Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפים לטסט- על מה נפלתם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רעיון מעולה לשרשור, סחתיין.

אני נכשלתי על משהו שלמדתי ממנו שיעור חשוב ואני שמח שזה קרה:

עצרתי בצומת בתמרור עצור ועמדתי לפנות ימינה. משמאלי הגיעה מכונית שנסעה לאט ואותתה ימינה, אז הייתי בטוח שהיא עומדת להיכנס לרחוב שממנו אני יוצא. סובבתי את הראש ימינה, ראיתי שפנוי והתחלתי לנסוע. חצי שניה אחרי זה הטסטר דפק לי ברקס של החיים. הוא המשיך להסתכל שמאלה וראה שהמכונית שהגיעה משם לא פנתה ימינה אלא המשיכה ישר.

מאז אני לא מאמין לאיתותים.

בהצלחה בטסט!

• רעיון טוב! 2
  • תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 20 דקות, Luffield כתב:

מאז אני לא מאמין לאיתותים.

זה לא יאומן כמה אנשים אני רואה מאותתים שמאלה ופונים ימינה ולהיפך.

גם לא חסר אנשים ששוכחים איתות דולק חצי שעה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 43 דקות, Luffield כתב:

אתה צודק, אבל אז לא ידעתי את זה. יכול להיות שפות"ש כבר כן.

בזכותכם כבר כן :)

תודה ממש חשוב!!! גם לטסט אבל בעיקר לחיים...

• אהבתי 1
פורסם

מצד שני אולי כדאי שתתייעץ עם המורה שלך על זה. יכול להיות שאם לא תצא מצומת בגלל שלא תאמין לאיתות יכשילו אותך?

פורסם

@m3x7r3m3 - ואלה התבלבלתי לגמרי 😆

לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

בכביש עם הפרדה, אתה יוצא בזרוע יציאה מהנתיב שהוא לא הימני? בד"כ לא, לפעמים כן אם זה מה שהסימון על הכביש מראה.

השאלה- (אולי לא הבנתי נכון)

כביש עם הפרדה=חד סטרי,

אם כן, פניה שמאלה תעשה מהנתיב השמאלי, לא?

לפני 9 דקות, Luffield כתב:

מצד שני אולי כדאי שתתייעץ עם המורה שלך על זה. יכול להיות שאם לא תצא מצומת בגלל שלא תאמין לאיתות יכשילו אותך?

באמת שאלה, כמה צריך ל"האמין" לאיתותים בטסט..

בתאריך 27.4.2022 בשעה 14:02, ידני כתב:

הם בסרטון בעצמם סותרים את עצמם לגבי נסיעה ישר .... כנראה שזה ממש מבלבל ומסובך

אני הבנתי שישר אפשר להמשיך או המימני או מהשמאלי... 

פורסם
בתאריך 28.4.2022 בשעה 19:54, שירת הים כתב:

השאלה- (אולי לא הבנתי נכון)

כביש עם הפרדה=חד סטרי,

אם כן, פניה שמאלה תעשה מהנתיב השמאלי, לא?

עקרונית נכון, אממה במעגל תנועה (בהגדרה) אין דבר כזה פניה שמאלה, כיוון שבהגדרה מעגל תנועה הוא רצף מעגלי של פניות ימינה.

במעגל תנועה יש לך שתי תנועות חוקיות, לצאת ימינה, או להמשיך תנועה במעגל.

"פנייה שמאלה" במעגל תנועה (ספציפית במעגלי תנועה שיושבים על צומת עם פניות של 90 מעלות), היא לא דבר שאפשר לומר באופן תקין.

נניח והייתה צומת רגילה לחלוטין, ובמקומה הוצב מעגל תנועה, אז אם אתמול היית פונה שמאלה בצומת, היום מה שאתה עושה מבחינה חוקית זה יוצא ביציאה השלישית (או יוצא ב-270 מעלות).

