Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1308 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 46 דקות, vadim6385 כתב:

כנ"ל לגבי בקשות להשלים מניין.

פעם אחת בחיי "הסכמתי" להשלים מניין בטירונות ועד היום לא התאוששתי מהטראומה.

בחיים לא הייתי בבית כנסת לפני כן (גם על העלייה לתורה ויתרתי) ועמדתי שם כמו דביל בלי לדעת מתי צריך לקום, מתי לשבת ומתי להגיד אמן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

טראומה אמיתית :)

אם כבר, אנשי השלמת מניין הם מציקים במיוחד ויש כאלה שלא מניחים, במקומות הרגילים שאני מסתובב בהם אני פשוט הולך מחוץ לרדיוס החיפוש שלהם

פורסם
לפני 10 שעות, Night Driver כתב:

בחיים לא הייתי בבית כנסת לפני כן (גם על העלייה לתורה ויתרתי) ועמדתי שם כמו דביל בלי לדעת מתי צריך לקום, מתי לשבת ומתי להגיד אמן

אני יודע שאם אתה שם צלב ואומר אללה אכבר, אתה בסדר.

אבל לא ניסיתי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 16 דקות, vadim6385 כתב:

אני יודע שאם אתה שם צלב ואומר אללה אכבר, אתה בסדר.

אבל לא ניסיתי.

עזוב.

מעדיף להשלים מנין על להיות שאהיד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אז להביא את פיגי חזירון המחמד לא בא בחשבון...

image.thumb.png.ddf5300632f9691781aa6479e78371e8.png

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בתאריך 18.11.2022 בשעה 09:37, sperial כתב:

יש הבדל בין בית ספר, שהוא מקום ציבורי שתלמידים חייבים להגיע אליו, לבין איזה מקום אקראי בעיר, במיוחד אם הוא בבעלות פרטית שאנשים יכולים להכנס אליו באופן וולונטרי.

דוכן אקראי במרכז העיר? רק אם יש לו היתר, כמו, נניח, לרוכל ובתנאי שהוא פועל כחוק.

צודק במיליון אחוזים. וזאת הסיבה מדוע אני מתנגד בחריפות להצבת דוכנים להפלה בתשובה סמוך לשערי בית ספר. אם היה מדובר בדוכן בעיר או סתם ברחוב אז אדם יכול לבחור שלא לעבור סמוך לדוכן. ברגע שמדובר בבית ספר או ליד שער בית ספר זהו מקום שאדם מחוייב להגיע אליו ולכן חייב להיות חשוף. כלומר, הצבת דוכן שכזה סמוך לשער מחייבת את התלמיד לעבור בסמוך לו. ולכן רוב הסיכויים שהוא יצטרך להתעמת עם הבעיה גם אם הוא לא מעוניין בכך. לא סתם עיריית תל אביב הוציאה תקנה של איסור דוכן שכזה בטווח של פחות מ 100 מטר משערי בית הספר.

• אהבתי 2

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
בתאריך 19.11.2022 בשעה 20:15, aviaviavi כתב:

שוב, אין דבר כזה מיסיונריות יהודית..

מיסיונריות זה ניסיון להמרת דת. 

אתה נגד חיזוק יהדות בצורה שהיא מתבצעת - סבבה, לגיטימי לחלוטין. אבל לקרוא לזה מיסיונריות זו הטעות. 

ההיפך הוא הנכון, יהודים לא שואפים לצרף בני דתות אחרים ואף מקשים על ידי תהליך ארוך ולא פשוט בכלל.

אממה, יהודים בהחלט שואפים להפיל בתשובה כמה שיותר תמימים חפים מפשע. ישנו פסק הלכה שאפילו מתיר לשקר על מנת להפיל כמה שיותר נשמות טהורות בתשובה. אחרי הכל המטרה מקדשת את האמצעים לא? אני צמחוני מזה מעל ל 30 שנים שנים מכמה סיבות. אחת מהן היא רחמים על החיה המסכנה. יחד עם זאת, אני מודע שבני האדם אכלו בשר עוד משחר ימי האנושות. כך שהסיכוי שלי להפוך אנשים לצמחוניים הוא לא ממש גבוה. כאשר אני נשאל אני מסביר את המניעים שלי אבל ככה אני לא מנסה לכפות את האמונות שלי על אף אחד. האם אפשר לומר זאת על מאמינים? שאני קם בבוקר אני לא חושב לעצמי כמה אנשים אני הופך היום לצמחוניים. אדם מאמין כן חושב ככה. יתרה מכך, השרלטנים הצליחו לשטוף את המוח של המאמינים בכך שהם גורמים להם להאמין שהגאולה מתעכבת כי ישנם חילוניים שלא הולכים בדרך הדת והאמונה. אזי זה גורם למאמין תסכול מצד אחד ומצד שני מדרבן אותו לנסות להפיל כמה שיותר אנשים בתשובה. שהרי, כל נופל בתשובה מקרב את הגאולה ואת בואו של המשיח. עוד הצליחו השרלטנים לשטוף למאמינים את המוח בעזרת המשל של כולנו באותה סירה. החילוני והדתי חיים באותה מדינה אבל חיי החילוניים משפיעים על חיי המאמין הדתי. הם נמשלים לשני אנשים בסירה. החילוני מנסה לחורר את הסירה. אם הוא יצליח שניהם יטבעו. לכן המאמין הדתי מנסה למנוע ממנו לחורר את הסירה. זאת ההצדקה שלהם לכל מאמצי השכנוע להפלה בתשובה שלהם אם בנועם ואם בכוחניות.

