Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיבוב טקסני

פוסטים מומלצים

פורסם

@ניקו פ. ניהול כספים? טוב, מצד אחד ארגונים גדולים תמיד יהיו בזבזניים. מצד שני קופות החולים הן ארגונינענק בקנה מידה עולמי, גם לזה יש יתרון כלכלי.

@cohen motor 377כדאי להכיר את רשימת הפטורים מאגרת מיון יכולת לחסוך לעצמך כמה ימי סבל ופוטנציאל לנזק ארוך טווח גם ללא תשלום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 699
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

במקרה כללית היתה הראשונה בגוגל. אלה תקנות משרד הבריאות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תיקון קל - יתכן שיש הבדלים קטנים ביוזמת הקופות.

הנה מאתר כל זכות, כולל קישורים לאתרי הקופות

פורסם

לא בגלל תשלום אני לא הלכתי למיון.

אלא בגלל שזה היה בשבת בלילה ויש מול הבית של אמא שלי מוקד רפואי כזה כמו טרם,

לשם כולם הולכים בשבת(כי קופות החולים סגורות) ואם אתה צריך מיון אז הוא שולח אותך.

לי הוא אמר (הסנדלר כן?!) שזה אלרגיה, אז לא הייתי צריך מיון, אבל מאחר שאני חיפשתי לבד ועליתי על חתיכת

המתכת הזו, מיד בבוקר הלכתי לרופא עניים בקופה.

נ.ב אני מעדיף לא להגיע למיון גם בגלל שזה כרוך בזמן ממושך וגם בגלל שאתה קופה שם מקור.

פורסם
לפני 10 שעות, DareDevil כתב:

זה בגלל שיש לך ביטוח רפואי מתאים שמוריד את המחיר ל100?

בגלל שהבי"ח שהלכתי אליו הוא בי"ח של הקופה שאני מבוטח בה. אני מניח שאם מגיע פלוני שלא מבוטח אצלהם הם סוכמים את כל העלויות ושולחים לחברת הביטוח שלו. 

לפני 7 שעות, Night Driver כתב:

ושאלה נוספת לתושבים הזרים עם הביטוחים הפרטיים, מה קורה עם מחלות ופגיעות קודמות לביטוח. אם אני מבוטח אצל X ובזמן הביטוח אצלו אני מאובחן עם מחלה כרונית שמצריכה טיפול קבוע (סתם לצורך הדוגמא לחץ דם גבוה) ואני רוצה לעבור לביטוח שאני חושב שהוא יותר טוב. הביטוח החדש מחוייב לקבל אותי כעסקת חבילה או שהוא יחריג/יגבה פרמייה נוספת על המצב הקיים?

כן, אובמה חוקק את זה. עד לא מזמן זה לא היה המצב.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

נשמע כמו קייזר, נכון? @Morningstar

לנו אין קייזר בטקסס אז אני עם ביטוח פרטי של bcbs, אני גם עצמאי היום אז המעסיק הוא אני והחרא הזה לא מסובסד יותר ע"י צד ג' - אז למי שתהה ביטוח פרטי עולה סדג של 300-500 דולר לחודש כתלות בתכנית. במשפחה שלי לקחתי תכנית מאוד יקרה לאשתי כי היא אשכנזייה והגנים שלה נחותים לעומת הגנים העראקיים שלי שעמידים גם לפסולת גרעינית, קיצר 2 מבוגרים פלוס 2 ילדים יוצא בערך 1200$ בחודש לתכניות ברמה גבוהה שמבטיחות שאם חלילה צריכים ניתוחים וכו' אז ההוצאה השנתית חסומה לכמה אלפים בודדים. 

אם זה נשמע הולי שיט יקר, אז אם הייתי נשאר בהנדסה בישראל הייתי שווה משהו כמו 50 בחודש +/- ועוד כל מיני בונוסים, שזה יוצא 2500 ש"ח פלוס מינוס רק עבורי, שהם 670 דולר ואני לגמרי מעגל למטה. בפועל צריך לשקלל פנימה גם את "ביטוח"(חחחח) לאומי ואז הפער מצטצמם עוד יותר. אשתי והילדים היו משלמים פחות כמובן, וכשהיינו משקללים הכל בבלנדר היינו מגלים שאנחנו משלמים בישראל בערך שני שליש עד שלושת רבעי אבל מקבלים שירות די זבל יחסית למה שיש לנו כאן. 

