Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 20.10.2022 בשעה 18:03, vadim6385 כתב:

הם גורמים המון צרות לישראל, בגלל עצם העובדה שזה רוסיה ואתה לא רוצה להתעסק איתם, אין לך עניין בזה.

לא, הם גורמים המון צרות לישראל לא בכוונה (כלומר לא בכוונה כלפי ישראל), אלא הם דואגים לאינטרסים שלהם ושל אסד, וההפרעות לישראל שהם גורמים תוך כדי, הם בעדיפות מיליון ורבע בערך במפת השיקולים שלהם.

וזה קורה כשזה מתוך אדישות, אתה באמת רוצה לגלות איזה הפרעות הם יגרמו לישראל מתוך כוונה?

בתאריך 20.10.2022 בשעה 18:03, vadim6385 כתב:

אם היו שם חיילים טורקים/סינים/ברזילאים, זה היה אותו דבר. מדינות שאין לך עניין להתעמת איתן.

היכולת של הטורקים והברזילאים לייצר לנו הפרעות כמו הרוסים היא נמוכה בהרבה.

הסינים כנראה דומים לרוסים בקטע הזה.

בתאריך 20.10.2022 בשעה 18:38, MostlyWicked כתב:

לא. במקרה הזה חבל שפשוט לא המשכנו להפציץ ולהתעלם מההפחדות של רוסיה (אם בכלל יש קשר בין הדברים וההפוגה היא לא מסיבה מבצעית שאיננו מודעים אליה).

גם במחיר שרוסיה יתחילו לתת לסורים להיכנס לקרונות השליטה של ה-S300?

אגב עמוס ידלין (לשעבר ראש אמ"ן) אמר שכנראה לא היו מטרות (משהו שלא היה כבר יותר מעשור).

זה נשמע לי לא סביר, ופתאום יום או יומיים אחרי החשיפה פתאום כן מצאו מטרה והפציצו אותה? עוד יותר לא סביר.

אגב ההפחדות של רוסיה, בהחלט יכולות להפוך לסיבה מבצעית להימנע מהפצצה.

בתאריך 20.10.2022 בשעה 19:08, MostlyWicked כתב:

יש לנו דווקא אינטרס לאותת שאנחנו לצד אוקראינה, כי המערב לטובת אוקראינה ויש לנו קשרי מסחר מאוד חשובים עם המערב. אבל אין שום סיבה שזה יתבטא במשלוחי נשק, נהפוך הוא, יש הרבה סיבות שלא.

הימנעות לחלוטין ואי לקיחת צד, לא היה פוגע בקשרי המסחר עם המערב. לקיחת הצד הרוסי כן.

בתאריך 20.10.2022 בשעה 19:57, MiniMiz3r כתב:

היו משלוחי נשק בחודש האחרון שלא תקפנו? אתה תפסיק עם הגניבת דעת מתישהו? 

לא תקפנו בעשור האחרון רק משלוחי נשק, גנב דעת, ואפילו לא אחד מתוחכם.

בעשור האחרון לא הייתה הפוגה כזו של חודש.

אבל אולי כדברי ידלין "נגמרו המטרות", ויום למחרת הפרסום מצאו מטרה חדשה.

רוצה לקנות דונם על הירח? עכשיו בזיל הזול. רק היום.

בתאריך 20.10.2022 בשעה 22:26, garicho כתב:

זאת הייתה ההצבעה הכי חשובה בעד ישראל באו״ם אי פעם, בוא לא נעוות את ההיסטוריה. לא סתם כל העולם הציוני בזמנו התגייס להעביר את ההצבעה, כולל שוחד, עסקאות שחורות עם מדינות וכ״ו. 

זו החלטה שכללה גם הקמת מדינה ערבית, ברור שלישראל יתרונות בהצבעה הזו, אבל גם לא מעט חסרונות - השטח הבלתי ניתן להגנה, בינאום ירושלים וכו'.

העולם הציוני אכן התגייס כי העדיף את זה, מאשר כלום.

ובכל זאת - זו הייתה החלטה מאוזנת מבחינת הצדדים, סטייל משפט שלמה, ולא החלטה פרו ישראלית.

בתאריך 20.10.2022 בשעה 23:24, mikyl כתב:

למה ישראל מסרבת למכור נשק לאוקראינה? אלה חוזים, שתעשיה צבאית מחפשת בכל העולם, בלי לבדוק יותר מדי בציציות.  כולל אצל משטרים חשוכים באפריקה ואמריקה לטינית. אני אזכיר, שמדובר במכירת נשק ולא כמו הדוד סם על חשבון של משלם מסים אמריקאי.

