Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

הסימפטום: לאחר נסיעה קצרה של כ 2 קמ אני מבחין שמד הטמפ בדשבורד מתקרב למקסימום. עוצר מייד. מיכל עיבוי מלא, רדיאטור מלא (אבל חלוד כהלכה), והמים קרירים ברמה שלטבול את האבצע. גם אין שום תחושה דל חום בתא המנוע. לילה קריר.

מניע, החיישן מזנק קרוב למקסימום ונשאר שם.

יש מצב שהחישן פשוט תקול? אפשר לנסוע למוסך או שצריך לגרור? 

פורסם
לפני 10 שעות, אבנר גם כן כתב:

שלום

הסימפטום: לאחר נסיעה קצרה של כ 2 קמ אני מבחין שמד הטמפ בדשבורד מתקרב למקסימום. עוצר מייד. מיכל עיבוי מלא, רדיאטור מלא (אבל חלוד כהלכה), והמים קרירים ברמה שלטבול את האבצע. גם אין שום תחושה דל חום בתא המנוע. לילה קריר.

מניע, החיישן מזנק קרוב למקסימום ונשאר שם.

יש מצב שהחישן פשוט תקול? אפשר לנסוע למוסך או שצריך לגרור? 

בהחלט יכול להיות חיישן טמפ' תקול או בעיה בלוח השעונים.

האם התופעה הופיע פתאום ביום בהיר ? האם יישנם עוד בעיות לרכב ?

אנא פרט על איזה רכב מדובר ושנת ייצור.

איזה כייף לי :)

פורסם

יש מכוניות שהתקלה  בחיישן טמפ' מפעילות תוכנית גיבוי שזה חיווי גבוה בשעון והפעלת מאוורר במהירות גבוהה.

איזה אוטו זה?

פורסם
לפני כשעה, ד ו ד כתב:

ניחוש די מבוסס- טרמוסטט תפוס או חסום וחישן טמפ תקין

אם המנוע מתחמם בצורה איטית או לא מתחמם תוך פרק זמן מסויים הדבר מעיד על תרמוסטט תפוס במצב פתוח.

פורסם

לדעתי אחרי 2 קמ נסיעה, נוזל הקירור יכול להתחמם מאוד בתוך גוף המנוע, להקפיץ את חיישן החום לקצה  ועדיין לא תהיה תחושה משמעותית של חום מגוף המנוע . כמובן הכל אפשרי , נחכה לעדכונים .

פורסם

לרדיאטור קר

למנוע חם(החיישן חום יושב על המנוע)

ההשערה היא שאין סירקולציה מהמנוע לרדיאטור קרי הטרמוסטט לא נפתח אלא תקוע במצב סגור

פורסם
לפני 54 דקות, nit_zan כתב:

לרדיאטור קר

למנוע חם(החיישן חום יושב על המנוע)

ההשערה היא שאין סירקולציה מהמנוע לרדיאטור קרי הטרמוסטט לא נפתח אלא תקוע במצב סגור

אם נוזל הקירור היה מתחמם מעל הטמפ' המותרת לא רק שעון החום היה מראה טמפ' מקסימלית אלא גם מנורת אזהרה בצבע אדום (בדרך כלל) הייתה נדלקת וגם צפצוף אזהרה (ברכבים מסויימים).

השאלה מדוע המנורה לא נדלקה אם המחוג הגיע לקצה הסקלה ?

פורסם (נערך)
לפני כשעה, מרק10 כתב:

אם נוזל הקירור היה מתחמם מעל הטמפ' המותרת לא רק שעון החום היה מראה טמפ' מקסימלית אלא גם מנורת אזהרה בצבע אדום (בדרך כלל) הייתה נדלקת וגם צפצוף אזהרה (ברכבים מסויימים).

השאלה מדוע המנורה לא נדלקה אם המחוג הגיע לקצה הסקלה ?

קודם שיואיל בטובו פות"ש לרשום את סוג הרכב  והשנתון

לפני שנכנסים לספקולציות ונמשיך מכאן 

אחרת לדעתי אפשר לנעול

עריכה אחרונה על ידי nit_zan
פורסם

האם יש חימום ברכב לאחר אותן 2 דקות נסיעה בהן נטען שהמנוע חם (לכאורה)? 