כמו כן אני משלם הרבה פחות מס הכנסה ושקר וחי הרבה יותר טוב אבל זה לא קשור - 

אז בשורה התחתונה, כשאני מסתכל על הסגמנט הרפואי *בלבד* - הייתי מעדיף... וואי אני כותב את זה ולא מצליח להחליט. תחושת הבטן שלי אומרת ישראל כי קמצן בונקר, אבל המחשבה על שקלול הזמן שלי פנימה ואיכות השירות גורמת לי לשקול ארה"ב כי זמן==כסף, מנגד בישראל זה עזרה לזולת שזה משהו חיובי, מנגדגד בישראל יש ציבורים שלמים שמנצלים את השיטה וכל עקרון האחריות ההדדית לא באמת מחזיק מים כשרבבות מתגאים בכך שהם עושים עליך סיבוב. 

טוב החלטתי, ישראל. עדיף ישראל. יותר רשת בטחון ותכלס עזרה לזולת זה חשוב גם כשחלק מהזולתים הם חארות. 

למרות שפייר אני כ"כ לא מתגעגע לקופח ולחשוב על לידה בישראל מעביר לי צמרמורות בגוף. 

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 51 דקות, oryo כתב:

נשמע כמו קייזר, נכון? @Morningstar

לנו אין קייזר בטקסס אז אני עם ביטוח פרטי של bcbs, אני גם עצמאי היום אז המעסיק הוא אני והחרא הזה לא מסובסד יותר ע"י צד ג' - אז למי שתהה ביטוח פרטי עולה סדג של 300-500 דולר לחודש כתלות בתכנית. במשפחה שלי לקחתי תכנית מאוד יקרה לאשתי כי היא אשכנזייה והגנים שלה נחותים לעומת הגנים העראקיים שלי שעמידים גם לפסולת גרעינית, קיצר 2 מבוגרים פלוס 2 ילדים יוצא בערך 1200$ בחודש לתכניות ברמה גבוהה שמבטיחות שאם חלילה צריכים ניתוחים וכו' אז ההוצאה השנתית חסומה לכמה אלפים בודדים. 

אם זה נשמע הולי שיט יקר, אז אם הייתי נשאר בהנדסה בישראל הייתי שווה משהו כמו 50 בחודש +/- ועוד כל מיני בונוסים, שזה יוצא 2500 ש"ח פלוס מינוס רק עבורי, שהם 670 דולר ואני לגמרי מעגל למטה. בפועל צריך לשקלל פנימה גם את "ביטוח"(חחחח) לאומי ואז הפער מצטצמם עוד יותר. אשתי והילדים היו משלמים פחות כמובן, וכשהיינו משקללים הכל בבלנדר היינו מגלים שאנחנו משלמים בישראל בערך שני שליש עד שלושת רבעי אבל מקבלים שירות די זבל יחסית למה שיש לנו כאן. 

כמו כן אני משלם הרבה פחות מס הכנסה ושקר וחי הרבה יותר טוב אבל זה לא קשור - 

אז בשורה התחתונה, כשאני מסתכל על הסגמנט הרפואי *בלבד* - הייתי מעדיף... וואי אני כותב את זה ולא מצליח להחליט. תחושת הבטן שלי אומרת ישראל כי קמצן בונקר, אבל המחשבה על שקלול הזמן שלי פנימה ואיכות השירות גורמת לי לשקול ארה"ב כי זמן==כסף, מנגד בישראל זה עזרה לזולת שזה משהו חיובי, מנגדגד בישראל יש ציבורים שלמים שמנצלים את השיטה וכל עקרון האחריות ההדדית לא באמת מחזיק מים כשרבבות מתגאים בכך שהם עושים עליך סיבוב. 

טוב החלטתי, ישראל. עדיף ישראל. יותר רשת בטחון ותכלס עזרה לזולת זה חשוב גם כשחלק מהזולתים הם חארות. 

למרות שפייר אני כ"כ לא מתגעגע לקופח ולחשוב על לידה בישראל מעביר לי צמרמורות בגוף. 

כן, קייזר, אנחנו באמת מרוצים עד השמים. לא רואה את עצמי מחליף אותם או אפילו לוקח עבודה במקום שלא מציע קייזר.

אני בהלם מהמסקנה הסופית שלך חייב לציין :) כי לדעתי ישראל מפסידה גם במחיר וגם בשירות (כי אני לא יכול להתעלם מעלק "ביטוח" לאומי). אני חושב שהשיטה בישראל יכולה להיות מצוינת במדינות שיש ערבות הדדית אמיתית, ואני בשמחה הייתי משלם את מה ששילמתי ואף יותר אם הייתי יודע שכולם שווים, לכולם ניתנת ההזדמנות להצליח וכולם עושים מאמצים להצליח, ולא 50% מהאוכלוסייה רק מנסה לנצל ולשתות את המשאבים מהחצי האחר.

