Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוא מוכן להרויח פחות אבל אם יעבוד עם 2 יבואנים אז למעשה הקטנת לו את השוק עבורכל יבואן לחצי על אותו כאב ראש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 22 שעות, falou כתב:

כי האופציה האחרת שלו היא לא למכור.

מצוין אז אז אני מסיק מכך -

יצרן עולמי לא מוכר את כל התוצרת שלו בX  כי אין ביקוש עולמי לקנות את התוצרת שלו בX, מה היצרן עשה מכר חלק מהתוצרת שלו בהנחה על מנת למקסם רווח, סיפור קצת שונה מ-"יצרן יודע שיש הרבה מיסים בישראל אז כל היצרנים נותנים הנחה ליבואנים ישראלים" שסיפרת בהתחלה.

דבר נוסף שאני מסיק, היצרן כמו כל עסק למטרת רווח יעשה כנראה כל דבר חוקי על מנת למקסם את אותו הרווח, כלומר, סיכוי סביר שאפילו חברה בסדר גודל של פולקסווגן (סתם בשביל הדוגמא) תסכים לעבוד עם יבואנים שונים בישראל (רחמנא ליצלן כאילו הם ושאר היצרנים לא עושים את זה בחלקים אחרים של העולם) וכל סיפורי הלא יתעסקו עם זה, זה שוק קטן וכאבי ראש, תספרו לעצמכם, אם  הרווח יגדל (או לכיוון השני לא יקטן מהמצב הנוכחי) הם יעבדו גם מול 10 יבואנים שונים ובשביל הכאב ראש הם יעסיקו אנשים שזה תתפלאו המקצוע שלהם בחיים.

לפני 13 שעות, ch2856 כתב:

מדוע גוגל מוכרת יוטיוב פרימיום בישראל ובאירופה, לדוגמה, בכ-30 שקלים ובהודו ב-9 שקלים? 

א. כי זה שירות ולא מוצר ובעיני יש הבדל מהותי בעלות השולית של גוגל לחבר עוד לקוח קצה לשירות הזה לבין חברה שמייצרת רכב ומנסה למכור אותו.

ב. אני לא טענתי שהם לא יעשו את זה, הגבתי לאנשים שטענו שישראל היא שוק קטן שלא נלקח בחשבון וסתם גורר כאב ראש ליצרנים, הם בכלל עושים לנו טובה שהם מוכרים את התוצרת שלהם.

פורסם
לפני 4 שעות, shmuel121 כתב:

מצוין אז אז אני מסיק מכך -

יצרן עולמי לא מוכר את כל התוצרת שלו בX  כי אין ביקוש עולמי לקנות את התוצרת שלו בX, מה היצרן עשה מכר חלק מהתוצרת שלו בהנחה על מנת למקסם רווח,

אני מניח שהחיסכון של היצרן בא מזה שהוא מוכר חבילה מוסכמת, כנראה עם התחייבות מראש לכל הכמות, בעוד בחו״ל יש הרבה יותר אפשרויות לקסטומיזציה.

לא בדקתי אבל אני חושב שהתמחור הזה לא קיים במכוניות יוקרה, אולי בדיוק מהסיבה הזו. הן כן מבוססות הזמנה פרטנית.

לפני 4 שעות, shmuel121 כתב:

דבר נוסף שאני מסיק, היצרן כמו כל עסק למטרת רווח יעשה כנראה כל דבר חוקי על מנת למקסם את אותו הרווח, כלומר, סיכוי סביר שאפילו חברה בסדר גודל של פולקסווגן (סתם בשביל הדוגמא) תסכים לעבוד עם יבואנים שונים בישראל (רחמנא ליצלן כאילו הם ושאר היצרנים לא עושים את זה בחלקים אחרים של העולם) וכל סיפורי הלא יתעסקו עם זה, זה שוק קטן וכאבי ראש, תספרו לעצמכם, אם  הרווח יגדל (או לכיוון השני לא יקטן מהמצב הנוכחי) הם יעבדו גם מול 10 יבואנים שונים ובשביל הכאב ראש הם יעסיקו אנשים שזה תתפלאו המקצוע שלהם בחיים.

העובדה היא שזה לא קורה. אין חוק נגד זה, יו קנואו.

אני חושב שצריך לפעול איפה שאפשר, וזה למנוע מהיבואן לתת שירותי מוסך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

דעתי היא שבסופו של דבר התחרות בלתי נמנעת, יקח שנה, שנתיים או עשר זה בעיקר תלוי בצעדים של הרגולוטור שיאפשר כניסה חלקה של שחקנים חדשים לשוק, כרגע השחקנים הוויתקים עם הכיסים העמוקים כנראה עם מספיק כח וכסף כדי לעכב את זה.  אני אהבתי את ההצעה שנתת ולטעמי לא מופרך שזה מה שיקרה בסופו של דבר.