גם משאבת מים תקולה יכולה לגרום לתקלות מהסוג הזה. 

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה רבה לכל העונים והרעיונות שהועלו, מתנצל שלא הייתי זמין. הרכב דימקס 2005. הרכב לא שלי. ובבדיקה נראית מערכת קרור מוזנחת, המיכל רדיאטור חלוד ולדעתי מולא במי ברז. 

החלפנו חיישן, רוקנו רדיאטור ומילאנו ואותה תופעה -- חיווי רותח תוך זמן קצר אבל המים קרירים. לא מצאתי מד חום חיצוני (הרכב בישוב קטן בצפון). אין הבדל משמעותי בין חום צינור עליון ותחתון. 

המסקנה שלי: עוד לא יודע. זה לא החיישן.  די ברור שאין סירקולציה. לא אתפלא אם הרדיאטור סתום או הטקמוסטט תקוע או שכמו שאיציק אמר משאבת המים קרסה. מחר נתחיל לפרק דבר דבר ולבצע אלימינציה. אעדכן כשנדע ושוב תודה. 

אגב, למה נורת חיווי לא נדלקה אם המנוע באמת חם? אולי אין בדגם הזה? כאמור לא רכב שלי, אבל אצלי בהשאלה לעבודה.

פורסם (נערך)

לפי הכלל "מן הקל אל הכבד" :

הייתי קודם מוציא את הטרמוסטט, לאחר מכן בודק האם יש סירקולציה.

כל שאר הדברים זה התעסקות יותר ממושכת ומסובכת.

נשמח להתעדכן

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
  • רעיון טוב! 1
פורסם

שלום, אני ממשיך את השרשור במקום אבנר שתקוע בשטח (גם אני אבנר)

התעלומה עדיין לא נפתרה אבל נראה שהרכב עצמו תקין. מה עשינו פחות או יותר לפי הסדר של העצות:

ניתקנו ושטפנו הרדיאטור עם צינור גינה ומילאנו נוזל קירור. בשטיפה לא נראה סתום אבל יצאה חלודה. טרמוסטט הוחלף, לא נראה תקול בהכרח סתם ישן וחלוד. על הדרך החלפתי צינורית אחת נוקשה ובנדים.

לפי בדיקה של הבלוק עצמו +בכמה נקודות במנוע עם מד דיגיטלי בהשאלה, המנוע לא מתחמם. המסקנה זה שדווקא יש סירקולציה. יתכן שכשבדקנו בהתחלה זה היה מוקדם מדי ולא הגעתי אפילו לטפמ' עבודה ולכן לא הבחנתי בהבדלי טמ' בין צינור עליון לתחתון.

אבל... מד טמפ' בדשבורד ממשיך לזנק ל"רותח" כמעט מייד ולפעמים מתנדנד באופן לא הגיוני. ההשערה שלי היא שכנראה השעון עצמו תקול. אולי מגע חשמלי רופף שמשגע אותו?  פרקתי את הדשבורד כדי לחפש, אבל אין לי מסמפיק מיומנות בחשמל וסגרתי איך שפתחתי. 

הפיתרון כרגע זה להתקין דיגיטלי במעקף ולהתעלם מהחיווי שבדשבורד. הרכב חזר לעבוד ונוסע כמו תמיד. אם למישהו יש המלצה על דיגיטלי קבוע מעלי או אמזון אשמח. 

תודה רבה על העצות! אם יהיה המשך מה לדווח אעדכן.

פורסם

תנסה לארגן מתאם OBD פשוט שמתחבר לשקע אבחון, דרכו תוכל לראות את נתון הטמפרטורה שמגיע למחשב מנוע, דרך אפליקציה בטלפון. 

אם הנתון הזה תקין, אז באמת הבעיה בלוח שעונים.

לדוגמא: 

₪ 35.18  29%OFF | Konnwei KW902 ELM327 V1.5 PIC18F25K80 Bluetooth-compatible OBD2 Scanner Work as ICAR2 Adapter OBDII Diagnostic Tool
https://a.aliexpress.com/_EuGEg0n

• תוכן חדש...