Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאיזו מדינה הייתם מהגרים

פוסטים מומלצים

פורסם

@Derishסוף מעשה במחשבה תחילה.

למי שאינו עשיר מדובר בסכומי כסף משמעותיים, ועדיף להשקיע בלימוד החומר לפני שהכסף נעלם באיזה חור שחור של איזור בעייתי או שיש איזו תאונת מס יקרה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 37 דקות, פינדר כתב:

אני לא פוסל רכישת נדלן בחו״ל, אבל אם הייתי קונה 3 נכסים הייתי מעדיף שיהיו באותו איזור. יותר פרקטי ויותר כלכלי.

זה נכון, אבל מצד שני יתכן שהשקעה במקומות שונים תפחית את הסיכון במקרה של כשל באחד מהם. כך למשל אם יהיה (עוד פעם) משבר דיור בספרד, אז זה לא בהכרח ישפיע על ערך הנכס באיטליה או בצרפת, קל וחומר בסקנדינביה או במדינות הבלטיות.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, Derish כתב:

אוקיי, שכנעתם אותי. מסובך מאד. כמעט בלתי אפשרי. עדיף להימנע מהרפתקאות מטורפות כאלה וגם להחזיר את האזרחות האוסטרית. אין כמו בארץ - שם הכל פשוט להבנה, עובד חלק, אף אחד לא מנסה לרמות אותך, והממשלה תמיד לוקחת חלק הוגן מהרווחים.

הציניות במקום.

אבל דווקא שוק הנדל"ן להשכרה הוא אחד הבודדים שכמעט ולא ממוסה. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

אבל יש מדינות בהן הוא תחת פיקוח נוקשה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 51 דקות, Derish כתב:

זה נכון, אבל מצד שני יתכן שהשקעה במקומות שונים תפחית את הסיכון במקרה של כשל באחד מהם. כך למשל אם יהיה (עוד פעם) משבר דיור בספרד, אז זה לא בהכרח ישפיע על ערך הנכס באיטליה או בצרפת, קל וחומר בסקנדינביה או במדינות הבלטיות.

פיזור השקעות הוא בהחלט גורם חשוב. אז אם השאלה היא דירה שלישית בישראל או דירה ראשונה בחו״ל - הייתי הולך על חו״ל. אם דירה ראשונה ואני גר בישראל, כנראה עדיין הייתי משקיע בדירה בישראל. אבל זה אני ופרופיל הסיכון/סיכוי שלי לא זהה לאדם אחר.

• רעיון טוב! 1
פורסם

רוצה פזר השקעות? תקנה דירה במדינה אחת ותשקיע במניות במדינה אחרת, או שבכלל תשקיע רק בשוק ההון בשווקים שונים.

לקנות דירות בודדות במדינות שונות, זה פשוט מטומטם ולא יעיל.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

זה הכל משפטים חסרי בסיס כי תמיד יש הרבה אמוציות בגלל שהמחירים מנותקים מהמציאות אז עולות טענות כגון ״במחיר של הדירה שלי אני קונה 17 באירופה חעחעחע!!1! אבל אם מתעלמים לרגע מעניין ה״מספר״ ומחסום ״המספר״ לכניסה לשוק (שהוא גם לאו דווקא נכון, החיים של אירופאי ממוצע אומנם יותר טובים משל הישראלי ממוצע, אבל ישראלי ממוצע הרבה יותר עשיר מאירופאי ממוצע), ומסתכלים רק על ״התפאורה״ שהיא חשובה לא פחות, דירה בשוק השכירות בישראל זה אחד הדברים הכי קלים, נוחים וחסרי אכיפה ומגבלות בחסות המדינה (שזה בכלל הזיה בפני עצמה כאשר מדובר בצורך בסיסי של תושבים). בטח כאשר משווים ביחס למדינות מערביות באירופה, אלו שאתם יודעים...אנשים באמת רוצים לחיות בהן.

פורסם

בחיי צריך להשים דיסקלמר כל פעם שכותבים בשרשור הגירה? איך הגעתם שהמלצתי לרכוש דירה להשקעה?!

איך בדיוק?

הספיק לי פעם אחת לתפעל קנייה ושכירות בישראל. 