פורסם
לפני 18 שעות, shmuel121 כתב:

דעתי היא שבסופו של דבר התחרות בלתי נמנעת, יקח שנה, שנתיים או עשר זה בעיקר תלוי בצעדים של הרגולוטור שיאפשר כניסה חלקה של שחקנים חדשים לשוק, כרגע השחקנים הוויתקים עם הכיסים העמוקים כנראה עם מספיק כח וכסף כדי לעכב את זה.  אני אהבתי את ההצעה שנתת ולטעמי לא מופרך שזה מה שיקרה בסופו של דבר.

שורש הבעיה הוא הפעלת הכוח של היבואן מול היצרן במקרה של יבוא מקביל אשר קונה רכבים שמצא למשל באירופה במחירים טובים ומביא לישראל , קרה בעבר שהיבואן התלונן בפני היצרן והמוכר באירופה הוזהר מלבצע את העיסקאות שנית...

דרך אגב אופן הפעולה הזה אינו רק בתחום הרכב אלא כמעט בכל יבוא מקביל של סחורות שהיבואן המקומי מבין שיש אלטרנטיבה זולה יותר, מדגני בוקר ועד קוסמטיקה ממותגת.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

היצרן (כל יצרן) מוכר ליבואן במחיר "נטו"(transfer price) , את המחיר המומלץ לצרכן קובע היבואן (MRRP או MSRP) וזה פתוח לשיקולו.  היצרן מודע לכל המיסוי וההוצאות ולכן בשלב המו"מ הראשוני יש הקשבה לדרך התמחור. ברגע שזה מסוכם, היצרן "בחוץ" . אם היבואן יחזור לדון במחירי הקנייה שלו אז יהיה דיון נוסף שבסופו או שיהיה מחיר חדש או שלא. היבואנים בארץ מאד בקיאים בשוק ומכירים היטב את מנגנוני התימחור של היצרנים ולכן אנחנו רואים כאן חבילות איבזור קבועות ובכלל רמות אבזור ומנועים שונים לפעמים ממה שנמכר בחו"ל.

נסו להשוות את מגוון דגמי קיה ספורטאז' החדש באנגליה וכאן ותראו כמה "עניים" אנחנו במגוון האפשרויות. אנחנו מקבלים מנועים "ותיקים" כאלה שהביקוש להם בשווקים אחרים נמוך, אנחנו מקבלים דגמים שכבר נמצאים שנתיים ולפעמים יותר בשוק ולכן מחירם ליבואן נמוך. אנחנו מקבלים דגמים בסמוך לסוף הדגם וכאן מתנפלים עליהם בשקיקה. 

אין לנו לבוא בטענות ליבואן אלא לעצמנו בלבד.

תמיד יהיה יבואן תורן שירוויח "יותר מהמקובל בשוק" בהתאם לקשת הדגמים שיש לו בהשוואה ליבואנים אחרים.

אם בכל זאת רוצים לצמצם ליבואן את ההשפעה, צריך לשנות בחוק את התניית הבעלות על מוסכים ולהשאיר מוסך אחד ויחיד שייתן מענה למה שרשת של קבלני משנה לא תצליח לתת. ראה טסלה - מוסך יחיד בפתח תקווה, השאר קבלנים חיצוניים. 

אותו הדבר בחלקי חילוף, מחסן מרכזי אחד וכל השאר חופשיים לרכוש או ממנו או מכל מקור אחר, כולל ישירות מהיצרן (והיצרן של היצרן) . 

אין שום סיבה לרכוש ברמבו מיבואן רכב או bosch או כל מותג ח"ח אחר .  (זה נושא אחר, שאפילו הייתה כתבה קשורה באחד הערוצים שנגעה לתקנה 380) 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

בודדים, וזה בעיקר במדינות גובלות יבשתית  שבהן צרכנים עשויים "לפלוש" לאזורי מכירה של מפיצים במדינות סמוכות. קשה לי להאמין שזה מיושם כאן.

ההתנייה היחידה היא לא לתמחר מחוץ לתחרות ( do not over price that will kill a deal) . מכיר מקרוב בנושאים אחרים.

בכל זאת אתה אמור לעמוד בתחזית המכירה ויעדי הכמויות.

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

לפני 3 שעות, zaf כתב:

היצרן (כל יצרן) מוכר ליבואן במחיר "נטו"(transfer price) , את המחיר המומלץ לצרכן קובע היבואן (MRRP או MSRP) וזה פתוח לשיקולו. 

בארה"ב, ונראה לי שלא רק, יש גם קונספט שנקרא M.A.P pricing  שזה  Minimum Advertised Price אותו היצרנים מחיביים את כל המפיצים לפרסם.

