Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כפי שציינתי בכותרת, פירקתי לבד את הלוח שעונים מהרכב והבאתי אותו למעבדה מוכרת ומיקצועית במרכז לתיקון הספידומטר , התקלה היא שבמהלך נסיעה המחוג נשאר על ה 0 ולא מגיב למהירות וגם המד מרחק לא זז, עשו מה שעשו והרכבתי את הלוח ברכב ויצאתי לנסיעת מבחן, הכל עבד מצוין בנסיעה הראשונה אך לצערי כבר בנסיעה השנייה שוב הכל ״מת״ כפי שהיה לפני ״התיקון״,מה לדעתכם הבעיה ומה למעשה הם ״ תיקנו״ שאפילו יום אחד לא החזיק?

כמובן שיש אחריות על העבודה אבל מאוד מסקרן אותי איך תיקון כזה שעלה 700₪ במעבדה מיקצועית לא מחזיק אפילו יום אחד.

עריכה אחרונה על ידי much

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם (נערך)

טיפול ברכיב כל שהוא אמור להתבצע רק אחרי אבחון מקצועי. כמו שרפי כתב, ואפרט. בהחלט יכול להיות שהתקלה מקורה בחיבור /פלג רופף, במחשב הרכבו לא בלוח מד המהירות  , באיזה רכב מדובר .

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם

לפעמים רכיב אלקטרוני נשרף בגלל רכיב אחר וגורם לזרם גבוה מהמותר לעבור דרכו
יכול להיות (סתם לדוגמא) שהוחלפה דיודה שנשרפה אבל לאחריה קיים קבל עם שאיבד את תכונותיו וגורם לזרם גבוה לעבור דרך הדיודה מה שיגרום שוב לשריפתה.
אם יאמרו לך מה בדיוק הוחלף, אפשר לנסות לחשוב מה גרם או עשוי לגרום לתקלה חוזרת.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 22 שעות, much כתב:

כמובן שיש אחריות על העבודה אבל מאוד מסקרן אותי איך תיקון כזה שעלה 700₪ במעבדה מיקצועית לא מחזיק אפילו יום אחד.

אני טכנאי, עובד עם ציוד מכאני ואלקטרוני מסויים. מעל 20 שנה ניסיון בתחום.

אחד לכמה עשרות תיקונים בממוצע, למחרת בבוקר לקוח מתקשר אלי ואומר "תשמע, היית אצלי אתמול, תיקנת ככה וככה, שילמתי כסף והיום בבוקר יש לי את אותה הבעיה".

זה קודם כל מבאס אותי, זה אף פעם לא נעים, זה לחזור אליו לבדוק ולחפש את התקלה שוב, הטולרנטיות של הלקוח לתיקונים חוזרים בדרך כלל נמוכה ובנוסף אף אחד לא משלם שקל על העבודות החוזרות.

אבל הדברים האלו הם חלק מהמקצוע, כמה שאני משתדל אני לא מצליח להימנע מהם. עם צבירת הניסיון רק התדירות שלהם יורדת, אבל הם אף פעם לא נעלמים לגמרי. 

המצב היותר גרוע, מבחינת אותו בעל מקצוע זה אם יתברר שהתקלה בסוף בכלל לא בלוח שעונים אלא בחיישן מהירות או הפלג שלו או משהו כזה. 

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני 22 שעות, much כתב:

כפי שציינתי בכותרת, פירקתי לבד את הלוח שעונים מהרכב והבאתי אותו למעבדה מוכרת ומיקצועית במרכז לתיקון הספידומטר ,

יש כאן בעיה מסוימת שמסירה אחריות על תיקון- כולל של התקלה, כלומר תקינות לאחר הרכבה של הלוח במקומו.

הרי לא הייתה כאן פעולת איבחון מקצועית בתנאי אמת, אתה קבעת שהתקלה בלוח והיא תוקנה. יכול להיות שתוקנו כמה הלחמות שנראו לא תקינות וכ'ו ובזאת הסתיים התיקון של הלוח. עפ"י דבריך התקלה חזרה מה שמרמז  שהתקלה כנראה לא בלוח אלא בצמה או מחבר כל שהוא.

אם ניתן , גע במחבר ובצמה, תזיז מעט לצדדים ובדוק אם התקלה נעלמה.

פורסם
לפני 5 שעות, ד ו ד כתב:

האם קבלת הסבר ממוקד על מהות התקלה שנמצאה וטופלה בלוח  . מניח שעדכנת את המתקן שהתקלה חזרה,  מה היתה תגובתו .

הם טוענים שזיהו שתיי נגדים תקולים/שרופים בציפ שאחראי על הספידומטר שיושב בתוך הלוח שעונים והחליפו אותם.

הציפ נראה כך ברכב הנ״ל ויושב בפינה של הלוח

2962CAE1-B9C0-4CAC-AAD1-121CC23CDA6F.png

F099F0DE-CB0A-4867-A6F8-085046B3B80C.png

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם (נערך)

ברור שנגדים לא נשרפים סתם, יש סיבה כל שהיא. את הסיבה כנראה לא איתרו. החלפו נגדים שרופים בחדשים והם ככל הנראה נשרפו מאותה סיבה אלומה. סיפור מעניין.

פורסם
לפני כשעה, Buki כתב:

המצב היותר גרוע, מבחינת אותו בעל מקצוע זה אם יתברר שהתקלה בסוף בכלל לא בלוח שעונים אלא בחיישן מהירות או הפלג שלו או משהו כזה

בוקי, אבל אם התקלה היתה בחיישן מהירות עצמו או בחיווט אליו אז לא היה שום שינוי כבר מהנסיעה הראשונה שלאחר תיקון הלוח, לא?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

לא מחייב. תקלות מגעים לא פעם מסתדרות לזמן מה אחרי ניתוק וחיבור הפלג מחדש ואז אחרי כמה זמן בגלל רעידות או שינוי מיקום הצמה שוב פעם אין מגע, קשה לדעת. 

• תוכן חדש...