• מצחיק 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעתיים, YoJ כתב:

זה הכל משפטים חסרי בסיס כי תמיד יש הרבה אמוציות בגלל שהמחירים מנותקים מהמציאות אז עולות טענות כגון ״במחיר של הדירה שלי אני קונה 17 באירופה חעחעחע!!1! אבל אם מתעלמים לרגע מעניין ה״מספר״ ומחסום ״המספר״ לכניסה לשוק (שהוא גם לאו דווקא נכון, החיים של אירופאי ממוצע אומנם יותר טובים משל הישראלי ממוצע, אבל ישראלי ממוצע הרבה יותר עשיר מאירופאי ממוצע), ומסתכלים רק על ״התפאורה״ שהיא חשובה לא פחות, דירה בשוק השכירות בישראל זה אחד הדברים הכי קלים, נוחים וחסרי אכיפה ומגבלות בחסות המדינה (שזה בכלל הזיה בפני עצמה כאשר מדובר בצורך בסיסי של תושבים). בטח כאשר משווים ביחס למדינות מערביות באירופה, אלו שאתם יודעים...אנשים באמת רוצים לחיות בהן.

יש לך כמה הנחות כאן שאני לא בטוח שמתקיימות, אבל אני בהחלט אגיד שהכרות עם איך שוק מסוים פועל מועילה מאוד. מה שבסוף קורה זה שזרים (באופן כללי) משלמים ״מס זרות״* שקטן ככל שהם חיים יותר זמן באותו מקום. אם אתה קונה להשקעה בתור לא מקומי בהכרח מס הזרות שתשלם יהיה יחסית גבוהה. 

* ב״מס זרות״ הכוונה לא למס אמיתי אלה לעלויות נוספות (בין אם מודעות ובין אם לא) שאדם ישלם במקום שהוא לא מכיר באופן טוב את החוקים הכתובים (והלא כתובים) ושלא מתנהל באופן חלק באותה שפה. החל מעלויות תרגום דרך עלות יקרה מידי לשיפוצים וכלה בהחזרי מס ספציפיים שצריך לדעת איך לקבל (רק דוגמאות).

פורסם

בתור נדלניסט - אני חושב שלאנשים שגרים בישראל ומתכוונים בבירור להשאר בישראל, נדלן ישראלי זה אפיק ששווה לשקול ברצינות, ע״פ השקעות בחו״ל (כבר קרה לי שהמלצתי לאנשים שהתייעצו איתי להשאיר את הכסף שלהם בישראל)

בתור משקיע מחושב - שום סיכוי שהייתי מכניס כסף לישראל, משיקולי מיקרו (וולטיליות ממשלתית, אכיפה אפסית, יכולת מוגבלת לשלוט, רישום תמוה) ומאקרו (יחס המרה למטבע וראייה רבת שנים לגבי טרג׳קטורי של האזור)

בתור בעל נכסים + מאות עסקאות בנוסף, הסיכון הכי גדול בנדל״ן זה לא הנכס, זה הדייר/צוות/מאקרו. לנתח נכסים ולהבין שיקולי ואסטרטגיית מיסוי זה רחוק ממדע טילים, או אפילו סתם הנדסה 😅

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

למה לעזעזל שמישהו ישקיע בנדלן, כל פעם שכותבים את זה אני מת מבפנים. מה קשה להבין שהשקעה במדד מרוויחה כלכך כלכך הרבה יותר כסף ב0 התעסקות? כמה פעמים צריך לחזור על זה? 

אני הולך לקנות עכשיו בית באיטליה ואני מתבאס על זה, אבל אין ברירה אני רוצה גראז' ענק ואין שטויות כאלה בהשכרה.

מחשבון: https://www.investor.gov/financial-tools-calculators/calculators/compound-interest-calculator

ווילה יפה, קצת ישנה, בצפון איטליה שווה 260 אלף אירו - להכניס ל״Initial Investment״ במחשבון,

Monthly Contribution - נגיד 0 לא מוסיף כלום.

Length of Time in Years - נעשה השוואה ל15 שנה בין הבית להשקעה במדד.

Estimated Interest Rate - מדדים נפוצים כמו msci world או s&p 500 עושים לפחות 10% בשנה, נכתוב 10, בפועל יהיה יותר.

ללחוץ calculate

אחרי 15 שנה שהכסף בהשקעה במדד במקום בהשקעה נוראית על הבית - הופך מ260000 ל 1086084, יש פה ספרה יותר. בערך פי 4. כל הכסף הזה יכול להיות שלי אם לא אקנה בית. ואתם רוצים לקנות בית סתם בשביל ״״נכס״״???? אם אני מעלה את הרווח מ10% ל15%, לא מופרך, כבר נהיה 2115636.