אני חושב שאין לך מושג איך עובדות עסקאות נשק כמו אלו שהאוקראינים מחפשים.

זה לא כמו העסקאות של M16 משומש או כלים עתיקים.

ולא, לא מוכרים כיפת ברזל או מערכות נ"מ למשטרים חשוכים באפריקה או אמריקה הלטינית.

אני מדבר על כל נשק שהם צריכים ואנחנו מסוגלים למכור להם

אנחנו מסוגלים למכור הרבה כלי נשק שהם צריכים.

זה לא אומר שכדאי לנו למכור להם אותם. מהרבה אספקטים.

למי אכפת אם אנחנו נכיר או לא בסיפוח?😂 מדובר על התקפלות מול סחיטה באיומים של פיהרר של  היום כמו לפיהרר של אז. אצטט:

אז מה ההשוואה בכלל להסכם מינכן?!

אנחנו לא מכרנו כלים כאלה לאוקראינה, לא תחת משטר פרו מערבי ולא תחת שלטון בובות של פוטין.

זה כמו בריון דמיקולו שאומר לך "אני ירביץ לך אם תהיה חבר של יהושוע, אממה, אתה ויהושוע מעולם לא הייתם חברים.

בטח. 

מאוחר מדי, כבר הפגנו סימני חולשה מול הערס הזה.

הם תמיד היו בצד השני של המתרס.

לא בעשורים האחרונים, ובמיוחד לא בעשור האחרון.

במקום להיות אויב, הם הפכו להיות "לא אויב ולא אוהב".

בתאריך 21.10.2022 בשעה 10:40, David32 כתב:

רק כדי לחזק את הטענה של ליאור:

ארה"ב טוענת שאיראן שלחו חיילים לאוקראינה כדי לעזור לרוסים לתפעל את המזלטים (האוטונומיים אגב) המתאבדים שלהם. [מקור]

אזלזל קצת ואגיד שאם צריך עזרה בשיגור יעיל של הטיסנים האלה, אז אין ספק ששליחת מערכות ישראליות לאוקראינה תגרור חיילים ישראלים על הקרקע.

נו ברור, נגמרו הימים ששלחו M16 או AK47 בארגזים עם תחמושת, הוראות פירוק, הרכבה, תחזוקה ותרשימי פיצוץ.

בתאריך 21.10.2022 בשעה 10:50, MiniMiz3r כתב:

רוסיה יכולה לחמש את הכורדים בצפון מערב סוריה

אותם כורדים שארה"ב מחמשת?

בתאריך 21.10.2022 בשעה 10:50, MiniMiz3r כתב:

זה פשוט לא נכון עובדתית. אוקראינה מפעילה הרבה מאוד מערכות מערביות מתקדמות בלי שום חיילים מערביים.

סופר נכון, כל עוד הם רוצים את המערכות בטווח של שבועות או חודשים.

בתאריך 21.10.2022 בשעה 11:45, MiniMiz3r כתב:

אין שום צורך לשלוח חיילים מערביים כדי להפעיל את המערכות האלו, האוקראינים מסתדרים יפה מאוד לבד.

בתאריך 21.10.2022 בשעה 12:13, bobi כתב:

למה? יש חיילים גרמנים שמתפעלים מהקרקע את מערכות ה Iris-t החדשות שנשלחו לאוקראינה שכבר הופעלו בקייב?

או חיילים אמריקאים שיתפעלו את ה NASAMS שטוענים שכבר החודש יגיעו לאוקראינה?

אני חולה על ההיגיון המקולקל הזה - הם לא צריכים חיילים מערביים כדי להפעיל מערכת X, ולכן הם לא צריכים חיילים ישראלים כדי להפעיל מערכת Y.

בערך באותה מידה שאותו חייל יכול בלי הכשרה לתפעל M16 וגם טנק מרכבה סימן 4 עם מעיל רוח וגם F35I.

בתאריך 21.10.2022 בשעה 13:47, mikyl כתב:

זה רק אומר, שרוסים רצו אותם במיידי ולאירנים לא היה אכפת.

אבל גם האוקראינים רוצים אותם במיידי.

ולמערכות כמו שהם מבקשים, גם חודשים זה נחשב מיידי.

