Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיבוב טקסני

פוסטים מומלצים

פורסם

סיפור אמיתי שקרה לי היום ששבר לי את המוח
**

אשתי מתקשרת: "אין אינטרנט, מה עושים?"
זה כמובן מכניס אותנו לSEV1 (או בעברית: כוננות מבצעית השמורה לטורנדו או HOME INVASION). למזלה היא התחתנה עם מהנדס מחשבים בוגר הטכניון בהצטיינות + 100 במעגלי מיתוג ופיזיקה 2ממ, ולכן הפעלתי את כל הידע שצברתי במהלך 4 שנות תואר פלוס עשור בעולם הטק בשביל לשאול "האם ניסית לנתק מהחשמל, להמתין, ולחבר שוב?"

היא אומרת שכן, פעמיים.
שאלוהים יעזור לנו.
**

נכנס לרכב ועף הביתה לפני שיהיו אבידות בנפש - הילדים שלי קטנים עדיין ואין סיכוי שאני מתעסק עכשיו ביתומים ולמצוא מישהי חדשה. להתחיל ללמוד טינדר ובאמבל לפתוח פרופיל לעשות תמונות בחד"כ מאיפה יש לי זמן לשטויות האלו!?! 

נכנס בסערה לבית ורואה שגל במצב שפיות בינוני פלוס, תגידו מה שתגידו לנשים יש סיבולת גבוהה בהרבה מגברים זה כנראה ההריון או משהו.

אני מנתק את המודם והראוטר מהחשמל, ממתין קלות ושוקל האם לנשוף על כבל האת'רנט כמו עם הקסטות של מגהסון אבל בוחר לשמור על פרומיל האנושיות שנותר בי. מחבר שוב, תפילה קצרה (ברגעים קשים האמונה פתאום חוזרת לך תבין), אבל לא - הלד על הראוטר עדיין אדום.

מתחבר ישירות למודם ומגלה שיש אינטרנט, בום מבוא למדמ"ח "אריה במדבר" שיאללה איזה מזל שהקשבתי בהרצאה. לבעלי החיים בפיד שלי שלא מבינים את הרפרנס: איך מוצאים אריה במדבר? מחלקים אותו לשניים, את המדבר לא את האריה, אם הוא לא בחצי הראשון הוא בחצי השני --> במילים אחרות אם יש אינטרנט במודם אז הבעיה בראוטר והנה אתם כבר חצי דרך להיות מתכנתים איזה מזל שהגעתם עד כאן הא???.

(כמו כן בעלי חיים מלשון יש לכם חיים לא מלשון אתם חיות, אם זה לא היה ברור 🤷)

מבצע אתחול קשה (איך כותבים HARD RESET?) ומתקין את הראוטר מחדש, הלד עדיין אדום.

מסתכל בהגדרות ורואה שההגדרות הדינאמיות לאלוקציית IP מוגדרות נכון, משנה רגע מחזיר שומר מחדש, הלד עדיין אדום.

מנתק את הMESH בודק האם היה איזשהו בלאגן פנימי מאתחל את הכל, הלד עדיין אדום.

אין ברירה, לוקח שני ריטלינים, מכין 2 ליטר מים - ומתקשר לספקטרום. 
**

"שלום ספקטרום, אין לי איטרנט, ולפני שאתם שואלים אז ניתקתי מהחשמל, ביצעתי את [כל התיאור הנ"ל], זה איפה שאני כרגע, מה הצעד הבא?"
- ניסית לנתק מהחשמל ולחבר שוב?
"ניסית למצוץ לעצמך את ה?" (סתם: "כן")
- בוא ננסה שוב
"הלוואי שיברח לך נאד קולני במעלית עם עוד אדם אחד ואז היא תתקע" ("אוקיי")
...
לא עובד.
- אני שולח אות סופר מגניב וסודי לבדוק את המודם
"אבל בדקתי ויש בו אינטרנט כבר..."
...
...
- אוקיי יש במודם אינטרנט
"די באמא שלך!?" ("תודה שבדקת")
- קובע לך טכנאי למחר
**

נכון להיום הן להורים שלי והן להורים של גל יש נכדים רק מאיתנו, ולכן אם כולנו לא נשרוד את הלילה זה עלול לבאס אותם - וזה סיכון שאני לא מוכן לקחת. כמו כן ההורים של גל אמורים להגיע עוד מעט והטיסה שלהם היא NON REFUNDABLE אז בכלל.
אני מבין שאני צריך לעלות הילוך.

