Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משהו שסתם תהיתי לגביו. 

זה קורה לא מעט ברכבים שהיו לי, וכאלה ששכרתי, שהמראות(במיוחד המראה הצידית השמאלית) או שקטנות מדי או שלא נפתחות בזווית מספקת על מנת שלא יהיה שטח מת. 

זה הרי משהו שכול כך חשוב ודי פשוט לבדיקה בזמן היצור שלא ברור לי למה בסוף יוצאת גרסא סופית של דגם מסויים עם העניין הזה. 

למישהו יש רעיונות למה זה קורה? 

פורסם (נערך)

איזה מכוניות למשל?

בתור כותב ותיק בפורום, אני מניח שאתה יודע איך מכוונים מראות לשימוש נכון.

ככלל, בכל רכב פרטי בו נהגתי (וגם בלא מעט suv בגדלים שונים, אני מצליח גם בשברולט טראוורס) אתה יכול לכוון את המראות כך שלא יהיו לך שטחים מתים בכלל.

עריכה אחרונה על ידי שביט
  • אהבתי 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

תמיד יהיה שטח מת. גם אם הוא קטן.

מה שטוב בהתראה של "שטחים מתים" זה גם שהרכב מונע ממך לעבור נתיב אם אתה מנסה.

ללא ספק רכיב חשוב מאוד שצריך להיות בכל רכב, גם אותי הציל פעם אחת. (ואני מחזיק מעצמי נהג זהיר)

• רעיון טוב! 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

לא אשכח איך בפיאט פונטו 97 , היה מראות צד ישרות (ולא קמורות) , שזה יצר שטח מת לא מבוטל בעיקר במעבר נתיב מהשמאלי לימני,

היה צריך לבדוק ב7 עיניים כל פעם.

אבא שלי בזמנו אמר : "בטח באיטליה שם לא משתמשים במראות כל כך :) "

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, שביט כתב:

איזה מכוניות למשל?

בתור כותב ותיק בפורום, אני מניח שאתה יודע איך מכוונים מראות לשימוש נכון.

ככלל, בכל רכב פרטי בו נהגתי (וגם בלא מעט suv בגדלים שונים, אני מצליח גם בשברולט טראוורס) אתה יכול לכוון את המראות כך שלא יהיו לך שטחים מתים בכלל.

אני נתקלתי במצב כזה בשברולט קרוז 2018.

לא יודע למה אמריקאים מתעקשים על המראות הקטנות והמסכנות האלה. או שאולי כי הן ישרות ולא קמורות.

להשוואה - באיוניק (לא5) שהייתה לי אז, המראות איפשרו לפנות בראש תמונה של 360 מעלות של מה שהולך מסביב לרכב בכל רגע נתון, בקרוז - לא ממש.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אחרי שברכב שכור בקפריסין איך שעליתי לכביש המהיר המראה השמאלית (הגה ימני) החליטה לצנוח ולהתנפץ על הכביש אני כבר לא מתלונן על שטח כיסוי של מראות. מה שנותנים אני אומר תודה וזוככר שיכול להיות יותר גרוע.

• מצחיק 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 13 דקות, Night Driver כתב:

מה שנותנים אני אומר תודה וזוככר שיכול להיות יותר גרוע.

יכול להיות גם יותר טוב.

לי הייתה סיטרואן ZX עם מראות חצי שבורות שאי אפשר היה לכוון אותן, וכל עקיפה הייתה סיוט.

עדיין, ברכב צריכות להיות מראות נורמליות ולא כאלה שלא רואים בהן כלום.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 8 שעות, שביט כתב:

איזה מכוניות למשל?

אצלי בפריוס יש שטח מת, זה מצריך ממני להזיז באופן קבוע את המראה, גם תוך כדי נסיעה כדי שאוכל לראות את הנתיב השני.

בפיקנטו יש מראה טובה, בגטס יש מראה סבירה, בפורד סטיישן יש מראה טובה, באוונסיס יש מראה טובה, במאזדה 3 יש מראה טובה.

טויוטה פריוס 1.8 2009

יונדאי גטס GLS 2006

פורסם

אני נוהג על עשרות דגמי מכוניות בשנה, ויכול לספור על כף יד אחת את אלו שהיו עם בעיה של ממש בכיסוי המראות. לרוב פשוט מדובר בכיוון לא טוב של המראות מחוסר הבנה או ידע. 

התרעת "שטח מת" היא פתרון לבעיה שלא הייתה באה אם אנשים היו יודעים לכוון את המראות שלהם. בניגוד ל-ABS או ESP שעושים דברים שהם מעבר למיומנות הנהג ההדיוט - כיוון מראות ממש לא דורש יכולות יוצאות דופן. 

