Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1335 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי עבר ביטוחי של שנתיים בלבד.

עשיתי חובה + צד ג' (מחירון הרכב 21 אלף, אז אין לי צורך ביותר מצד ג')  בחברה מסויימת, ואני איתם שנתיים, ובסוף החודש צריך לחדש.

עם החברה הזו, שנה ראשונה שילמתי כ-5,000 ש"ח, שנה שניה הם התקשרו אלי והציעו לי אותם תנאים בדיוק ב-3,700 ולקחתי מיד.

היום התקשרו אלי מהחברה והציעו לי ב-4,300 (עליה של 600 ש"ח) - אמנם תנאים טובים בהרבה, אבל זה ממש לא עוזר (העלו גבול אחריות מ-2 מיליון ל-4 מיליון, תביעה עד 5K לא נרשמת). לטענת איש המכירות, זה המחיר הזול ביותר שהוא יכול לתת - גם להוריד גבול אחריות וכו' לא יעזור.

כבר לפני שהתקשרו אלי, התחלתי לבדוק בכמה חברות אחרות, ובגדול קיבלתי סכומים דומים (4 וקצת)...

אבל חברה אחת הציעה לי 3,750 שבגדול דומה למחיר ולתנאים של שנה שעברה של החברה האחרת.

השאלה היא אם יש סיבה להישאר עם החברה הנוכחית או שפשוט להסתכל על שורת המחיר ולבחור?

יש איזשהו יתרון להישארות איתם?

פורסם

תוודא שתנאי הפוליסה דומים או לא שווים לך את ההפרש ותעבור.

אם אתה בכל זאת רוצה להשאר בחברה הנוכחית (לא שאני חושב שיש סיבה) אתה יכול להגיד להם שקיבלת הצעה כזאת, יש סיכוי לא קטן שהם ישוו לך את ההצעה.

לפני 14 שעות, LaCoco כתב:

תביעה עד 5K לא נרשמת

אני משער שזה יקרה בכל מקרה, בגלל זה.

פורסם

תנאי הפוליסה לא דומים, אבל אני לא צריך גבול אחריות של 4 מיליון ש"ח - הזול יותר הוא 2 מיליון - מספיק בהחלט ומבחינתי מדובר פה בשיווק נטו.

כל השאר בערך אותו דבר - גרירה\שמשות\מראות וכו' - הסטנדרט, שום דבר מיוחד או מעניין - כלול.

דווקא השתתפות עצמית נמוכה יותר בהצעה הזולה - 1,100 לעומת 1,700.

הגנה משפטית 30 אלף לעומת 20 אלף אני חושב, שוב, לא שינויים קריטים, בהתחשב בחסכון של 600 ש"ח, אני לא צריך את הדברים האלו.

אז אין שום סיבה להישאר בחברה אחת? עבר ביטוחי לא מסתכל על דברים כאלו?

אם כן, אני פשוט אעבור.

פורסם

אתה מתכוון לעבר ביטוחי נקי?

זה כמובן מצטרף גם אם אתה עובר חברה.

לא חושב שיש איזושהי סיבה להישאר בחברה רק בגלל שאתה מבוטח בה עד היום.

פורסם

אז אני אעבור באמת - גם החברה הזו דורגה בין הראשונות במדד שביעות מחברות הביטוח, הקיימת דורגה בשליש התחתון, אז זה No brainer.

אגב, דיברתי איתם הערב לפני שהחלטתי לעבור - הם לא השוו לי את המחיר, אמרתי להם בצורה הכי ישירה, תשוו ואשאר איתכם והם הציעו לי 100 ש"ח לקניות בתחנות דלק או שטות דומה. מאוד מוזר, הייתי מצפה שמחיר על אותם תנאים, פלוס מינוס, יהיה זהה. מוזר שהם מתעקשים להעלות לי את המחיר למרות שאין לי שוב תביעות, שלילות, קנסות, גרירות. כלום, פשוט כלום. שילמתי שנתיים ולא דיברתי איתם - ובתמורה העלו לי את המחיר, ולא במעט.

פורסם

תמחור של פוליסת ביטוח הוא מאוד טריקי, ולכל חברה הנוסחאות שלך, שאינך יודע מה הגורמים המוצבים בהן ואיך הם משוקללים. תביא בחשבון שאפילו הכתובת שלך משוקללת, כולל הקומה והאם מותקנים סורגים. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

והנוסחאות האלה לוקחות בחשבון נטו סיכון, או שהם יכולים לנצל מדד חברתי כלכלי ו\או ערך בית גבוה יותר בכדי לגבות יותר לדוגמה?

לגבי הסורגים, יכול להיות שהתלוצצת, אבל אם כתבת ברצינות, איך לעזעזל הם אפילו ידעו מזה ואיך זה שייך לביטוח רכב? (מקום עם סורגים = מקום מועד לגניבות אולי? - אבל זה גם ככה רק צד ג' וחובה).

פורסם

שייך ל"דאבל"  פריצה לבית, לקיחת מפתחות הרכב וגניבתו. סיכון קטן, אבל אם זה העיבוד הסטטיסטי מכניס את זה לנוסחת הסיכון של חברת הביחוח היא תשאל על כך. האמת היא שבשנים האחרונות א שאלו אותי את השאלות האלה, אולי כיוון שבחברות שבהן בוטחתי הסעיף הזה לא היה משמעותי סטטיסטית - הרי כל חברה מחשבת את הסיכונים לפי הסטטיסטקות שלה, וגם מעדכנת אותם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 8.11.2022 בשעה 19:55, sperial כתב:

שייך ל"דאבל"  פריצה לבית, לקיחת מפתחות הרכב וגניבתו. סיכון קטן, אבל אם זה העיבוד הסטטיסטי מכניס את זה לנוסחת הסיכון של חברת הביחוח היא תשאל על כך. האמת היא שבשנים האחרונות א שאלו אותי את השאלות האלה, אולי כיוון שבחברות שבהן בוטחתי הסעיף הזה לא היה משמעותי סטטיסטית - הרי כל חברה מחשבת את הסיכונים לפי הסטטיסטקות שלה, וגם מעדכנת אותם.

למרות שממש אסור להם, חברות הביטוח שואלות בכל הזדמנות כזו שאלות שיעזרו להן לשווק מוצרים נוספים למבוטח בהמשך (במקרה הזה, ביטוח דירה), ולצבור סטטיסטיקה כללית על המבוטחים שלהם .
זה דומה לזה שהם פונים אל המבוטח להציע כל מיני ביטוחים נוספים למרות שפניה שיווקית כזו בערוץ מקוון או SMS היא עבירה פלילית על חוק הבזק  (להתקשר טלפונית ולשלוח דואר זבל מודפס מותר), אם אין להם אישור מפורש מראש בכתב לשלוח פניות שיווקיות. הם מרשים לעצמם כי אין אכיפה.

הגעתי פעם אחרי מאמצים למי שבמחלקה המשפטית של משרד התקשורת היה אחראי על אכיפה.
לגבי החוק הזה, ״אין לנו משאבים לבדוק ולטפל בכל תלונה, אז אנו מטפלים רק במי ששולחים כמויות גדולות של ספאם ומצטברות נגדם הרבה תלונות, כדי לתת תוקף סמלי לחוק. אם אתה רוצה, אתה יכול להגיש תביעה.״ (החוק מאפשר קבלת פיצוי של 1000 ש״ח לכל הודעה ללא צורך הוכחת נזק.)

• תוכן חדש...