כיוון שכך, אנחנו מבינים שבמעגל אין דבר כזה פנייה שמאלה, ופניות ימינה אפשר לבצע מהנתיב הימני ביותר, או לפי הסימונים על האספלט (תמרורי 801/811 שמסדירים נתיבים בכביש/בצומת בהתאמה)

• רעיון טוב! 2

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תגיב לסיטואציות יותר מהר מהבוחן...

כשאני עשיתי את הטסט, הולך רגל חצה באדום מעבר חציה בצומת פעיל (מאוד!).
בלמתי לפני שהבוחן שם לב בכלל שיש הולך רגל.

עברתי למרות שבמקום חניה במקביל, חניתי בזווית של 45 מעלות למדרכה...

• אהבתי 3
פורסם
לפני 18 דקות, m3x7r3m3 כתב:

עקרונית נכון, אממה במעגל תנועה (בהגדרה) אין דבר כזה פניה שמאלה, כיוון שבהגדרה מעגל תנועה הוא רצף מעגלי של פניות ימינה.

במעגל תנועה יש לך שתי תנועות חוקיות, לצאת ימינה, או להמשיך תנועה במעגל.

"פנייה שמאלה" במעגל תנועה (ספציפית במעגלי תנועה שיושבים על צומת עם פניות של 90 מעלות), היא לא דבר שאפשר לומר באופן תקין.

נניח והייתה צומת רגילה לחלוטין, ובמקומה הוצב מעגל תנועה, אז אם אתמול היית פונה שמאלה בצומת, היום מה שאתה עושה מבחינה חוקית זה יוצא ביציאה השלישית (או יוצא ב-270 מעלות).

כיוון שכך, אנחנו מבינים שבמעגל אין דבר כזה פנייה שמאלה, ופניות ימינה אפשר לבצע מהנתיב הימני ביותר, או לפי הסימונים על האספלט (תמרורי 801/811 שמסדירים נתיבים בכביש/בצומת בהתאמה)

הבנתי,

אז לפי זה יוצא תמיד במעגל דו נתיבי משתמשים בנתיב הימני?

כי פניות ימינה נעשות מימני..

אז למה צריך את הנתיב השמאלי?

פורסם

לא תמיד, הנה שתי דוגמאות מעיר מגוריי ראש העין:

image.thumb.png.10cc8fe53c313086dc4405b1078d6c0d.png

image.thumb.png.7df50d03da42f994bd5a63c910fd4668.png

למרות המבנה הדומה, אלו שני מעגלי תנועה שונים, שים לב שהנתיב החיצוני יוצא ביציאה המצולמת, ואינו מאפשר המשך תנועה במעגל כלל, ולעומת זאת הנתיב הפנימי מאפשר גם יציאה, וגם המשך תנועה במעגל

• רעיון טוב! 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

הגעתי לצומת, לי היה עצור, לאלה שבאו מימן ושמאל, אין תמרור.

חיכיתי שיעברו רכבים ואז ראיתי רכב מימין שעוצר להולך רגל ואמרתי...כוסואו, נתתי גז ופניתי שמאלה.

הטסט היה בבוקר והייתי צריך לפנות ימינה לכיוון מזרח, פניתי וקיבלתי מכה של שמש בפנים ולא רואה כלום.

הרמתי יד ימין, הורדתי את הסוכך ואז נזכרתי שאם אני מוריד סוכך אני לא רואה את הכביש, אז החזרתי חזרה.

הוצאתי עם ידי ימין את משקפי השמש ואז המקל השמאלי התקפל.

בעודי נוהג, עזבתי את את ההגה לגמרי, פתחתי את המקל של שמאל, שמתי את המשקפיים, החזרתי ידיים והמשכתי לנהוג.

אה, אני חושב שעקפתי רכב בצומת.

שכחתי, משאית.

חוק שלא כתוב, במשאית, מאוד מאוד מאוד מומלץ לא להחליף הילוך בירידה.