הסיבה היחידה שאני שמח בקיומן היא שבתור רוכב אופנוע הן מעניקות לי אינדיקציה האם הנהג רואה אותי או לא (לא שמתי שרואים אותי זה אומר שמתייחסים...). 

כלל האצבע - לדחוק את המראות החוצה עד שרואים רק את קצה קצהו של הרכב ואז להוסיף עוד 3-4 קליקים החוצה. נדיר מאוד שזה משאיר שטח שאינו מכוסה על ידי המראות וזה שאינו מכוסה על ידי המראות כבר ניתן לראות בזווית העין. 

• רעיון טוב! 5

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם
לפני 41 דקות, קרמבו כתב:

לדחוק את המראות החוצה עד שרואים רק את קצה קצהו של הרכב ואז להוסיף עוד 3-4 קליקים החוצה

המראות שלי מכוונות ככה שאני רואה פיפס מהרכב. לא הרבה כמו בשיעורי הנהיגה אבל לא כלום כמו שאתה מתאר פה.

בשיעורי הנהיגה מלמדים כל הזמן לחפש אופנועים והסיבה שאני חושש להרחיב את הפתיחה היא כדי לא לראות אותם.

אם אתה מכוון את המראות כל כך רחב אתה עדיין רואה אופנוענים שעלולים לעקוף מימין?

• אהבתי 2
  • לא הבנתי... 1
פורסם

הפוך גוטה.אם אתה רואה את קצה הרכב שלך,שדה הראיה שלך במראות מצומצם יותר והשטח המת גדול יותר.הבעיה היא פסיכולוגית שזה מפחיד  בהתחלה שלא לראות את קצה הרכב,אבל זה מיותר לחלוטין.

תעשה ניסוי..תכוון את המראות לקצה הרכב,ואז תפתח עור שני קליקים החוצה כך שלא תראה את קצה הרכב.

ואז תבקש מחבר שיכנס לשטח המת שאתה טוען שקיים בקצה הרכב,ותגלה ששום דבר לא יכול להכנס לשם מבלי שתראה אותו.לא קטנוע,לא רוכב אופניים,וגם לא הולך רגל,פשוט כלום.

על ידי פתיחת המראות החוצה אתה תרוויח שדה ראייה גדול,איפה שהוא יותר קריטי.זה כמובן ידרוש ממך תקופת הסתגלות קצרה,מאחר ופתאום אתה לא רואה את קצה הרכב,אבל זה שווה את זה.

ואם תרצה לראות את קצה הרכב,פשוט תתקרב מעט עם הראש לכיוון המראה ותגלה שקצה הרכב שם.

• רעיון טוב! 4
פורסם
בתאריך 8.11.2022 בשעה 09:49, רועי5 כתב:

מסכים, אם אינך רואה את קצה הרכב שלך במראה, יש לך שטח מת.

שהוא לא רלוונטי, כי הוא צמוד לדלת של הרכב שלך.

תיאורטית יכול להשתחל לשם איזה זבוב, לא אופנוען.

בתאריך 7.11.2022 בשעה 20:22, קרמבו כתב:

התרעת "שטח מת" היא פתרון לבעיה שלא הייתה באה אם אנשים היו יודעים לכוון את המראות שלהם. בניגוד ל-ABS או ESP שעושים דברים שהם מעבר למיומנות הנהג ההדיוט - כיוון מראות ממש לא דורש יכולות יוצאות דופן. 

לא בהכרח.

זו מערכת שחשובה בדרך לנהיגה אוטונומית בכל מיני דרגות.

מסכים שאם אנשים היו יודעים לכוון את המראות שלהם (וגם להסתכל בהן) אז יכול להיות שהמערכות האלו לא היו משולבות ברכבים ללא נהיגה אוטונומית

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כולם פה מסבירים על איך לכוון מראות, שזה נהדר (באמת) אבל:

1. לא תמיד מסתכלים במראה (גם הנהגים הטובים ביותר)

2. לא תמיד מספיקים להסתכל במראה, כי לפעמים מגיע רכב בלי שתראה אותו

3. "שטח מת" גם מונע מהרכב שלך לעבור נתיב כשיש מישהו בשטח מת, ככה שזה נכנס בדיוק בפער שבו רשלנות אנושית (שתמיד קיימת) מגיעה (והיא תמיד מגיעה כשלא צריך)

לכן - לכוון מראות זה חשוב, אבל זה לא במקום המערכת הזאת שהיא מערכת בטיחות משלימה מצויינת ללא שום חסרונות למעשה.

• אהבתי 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

טיפ שלמדתי משנים של נהיגה על אופנוע, תמיד לסובב את הראש.

עם קשר לשטח מת או בלי קשר. לא פעם רציתי לעבור נתיב משמאל לימין ויצא לי לראות איך רכב נכנס מהנתיב הימני לנתיב שאני רציתי לכנס אליו.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...