Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1487 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יחסי תן וקח. תתן הרבה   אבל תקח יותר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש לרכבים האלה איכויות שאין ברכבים פשוטים חדשים.

לא הייתי ממהר להשוות אותה לג׳יפון סיני על בטריות.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

בוודאות לא ישבת ב-MG EHS אם אתה אומר את זה.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אתה רוצה להגיד שהEHS יותר נוחה מהאודי?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

איזה אודי? ה-2009 קוואטרו? מי דיבר על נוחות?

נוחות זה די אינדיבידואלי. לי יותר נוח לצאת מאוטו גבוה. המתלים חדשים, השיכוך של המושבים חדש (עם הזמן הריפוד של המושבים באיזור הישבן נדחס, זה לא כמו שיצא מהחברה, לא יעזור כלום).

תיקח רכב בן 5 עם 150,000 ק"מ ותיקח את אותו הרכב בדיוק חדש.

תיסע עליהם אחד אחרי השני, יש הבדל, לא משנה כמה שמרו על הישן.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רכבי היוקרה לא אמורים להיות פורצי דרך גם בתחום האויר הנקי? לא נראה לי שבסוזוקי מאותו שנתון תהיה מערכת כזו.

ככה זה, מאלצים את היצרנים לעמוד בכל מיני תקנים של בטיחות וזיהום אויר. אתה קורא לזה תחכום מיותר, באאודי קוראים לזה קדמה באמצעות טכנולוגיה. אם אתה רוצה להנות מכל הטוב שרכב יוקרתי מודרני מציע צריך לבלוע את כל הדברים האלה שנראים לך מיותרים. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

שאתה תגיד לי משהו כזה...?

בתאריך 17.6.2022 בשעה 13:17, Shmelov כתב:

תעשה את הצעד עכשיו ותשדרג, לא צריך לחכות האוטו שלך כבר ממש ישן.

תקבל עליו סביב 30K נניח הציעו לי עליו 45 בלי בדיקה... (חבר קנה עכשיו A6 3.2 quattro יד 1 שנת 2009 ב-20 אלף), אתה מוסיף 130 אלף בפריים פלוס חצי בערך ולוקח את הג'יפ MG פלאג אין הזה עם 260 סוסים. זאת סתם דוגמא כמובן. כוח נטו פחות מעניין אותי, ה 270 כ"ס דיי מספיקים. מה שחשוב לי יותר זו ההתנהגות כביש (הנעה אחורית, היגוי וכו...) וגימור/איכות שמן הסתם אינה מתקרבת למה שיש כיום בענתיקה שלי.

גבולי למדיי (ואני לא צריך את ההלוואה). העלות של הג'יפון הסיני תתבטא בירידת ערך שלו שלא קיימת אצלי, נאמר 10 אש"ח לשנה. אני מקווה שלא אגיע לעלות תיקונים כזו בשנים הקרובות.

בתאריך 17.6.2022 בשעה 13:06, vadim6385 כתב:

חייב רכב יוקרה ויהי מה - תתכונן לשאת בהוצאות של תיקון מערכות יקרות ומסובכות שיתקלקלו דווקא אצלך, כשהרכב כבר לא באחריות.

אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. יודע וציפיתי (אפשר לקרוא את השירשור רכישה שלי לפני 6 שנים), אני עדיין הייתי שמח הרבה יותר אם יהיו פחות מערכות יקרות ומסובכות אלא מערכות פשוטות, ישנות ומנוסות המתקלקלות פחות וקלות לתיקון.

אחרת למה לקנות מאזדה 3 אם אפשר לקנות ב.מ.וו. סדרה 3, שתתן לך הרבה יותר ממה שהמאזדה תוכל לתת אי פעם. יודע, עשיתי בדיוק בגלל זה.

לא רוצה סתם לשרשר אך מה שרועי5 כתב מבטא במדיוק את תחושותיי🙂 זו עוד סיבה למה לא להחליף את הרכב "כפתורים" שיש לי, הW212 וצפונה מאופינות בתיחכום יתר הזה (איך לעזאזל אפשר לסבול מערכת Start/Stop?!) כך שאשאר עם הרכב כמה זמן שאני יכול.

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
תוספת
פורסם

סתםלהשכלה (באמת שאני כמוך אוהב את המרצדסים האלו),
270 סוסים היו לה פעם שהיא הייתה חדשה, מניח שהיום הרבה פחות (יכול להיות שעדיין מספיק אבל פחות). 

פורסם

ולכן הוא כתב את זה

בתאריך 16.6.2022 בשעה 12:32, Haim_gds כתב:

בכל זאת V6 של 3.5 ליטר שנתן בצעירותו 270+ כ"ס

פורסם
לפני 5 שעות, Haim_gds כתב:

איך לעזאזל אפשר לסבול מערכת Start/Stop?!

נתקלתי במערכות כאלה שפועלות בצורה הרבה יותר חכמה ונסבלת - מאזדה 3, באופן מפתיע שברולט קרוז.

במאזדה המנורה הכתומה שנדלקת כשמכבים את הסטארט סטופ, מציקה לי הרבה יותר מהמערכת עצמה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בסדר, אם נקטנן אז בוא ונאמר שאיבדתי 10% ואני נוסע היום רק(...) עם 245 כ"ס זה ממש דיי והותר בהשוואה למשפחתית חדשה. להרגשתי, זה לא ירד עד כדי כך בכל מקרה.