באפליקציה של הראוטר יש כפתור SUPPORT, כשאתה לוחץ עליו הוא שולח אותך ללינק, בלינק יש FAQ, אתה בוחר באפשרות האחרונה וזה שולח אותך לעמוד אחר, אתה מתחיל לחפור שם עוד כמה עמודים ובסוף מגיע למקום בו אתה משאיר את הפרטים שלך ואז נכנס לצ'אט עם ספק בוט ספק בן אדם.

"שלום, הנה הרקע המלא לבעיה [כמה פסקאות], אודה לתמיכה שלכם"
- מתי קנית את הראוטר?
"מה אתה חושב על העונה החמישית של ריק ומורטי?"
- מה זה קשור?
"בדיוק"
...
...
- אז מתי קנית אותו
"באפריל 2022"
- אוקיי אין לי באמת מה לעשות עם המידע הלא רלוונטי הזה איך אפשר לעזור
"כבר כתבתי לך"
- הא אוקיי האם זה המודם שיש לך <לינק לדגם>
לוחץ על הלינק, זה המודם שיש לי, לוחץ על חזרה לאפליקציה - פוף, אני כבר לא בחלון הצ'אט. זה זרק אותי החוצה ואין שום אפשרות לחזור אליו.

אני אוגר את העצבים בבטן, מרגיש את האולקוס מגיע ומתחיל את מסע חיפוש כפתור הצ'אט מחדש.

**

עשר דקות אח"כ אני בתוך הצ'אט, כמובן שאין לו יכולת לשחזר את ההיסטוריה וכמובן שאני צריך להסביר הכל מהתחלה
- תודה על כל הרקע, אז מתי קנית את הראוטר
"אני מקווה שיאנוס אותך סוס עם מלריה" (אפריל 22)
- אוקיי אני בודק את הנושא אנא המתן מס' דקות
(הבעיה שתיארתי, לא האם מלריה עוברת דרך אונס בין-סוסי)
בינתיים אני חוזר לדפדפן ומוריד את הSPEC של הראוטר לראות מה אור אדום יציב אומר
30 שניות אח"כ חוזר לאפליקציה עם הצ'אט לראות ש- פוף, זרק אותי החוצה ואין שום אפשרות לחזור אליו.

אני משחרר צעקה כ"כ חזקה שהיא אפילו לא טורחת לבדוק מה איתי וישר מגיעה לסלון עם הגלוק ביד.
**

בנימין נתניהו אמר פעם שההגדרה לשגעון היא לנסות לעשות את אותו הדבר פעם אחר פעם ולקוות לתוצאה שונה.

אז חיפשתי את הטלפון של TP-LINK והתקשרתי, מספר את ההיסטוריה של שני ה"ניתוקים" הקודמים ומתחנן שיחזור אלי אם השיחה מתנתקת, הוא רושם את המספר ומבטיח שאני בידיים טובות.

מסביר לו את כל הרקע הטכני, אחרי 5 דק' של הסברים הוא אומר תודה אבל צריך להעביר אותי למחלקה אחרת שתומכת במוצר הספציפי הזה, אבל לפני כן בודק שיש מישהו שיכול לקבל את השיחה בשביל שלא יתנתק לי.
לאחר המתנה נוספת חוזר ואומר שהכל מוכן, מעביר אותי למחלקה החדשה -
השיחה מתנתקת.
😔😔😔😭
**

אני מקבל צלצול בחזרה - הוא חזר אלי!!! הוא מעדכן שכל זה בדמיון שלי כי הוא לא באמת חזר אלי ואם אשכרה האמנת לזה אז לא יודע מה נסגר איתך.

