Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות. אני רק שאלה.
כמה חבר'ה במשפחה מתכננים לנסוע לאוסטריה באוגוסט (אני לצערי לא מצטרף).
אני מנסה לעזור להם בחיפוש טיסות למינכן (משם הם יסעו לאוסטריה ברכב שכור שמחכה להם בשדה).
מה אגיד לכם - זוועה.
ישנם הרבה מאד אתרים ומנועי חיפוש טיסות. פתחתי אמש כשבעה שמונה אתרים והזנתי תאריכים, סימנתי טיסות ישירות ללא עצירות ביניים וכו' וכו'.
התוצאות מתישות: חלק מהמנועים מתעלם מבחירת "ללא עצירות ביניים" ונותן ללא בושה טיסות שאורכות 28 שעות כאשר בפירוש מסומן ללא עצירות.
חלק לא מציין בהתחלה את עלות המזוודה/תיק/טרולי, חלק עמום מאד לגבי הגשת מזון/משקאות. בקיצור - הבנתם כבר: מתיש, מייגע ולא מדויק בעליל.
שמתי גם לב שרוב המנועים ניגשים בעצם אל אותה הטיסה שמופיעה אצל הספק, נגיד לופהנזה או אל-על ומתייחסים אליה.
עוד משהו חשוב: מעולם לא ראיתי הבדלי מחיר משמעותיים. אלו תמיד מס' דולרים לפה או לשם, כאשר שוב, העמימות של מה מכיל המחיר מבחינת מזון או כבודה מבלבל עוד יותר.

אז אני רק שאלה: לשם מה הם נחוצים?
האם לא עדיף לגשת ישירות אל אתר חברת התעופה (לופטהנזה במיקרה זה) ולהזמין דרכה? לפחות השקיפות שם קיימת וכאמור בעיניי זה הכי חשוב.

פורסם

דרך איפה אתה מנסה? הישראלים לא שווים שקל, נסה אקספדיה או בוקינג, כל השאר הטובות בערך שייכות לאקספדיה

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

אני משתמש במנועי חיפוש בשביל למצוא את הטיסות שמתאימות לי ואז מזמין ישירות מהאתר של חברת התעופה. זה בדרך כלל יוצא אותו מחיר או הבדל זניח.

זה גם עדיף בתקופת הקורונה שבה יש בלתמים כל הזמן ואז אתה מתנהל ישירות מול חברת התעופה ולא מול אתר של סוכנות.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 12 דקות, ירחמיאל כתב:

האם לא עדיף לגשת ישירות אל אתר חברת התעופה (לופטהנזה במיקרה זה) ולהזמין דרכה? לפחות השקיפות שם קיימת וכאמור בעיניי זה הכי חשוב.

לדעתי לגמרי עדיף. ההתנהלות מול חברות התעופה יותר נוחה. הרבה יותר ברור על מה אתה משלם. הפרטים הקטנים, כמו בחירת מקום ישיבה, יותר נגישים ונוחים בדרך כלל. ואומנם אני לא טס המון, בטח לא בשנתיים וחצי האחרונות, אבל בממוצע המחירים שראיתי באתרי חברות התעופה עצמן היו נוחים יותר. מה שכן, החיפוש באתרים של חברות התעופה לא תמיד אידאלי ולכן לפעמים יש יתרון לסקייסקנר למיניהם כמנוע חיפוש נטו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

מהניסיון שלי, סקייסקאנר וקיאק מאוד יעילים לצרכים שהעלית - בניית מסלול שעונה על דרישות ואילוצים (תאריכים, שעות, עצירות ביניים וכדומה), וכן להשוואה ראשונית בין חברות התעופה שטסות ליעד וממנו מבחינת מחירים. משם ממשיכים לאתר חברת התעופה ומזמינים ישירות, בהתאם להעדפות.

בנוסף, ממליץ להשתמש בבוט של "טיסות סודיות" בפייסבוק - מעבר ליכולת למצוא טיסות זולות בתאריכים שתבחר (או טווח תאריכים), אפשר למצוא שם כרטיסים במחירים מאוד זולים למגוון יעדים.

בלי קשר ליעילות מנועי החיפוש, בתקופה הזאת כדאי להזמין רק דרך חברות התעופה ישירות. לא מנועי חיפוש ולא חברות תיירות (סטייל אליס וכדומה).

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

אני איתך לגמרי.

בסופו של יום - כדי לשמור על השפיות: https://www.google.com/flights

וזה לרוב נותן לינק לאתר של החברת תעופה או אופציות דרך איפה אפשר לרכוש. לא נתקלתי במבצעים משמעותית יותר זולים מזה.

כמו כן - בימינו יש המון אותיות קטנות (אקונומי בייסיק וכו) - אני לא מוכן להזמין טיסות כאלו.