זאת בשונה מ M.S.R.P שהוא מחיר רפרנס אך לא מגביל פרסום. 

אממה, היצרן לא מגביל את המפיץ במחיר בפועל בו תמכר הסחורה במעמד סגירת העיסקה עם הלקוח.

לפעמים אתה מגיע ל street price יותר טוב מהרבה מ  MAP. 

הסייג הוא שאני מכיר השוק כפי שתפקד לפני הקורונה. היום אני לא כל כך מעודכן.

אצלנו המקביל היא עולם הליסינג. ישנם רכבים שנמצאים במחירון, מתומחרים עם מפרט, אבל הלקוח הפרטי לא יכול לרכוש אותם (בימים אלה אנו נתקלים בזה כי אנו מחליפים רכב לגברת). לפעמים הן מפורסמים ב 1000 ש"ח פחות מהדגם מעליהם, שמגיע הרבה יותר מאובזר: חישוקים, בטיחות אקטיבית, מיזוג, מולטימדיה וזה נראה די מוזר. ברור שבפועל המחיר בו נמכר הדגם לציים נמוך משמעותית מהמחיר הרשמי שמפורסם..

• אהבתי 1
כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם
בתאריך 1.10.2022 בשעה 19:49, Nakamichi כתב:

הכל טוב ויפה, אבל איך כל זה מסתדר עם כל הטענות שידראל זה שוק קטן והיצרן לא יעשה מאמץ מיוחד בשבילו. כמו במצב של פיצול יבואנים?!

עובדה שאף יצרן לא מפצל יבואנים, למרות שהוא יכול.

לפני 18 שעות, zaf כתב:

היבואנים בארץ מאד בקיאים בשוק ומכירים היטב את מנגנוני התימחור של היצרנים ולכן אנחנו רואים כאן חבילות איבזור קבועות ובכלל רמות אבזור ומנועים שונים לפעמים ממה שנמכר בחו"ל.

הפוך. היצרנים דורשים מהיבואנים שיביאו בפניהם ממה מורכבת התחרות, כחלק מהמו״מ על התמחור של החבילה שתימכר ליבואן.

לפני 18 שעות, zaf כתב:

אם בכל זאת רוצים לצמצם ליבואן את ההשפעה, צריך לשנות בחוק את התניית הבעלות על מוסכים ולהשאיר מוסך אחד ויחיד שייתן מענה למה שרשת של קבלני משנה לא תצליח לתת. ראה טסלה - מוסך יחיד בפתח תקווה, השאר קבלנים חיצוניים. 

יש בחוק התניית בעלות על כלל המוסכים?

לפני 18 שעות, zaf כתב:

אותו הדבר בחלקי חילוף, מחסן מרכזי אחד וכל השאר חופשיים לרכוש או ממנו או מכל מקור אחר, כולל ישירות מהיצרן (והיצרן של היצרן) . 

יש היום איסור על זה בחוק?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 6 שעות, falou כתב:

עובדה שאף יצרן לא מפצל יבואנים, למרות שהוא יכול.

לא שמעתי על שום מדינה בעולם שבו יצרן מפצל יבואנים רשמיים (כלומר, האירגון באותה מדינה אליו הוא מפנה למכירות או שירות), כולל לא במדינות גדולות, או מבחינת אוכלוסין או מבחינת אזורי אקלים שונים, שבהן אפשר היה לחשוב שזה מוצדק.

פורסם
לפני 7 שעות, falou כתב:

הפוך. היצרנים דורשים מהיבואנים שיביאו בפניהם ממה מורכבת התחרות, כחלק מהמו״מ על התמחור של החבילה שתימכר ליבואן.

לא סותר את מה שכתבתי. היבואן מכיר את השוק וגם את מנגנוני התמחור של היצרן שלו .למעט אולי יצרן חדש שרוצה להכנס לשוק.

לגבי השאר, אין איסור בחוק ולכן זה מה שחלק מכותבים כאן מבקשים שיהיה או מצפים שיהיה. 

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

השלב הבא בעקבות המחסור במלאים ומצב התנועה בכבישים, רכב וירטואלי :

image.png.a37f40b1163c2d855cc89711179c4ec5.png

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • מצחיק 1

פורסם

אין מחסור במלאי , יש רכבים בנמלים , השאלה מדוע היבואנים לא משחררים...

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני שעה, zaf כתב:

השלב הבא בעקבות המחסור במלאים ומצב התנועה בכבישים, רכב וירטואלי :

נחמד, ואחרי שלושת רבעי שעה בבוקר עם זה, אתה מתחבר לעבודה.

• אהבתי 1
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...