Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תגובות לא ענייניות/לא מכבדות ימחקו.

מרגע זה, בואו נחזור לנושא הפוסט.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 4

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, race driver כתב:

חבל שאנשים לא קוראים מה שכתוב.

זה שאתה כותב הקשר ביניהם - פרשנות זה בדיוק הטעות שלך. אין שום פרשנות - כל איש מדע רציני תומך בעמדה שמשבר האקלים נגרם מפליטות של פחמן לאטמוספירה כולל כל המדינות בעולם שהגיעו לועידת גלזגו.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
  • אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
פורסם

א. עד לפני כמה שנים כל 'איש מדע רציני' תמך בעמדה

שההתחממות נגרמת מהחור באוזון.

וגם אז כל מדען שהתווכח הוכרז כמכחיש אקלים

שהולך נגד כל 'אנשי המדע הרציניים'.

ב. אין שום דרך בעולם להוכיח

שההתחממות נגרמת דוקא מתופעה זו ולא אחרת,

ולא יעזור כמה מדענים ידבקו בעמדת הטרנד.

ג. היו בהיסטוריה כמה התחממויות

חלקן חמורות מזו של היום

לפני שמישהו פלט פחמן.

ד. בגלזגו כמובן השתתפו פוליטיקאים

שעמדתם בנושאים אלו לא רק שלא אמורה לעניין אותנו

אלא גם אותם עצמם היא לא מעניינת,

מענין אותם רק להתאים את עצמים לטרנד

בלי שום קשר אם הוא נכון או לא.

אגב, רבים מהם לא התחייבו שם על כלום.

ה. בהחלט יתכן שההתחממות נובעת מהפחמן

רק חשוב להבין שזו רק אופציה ולא עובדה.

• אהבתי 4
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 8 שעות, EliC25 כתב:

קטע, אני חשוב את זה על חלק גדול מהטויוטות שאנשים משלמים עליהם כפול ביד 2, רכבים לא נוחים עם אמינות סבירה וחלקים יקרים.

קטע, טויוטה אוריס היברידית היה גם רכב שממש לא אהבתי. אנשים מתלוננים על "תסבוך בהפעלת מזגן דרך מערכת המולטימדיה" אבל כל מי שנסע בטויוטה אוריס אצלי בעבודה היה צריך הדרכה צמודה של 5 דקות רק כדי להבין איך להניע את הרכב ולהתחיל נסיעה. והרעש שהאו עושה בהאצה ... בהתחלה חשבתי שיש משהו גמור ברכב עד שנסעתי בכמה אחרות והבנתי שהן כולן ככה.

לגבי אמינות תוכל לפרט יותר? כי ממה שאני מכיר טויוטה עדיין מייצרים רכבים עם דגש על אמינות לאורך זמן. לשמל הם מכניסים במנועים הזרקה כפולה גם לסעפת יניקה וגם ישירות לצילינדר כדי לשטוף את הלכלוך מהשסטומים ולמנוע הצטברות פיח כמו בכל מנועי ההזרקה הישירה האחרים.

פורסם

אני לא מדבר רק על האוריס, מדבר גם על קורולה עד ההיברידי (יצא לי לנהוג בכולן החל מהראשונות של שנות ה90, שהיו מוצלחות יותר לטעמי מאשר המאוחרות של העשור הקודם). וגם כמובן על היאריס הOVERRATED הזו...

שמע, זה לא שהם רכבים גרועים, אבל הם בינוניים בדיוק כמו קיה, יונדאי, מזדה וסוזוקי. לא מבין למה לשלם עליהם יותר. מתקלקלים בדיוק כמו כל רכב אחר, לגבי האוריס - כבר ב40 אלף קמ הלך מיסב גלגל והבנתי שזה קורה בהרבה רכבים. אגב, הרכב נמסר חזרה להרץ עם 65 אלף קמ בלי שהמיסב הוחלף, כמה ימים לפני כן הוא עבר טסט, והיו לו 4 נורות שרופות... כך שאני די בטוח שהעבירו אותו טסט 'על הנייר' בלי שעבר מסלול, כי 'זה טויוטה'. השאלה גם אם נעשו טיפולים במלואם או שחיפפו כי 'זה היברידי'

פורסם

לדעתי ומהיכרותי עם חברות ליסינג, העבירו אותו טסט "על הנייר" כי זה רכב ליסינג ולא כי זאת טויוטה.

