Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום קניתי רכב יד 2. בתמימותי בדקתי רק שעבודים, אך לא משכונים. הרכב, מסתבר נושא משכון פעיל לבנק דיסקונט, מלפני 10 שנים.

הקניה לא היתה בסכום עצום - כ20K ש"ח, אבל למיטב הבנתי זו בעיה רצינית.

המוכר אמר לי בעל פה שאין שום משכונים או שעבודים, העברת הבעלות בוצעה ללא בעיה, ואכן, נראה שהמשכון על שם הבעלים הקודמים (לפני המוכר הזה) של הרכב.

מה אפשר לעשות? אני בלחץ עכשיו ש...מה?

אשמח לעצה.

בברכה

פורסם

היה לי פעם שקניתי רכב לפני כ10 שנים בעלות של 5000 שח והיה לו משכון לבנק פועלים, היה לי חבר בבנק שהוריד לי את המשכון הזה, 

לא חושב שיש לך מה להילחץ, אבל בכל אופן תתקשר לבנק ותשאל אותם

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

לבנק הנושה, כן? יש סיכוי שלא יידעו שם פרטים אחרי ככ הרבה זמן?

קראתי שלעיתים דברים כאלו נעשים ולאחר פרעון ההלוואה השעבוד לא מבוטל.

תודה על התשובה המהירה!

פורסם

אל תניח לדברים האלה. אתה לא רוצה לגלות יום אחד שרכב שלך מעוקל.

הבעיה היא שבמערכות המיחשוב שעבוד מופיע ברישיון ומונע העברת בעלות, מישכון לא.

דרך אגב - אותו סיפור גם לגבי משכנתאות לדירה. אנשים שוכחים שכאשר הם פורעים את המשכנתא עליהם גם להסיר את המישכון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ברור. ואין סיכון להתקשר לבנק? אני לא עלול לגלות שהרכב מעוקל או משהו ויקחו לי אותו?

אגב, חייב להגיע פיסית לסניף המקורי? או שבטלפון/סניף קרוב למקום מגוריי יספיק?

פורסם

בבנק מסרבים לתת לי את המידע, ואומרים שאני לא לקוח שלהם - זה חוקי?? אם משכון הוא שעבוד של נכס ואני בעל הנכס, המשכון הוא כרגע על נכס שלי על פי חוק. הם חייבים לתת לי מידע על נכס שלי.

פורסם

וקצת התפתחויות - מהבעלים הקודם למדתי שהוא קנה את הרכב מהוצאה לפועל. אז למעשה השעבוד כבר מומש על ידי הבנק לא? אני מנסה לדלות מידע מהבנק, אבל נשמע שהם היו צריכים לעדכן ברשם המשכונות את מימוש ההוצלפ. זו חובתם החוקית, נכון?

פורסם

אם אכן מהוצל"פ - הבנק לא יוכל לממש את המשכון גם אם ירצה. מכירה מהוצל"פ מבטלת לפי חוק את כל המשכונים, העיקולים והשיעבודים. הבנק לא פועל על פי חוק אם הוא לא הסיר את העיקול (ואני מניח שהוא קיבל משהו מהמכירה של הרכב בזמנו).

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

המשך בחייך

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

תודה לכל המגיבים!

בהחלט שרשור מועיל שעזר להוריד את מפלס החשש. בסופו של דבר, גם המוכר (שלא ידע שנשאר משכון) בדק עם הסוחר שמכר לו (לפני עשור, כן? בהחלט יצא בסדר), שנינו מחכים לעדכון מהבנק אבל אכן נראה שזה לא עניין להלחץ ממנו, אולי follow up לראות שמתבצע.

מה שכן, הבנק ונציגיו (לא אפרט) יוצאים קטנים, קטנוניים, ודי חסרי יושרה (שלא לומר מפירי חוק לכאורה), ועדיין מנסים לנפנף אותי בטענות מטענות שונות.

נו שוין, שאלה יהיו הבעיות.

עריכה אחרונה על ידי אם-אנד-אמס
פורסם

כי בשבילם מדובר במטרד, בעוד שהמודעות לעניין הזה  ציבור נמוכה. אישית לא הייתי מודע לזה אילו לא עשיתי בעצמי פרוצדורה של סיום משכנתא, עם הסרת משכון (הפקידה עשתה בשתי דקות. עם ספל קפה ביד), וגם מחיקת הערת אזהרה בטאבו (חצי יום).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...