Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן לכולם, אני חדש בפורום הזה (יש לי נסיון עם פורומים של מחשבים, נראה לי הרעיון דומה).

קצת היסטוריה, רכב פולקסווגן קראוול 2019, מנוע 2000 טורבו דיזל 102 כו"ס.

לפני כמה חודשים הרכב התחיל לזייף בצורה לא עיקבית.

יום אחד הוא לא מצליח להתניע, ורק אחרי כמה נסיונות הוא מתניע. יום אחר מתניע חלק.

שמתי לב שבדרך כלל אחרי נסיעה מאומצת, בהתנעה הבאה יהיה לו קשה להתניע.

בנוסף נוזל קירור נעלם, אין נזילה חיצונית, אבל לאט לאט כאילו מתאדה.

במוסך אחרי בדיקת מחשב שיצאה תקינה (לפי דברי המוסך), והחלפת חובק (שלטענתם היה עליו קורוזיה), הבעיה לא נפתרה. ואז הגיעו למסקנה ש EGR לא תקין, שזה אומר שמתערבב נוזל קירור בגזי פליטה שחוזרים למנוע.

החליפו EGR במסגרת אחריות, ובאמת הנוזל קירור הפסיק להיעלם. והרכב מתניע כמעט חלק, לא לגמרי.

אבל נוצרו בעיות חדשות שבאות והולכות.

לפעמים קשה לו בהתנעה, צריך לנסות שוב בסוויץ' כדי שיצליח (אבל זה בקטנה, בבוקר. ועדיין זה לא אמור להיות, היה לי גם טרנספורטר כמה שנים, התניע חלק).

ולפעמים הוא מגביל את עצמו ל 100 קמ"ש, כאילו מצב רוח, פעם מגביל פעם לא (פעם אחת באמצע נסיעה מהירה, כיביתי והתנעתי וזה עזר לשחרר את ההגבלה, לאותו פעם בלבד).

ובנוסף לפעמים בניוטרל הסל"ד קופץ כאילו הוא בא להתכבות. ובהילוכים 1,2,3 בטור אחד וחצי בלי להאיץ (שהמצערת לחוצה בקטנה, לשייט), הסל"ד קופץ וזה מורגש בכל הרכב (וככל שההילוך נמוך, זה יותר מורגש).

וחזרנו למוסך כי נדלקה נורה של מסנן חלקיקים (ובנסיעה בטורים גבוהים כבתה, ואחר כך נדלה שוב), המוסך עשה ניקוי.

לקח זמן להראות למוסך את הבעיה במנוע, כי זה בעיות שיום כן יום לא, עד שאחד מעובדי המוסך עשה סיבוב על הרכב והרגיש את הבעיות.

לקח זמן עד שהשגתי רכב חלופי, והכנסתי את הרכב למוסך בתקווה שזה הפעם האחרונה.

ואחרי שעה הוא חוזר אלי, והוא אומר לי (תחזיקו חזק): הקלאץ' מחליק (רכב ידני).

זה כבר היה מוגזם, שאלתי אותו איך זה קשור, לא הבנתי את כל מה שהוא אמר , אבל הוא אמר שאולי צריך לעשות ניקוי למסנן חלקיקים או למערכת פליטה, ולכוון משהו בטורים.

תכלס לבנתיים הוצאתי את הרכב מהמוסך.

תודה לכל האלופים שקראו עד לכאן,

אשמח לשמוע את חוות דעתכם.

פורסם

אין לי רעיון איך לפתור את הבעיה..

מה שכן, הייתי מאוד ממליץ אם הרכב עדיין באחריות שעומדת להסתיים בימים הקרובים כעובר 3 שנים, פשוט לבקש מהמוסך להשאיר את הכרטיס עבודה פתוח שהרכב עדיין לא תקין. שלא יהיה מצב שתבוא עוד שבוע ויגידו שזה כבר לא באחריות וצריך לשלם..

זה בהנחה והרכב 3 שנים באחריות שעומדות להסתיים..

בהצלחה.