פורסם

כפי שראית התלבטתי על כך רבות וגם כעת אני לא לגמרי סגור על זה, אם ישראל אכן מנצחת אז זה בנק' בלבד...

לך ספציפית זה עובד לא רע בכלל כי (א) מעסיק מסבסד חלק ו(ב) יש קייזר, שהם באמת מצוינים לפי כל מה ששמעתי. 

זה מצחיק אבל ככל שאני מנתח את עצמי אני מבין שיש לי איזה רצון לא לגמרי רציונלי לתת לישראל ניצחונות אם יש איזושהי הזדמנות לכך, שלא ייראה כאילו אני טוען שהכל גרוע 😅

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

@cohen motor 377 מה שהסיפור שלך מוכיח הוא כמה חשוב לספר את האמת. אם היית מספר על הדיסק והרתעת כנראה שהיית נשלח למיון, בכלל סיפור גופים זרים ובגלל צורה מסויימת של דלקת שנגרמת על ידי חשיפה לריתוך ללא מסיכה.

@Night Driver  חצי מדמי הביטוח הלאומי הם מס בריאות, ש״צבוע״ לטובת רפואה, ובנוסף מערכת הרפואה מסובסדת מהמיסוי הכללי. ועדיין היא מוזנחת כבר שנים רבות בגלל תת תקצוב.

@Morningstar עניין סינון קבלת מבוטחים לקופות היה קיים בישראל עד חוק ביטוח בריאות ממלכתי. חלק מהסיפור של קריסת ״כללית״ היה קבלת כל מבוטח, בעוד שהאחרות קיבלו רק צעירים ובריאים (כמובן שהיו עוד בעיות).

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

מעתיק-מדביק הודעה שלי מקב׳ אחרת, שאני חושב שעלולה לעניין את חלקכם.

הקשר: חבר קהילה רשם כי ״ישראל עוקפת את ארה״ב במדדים רבים״ כשמישהו דיבר על נתוני oecd -

רשם חבר הקבוצה xxx ש״ישראל עוקפת את ארה״ב בהרבה מדדים״. אודה ולא אבוש, לא חשבתי שמדובר בתגובה שהגיעה לאחר בדיקה אלא יותר ממשהו שנכתב מהפה ולחוץ -

ובכל זאת, הסתקרנתי לבדוק מה הנתונים אומרים לנו

אז קודם כל אציין שזה היה קצת יותר קשה ממה שקיוויתי, לתומי חשבתי שתוך שתי הקלקות במסד הנתונים שלהם אמצא השוואה אבל בפועל גיליתי שזה יותר מסובך כי יש להם הרבה מדדים ולא מצאתי דאשבורד מרוכז שמאפשר השוואה ממבט ציפור

אמהמה בbetterlife, שמבוסס על אותו דאטהסט (אאל״ט) יש יכולת להשוות - אז בואו נראה האם ישראל מנצחת את ארה״ב ב״הרבה מדדים״ כלשון הכותב -

א. מתוך 11 סגמנטים, ישראל מובילה על ארה״ב בשלושה בלבד: קומיוניטי, לייף סטיספקשן וסייפטי. בלייף סטיספקשן היה פער קטן, באחרים פער גדול יותר

ב. מתוך כל הסגמנטים, ארה״ב נמצאת ברבעון הראשון של של שישה (למעלה מחצי מכל הסגמנטים), ישראל באחד (קומיוניטי)

ג. מתוך כל הסגמנטים, ארה״ב נמצאת ברבעון האחרון של אחד (וורק לייף בלאנס) וגם שם ממש על הקשקש, ישראל נמצאת בארבעה (דיור, השכלה, סביבה וואלהבאלה)

ד. מתוך הסגמנטים שארה״ב עדיפה על ישראל, ב4 מהם היא עדיפה בפער ענק (דיור, הכנסה, תעסוקה, סביבה)

ה. מתוך כל 11 הסגמנטים, ישראל נמצאת מתחת לחציון של חמישה (דיור, הכנסה, השכלה, סביבה, וולאבאלה), ארה״ב נמצאת מתחת ל2 (בטיחות וואלהבאלה).

לכן ממה שראיתי, הנתונים לא תומכים במשפט ״ישראל עוברת את ארה״ב בהרבה מדדים״ אלא יותר בסגנון של ״ישראל עוברת את ארה״ב בכמה מדדים״. ארה״ב מכה את ישראל שוק על ירך בכל הקשור בנתונים הפומביים. 