בתאריך 21.10.2022 בשעה 16:13, mikyl כתב:

סה"כ עניתי לשאלה. על אינטרסים בין מדינות דיברנו כבר יותר מידי. לדעתי התרפסות מול האויב בתקווה שהוא ייתן לך להיות זאת לא הדרך הנכונה. חייבים תמיד לזכור באיזה צד המתרס אנחנו נמצאים. ומי יהיה לצידך ברגע האמת. לא מדובר רק על רוסיה VS אוקראינה.

זה לא התרפסות, למעשה באופן טבעי היחסים עם רוסיה התקררו מתחילת הפלישה (אפילו שבנט עוד ניסה להיות מתווך, ולכן ישראל לא נקטה בתמיכה באף צד).

לא סיפקנו נשק מתקדם או מערכות הגנה מתקדמות לאוקראינה מעולם, זה לא זמן טוב להתחיל.

בתאריך 21.10.2022 בשעה 23:38, קורן בן אשר כתב:

מטה חיל האויר קשוב לרחשי ליבם של משתתפי הפורום.

https://www.haaretz.co.il/news/politics/2022-10-21/ty-article/00000183-fc2f-d95b-a79f-feff2d6b0000

תראה מה זה, פתאום מצאו מטרה.

האמת שהם לא קשובים לרחשי ליבם של משתתפי הפורום, אלא שהפרסום גרם לכך שה"הסתתרות" מפני הרוסים, נחשפה.

@MiniMiz3r זו אפילו לא שיירה.

גנב דעת, ואפילו לא אחד מתוחכם.

לפני 4 שעות, falou כתב:

אתה באמת חושב ששווה לנו לאבד את התיאום עם הרוסים בסוריה תמורת סיוע לאוקראינה?

אם הוא לא בדרך הביתה גם ככה.

ע"ע חודש בלי תקיפות בסוריה.

לפני 3 שעות, save כתב:

הודעתו של מדבדב שהזהיר את ישראל מלסייע לאוקראינה קשורה להודעת רוה"מ כמה ימים קודם לכן שישראל תסייע לנטרל מל"טים אירניים על ידי העברת ידע (לא יודע אם הייתי עושה את זה , צריך לשמור לנו את גורם ההפתעה מול חיזבאללה).

זה לא באמת הפתעה, חיזבאללה עשה בשנים האחרונות יותר ויותר ניסויי שדה בכטב"מים איראניים.

אולי המקרה הכי מפורסם זה שליחת 3 הכטב"מים לאסדת כריש. מיותר לציין שאף אחד מהניסויים הללו לא הצליח במשימתו.

• מצחיק 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני שעתיים, mikyl כתב:

התבלבלת. זה אתה שמשכת לדיון השוואה לארה"ב ובריטניה ב-WWII.

אתה זה שמבולבל. האנלוגיה שלי לישראל היא בריטניה, לא ארה"ב. יפן היא רוסיה, גרמניה הנאצית היא איראן, ארה"ב היא אוקראינה (או המערב בכללי).

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 שעות, mikyl כתב:

מה היית אומר אם ב-73 אמריקנים היו שולחים לנו רק תחבושות? לבקש מאחרים ולבא בטענות לכל העולם אנחנו יודעים יופי. אדון פוטין לא צריך תירוצים, הוא מזמן מחמש את האויבים שלנו בלי לשאול אף אחד. כמו כל אלה שהיו לפניו.

למי אנחנו באים בטענות ובביקורות? אם כבר זלנסקי עם הביקורת שלו "ציפינו מכם לעזור הרבה יותר כי אתם יהודים", לא עוזר לו ולנו.
אם לישראל לא היתה בעיה אמיתית למכור נשק, אתה חושב שלא היו עושים את זה? 
ישראל תמיד שולחת סיוע בכל אסון שקורה בעולם, אפילו לאזרחים סורים שהם מדינת אוייב סייענו. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

חיסול של מפקד בארגון טרור

"ארגון טרור״

עשרים איש גג שחברים בטיקטוק.

אתה לא רואה איך הוא ופוטין זה אחד לאחד אותו הדבר?!

לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

ע"ע חודש בלי תקיפות בסוריה.

אני לא יודע. בחג האחרון היו מטוסים באוויר מעל הכנרת, וכידוע לא מתאמנים בשבת/חג.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, falou כתב:

איך בדיוק?!

בפעילות שלהם בסוריה הם מונעים כסוי המדינהה שלהם בנשק תק״ק מדוייק וכניסת מדינת עויינת שתשב להם על הגבול?