אז אני מתקשר אליהם שוב, מבקש מיד שיעבירו אותי למחלקה הנכונה, מעבירים אותי ו .... מגיע לאדם חדש.
שואל אותו אם הוא יכול לטפל במוצר הזה - הוא יכול.
מסביר לו את כל הרקע מההתחלה, הכל כולל הכל, הוא אומר לי סבבה: בוא נתחיל לדבג.

הופה הופה הופה הופה סוף סוף הגעתי לתותחים הרציניים!!!!!!

הוא מבקש ממני להכנס לדפדפן ע"מ לנווט להגדרות הראוטר ולבדוק את הגדרות הDHC-LOL אשכרה האמנת לזה??? מה. פאקינג. נסגר איתך.

הוא מבקש ממני לנתק את הראוטר מהחשמל ומכבל האינטרנט, להמתין 3 דק', ואז לחבר את הכל שוב.

אני חלש ומיואש, ומבצע את זה אחד לאחד.
רוצים לנחש את צבע הלד? נכון, אדום.

הוא מבקש ממני לנתק את המודם גם מהחשמל וגם להוציא ממנו את הכבל הקואקסיאלי (זה שמעביר את הנתונים פנימה) להמתין חמש דקות ולחבר מחדש.

יש פה שני דברים מטומטמים בבת אחת: א. כבר ביססנו שהמודם תקין כי יש אינטרנט כשמתחברים אליו ישירות (זוכרים את האריה במדבר???) אז למה שנאתחל אותו יא פג + ב. מה הקשר לשלוף החוצה את הכבל הקואקסיאלי זה כמו לנתק את הכסא של הילד ולחבר מחדש כשהרכב לא מתניע, זה לא פאקינג קשוווורררר 😡😭

אני שואל אותו האם אפשר לדלג על השלב הזה כי הסיבות הנ"ל בניסוח מנומס יותר, הוא אומר שחייבים לפעול לפי הפרוטוקול. 

בנק' הזמן הזו אני כבר שעתיים+ לתוך האירוע, לא נותר בי יותר מדי צלם אנוש, אני מנתק את החשמל ומשתמש במעט כח הרצון שנותר בי ולא נוגע בקואקס. רגעים קלים לאחר מכן אני מפנים שאני כבשה מטומטמת ומנתק גם את הקואקס.

ממתין חמש דקות (מאיפה קבועי הזמן האלו!?) מחבר. 
רוצים לנחש את צבע הלד...? נכון, ירוק.

• אהבתי 2
  • מצחיק 5

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 699
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

טוב, אור.

שלוש הערות:

1. מצב הרוח השפוף הוא של כל בר דעת במדינה זו. ע"ע השרשור הפוליטי. סוף.

2. הלד האדום באור יהודה או באוסטין? כי התיאור הוא גרסה מעודכנת של קישון. חסר רק הג'ינג'י עם המפתחות. חייב לומר שהיה לי השבוע סיפור דומה עם ה--MOCA של YES. במקום לבלבל את המוח כמה שעות שלחו לי טכנאי שפתר את הבעיה תוך 5 דקות, וגם ווידא שהפתרון אכן פועל.

3. האריה במדבר הוא גרסה מעודכנת מאוד. המקור הוא עוד בימי הקיבוץ האמיתי ומשרד הדואר (שים לב, לא משרד התקשורת. זה מימי ישראל ישעיהו), ושם הקיבוצניק שם טלפון באמצע המדבר וצועק "אריה, אריה, שיחת חוץ!!!!).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תגיד אור,

אתה אדם אינטיליגנטי שהזמן שלו לא זול. לא יותר פשוט לקנות בדרך מודם חדש וגמרנו?