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

אני לא יודע אם זה יעזור או ינחם
יש לי הרבה ניסיון עם המנועים האלו שהותקנו בגנרטורים שהייתי אמון על התזוקה שלהם.
כמה חר# שאכלתי מהם...

מהנסיון שלי, ברגע שהגנרטור/מנוע התחילו לזייף פשוט החלפתי סט שלם של כל החיישנים, סולינויידים, EGR וזה ב99% מהפעמים פתר את הבעיה
אני כבר לא זוכר להגיד לך מה הם היו ואפילו לא יודע מה התפקיד של חלקם אבל יודע שאיכות החיישנים האלו היתה פח אשפה וברגע שהתחילו לזיף המנוע התחיל להשתגע
מצאתי כמה תמונות של חלק מהחיישנים, שהמוסך יתחיל להחליף

IMG_3479.JPG

IMG_3482.JPG

IMG_3483.JPG

• אהבתי 2
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

סולל הדרך

יש לך כיוון כמה מחיר?

וגם קצת מפתיע שחברה גרמנית תעשה חיישנים שתוך שנתיים מתחילים לזייף (שמעתי על מנועים שהגיעו למליון ק"מ. מעניין איך)

פורסם (נערך)

הפעילות ההזאת לא התקיימה בארץ ואת החלפים הייתי מזמין מחנות באנגליה - אאל"ט סביב ה 300 פאונד לסט (אין לי גישה למייל של החברה הקודמת שעבדתי בה, אז אין לי את ההזמנות ומספרי הפריט)
יכול להיות שהמנועים עצמם אמינים, אבל כל המסביב לא, לפחות בתנאי הסביבה שהגנרטורים שלי עבדו בהם.
היתה לי גם תוכנה מקורית למחשב מנוע של VW ככה שלפעמים יכולתי לקבל אבחנה יותר מדוייקת.
היות והידע שלי במכונאות רכב מאוד מוגבל, הפרקטיקה לימדה אותי להחליף הכל ולקבל שקט תעשייתי לכמה חודשים.
בחשבון של עלות/תועלת במכונה שצריכה לעבוד ללא דופי, 300 פאונד בטלים בשישים ופשוט החלפתי הכל כמעט בכל תקלה.
הלכה למעשה, זה עשה את העבודה וכל התופעות של זיופי מנוע או קריסה שלו במאמץ פשוט נפתרו.
אתה לא חייב לרכוש מקורי של VW, אלא תחליפי OEM של  יצרן מכובד (בדר"כ זה בדיוק אותו חלק רק עם הסמל של VW מחוק)

עריכה - מצאתי תמונה עם כל החיישנים שנהגתי להחליף
ה EGR תמיד היה מפוחם

IMG_2987.jpg

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
  • אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • חודש מאוחר יותר...
  • פיתרון
פורסם

אז לטובת מי שמעוניין או/ו יכול לעזור לו.

עדכון על תיקון.

בסוף הגענו למוסך, שהחליף ברכב:

קלאץ',

(המוסך הסביר שהקודם החליק, ובגלל שהיה הפרש בסל"ד, בין החיישן סל"ד של גל הארכובה, לבין החיישן של סל"ד גיר, המחשב הגביל את ההספק).

תושבת גיר, הקודמת הייתה קרועה.

אינג'קטור אחד (וניקוי לאחרים ע"י תוספי דלק).

אז אינג'קטור קשור לאיכות דלק, והמוסך הסביר שבגלל שהרכב יורו6, הוא הרבה יותר רגיש לאיכות דלק (ולכן גם ה egr הוחלף בביקור קודם במוסך). היה לנו טרנספורטר T5 במשך 6 שנים בלי בעיות כאלו. (והמוסך אמר שאין לו egr, זה נכון?)

והקלאץ' והתושבת קשור לנהיגה אגרסיבית.

יש לנו 6 שנים נסיון נהיגה עם הטרנספוטר ועוד שנתיים עם הקראוול הזה.

זה הגיוני שילך קלאץ' ותושבת תוך שנתיים וקצת ? קרה למישהו ? בטרנספורטר הקודם זה לא קרה.

• תוכן חדש...