Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1350 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח,
אני מעונין לחדש את האטימה של תריסי ההזזה במרפסת ושל החלונות שלהם (6 כנפיים).
כל הסיפור נע על מסילות.
האטימה בתריסים נעשית (נעשתה, יותר נכון. כבר כמעט ולא נשאר משהו) באמצעות פסי גומי מלמעלה ועד למטה של כל מפגש כנפיים.
האטימה בחלונות נעשית ע"י פסי מברשת, שוב מלמעלה ועד למטה.

1. האם לחדש את פסי האטימה השונים זה משהו שניתן לבצע לבד? יש ידיים ימניות, יש כלי עבודה למכביר.
  2. אם כן - היכן ניתן למצוא פסים כאלה? לא מצאתי ברשת, למעט בעליאקספרס ואין לי מושג איזו מידה אני צריך.
  3. אם לא - האם יש בעלי מקצוע מומלצים באזור המרכז, שידעו לבצע את המלאכה הזו?
  4. לא הצלחתי להבין כיצד מושכים החוצה את האטימה הישנה של התריסים - כאמור גומי.
  5. לא הצלחתי לשלוף את החלונות מהמסילה שלהם, דבר שטרם נתקלתי בו. כל חלון או תריס הזזה אחר בדירה ניתנים לשליפה לטובת ניקוי וכו'. לא חושב שניתן להחליף את פסי הזיפים ללא פירוק.
פורסם
לפני 3 שעות, ירחמיאל כתב:

1. לא הצלחתי לשלוף את החלונות מהמסילה שלהם, דבר שטרם נתקלתי בו. כל חלון או תריס הזזה אחר בדירה ניתנים לשליפה לטובת ניקוי וכו'. לא חושב שניתן להחליף את פסי הזיפים ללא פירוק.

יש סטופרים למעלה. 

בשביל לשלוף את החלון תביא אותו לאמצע המסילה, אתה אמור לראות סטופר בצד ימין וסטופר בצד שמאל, תהיה ביניהם. 

בנקודה הזו תרים את החלון לשליפה. 

IMG-20221015-WA0000.jpg

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק תודה.
ניראה לי שאכן אצליח להוציא את הכנפיים השונות מהמסילה.
צירפתי תמונות של פס המברשת (חלון) ושל פס הגומי (תריס).
האם פסים אלה נשלפים באותו האופן, מלמעלה/למטה או שיש צורך לפרק פירוק ראשוני את הכנף?
אני עדיין מנסה להבין האם זה משהו שאני אוכל לבצע בעצמי או שאצטרך לקרוא לבעל מקצוע.

20221015_162247.jpg

20221015_162303.jpg

פורסם

זה נראה חלון ישן של 30 שנה, בעקרון אפשר להחליף, אבל שחיפשתי לא מצאתי מי שימכור לי את הזיפים. בשביל 2 מטר לחלון מרפסת כביסה ביקשתי פעם לקנות מחנות אלומיניום, והוא נתן לי כמה מטרים בחינם.

לחלון ישן בסלון בדירה מושכרת פשוט קניתי גומי D שמן מאליאקספרס והדבקתי על הפרופיל.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם
לפני כשעה, ירחמיאל כתב:

איציק תודה.
ניראה לי שאכן אצליח להוציא את הכנפיים השונות מהמסילה.
צירפתי תמונות של פס המברשת (חלון) ושל פס הגומי (תריס).
האם פסים אלה נשלפים באותו האופן, מלמעלה/למטה או שיש צורך לפרק פירוק ראשוני את הכנף?
אני עדיין מנסה להבין האם זה משהו שאני אוכל לבצע בעצמי או שאצטרך לקרוא לבעל מקצוע.

20221015_162247.jpg

20221015_162303.jpg

לדעתי תוכל לבצע בעצמך. עדיף לשלוף את הכנף כדי שיהיה יותר נוח להוציא את הפסים ולהכניס חדשים. הם אמורים לשבת בתוך מסילות ואם הן לא עקומות, מעט משחק והם יצאו. 

• אהבתי 1
פורסם

תודה לכולכם.
לאחר מאבק ממושך וקריאה גם לבן שיסתכל ואולי יראה משהו שאני כבר לא רואה - אני יכול להצהיר די בוודאות שלא ניתן לשלוף את הכנפיים ממקומן.

בדקתי טוב על המסילות, למעלה ולמטה וכן על הכנף עצמה - אין ולו רמז למעצור או משהו אחר שימנע את שליפת העסק החוצה.
באמת שלא ברור.

בתאריך 15.10.2022 בשעה 17:12, car_me כתב:

פשוט קניתי גומי D שמן מאליאקספרס והדבקתי על הפרופיל.

למה הכוונה? האם אתה מתכוון לגומיה בתצורת D? 
פרופיל D ?

פורסם

יכול להיות שזה מהחלונות עם מסילה שזזה עם הכנף וצריך למשוך את המסילה מהחתחתית של החלון ואז הכנף יורדת טיפה ואפשר להוציא את הכנף. 

תמונה של כל החלון יכולה לעזור. 

פורסם

מה שהוא אמר. 

לפני 3 שעות, nisim91 כתב:

תמונה של כל החלון יכולה לעזור. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...