ובכלל כשכתבת שאמרו לך לנתק את האאוטר הייתי בטוח שישאלו אותך אם הצ'ט עובד וכשהיית עונה היו אומרים אז יש לך אינטרנט, הבעייה לא בראוטר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

דרך אגב, הפתרון שלי בבית הוא לעבור ל-mobile hotspot. לעזאזל, אני משלם 30 ש"ח לחודש (8 דולר בשבילך) ויש לי חבילה של 200 ג"ב על כל קו, אז אני מסודר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 דקות, Night Driver כתב:

תגיד אור,

אתה אדם אינטיליגנטי שהזמן שלו לא זול. לא יותר פשוט לקנות בדרך מודם חדש וגמרנו?

ובכלל כשכתבת שאמרו לך לנתק את האאוטר הייתי בטוח שישאלו אותך אם הצ'ט עובד וכשהיית עונה היו אומרים אז יש לך אינטרנט, הבעייה לא בראוטר.

א. למה להחליף את היחידה שהיתה בסדר מלכתחילה (הופה מישהו רפרף?? זה הראוטר שעשה בעיות לא המודם) 

ב. הראוטר חדש יחסית, ברמה גבוהה עם טכנולוגיית mesh וwifi6 בגלל הסיטואציה בבית, אין לי באמת במה להחליף. זה לא שהתקמצנתי עליו. 

ג. גם אם הייתי מחליף אמזון החארות האלו מציעים רק Next day delivery על מוצר כזה בשעת צהריים, זה אומר שיש לילה בלי אינטרנט. כאמור, הטיסה שלהם non refundable ופאדיחות להגיע לבית רפאים 

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לא מבין מה ההיסטריה? החוטי לא עובד - רצים על הוט ספוט.

גם זה לא עובד? קוראים ספר.

בטח לא הייתי מגיע באמצע היום הביתה לטפל בתקלת אינטרנט. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
בתאריך 25.1.2023 בשעה 03:54, oryo כתב:

להגיע מהמרחבים של אוסטין לעיי החורבות שהיא אור יהודה רבתי

איזו התנשאות, "עיי חורבות" גם באור יהודה יש אזורים חדשים ויפים.

זה שהיית בסלאמס של אור יהודה אומר כלום ושום דבר. בארה"ב יש סלאמס גרועים פי אלף 

מהסלאמס של אור יהודה לפחות אתה יוצא חי.

לגבי מצב הרוח השפוף זה נכון, בעיקר בגלל הממשלה הנוראה והאיומה.

אני אישית מעדיף את אור יהודה על פני המרחבים של אוסטין

בהם המדינה אוסרת הפלות ומאלצת אישה לשאת עובר מת במשך שבועיים.

אישה בטקסס נאלצה לשאת עובר מת במשך שבועיים: "בגלל איסור ההפלות" (ynet.co.il)

עריכה אחרונה על ידי teyal
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, oryo כתב:

הראוטר חדש יחסית, ברמה גבוהה עם טכנולוגיית mesh וwifi6 בגלל הסיטואציה בבית, אין לי באמת במה להחליף. זה לא שהתקמצנתי עליו. 

התקמצנת כשקנית TP-Link ולא אסוס. 

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
לפני 5 שעות, oryo כתב:

ולכן הפעלתי את כל הידע שצברתי במהלך 4 שנות תואר פלוס עשור בעולם הטק ..

נכנס לרכב ועף הביתה

מה זה לכבות ולהדליק, מה אנחנו ילדים?

מתחילים מהבסיס כמובן, פותחים Wireshark ומתחילים לדאבג את הרשת תוך כדי שמורידים את גרסת הקושחה של הנתב/מודם ומן הסתם את מערכת ההפעלה/תוכנה, עושים להכל disassemble עם הכלי המועדף עלינו ומתחילים לדאבג את הבאגים של היצרן/ספק :lol:

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 57 דקות, Gosser1860 כתב:

מה זה לכבות ולהדליק, מה אנחנו ילדים?