יחד עם נוסע מתמיד (התוכנית הבסיסית דורשת רק רישום) בחברה אחת מכל Alliance (כדי לקבל את הנקודות) + כרטיס אשראי שנותן המון נקודות או אחוזי הנחה וביטולים חינם - גם ההנחות באתרים אחרים הופכים ללא רלוונטים כמעט.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

סקייסקאנר מעלה הרבה הצעות הזויות.

הצעה שלי: להכנס לאתר נתב"ג ולבדוק איזה חברות צפויות לטוס בזמן המיועד ליעד המבוקש - ואז לבדוק באתרי אותן חברות.

בגלל חוסר היציבות בימי קורונה ממליץ לך:

1. לרכוש כרטיסים גמישים/ניתנים לביטול, גם אם זה אומר לשלם קצת יותר.

2. להמנע משילוב של חברות - אלא אם מדובר בכרטיס משותף של ברית או קוד שייר או שת"פ אחר.

3. להמנע מ- self connections.

לגבי ההמלצה של @Liviur: נושא כרטיסי האשראי לא כל כך רלוונטי בארץ (אם כי יש פלייקארד שיכול להתאים לך אם תטוס באלעל, ויש גםם כרטיסים שנותנים נקודות בבריטיש, בלופטהנזה ואולי בעוד חברות), אבל בהחלט מומלץ להצטרף למועדוני הלקוחות של חברות התעופה, השכרת הרכב והמלונות. לא תמיד מועיל, אבל אף פעם לא מזיק. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן , המצב כרטיסים בארץ לא מקביל לארה״ב (איפה שגם מקבלים גם סטטוס יותר מהר, כרטיסי launge , עדיפות בשידרוגים וכו) - אבל כמו שציינת אפשר לקבל הרבה נקודות חזרה - ולחלק מהכרטיסים (אמקס) יש מדיניות ביטולים שלהם בנוסף לחברת תעופה ולכן ציינתי את זה.

להירשם לחברה אחת לפחות בכל אליאנס ולרכז נקודות זה חינם ותמיד יעיל.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 5 שעות, sperial כתב:

מומלץ להצטרף למועדוני הלקוחות של חברות התעופה, השכרת הרכב והמלונות. לא תמיד מועיל, אבל אף פעם לא מזיק. 

דיון קצת פילוסופי, אבל לדעתי זה דווקא כן מזיק. יכול להיות שליקה כמוך יש משמעת ברזל עצמית, אבל אצל רוב האנשים שאני מכיר (אפילו השקולים והאינטליגנטים מביניהם) חברות במועדון זה או אחר מתחילה במוקדם או במאוחר להכתיב את סדר העדיפויות. בשביל לצבור עוד נקודות (או פשוט לא לאבד את הסטטוס) הם יטוסו במסלול ובשעה פחות נוחים, ישנו במלון יותר רחוק, וכו'. אח"כ הם כמובן יספרו לכולם בגאווה על השדרוג שקיבלו והעסקה המצויינת שעשו בזכות אותן נקודות, אבל בזמן אמת הם לא תמיד יקבלו את ההחלטות הכי חכמות.

אני מחזיק מספר כרטיסי מועדון כאלה לבתי מלון והשכרת רכב, אבל משתמש בהם בתדירות נמוכה ובעיקר כדי לצבור נקודות בדיעבד על החלטות שכבר קיבלתי באופן אובייקטיבי. מועדוני תעופה אין לי מתוך פרינציפ, כי הם הזונות הכי מניפולטיביות בכל תעשיית התיירות. אני חושב שזה יכול להתאים לפרופילי שימוש מסויימים, אבל לא הייתי ממליץ על כך באופן גורף לאנשים רגילים שסתם טסים פעמיים-שלוש בשנה.

פורסם

מה שמצחיק זה שמועדוני התעופה הם בעלי שווי גבוהה יותר מחברות התעופה עצמן. לדוגמא AAdvantage שווה הרבה יותר מכל אמריקן איירליינס. ממש מצב של זנב מקשקש בכלב…

פורסם

אין לי בעיה להצטרף למועדון בשביל הטבה חד פעמית. דוגמה אחתת: לפני מספר שנים צירפתי את אשתי למועדון של AF/KLM כי חברי המועדון היו זכאים להובלת מזוודה חינם בקטע טיסה מסויים. מסיבות דומות יש לי כרטיסי חבר באיזה חצי תריסר מועדוני תעופה, גם אם הצטרפתי בגלל נסיעה בודדת.

דרך אגב, אני לא רואה התאמת הנסיעות לחברות במועדון אם יש לכך תמורה במחיר טיסה או שדרוג מחלקה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...