מקור:
https://www.oecdbetterlifeindex.org/countries/israel/ (בחרו למטה ״השוואה לארה״ב״, אפשר גם לבחור מדינות אחרות כמובן)

**

הערה אישית: בזמן שאני מציג כאן את כל המדדים, כן יש מקום להביע את דעתי האישית כי ״לא כל המדדים נולדו שווים״. אני סבור כי קהילה ניתן לבנות בכל מקום בו ישנם אנשים איכותיים, מוטיבציה, וכשרים חברתיים בסיסיים. גם תחושה סובייקטיבית של שביעות רצון והגשמה עצמית אינו מדד שאני מוצא בו ערך רב כי הרי חרדים הם אוכלוסיה נבערת (מערבית, בממוצע) וענייה (כנ״ל) שמנצחים את המדד - נו, ו? אם אספר לכם על שבט באפריקה בלי מים שבטוח שהחיים שלהם מדהימים, תרצו או תרוצו לחזור לחרבן ביער…?

מנגד, עלות דיור או כושר השתכרות הם בקשר הדוק למקום בו אתה חי, וגם אם יש לך ימבה מוטיבציה וכישורים לאו דווקא תוכל להתרומם. במילים אחרות: אני אישית מתעדף מדדים על נתונים בהם אני כפרט לא יכול לשלוט, כי אלו הדברים לתוכם אני יכול ׳ליצוק׳ את הגורל האישי שלי.

כמובן שמותר שלא להסכים ולתעדף דברים אחרים, איש איש ומדדיו :)

• אהבתי 1

פורסם
לפני שעתיים, oryo כתב:

רשם חבר הקבוצה xxx ש״ישראל עוקפת את ארה״ב בהרבה מדדים״. אודה ולא אבוש, לא חשבתי שמדובר בתגובה שהגיעה לאחר בדיקה אלא יותר ממשהו שנכתב מהפה ולחוץ -

ובכל זאת, הסתקרנתי לבדוק מה הנתונים אומרים לנו

התשובה הנכונה היא שלא משווים את כל ארה"ב לישראל אלא צריך להסתכל ברמת הסטייט? ואפילו יותר מסטייט, להסתכל ברמת קהילה קרובה או עיר\מחוז?

לפני שעתיים, oryo כתב:

הערה אישית: בזמן שאני מציג כאן את כל המדדים, כן יש מקום להביע את דעתי האישית כי ״לא כל המדדים נולדו שווים״. אני סבור כי קהילה ניתן לבנות בכל מקום בו ישנם אנשים איכותיים, מוטיבציה, וכשרים חברתיים בסיסיים. גם תחושה סובייקטיבית של שביעות רצון והגשמה עצמית אינו מדד שאני מוצא בו ערך רב כי הרי חרדים הם אוכלוסיה נבערת (מערבית, בממוצע) וענייה (כנ״ל) שמנצחים את המדד - נו, ו? אם אספר לכם על שבט באפריקה בלי מים שבטוח שהחיים שלהם מדהימים, תרצו או תרוצו לחזור לחרבן ביער…?

לדעתי זה למה ההשוואות האלה לא שוות יותר מידי. זה יותר מידי סובייקטיבי. למרות שמאוד הייתי רוצה שהחיים יהיו קומבינציה ליניארית של מדדים כאלו ואחרים כנראה שהמציאות יותר דומה לאיזשהי עקומה, וכל אחד שם את עצמו איפשהו ובד"כ נוהג גם לשנות עמדות מעת לעת.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 52 דקות, Gosser1860 כתב:

התשובה הנכונה היא שלא משווים את כל ארה"ב לישראל אלא צריך להסתכל ברמת הסטייט? ואפילו יותר מסטייט, להסתכל ברמת קהילה קרובה או עיר\מחוז?

התשובה הנכונה היא שמה אכפת לי מדדים?
אני חי איםה שעסקת החבילה מתאימה לי.
יכול להיות שחיי הקהילה בארץ הרבה יותר טובים אבל אני מיזנטרופ ויכול להיות שבארה"ב אנשים עובדים חיים מעולה אבל אני מעדיף לחיות על קצבת אברך.

צריך לדעת איך החיים נראים בשני התמקומות ולבחור את החבילה המתאימה יותר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 21 שעות, ניקו פ. כתב:

והתוצאה היא רמת ההשקעה הגרועה שיש באוניברסיטאות בלימוד

לא מכיר את הבינתחומי, אבל הילד לומד לתואר שני בבר אילן

וחווית הלימוד שלו נהדרת.

• תוכן חדש...