• אהבתי 3

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם (נערך)

ומבחינתי, כל המרבה בדוכני תפילין, הרי זה משובח.

וכשם שיש לי בעיר (ואפילו בשכונה) מספר די מרשים של מקומות להצטייד בהם בעץ נאה ומקושט לכבוד הכריסמס. וכשם שלא ממש נדיר במחוזותינו (נו, מחוזותיי בסדר?..) להתענג מקולות המואזין לטקס השכמה קסום בחמש לפנות בוקר, או לצרורות ירי של שימחת חתונה, בהזדמנויות בהן אני ויונתי תמתי חוטאים באיזה צימר בקרבת העושר התרבותי הזמין בצפון הארץ,  הרי בוודאי שסבלנותי זמינה גם למנהגי דת משה.

הסבל האנושי הבל יתואר שעולה מתגובות חלק מהנשמות שעברו עינוי כה גדול מקיומם של דוכני תפילין, נראה לי אביסעלע מוגזם. ואפעס רק אצטלה לסנוט באופיה היהודי של מדינת הלאום של העם היהודי.

עריכה אחרונה על ידי ליפיגו
  • אהבתי 4
כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם
לפני שעתיים, ליפיגו כתב:

(1)כשם שיש לי בעיר (ואפילו בשכונה) מספר די מרשים של מקומות להצטייד בהם בעץ נאה ומקושט לכבוד הכריסמס.

(2)וכשם שלא ממש נדיר במחוזותינו (נו, מחוזותיי בסדר?..) להתענג מקולות המואזין לטקס השכמה קסום בחמש לפנות בוקר,

1. אתה יכול להפנות אותנו למקום בו מישהו בשרשור התנגד לקיום חנות לאביזרי יהדות? נדמה לי שפספסתי את ההודעה הזו, או שאולי אתה קצת מבלבל בין מסיונריות ומסחר? 

2. זו כבר השוואה במקום למסיונריות שחודרת למרחב הפרטי, כל הכבוד - חמישים אחוז עדיף על אפס. עכשיו שהסכמנו ששני המנהגים דומים (הערת צד: המסגד חמור הרבה יותר, כי הוא מטרד רוחבי ולא נקודתי, אבל הליבה היא אותה ליבה), ובהינתן שידוע לך כנראה את דעת רוב הציבור על הסוגיה - כולל זו שלך אם אני קורא נכון בין השורות(?) - אולי אפילו אתה מסוגל להבין מדוע מסיונריות יהודית היא גם מטרד? 

אל תעשה לחברך מה ששנוא עליך - מאיפה המשפט הזה? טולקין? 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לפני 8 שעות, ליפיגו כתב:

מבחינתי, כל המרבה בדוכני תפילין, הרי זה משובח

אני רק מדמיין מה יקרה אם בכל פינה יעמדו לובשי חולצות עם תמונה של פינגווין, יתפסו אנשים ויצעקו להם "צדיק, התקנת לינוקס היום? מה עם לקמפל קרנל?".

• אהבתי 1
  • מצחיק 6

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 6 שעות, oryo כתב:

אל תעשה לחברך מה ששנוא עליך - מאיפה המשפט הזה? טולקין? 

כמו שנאמר- טולקין קורה מבין עיניך

• מצחיק 1
פורסם

פעם אחת בחיי השתמשתי בתפילין, וגם זה היה כחלק מערב BDSM ולא מתאים לכתוב על זה פה בפורום.

מה שכן, מאז כל פעם שאני עובר ליד דוכן תפילין יש לי חיוך על הפנים… 

• מצחיק 4
פורסם

לסיכום:

Religion is like a Penis

• אהבתי 5
  • מצחיק 3

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...