מתחילים מהבסיס כמובן, פותחים Wireshark ומתחילים לדאבג את הרשת תוך כדי שמורידים את גרסת הקושחה של הנתב/מודם ומן הסתם את מערכת ההפעלה/תוכנה, עושים להכל disassemble עם הכלי המועדף עלינו ומתחילים לדאבג את הבאגים של היצרן/ספק :lol:

מכל מה שכתבת הבנתי רק את מתחילים מהבסיב ובכמובן כבר איבדתי אותך.

• מצחיק 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

נפגשתי היום עם חבר פורום אחר @roiei שהזכיר לי את הדברים היפים בקהילה :)

רועי - אולי תתן כאן איזו חוו"ד על העיר בתום הביקור?

פורסם
בתאריך 22.4.2023 בשעה 07:49, oryo כתב:

מאיפה קבועי הזמן האלו!?

פריקה של קבלים וסלילים, יש באגים גם בחומרה ויש באגים בתוכנה שיכולים לגרום לחומרה להיכנס למצבים מוזרים. 

לחלופין ייתכן ומדובר באיזשהו טיימר ברשת שדורש כמה דקות של שקט כדי להתאפס וכבוי-הדלקה מהירים לא מספיק לו. 

• רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
בתאריך 25.1.2023 בשעה 03:54, oryo כתב:

התחושה שלי עם עצמי היא שעבורי לחיות בישראל זה כמו לרכב על סוס

זה פשוט מאד, הגעת ממקום מפותח ופחות צפוף למקום פחות מפותח ויותר צפוף. אין מה לעשות, יותר קל להתרגל לטוב וקשה לחזור אחורה. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בתאריך 22.4.2023 בשעה 09:37, garicho כתב:

לא מבין מה ההיסטריה... לא הייתי מגיע באמצע היום הביתה לטפל בתקלת אינטרנט. 

מניח שמדובר בזוג העובד בעיקר מהבית, וזה טקסס אז אין ספריה או קניון ליד עם WiFi חינמי.

בלי קשר לאור ומשפחתו, זה מעלה נקודה מעניינת לגבי מילניאלים ושאר בני תשחורת שעולם חרב עליהם ברגע שהסמארטפון לא עובד או שהאינטרנט יורד ל-3G. זה אשכרה מפחיד אותם יותר מהפסקת חשמל/מים/גז, והכי קורע זה כשהם נתקעים בחו"ל ולא יודעים מה לעשות עם עצמם משום שלא השכילו להוריד מראש מפות או להצטייד במזומן. (יש פה כמה חברי פורום באותו ראש)

בתאריך 22.4.2023 בשעה 09:53, teyal כתב:

אני אישית מעדיף את אור יהודה על פני המרחבים של אוסטין בהם המדינה אוסרת הפלות ומאלצת אישה לשאת עובר מת במשך שבועיים.

דילמה קשה, לשאת עובר מת במשך כמה שבועות או שוועדה של גברים שמעולם לא פגשו אותך תחליט אם מותר לך להתגרש. את נושא ההפלה אפשר לפתור די בקלות עם כסף, ע"י טיסה/נסיעה לסטייט שכן שבו מבצעים הפלות לכל דכפין. להשיג גט לעומת זאת, או את אישור הוועדה הרלוונטית, קצת יותר מסובך. חוששני שתצטרך לחשוב על סיבה מוצלחת יותר להעדיף את ישראל, כי בסעיף הזה ארה"ב עדיין לוקחת.

פורסם
לפני 9 שעות, Rשף כתב:

כמה דקות של שקט כדי להתאפס וכבוי-הדלקה מהירים לא מספיק לו. 

תגובה מעולה, לגזור ולשמור. נכון לא רק לטקסס אלא לכל מה שקשור למודם/נתב. פשוט להמתין. לפעמים לנתק פיזית מהחשמל ולהמתין שוב וכיו"ב.

• מעניין 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...