אתם חושבים שערך הבית יהיה פי 4 אחרי 15 שנה?

נגיד השכרתם אותו כי זאת השקעה, אז אולי כבר תתקרבו לחצי מהרווח של המדד, והבית אולי יעלה ערך קצת, או שלא כי בנתיים השוכרים הרסו אותו והגג התחיל להרקב וכולם כבר התקינו מערכות חימום מודרניות ואתם עדיין לא, בנתיים חודשים כל כמה שנים הבית עומד ריק בלי שוכרים, תקלות יקרות מדי פעם, להתעסק עם מתווכים עם עמלה מכאיבה. למה? להכנס לאתר של הבנק או בית השקעות ולשים את הכסף על msci world.

עריכה אחרונה על ידי liorwohl

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
לפני 26 דקות, liorwohl כתב:

אחרי 15 שנה שהכסף בהשקעה במדד במקום בהשקעה נוראית על הבית - הופך מ260000 ל 1086084, יש פה ספרה יותר. בערך פי 4. כל הכסף הזה יכול להיות שלי אם לא אקנה בית. ואתם רוצים לקנות בית סתם בשביל ״״נכס״״???? אם אני מעלה את הרווח מ10% ל15%, לא מופרך, כבר נהיה 2115636.

איפה תגור במשך ה 15 שנים האלו?

פורסם

אנשים פה דיברו על ״״נכס״״, להשקיע מרחוק, פיזור השקעות במדינה זרה וכו'. לא על המגורים הראשיים שלהם ואפילו לא על המדינה שהם נמצאים בה. 

גם במגורים אישיים כבר עשו את החשבונות לפני ויותר משתלם שכירות + השקעה, אבל זה כבר עניין אישי וכמו שאמרתי אני הולך בעצמי לקנות בית על חשבון הרווחים כי אני רוצה בית.

• רעיון טוב! 1

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
לפני 6 שעות, liorwohl כתב:

אתה יכול להשאיל לי את כדור הבדולח שלך? יש לי כמה תחזיות שהייתי רוצה לאמת...

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 7 שעות, liorwohl כתב:

למה לעזעזל שמישהו ישקיע בנדלן, כל פעם שכותבים את זה אני מת מבפנים. מה קשה להבין שהשקעה במדד מרוויחה כלכך כלכך הרבה יותר כסף ב0 התעסקות? כמה פעמים צריך לחזור על זה? 

אני הולך לקנות עכשיו בית באיטליה ואני מתבאס על זה, אבל אין ברירה אני רוצה גראז' ענק ואין שטויות כאלה בהשכרה.

מחשבון: https://www.investor.gov/financial-tools-calculators/calculators/compound-interest-calculator

ווילה יפה, קצת ישנה, בצפון איטליה שווה 260 אלף אירו - להכניס ל״Initial Investment״ במחשבון,

Monthly Contribution - נגיד 0 לא מוסיף כלום.

Length of Time in Years - נעשה השוואה ל15 שנה בין הבית להשקעה במדד.

Estimated Interest Rate - מדדים נפוצים כמו msci world או s&p 500 עושים לפחות 10% בשנה, נכתוב 10, בפועל יהיה יותר.

ללחוץ calculate

נגיד השכרתם אותו כי זאת השקעה, אז אולי כבר תתקרבו לחצי מהרווח של המדד, והבית אולי יעלה ערך קצת, או שלא כי בנתיים השוכרים הרסו אותו והגג התחיל להרקב וכולם כבר התקינו מערכות חימום מודרניות ואתם עדיין לא, בנתיים חודשים כל כמה שנים הבית עומד ריק בלי שוכרים, תקלות יקרות מדי פעם, להתעסק עם מתווכים עם עמלה מכאיבה. למה? להכנס לאתר של הבנק או בית השקעות ולשים את הכסף על msci world.

אתה שוכח שהבית נותן לך בעצם הכנסה פטורה ממס עד סכום מסוים בנוסף לעליית הערך, בנוסף לאפשרות מינוף בעת הקנייה מה שבעצם הופך את הרווח לפי 4.

בישראל זה חובה להיות בעלים של דירה אחת לפחות עקב עיוות מס.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...