קשים :)

בא לי ללכת על הקקטוס בגלל הנוחות וגם יש משהו במראה שלה שמדגדג לי, היא לא יפה, לא בדיוק מכוערת.. כן מיוחדת. לא יודע, יש בה משהו.

לגבי הג'אז, כתבתי בפוסט שהיא לא באופציות פשוט בגלל המראה, לא יכול לסבול את המיני ואן לוק הזה (טעם וריח).

אשמח למידע נוסף לגבי אמינות הקקטוס (מלבד הרצועה הידועה) ובכלל אשמח לשמוע עוד התייחסויות.

פורסם

יש כמה תלונות לגבי מדחס, וממיר במנועי 1.2 אטמוספרי בעיקר אם איני טועה.

רוב בעלי הרכב מרוצים, נח, אבזור לא רע, סלון נעים, גיר יפני אמין, אם כי יש מעט רעידות במצבים מסוימים כמו תחילת נסיעה או האתה קלה כאדר הרכב ב70-80 אלף, אך לא כולם מרגישים זאת.

אני מחזיק 1.2 טורבו ידנית קרוב לשנתיים.

כיוון שיש המלצה על החלפת שמן כול 10 אלף, וטיימינג כול 4 שנים או 60 אלף, אם כבר לקנות אז 2019 עם מתחת ל 60 אלף ק"מ. זה לא יבטיח ב100 אחוז, אבל יקטין את הסיכוי להתפוררות.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ב2019 הקקטוס עבר מתיחת פנים, נוספו מעקכות בטיחות, נוסף אופציה למנוע עם 130 כ"ס ומערכת ניווט, מתלים שונים.

פורסם
בתאריך 7.1.2023 בשעה 18:45, Heisenberg_00 כתב:

תודה על התגובות!

איזו משפחתית אני יכול לדחוף בתקציב הזה? המשפחתיות בשנתונים כאלו עולות יותר - אשמח לדוגמאות.

לגבי האמינות של הקקטוס - אכן משהו שמדאיג אותי. קראתי על הרצועה של הקקטוס, הבנתי שזה משהו שיכול פתאום לקרות אבל אפשר להיות עליו בבקרה. יותר מדאיג אותי קלקולים אחרים שיכולים לצוץ, אני רגיל ליפניות וקוריאניות אז חוץ מטיפול ובלאי רגיל לא נתקלתי בדברים קשים /cdn-cgi/mirage/bf29f86775efcbecd1356cba27753fb87ff9bd17ea2c0181a9baabced28b77dc/1280/https://carsforum.co.il/uploads/emoticons/icon_smile.gif.b1eda5b7cba44759db7bd8e18120d216.gif

בא לי ללכת על הקקטוס בגלל הנוחות וגם יש משהו במראה שלה שמדגדג לי, היא לא יפה, לא בדיוק מכוערת.. כן מיוחדת. לא יודע, יש בה משהו.

לגבי הג'אז, כתבתי בפוסט שהיא לא באופציות פשוט בגלל המראה, לא יכול לסבול את המיני ואן לוק הזה (טעם וריח).

אשמח למידע נוסף לגבי אמינות הקקטוס (מלבד הרצועה הידועה) ובכלל אשמח לשמוע עוד התייחסויות.

אם אתה הולך על הקקטוס אז עדיף ללכת על אחת עם מנוע דיזל.

המנוע דיזל לא חף מתקלות, אבל התקלות הן לא רציוניות כמו בבנזין. שתקלה ברצועה גורמת להחלפת מנוע.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

בתנאי שידני אופציה.

פורסם

ההתעניינות הראשונית שלי על הקקטוס הייתה על הדגם הידני, משם הכל התחיל.

הייתי עם ידנית עד עכשיו (סוויפט) וזה בא לי בכיף אבל בשביל שגם אשתי תוכל לנסוע ברכב בכיף אני מעדיף אוטומטי.

היינו עם רכב ידני בבית 8 שנים (באותה תקופה כרכב יחיד) ולאשתי נמאס מזה, היא משום מה לא מפיקה מזה את ההנאה הראויה חח. הייתי רוצה שהיא גם תוכל לקחת את הרכב ושלא יהיה רכב שלי/שלה.

ראיתי באמת שב-2019 הוסיפו מלא דברים לרכב (מלבד מתיחת הפנים): בלימת חירום, זיהוי הולכי רגל, התרעה על שטח מת, התרעת סטיה מנתיב, התרעת עייפות, אורות גבוהים אוטומטיים, בקרת אקלים, חיישני גשם, חיישני תאורה, חיישני חנייה, מצלמה אחורית ובגימור shine אפילו כניסה והנעה בלי מפתח.

רשימה מכובדת! אם מצרפים לזה את השינוי במתלים וגם משהו נראה שונה במנוע? אז זו שנה עדיפה...

נראה שגם ב-2019 הפסיקו לייבא לארץ את הדגמים הידניים.

פורסם

אכן הידניים נעלמו במתיחת הפנים.

בגירסת ה130 כ״ס יש לך גם מושבים שונים ונוחים יותר, אך זוהי נדירה שכן הייתה יקרה כשהייתה חדשה.

פורסם

אם אתה נוסע הרבה ומחפש רכב נוח לנסיעות בין-עירוניות, הייתי ממליץ לך לקפוץ קטגוריה למעלה למשפחתיות קומפקטיות במקום סופרמיני. מניסיוני כל קטגוריית הסופרמיני החל מהפולו עד למאזדה 2 ו208 מראות את עצמן פחות טוב בנסיעות בין-עירוניות מרכבים משפחתיים, בעיקר בנושא בידוד הרעשים והריסון, ה208 דור קודם שהייתה לי נחשבה למובילה בקטגוריה שלה מבחינת בידוד הרעשים אך עדיין היית שומע בה רעשי רוח ב100+ קמ״ש, כאשר החלפתי ל308  גיליתי רכב הרבה יותר שקט ונוח לשיוטים ארוכים בבין עירוני.

בתקציב שלך ניתן למצוא רנו מגאן גראנד קופה 1.5 דיזל, רכב מאוד מבודד נוח וחסכוני, נקודת התורפה הוא הגיר שבו יכולים להידפק המצמדים או המוח (קרוב ל10 אלף שקל תיקון) או c4 פיקאסו דיזל 2.0 גם דיזלית נהדרת עם שילוב מנוע גיר מהאמינים שיש בשוק.

פורסם

מצד שני בנסועה שרובה בינעירונית יש פחות בלאי למצמדים, בייחוד אם אין הרבה פקקים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים!

שקלתי לעלות לכיוון המשפחתי במקום סופר מיני, זו בהחלט אופציה פשוט הרגיש לי שאני צריך למתוח את התקציב יותר לכיון ה80K בשביל לא ללכת אחורה בשנים ובק"מ.

לעיתים רבות המשפחתיות גם צורכות יותר דלק...

• תוכן חדש...