באופן אישי, הייתי מעדיף שיורכב לי מנוע מדגם ישן כגון M113 50  (שכיום כמשומש יתן לי את ה 270 כ"ס) מאשר ה M272 המצ'וכלל שיש לי😁 

ה V8 של 5 ליטר אמנם יהיה בזבזני יותר אך האלפייה הנוספת בעלות הדלק השנתית הייתה נחסכת לדעתי במחיר הטיפולים. אני מקווה כי זה מסביר למה אני שונא את התחכום יתר ברכבים המודרניים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מי אמר שאחזקה של v8 פחות יקרה? כל מנוע והחלקים שלו. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הבעייה היא שמרוב תחכום ומחשבים, לא חושבים על הדברים הפשוטים ששזה מערכת הואקום. 

כבר ניתקלתי בדיאגנוסטיקאים ש"מצאו" המון בעיות אבל את המקור שזה צינורית יבשה, לא חיפשו ולא מצאו. common sense של חבר ( ג כיתות ח שנים 😉) פתר את הבעייה.

החזקתי W201 שנת 1993 , בין השנים 2006-2010. הייתה יד ראשונה ונרכשה מעזבון של אדם מאוד מבוגר. אמנם הנסועה הייתה אפסית לשנת המודל (מעט פחות מ 100K ביום הרכישה) . כל התקלות שהיו בה הסתכמו בגומיות יבשות. בכל מקום. צינוריות הואקום למנגנוני הדלתות (נעילה מרכזית שקטה 1993!) צינוריות ואקום בחלל המנוע (טורים לא יציבים בסרק) וכל מיני בעיות ששלחו אותי לחפש חלקים ללא צורך. בביקור קצר במרכז שירות בגרמניה במסגרת מעט זמן חופשי בנסיעת עבודה בחיפוש אחרי חלפים. קיבלתי הסבר מה לחפש ולבדוק לפני שאני רץ להחליף חלקי מערכת דלק או שאר חלפים ללא צורך. מה שכן רכשתי היה סט אטמים לשיפוץ משאבת דלק ומשאבת ואקום שעלו (שני הסטים יחד) 15 יורו. (בארץ במוסך מתמחה - 1200 שקל בשנת 2010).

E190 הייתה משוכללת לזמנה, נ"מ,ח"ח, מיזוג , גג שמש חשמלי  , בלמי דיסק ב 4 פינות 😉בכל זאת 1993.  השיפור היחיד שחשבתי עליו בטרם ירדה שלא באשמתי מהכביש, היה למערכת הקרור במאוורר חשמלי במקום הכנפי מתכת שישבו על הפולי הראשי ולא התמודדו בכבוד עם חום הקיץ. 

כיום, ברכב עם מערכות סיוע להיגוי, אני מתגעגע להגה הגדול והתגבור ההידראולי. כי בדגמי 2022 שאני נוהג בהם התחושה היא של נתק מוחלט מהכביש. אין לי ביטחון בהפניית ההגה במיוחד כששמירה על הנתיב פעילה וצריך להילחם בה. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעה, SlowRide כתב:

מי אמר שאחזקה של v8 פחות יקרה? כל מנוע והחלקים שלו. 

לא אמרתי כי האחזקה של V8 פחות יקרה, אמרתי כי אחזקה של מנוע מיושן תיכנונית זולה יותר, הסיבה בה בחרתי ב V8 הזה הייתה להראות כי ניתן להשיג הספק דומה עם מנוע מיושן גדל נפח (306 כ"ס).

ה M112 הוא האבא של ה M272 והם בנויים דומה. אלא מה, ב 272 נוסף שסתום פליטה (4 שסתומים סה"כ להבדיל מהשלישייה במנוע הישן), סעפת יניקה משתנה, תיזמון שסתומים משתנה,  Secondary air pump ושאר שיפורים. יותר חלקים/תת-מערכות משמעו סיכוי גבוה יותר לתקלה ולכן אני מעדיף מנוע "פרימיטיבי" יותר כי בו פשוט יש פחות חלקים היכולים להתקלקל.

וגם הגירגור הממכר של ה V8 הגדול הזה בסל"ד נמוך....

פורסם

שני דברים "הפריעו" לי במה שכתבת:

1. נסעת כמעט שבוע בלי לדעת למה נדלקה נורת המנוע? מה הבעיה לחבר OBD2 בייתי שעולה 20 שקל?

2. אתה קובע בכותרת, "איך אני שונא את תחכום היתר ברכבים מודרניים". דווקא בתקופה של הרכב שלך, 2008, מכוניות עממיות היו יחסית לא מאד מתוחכמות, עם מנועים אטמוספיריים, נטולי טורבו, וגיר פלנטרי, וכמות נסבלת של חיישנים...הבעיה אצלך ספציפית ברכב (או לא בעיה, תלוי איך מסתכלים על כך) - כי אני מניח שהגרמניות היוקרתיות ובוודאי מרצדס, הציעו הרבה יותר טכנולוגיות ומכלולים טכנולוגיים מתקדמים ביחס לרכב עממי, ומה לעשות שאלה נוטים להתקלקל במהלך הזמן, ובעיקר אם אין ידע מקצועי הולם במוסכים בארץ. מזלך שיש לך מוסך שמכיר ויודע לאבחן ולפתור לך בעיות במהירות ובעלות הוגנת עד אפסית!

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• תוכן חדש...