למה תיאום חשוב לרוסים? כי הם לא רוצים להיפגש עם ח"א ישראלי בדיוק כמו שאנחנו לא רוצים להיתקל בכוחות שלהם. בדיוק מאותה סיבה יש להם תיאום גם עם אמריקאים.

לפני 3 שעות, falou כתב:

ומה הקשר?

צורך וכדאיות ל-2 הצדדים. למרות המלחמה. למרות הספקת נשק לאוקראינה.

לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

לא, הם גורמים המון צרות לישראל לא בכוונה (כלומר לא בכוונה כלפי ישראל), אלא הם דואגים לאינטרסים שלהם ושל אסד, וההפרעות לישראל שהם גורמים תוך כדי, הם בעדיפות מיליון ורבע בערך במפת השיקולים שלהם.

וזה קורה כשזה מתוך אדישות, אתה באמת רוצה לגלות איזה הפרעות הם יגרמו לישראל מתוך כוונה?

הם רק בני ברית של אירן/חיזבאללה/אסד. ותומכים נלהבים של חמאס ושאר הטרוריסטים. אבל הם לא עושים את זה בכוונה, פשוט דואגים לאינטרסים שלהם. אגלה לך סוד. גם ברה"מ כאשר חימשה עד לשיניים את ערבים ודחפה אותם למלחמה, לא עשתה את זה בכוונה. הם פשוט דאגו לאינטרסים שלהם. 

אני חושב שאין לך מושג איך עובדות עסקאות נשק כמו אלו שהאוקראינים מחפשים.

זה לא כמו העסקאות של M16 משומש או כלים עתיקים.

ולא, לא מוכרים כיפת ברזל או מערכות נ"מ למשטרים חשוכים באפריקה או אמריקה הלטינית.

אוקראינים צמאים לכל כלי נשק. אפילו סובייטי מיושן, שמדינות מזרך אירופה מעבירות להם. אני בכלל הזכרתי איזשהו סוג נשק ספציפי? רק אמרתי מה שהם צריכים ואנחנו יכולים. למשטרים  חשוכים באפריקה או אמריקה הלטינית מכרנו דברים אחרים.

אז מה ההשוואה בכלל להסכם מינכן?!

אנחנו לא מכרנו כלים כאלה לאוקראינה, לא תחת משטר פרו מערבי ולא תחת שלטון בובות של פוטין.

אתה עשה את עצמך? או שזאת שיטה שלמדת באיזה מקום? אחזור פעם אחרונה:

ציטוט

במרוצת הזמן הפך הביטוי "מדיניות מינכן" לכינוי למדיניות פיוס כלפי רודן תוקפן

מאוחר מדי, כבר הפגנו סימני חולשה מול הערס הזה.

ואיך זה קשור לדיון ומילים שלי? או שעברת לתעמולת בחירות של מואשם בפלילים שהיה רץ עם פה פתוח ולשון בחוץ אחרי ערס אחר?

לא בעשורים האחרונים, ובמיוחד לא בעשור האחרון.

במקום להיות אויב, הם הפכו להיות "לא אויב ולא אוהב".

זאת אומרת לספק נשק, לאמן ולהילחם לצד האויב שלך זה "לא אויב ולא אוהב"? אז סבבה, אנחנו יכולים רק למכור נשק לאוקראינים. 

לפני שעתיים, SlowRide כתב:

למי אנחנו באים בטענות ובביקורות?

לכל העולם. לאירופאים שלא קיבלו פליטים יהודים ונשארו אדישים, לבני ברית שלא הפציצו תאי גזים ומשרפות, למדינות וחברות שנכנעו לחרם הערבי, לכל אחד שלא מגנה התקפות עלינו ... רשימה ארוכה.

לפני שעתיים, SlowRide כתב:

אם לישראל לא היתה בעיה אמיתית למכור נשק, אתה חושב שלא היו עושים את זה? 

זאת אומרת אתה מוכן לעזור רק כאשר לך זה לא עולה כלום?

עריכה אחרונה על ידי mikyl
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, falou כתב:

אני לא יודע. בחג האחרון היו מטוסים באוויר מעל הכנרת, וכידוע לא מתאמנים בשבת/חג.

לא פעילות מבצעית היא תקיפה בסוריה.

לפני כשעה, mikyl כתב:

הם רק בני ברית של אירן/חיזבאללה/אסד. ותומכים נלהבים של חמאס ושאר הטרוריסטים. אבל הם לא עושים את זה בכוונה, פשוט דואגים לאינטרסים שלהם. אגלה לך סוד. גם ברה"מ כאשר חימשה עד לשיניים את ערבים ודחפה אותם למלחמה, לא עשתה את זה בכוונה. הם פשוט דאגו לאינטרסים שלהם. 