החלק הכבד של המשאית מרוכז קדימה, תכניס קלאץ' והמשאית צוברת מהירות, כל כך מהר, שזה לא ייאמן.

הגעתי בנס ציונה למקום שיש בו ירידה ומיד סיבוב של כמעט 45 מעלות ימינה.

לא יודע למה, החלטתי להוריד הילוך בשביל הירידה והמשאית התחילה לתפוס מהירות.

אני מגיע לפנייה ואני מסתכל, בגלל שאני משאית אני צריך לקחת קצת רדיוס פנייה.

מצד ימין מדרכה ועליה שלט שמזהיר על הפנייה, מצד שמאל מגיע לי רכב ואני לא יכול לקחת רדיוס וגם הייתי מהיר מדי (הדרדרה).

במהירות הכנסתי את המשאית להילוך, לצבור עלייה שליטה, בתוך הפנייה, את החלק האחורי העליתי על המדרכה, בשביל להגדיל את הרדיוס ולא להיכנס ברכב שבא ממול, ומספיק מקום בשביל לא להוריד את השלט מימין.

מצד אחד, איבדתי שליטה על המשאית, בטסט.

מצד שני, היה פה השתלטות נאה על המשאית, התחמקות מתאונה והתחמקות ממכשול.

ואז המניאק הכשיל אותי.

הכל בגלל שאני אשכנזי!!

עריכה אחרונה על ידי ariel000
  • מצחיק 2

פרנקופיל מושבע!

פורסם
לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

לא תמיד, הנה שתי דוגמאות מעיר מגוריי ראש העין:

image.thumb.png.10cc8fe53c313086dc4405b1078d6c0d.png

image.thumb.png.7df50d03da42f994bd5a63c910fd4668.png

למרות המבנה הדומה, אלו שני מעגלי תנועה שונים, שים לב שהנתיב החיצוני יוצא ביציאה המצולמת, ואינו מאפשר המשך תנועה במעגל כלל, ולעומת זאת הנתיב הפנימי מאפשר גם יציאה, וגם המשך תנועה במעגל

תודה!

ומה לגביי מעגלים שאין סימון, דו כווני בלי חיצים?

נשמע שהפנימי מיותר?

פורסם

עקרונית מעגלים שהם רחבים מספיק (כלומר מיועדים להיות דו נתיביים) אבל ללא סימון נתיבים (801/811) זה תקין חוקית, אבל אסור תכנונית.

במקרה כזה יציאה מותרת מהנתיב החיצוני בלבד (לפי תקנה של פניה ימינה - מהצד הימני הקיצוני של הכביש שאתה מגיע ממנו לצד הימני הקיצוני של הכביש שאליו אתה פונה).

הנתיב הפנימי במקרה כזה נועד להגביר נפח, ואם נכנסת לנתיב הפנימי, עליך לעבור לנתיב החיצוני, תוך כדי מתן זכות קדימה לרכבים בנתיב החיצוני, מספיק זמן לפני היציאה המיועדת שלך, ואז לצאת מהחיצוני.

מעשית זה בדיוק כמו מעגל תנועה שסימון 801/811 בו מקביל לחלוטין למעגל התנועה עצמו (אין 801/811 שיוצא).

• רעיון טוב! 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

היי חברים,

שכחתי לעדכן,

תודה לכללל העוזרים פה בפורום!💗

בעזרת ה יתברך עברתי טסט ראשון!!!!!

העיצות והסגולות פה עזרו לי מאוד!

התפללתי, הבטחתי תרומה לצדקה, יישמתי את העיצות ובע"ה עברתי :)

תודה לכולם!!🙏

עריכה אחרונה על ידי שירת הים
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני מוסיף עוד סיבה לפסילת טסט (לא כשלון) - קרוב משפחה מהדור הצעיר ניגש לטסט, הרגיש שהכל טוב, ואז - בום - ברמזור מכה מאחור. הטסט לא הושלם ובוטל.

• מבאס 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...