Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הייתם גרים במרתף?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1419 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

במבט ראשון נראית פרקטית. 

אני מהטיפוסים שלא מגלה רגשות לרכוש. דירה או רכב שנמכרו נשכחים מיד לאחר שנמסרו.

מה גודל הבניין, באיזה קומה הדירה ולאן פונה? על פניה עדיפה על המרתף.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

כיוון עיקרי דרום, יש גם קצת מזרח ומערב. קומה 15 או 17, זו בקומה 17 יקרה מדי. ההבדל הוא מרפסת פתוחה בקומה 17 מול מקורה ב 15.

הארגון של הסלון / מטבח גרוע למדי. 

היא גם פונה לכביש עמוס למדי, רוב הזמן החלונות יהיו חייבים להיות סגורים. 

כמו שאמרתי, פרקטי אבל אין שום כיף לילדים. 

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
פורסם

המטבח מצריך סגירה - לפחות חלקית, זה בא קצת על חשבון הסלון.

אבל קומה 15.... הבנתי מה אתה לא אוהב. 

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

וואלה, אופציה לא רעה בכלל!

לדירה יש חלל ציבורי פתוח ורחב. זה מרשים מאד כשנכנסים. 

גם החדרים מרווחים (למרות שאין "חדר ארונות" ליחידת ההורים.

אתה בטח מקבל שתי חניות, הבניין חדש עם מעליות מהירות, ממ"ד תיקני עם אביזרים מהדור החדש ומערכת סינון.

באיזה שלב הבניה?

אם אין גמרים בקומה שלך, אתה יכול להעביר את המטבח במקום החדר הצף (שכנראה מיותר לכם ממילא) עם אי נחמד לכיוון הכניסה.

רק- איפה המסתור כביסה?😀

• אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

דרך אגב, כמי שגר צמוד לכביש ראשי ועוד תלול בשעות היום הרעש כלל לא מפריע. בלילה אכן יש צורך לסגור חלונות. ואתה מדבר על קומה 15-17, אז מבחינה זו מצבך יותר טוב.

אישית אני לא אוהב קומות גבוהות ושונא להיות תלוי במעלית, אבל מבחינת החלוקה הדירה הזו נראית טובה, חוץ מהמטבח הקטן. ונתקו נתן לך רעיון לפתרון, אם הדבר אפשרי מבחינת הצנרת.

פורסם

הוא צמוד לח.מ, סביר שאפשרי.
אם אין נכונות מצד שינויי דיירים, אפשר לבטל במקום את החדר שמאחורי המטבח. 

פורסם
לפני שעתיים, Nemesis כתב:

היום גם דירת 6 חדרים בבניי באותו איזור. 136 מר חדשה מקבלן. 20 מר מרפסת. 

אותו מחיר בגדול. 

מאוד פרקטי ומאוד סתמי. אין לה שום קסם או שום תחושת כיף

נראה לי מאוד חשודשאין מידות בתכנית. יחד עם 136 מטר שמהם 20 מטר מרפסת יש כאן משהו מסריח. יש דירה שאפשר לראות פיזית או רק תכניות?

קח בלשבון שבתכניות האלה בדרך כלל הרחהוט ממש לא בקנה מידה אמיתי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני שעה, natco כתב:

וואלה, אופציה לא רעה בכלל!

לדירה יש חלל ציבורי פתוח ורחב. זה מרשים מאד כשנכנסים. 

גם החדרים מרווחים (למרות שאין "חדר ארונות" ליחידת ההורים.

אתה בטח מקבל שתי חניות, הבניין חדש עם מעליות מהירות, ממ"ד תיקני עם אביזרים מהדור החדש ומערכת סינון.

באיזה שלב הבניה?

אם אין גמרים בקומה שלך, אתה יכול להעביר את המטבח במקום החדר הצף (שכנראה מיותר לכם ממילא) עם אי נחמד לכיוון הכניסה.

רק- איפה המסתור כביסה?😀

הבניין הושלם לפני 5 שנים. יש 2 דירות חדשות מהקבלן שלא נמכרו, פתאום יצאו למכירה. צריך כמובן לשאול את השכנים אם אין איזה עניין.

זו המודעה:

https://www.yad2.co.il/s/c/pstowib9

התמונות של הדירה היקרה יותר עם מרפסת פתוחה, אבל אין הבדל מלבד המרפסת שיש עוד מרפסת מעליה.

אין שינויים, מלבד גמישות קטנה של הקבלן שכן הוא צריך להתקין מזגן ואביזרים סניטריים.

לגבי מסתור הכביסה, יש סטיה מהתשריט, האמבטיה מחולקת לשתיים, יש אמבטיה ויש מסתור כביסה, 2 דלתות נפרדות מהמסדרון.

לפני כשעה, Night Driver כתב:

נראה לי מאוד חשודשאין מידות בתכנית. יחד עם 136 מטר שמהם 20 מטר מרפסת יש כאן משהו מסריח. יש דירה שאפשר לראות פיזית או רק תכניות?

קח בלשבון שבתכניות האלה בדרך כלל הרחהוט ממש לא בקנה מידה אמיתי.

לא מדדתי כמובן, אבל אני גר ב- 5 חדרים 138 מטר. מרגיש שיש שם פלוס מינוס 136 מטר.

לפני כשעה, sperial כתב:

דרך אגב, כמי שגר צמוד לכביש ראשי ועוד תלול בשעות היום הרעש כלל לא מפריע. בלילה אכן יש צורך לסגור חלונות. ואתה מדבר על קומה 15-17, אז מבחינה זו מצבך יותר טוב.