כאלה בני ברית שהם הרחיקו את אנשי משמרות המהפכה מהגבול לפי בקשה ישראלית...

לפני כשעה, mikyl כתב:

אוקראינים צמאים לכל כלי נשק. אפילו סובייטי מיושן, שמדינות מזרך אירופה מעבירות להם. אני בכלל הזכרתי איזשהו סוג נשק ספציפי? רק אמרתי מה שהם צריכים ואנחנו יכולים. למשטרים  חשוכים באפריקה או אמריקה הלטינית מכרנו דברים אחרים.

אתה לא, אבל הם כן.

והם לא ביקשו M16 (שאת זה הם יכולים לקנות מעודפי צבא ארה"ב בקלות).

הם רוצים מערכות נ"מ, הגנה אווירית, הם רוצים את המערכות הכי מתוחכמות ומתקדמות שיש לנו. ממש לא מערכות מיושנות.

כנראה את החוסר בנשק המיושן ממלאות מדינות אחרות.

לפני כשעה, mikyl כתב:

אתה עשה את עצמך? או שזאת שיטה שלמדת באיזה מקום? אחזור פעם אחרונה:

אני אסביר שוב, להמשיך לא למכור נשק, למדינה שלא מכרת לה נשק קודם, זה לא לפייס רודן תוקפן.

אחרת, מסתבר שאנחנו מפייסים רודן תוקפן כבר 70 שנה בכך שלא מכרנו נשק מתקדם לאוקראינה עד היום.

לפני כשעה, mikyl כתב:

ואיך זה קשור לדיון ומילים שלי? או שעברת לתעמולת בחירות של מואשם בפלילים שהיה רץ עם פה פתוח ולשון בחוץ אחרי ערס אחר?

מה? יש לך את זה בפחות קוהרנטי?

הסיבה ששאלתי זה כי אוקראינה היא מדינה שנוקטת קו נגדנו באופן קונסיסטנטי, ולכן לרוץ להסתכן כדי לעזור למדינה כזו, זה סוג מיוחד של טיפשות.

בטח ובטח כשהעזרה הזו באה כדרישה, בטח ובטח כשהעזרה הזו בוודאות מלאה תפגע בך.

לפני כשעה, mikyl כתב:

זאת אומרת לספק נשק, לאמן ולהילחם לצד האויב שלך זה "לא אויב ולא אוהב"? אז סבבה, אנחנו יכולים רק למכור נשק לאוקראינים. 

איזה אויב זה?

לא סתם המשטר האיראני עוסק רבות בפיתוחים טילאיים עצמיים.

חוצמזה אתה בטוח שכל הנשק אצל אוייבינו לא יוצר, אוחסן או נשלח מאוקראינה?

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

דיווח מהיום:
שר ההגנה הרוסי סרגיי שויגו שוחח היום עם כמה מעמיתיו בעולם. בשיחה שקיים לפני זמן קצר עם השר הבריטי בן וואלאס, הזהיר השר הרוסי מפרובוקציות אוקראיניות אפשרויות ומשימוש בנשק בלתי קונבנציונלי מצד קייב. 
קודם לכן שוחח שויגו עם שר ההגנה הצרפתי וכן עם שר ההגנה הטורקי.
מקור https://t.me/conflict23/1269

פורסם
לפני 3 שעות, m3x7r3m3 כתב:

כאלה בני ברית שהם הרחיקו את אנשי משמרות המהפכה מהגבול לפי בקשה ישראלית...

אתה רוצה להגיד, שרוסיה/אסד/איראן/חיזבאללה לא בני ברית, לא נלחמו ביחד ורוסים לא חימשו/אימנו אותם? 😂 

ציטוט

חיזבאללה: "רוסיה מספקת לנו נשק מתוחכם וחיפוי אווירי"

שני מפקדים בארגון הנלחמים לצד משטר אסד בסוריה חושפים לאתר "דיילי ביסט" כי הרוסים מספקים להם טילים מונחי לייזר וטילים ארוכי-טווח. "הרוסים הם בעלי בריתנו", אמרו הגורמים בחיזבאללה, "הם מאשרים לנו להשתמש בנשקם לכל מטרה - אפילו נגד ישראל"

דיווח ערבי: 200 לוחמי חיזבאללה יצטרפו לצבא רוסיה באוקראינה

הערוץ הסעודי "אל-חדת'" דיווח היום (שישי) כי בעקבות פגישה שנערכה ב-12 במרץ בין בכיר בחיזבאללה לנציג של רוסיה בבסיס חמימם בסוריה, הוחלט לגייס 800 לוחמים מחיזבאללה למלחמה באוקראינה, בתמורה להסכם לרכישת נשק מחברה רוסית.

