Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאיזו מדינה הייתם מהגרים

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 דקות, sperial כתב:

לא הבנתי. אתם זוג שמתקיים  מ-1,700 אירו בחודש? מה רמת החיים שלכם?

לא, הוא עובד בעבודה שלא מהשוק האיטלקי והאישה עובדת ב"עבודת מינימום" כלשהיא, אם הבנתי נכון. לכן יש להם 2 משכורות ואני מניח שזה מעבר ל1700 אירו.

1700 אירו ניתן כדוגמה לשכר המינימום שיש באזור שלו, אני מניח..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 3 שעות, DareDevil כתב:

יש לי דרכון אירופאי. 

בסוף אני לא עובד בהייטק אז ג"ג שלי זה עבודות פשוטות יחסית

במה אתה עובד?

לא חייבים הייטק כדי למצוא עבודה טובה באירופה. אני די רחוק מהייטק (אפילו מאוד) וכבר סוגר 7 שנים בחברה גרמנית אסלית לגמרי ומדבר גרמנית צולעת למופת.

אם יש לך התמחות וניסיון בתחום שנמצא במחסור זה אפשרי בהחלט.

פורסם
לפני 13 דקות, צוק כתב:

במה אתה עובד?

לא חייבים הייטק כדי למצוא עבודה טובה באירופה. אני די רחוק מהייטק (אפילו מאוד) וכבר סוגר 7 שנים בחברה גרמנית אסלית לגמרי ומדבר גרמנית צולעת למופת.

אם יש לך התמחות וניסיון בתחום שנמצא במחסור זה אפשרי בהחלט.

בגדול עבודת מינימום - בדר"כ זה מסתכם בעבודות שירות בסיסיות שלא דורשות ידע מיוחד או ניסיון..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

מאמר מכלכליסט

בצל האיומים של רוסיה, אירופה מעבה גבולות, ומתכוננת אולי למלחמה.

נשמע קצת מדע בדיוני כרגע, אבל אחראי ה 7..

אי אפשר לדעת איך דברים מתגלגלים.

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001494423

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

כן, זה מגניב, כמה שהסקנדינבים מסודרים.

לנורווגיה יש גבול משותף עם רוסיה בצפון.

הפחד שלהם שרוסיה תבוא בשביל הנפט.

ליבי ליבי עם העם השוודי השליו אם יצטרך לעבור מלחמה, כמו שיש לנו 

יאריס 2005

פורסם

מזכיר לי את החוברות שחולקו לנו במאי 1967. כמובן במהדורה מורחבת ומעודכנת (חוץ מזה שהשאירו את הטלטקסט :-)).

השאלה היא מה ההתייחסות של השוודי המצוי (והאירופי בכלל) לחומרים כאלה. ולאו דווקא למלחמות - כוחות הטבע יכלים לשות את שלהם בכל פינה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שוודיה הייתה ערוכה לכל מלחמה ואירוע עד שהסתיימה המלחמה הקרה, בשנים האחרונות המדינה והתושבים חוזרים בהדרגה למוכנות. מקלטים נוקו,  המוכנות לאסונות עלתה ואנשים קונים ציוד חירום.

כמה אנקדוטות- בשנה שעברה הייתה היסטריית קניות של רדיו נטען ידנית והמחירים זינקו לשמיים, השנה מישהו פרץ למאגר מים ואזור שלם נאלץ להמתין לבדיקות שהמים לא הורעלו

פורסם
בתאריך 20.11.2024 בשעה 17:34, sperial כתב:

השאלה היא מה ההתייחסות של השוודי המצוי

אין התייחסות מיוחדת.

חוברת כזו יוצאת כל שנה...

מבחינה פורמלית שוודיה ויתרה על נייטרליות במשאל עם ב-94' עם הצטרפותה לאיחוד האירופי ב-95'.

בהרגשה שלי: אם אסון טבע יפקוד את שוודיה, עוד יש סיכוי שהרשויות יעזרו. אך אם תפרוץ מלחמה אמיתית - אוהב נפשו יברח. השוודים לא מוכנים למלחמה לא משנה כמה כסף הם מתכננים לשפוך על הצבא.

פורסם
לפני 12 שעות, דג כתב:

חוברת כזו יוצאת כל שנה...

פרט למהדורה הזאת החוברת נשלחה רק ב 2018, 1991, 1987, 1983 ו 1961

השוודים לא מוכנים למלחמה של אחד על אחד מול רוסיה אבל הצבא גדל לאיטו ופרט לנאטו יש לשוודיה בריתות הגנה עם השכנות, אם נאטו יהססו להצטרף אני בספק אם פינלנד דנמרק או נורבגיה ירצו שכנים דוברי רוסית

פורסם

כרגע יש להם הרבה שכנים דוברי ערבית, מה זה משנה רוסית?... ציניות, עם קורטוב מציאות.

לפני 13 שעות, דג כתב:

שהרשויות יעזרו. אך אם תפרוץ מלחמה אמיתית - אוהב נפשו יברח. השוודים לא מוכנים למלחמה לא משנה כמה כסף הם מתכננים לשפוך על הצבא

שוודיה זו מדינה מאוד מאורגנת, עם תושבים שיעשו מה שיגידו להם.

לא שפה בישראל למודת הקרבות, העורף ממש מוכן למלחמות.

לא לשכוח שזאת מדינה ענקית, והמון תושבים מפוזרים. לא כמו פה.

מה כן אין להם שום מערכות וידע נגד טילים כמו שפה, אבל אני מניח שרוסיה לא תזרוק קטיושות.

טילי קרקע כבדים והמון המון כטמבים.

יאריס 2005

פורסם

לשוודים גם תעשיית נשק מפותחת ומתקדמת שמוכרת הרבה בכל העולם.

לאור כמות האבידות באוקראינה אני מסופק האם רוסיה תהיה מסוגלת לאיים על אירופה בשנים הקרובות. הבעיה היא שהאירופים לא השקיעו מספיק בכוחות הצבאיים בעשורים האחרונים, כך שדווקא למעצמות האירופיות צבאות יבשה ואוויר קטנים מאוד יחסית. בשנה - שנתיים האחרונות המדיניות משתנה, אבל פיתוח וייצור האמצעים אורך זמן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, Rשף כתב:

פרט למהדורה הזאת החוברת נשלחה רק ב 2018, 1991, 1987, 1983 ו 1961

השוודים לא מוכנים למלחמה של אחד על אחד מול רוסיה אבל הצבא גדל לאיטו ופרט לנאטו יש לשוודיה בריתות הגנה עם השכנות, אם נאטו יהססו להצטרף אני בספק אם פינלנד דנמרק או נורבגיה ירצו שכנים דוברי רוסית

שבדיה כבר הפכה לחברה בנאט"ו לפני שנה וחצי או שנתיים, נכון?

ממה שאני זוכר הם הצטרפו ביחד עם פינלנד.

אתה יודע במקרה אם המדינות שחברות בנאט"ו צריכות להקים צבא מיוחד שיהיה שייך ספציפית לנאט"ו? איך זה באמת עובד? או שברגע שהמדינה הופכת להיות חברה בנאט"ו אז הצבא שלה הופך להיות שותף למשימות של הברית הזאת?

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...