אישית אני לא אוהב קומות גבוהות ושונא להיות תלוי במעלית, אבל מבחינת החלוקה הדירה הזו נראית טובה, חוץ מהמטבח הקטן. ונתקו נתן לך רעיון לפתרון, אם הדבר אפשרי מבחינת הצנרת.

הדירה כאמור מוכנה, שינויים יהיו בעיה.

לגבי הרעש, היה מורגש מאוד כשביקרתי בדירה. המרפסת מאוד רועשת ופונה לכביש ובניינים. הרעש גם מהדהד יופי בין הבניינים גם בקומה גבוהה.

גם היום יש לי קצת רעש כביש בקומה 19, אני בקו בניינים שני, אבל זה הרבה פחות מורגש.

הנוף גם פתוח כמעט לגמרי מזרח - דרום - מערב, והמרפסת גדולה בהרבה, 30 מ״ר. יש מעט בניינים גבוהים בטווח הראיה, פונה לפארק ירוק גדול. תענוג לשים שם בריכה לילדים, כמה צמחים ולשבת שם.

בתקופת הקורונה המרפסת נתנה לנו המון שפיות.

מבאס מאוד לשפוך כזו כמות של כסף ולהשתעבד למשכנתא של 2 מיליון בלי איזו פיסה קטנה של ירוק בעיניים ומרחב.

image.thumb.jpeg.e34270fc65b2e6e2aba0e96d0da2b7bb.jpeg

אם הייתי יכול לרכוש את הדירה בה אני גר בסכום דומה, אפילו שצריכה שיפוץ כלשהו, הייתי קונה.

לא מצליח לאתר את הגרמושקה שלה בתיק הבניין משום מה, רק קומות חניה וקרקע. 🤷‍♂️

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
  • אהבתי 1
פורסם

קודם כל, שיהיה בשע"ט!
אני מכיר מנסיון של קרובת משפחה את "פלס".
הם חברה די גדולה, ותלוי מי הבודק שמגיע, אבל במקרה דנן הם היו יסודיים.
(הגיע אליהם אינג' ברק הלוי).

לא נראה לי סביר שהם יכולים להתחייב על מצב הצנרת בבית בן 25. קרוב לוודאי שמדובר בצנרת פלדה, דרג ב' (מעטים הקבלנים שנתנו בזמנו סקדיול 40).

וכן, סביר מאד שמצבה כרגע אינו מזהיר. זה דבר שאתה צריך לקחת בחשבון בתמחור. 
ביוב בשנים הללו בוצע בHDPE בחוליות (לא מולחם) ואין סיבה מיוחדת לתקלות באיזור הזה.
האלמנט המטריד ביותר הוא הצנרת היורדת מדוד השמש. האם הנ"ל יורדת בפיר יעודי או "קבורה" בקיר החיצוני?

פורסם

תודה רבה, אצור קשר.

לפני 9 דקות, natco כתב:

האלמנט המטריד ביותר הוא הצנרת היורדת מדוד השמש. האם הנ"ל יורדת בפיר יעודי או "קבורה" בקיר החיצוני?

אין לי שמץ של מושג. יש לך מושג כיצד ניתן לקבל אינדיקציה?

פורסם (נערך)

תשמע, מסתמן שזה בניין שנבנה בסטנדרט טוב מאד.

הקו הארוך ביותר בבית הוא הקו אל ומהדוד. כשיש פיר, הנזק הגדול ביותר שעלול להיות הוא המטראז' של הצינור.

נראה מה יגיד המהנדס מבדק בית.

עריכה אחרונה על ידי natco

פורסם

טוב, בדק בית היה היום. 

דו"ח עדיין אין אבל בעל פה אין מי יודע מה הפתעות. 

הדוד הוא לא בגג. יש מערכת סולרית מרכזית וצינור קצר לבית, ויש ברז אוטומטי. שסוגר את החיבור למערכת המרכזית במקרה של הפרש טמפרטורות לטובת הדוד. 

קשה לקבוע בוודאות את סוג הצנרת בבית. מהברז הראשי יוצא צינור sp. לא ידוע אם יש או איפה יש חנוכיה, מניחים שהכל מחובר בשרשור בתוך הבית. הבודק אמר שאין סימני חלודה בברזי המים, מה שהיה מצפה אם קיימת צנרת פלדה בת 25 שנה. 

המסקנה שלו סבירה? 

יש איזה שתי מרצפות סדוקות, כמה איזורים של מרצפות חלולות. כמה ברזים להחלפה, כמה רשתות קרועות. בקטנה. 

במרתף יש מערכת משאבה לניקוז המים מהמקלחון, כיור ושירותים. 

מישהו מכיר את המערכת? היא טובה? צפויה לעבוד היטב בלי תקלות? 

החניות קצת צרות יותר מהתקן. אין מה לעשות. 

לסיכום הבודק אמר שהבית מתוחזק היטב. 

את העז הגדולה מצאתי אחר כך כשעשיתי סיור שכנים. 

הבניין מחופה כולו במעין בריקים קטנים שהחלו ליפול. מסתבר שקיימת הצעת מחיר לתיקון, הסרה של הבריקים הקטנים האלה וחיפוי הבניין בשיש. 2.2 מיליון ש"ח, 100 אלף לדייר. התיקון יקר כי המשטחים לא ישרים, יש המון משטחים מעוגלים. ביקשתי הבהרות איפה עומד בעניין ולמה לא שיקפו לי את הנושא. 

20220802_191205.jpg

20220802_185311.jpg

Screenshot_20220803-000340_Maps.jpg

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

העיריה מחייבת אותם להחליף או שזה ביוזמה של הדיירים?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...