הרחיקו איראנים מהגבול? 🙂 לא יודע מה אנחנו היינו עושים בלי רכבת אווירית אמריקאית ב-73. ואותם אמריקאים עצרו אותנו בדרך לקהיר. אז מה, הם יותר לא בעלי ברית העיקרים והכי חשובים שלנו? 🙂

אני אסביר שוב, להמשיך לא למכור נשק, למדינה שלא מכרת לה נשק קודם, זה לא לפייס רודן תוקפן.

אחרת, מסתבר שאנחנו מפייסים רודן תוקפן כבר 70 שנה בכך שלא מכרנו נשק מתקדם לאוקראינה עד היום.

לידיעתך. אוקראינה קיימת בתור מדינה עצמאית רק 31 שנה. עד אז זה היה חלק מברה"מ 🙂  וכן מכרנו להם רישיון ליצור תבור ונגב כי אז לאף אחד לא היה אכפת. אבל ברגע שערס מקרמלין עשה נו נו נו עם האצבע ישר התקפלנו בתקווה שלא יקרה לנו כלום. בדיוק כמו אירופה ב-38. 

חוצמזה אתה בטוח שכל הנשק אצל אוייבינו לא יוצר, אוחסן או נשלח מאוקראינה?

נשק נשלך מרוסיה, לא רוסים עצמם, לא אירנים ולא חיזבאללה  לא מסתירים את זה.

פורסם

רק מתקן, הרכב האווירית ב-1973 ממש לא הצילה אותנו, היא הגיעה בשלב מאוחר מאוד במלחמה ובהחלט עזרה לשקם את מחסני התחמושת אחרי המלחמה, אבל לא הייתה רלוונטית למלחמה עצמה.

פורסם

תסבירו לי משהו.

איך זה שכל הימנים פה לא מוכנים לדבר עם פלסטינים, אבל בעד פיוס עם פוטין?

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מה חדש? ימנים קיצוניים/נאו-פשיסטים באירופה תמיד סגדו לפוטין. רואו בו איש חזק/קונסרבטיבי פלוס לאומניות אנטי אמריקאית  ואנטי איחוד אירופי שלהם.

• אהבתי 3
  • רעיון גרוע 1
פורסם
לפני שעה, vadim6385 כתב:

תסבירו לי משהו.

איך זה שכל הימנים פה לא מוכנים לדבר עם פלסטינים, אבל בעד פיוס עם פוטין?

אני אסביר לך - אנחנו ה"פוטין" בשכונה (מבחינת הפלשתינים), ככה שכל הקבלה בין שיחות עם פלשתינים לשיחות עם פוטין היא מלכתחילה שגויה.

זה אומנם לא נושא השרשור, אבל שני הבדלים עיקריים - אחד, אנחנו הצד החזק, וזאת בניגוד למצב של אוקראינה.

הדבר השני, והיותר חשוב - לא זכור לי שרוסיה הוקמה לשם מאבק מזוין באוקראינה, עד לחיסולה...

פורסם
לפני 19 שעות, m3x7r3m3 כתב:

אני חולה על ההיגיון המקולקל הזה - הם לא צריכים חיילים מערביים כדי להפעיל מערכת X, ולכן הם לא צריכים חיילים ישראלים כדי להפעיל מערכת Y.

בערך באותה מידה שאותו חייל יכול בלי הכשרה לתפעל M16 וגם טנק מרכבה סימן 4 עם מעיל רוח וגם F35I.

אתה בכלל מודע למה זה IRIS-T SLM?

מה הקשר ל m16 לעומת f35? איזו דמגוגיה בשקל.

למה אתה חושב שזאת מערכת פחות מורכבת מכיפת ברזל או ספיידר?

IRIS-T זאת מערכת הנ"מ החדישה ביותר שיש למערב אירופה להציע, סוללה שלה מגיעה עם שלושה משגרים, קרון פיקוד ושליטה והיא מגיעה עם המכ"מ האירופאי החדיש ביותר שיש TMRL-4D. די דומה בקונפיגורציה לכיפת ברזל וספיידר.

והפלא ופלא האוקראינים הצליחו להכניס אותה לשימוש .

• תוכן חדש...