ולא הבנתי מה כל כך מסובך להתניע אוריס ולהתחיל לנסוע. צריך ללחוץ על הברקס כדי להתניע וידית ההילוכים נראית קצת מוזרה. מה עוד?

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 10 דקות, motior כתב:

ולא הבנתי מה כל כך מסובך להתניע אוריס ולהתחיל לנסוע. צריך ללחוץ על הברקס כדי להתניע וידית ההילוכים נראית קצת מוזרה. מה עוד?

מניח שזה כולל גם העובדה שלא שומעים את הסטרטר אלא פשוט נדלקת נורה ירוקה, וגם זה שבלם חניה בא בצורת דוושה שלישית (אם זה כמו בפריוס). וזה שP זה כפתור (גם דורש הסתגלות).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

תשלב את כולם יחד ועל כל אחד צריך ללחוץ בסדר מסויים + קודנית. טעית? לכך תבין אם טעית בכלל... זה כמו קוביה הונגרית מה מסובך כבר יש לך 6 צבעים שונים? רק שעם 6 צבעים אפשר להרכיב מיליון וריאציות.

לפני 45 דקות, EliC25 כתב:

אני לא מדבר רק על האוריס, מדבר גם על קורולה עד ההיברידי (יצא לי לנהוג בכולן החל מהראשונות של שנות ה90, שהיו מוצלחות יותר לטעמי מאשר המאוחרות של העשור הקודם). וגם כמובן על היאריס הOVERRATED הזו...

שמע, זה לא שהם רכבים גרועים, אבל הם בינוניים בדיוק כמו קיה, יונדאי, מזדה וסוזוקי. לא מבין למה לשלם עליהם יותר. מתקלקלים בדיוק כמו כל רכב אחר, לגבי האוריס - כבר ב40 אלף קמ הלך מיסב גלגל והבנתי שזה קורה בהרבה רכבים. אגב, הרכב נמסר חזרה להרץ עם 65 אלף קמ בלי שהמיסב הוחלף, כמה ימים לפני כן הוא עבר טסט, והיו לו 4 נורות שרופות... כך שאני די בטוח שהעבירו אותו טסט 'על הנייר' בלי שעבר מסלול, כי 'זה טויוטה'. השאלה גם אם נעשו טיפולים במלואם או שחיפפו כי 'זה היברידי'

תראה אני רואה הרבה סרטונים ביוטיוב של משפצי מנועים וגירים מרוסיה שבו הם מפרקים ומראים את הצדדים החלשים של הרכיבים ואיך הזמן משפיע עליהם, מנוע הG4FC של יונדאי (1.6)  אלו מנועים שמגיעים אליהם לשיפוץ לרוב ב160-200 אלף קילומטר בגלל שקירות הצילינדר נשחקים הגירים גם לא אמינים כמו אייסין נגיד או טויוטה. אגב מיצובישי מסתבר מייצרים מנועים משותפים עם יונדאי על אותו בלוק G4.
מצד שני סרטונים של פירוק מנועי טויוטה או מאזדה מראים מנועים שב200 אלף קילומטר עדיין נראים מצויין ויכולים למשוך לפחות עוד 100 אלף קילומטר אם לא יותר.
סוזוקי אין לי חוות דעת את האמת לא התעמקתי.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם
בתאריך 30.12.2021 בשעה 02:36, race driver כתב:

בוא נשחט ביחד פרה קדושה.

מה ברור לכולם, ומה רק פרשנות.

התחממות גלובלית - עובדה !

עליה בריכוז הפחמן - עובדה !

הקשר ביניהם - פרשנות !

יש שיאמרו פרשנות מתבקשת,

ויש שיזכירו שלפני כמה שנים הפרשנות המתבקשת היתה בכלל החור באוזון.

יש שיאמרו שהרבה מדענים תומכים בפרשנות,

ויש שיאמרו שפרשנות היא בכל מקרה לא ענין מדעי, וגם המדענים זורמים עם הטרנד.

יש שיטענו להסכמה מדעית על כמה התחממויות בהיסטוריה

הרבה לפני שהאנושות ידעה ליצר פחמן דו חמצני,

מה שאולי שומט את הקרקע מהפרשנות האופנתית. 

שורה תחתונה זכותו של כל אחד להאמין באיזו פרשנות שהוא רואה לנכון,

רק לא לכפות על אחרים לממן את הפרשנות שלכם,

זה הכל !

אני מניח שמבחינתך כדור הארץ שטוח ובכל בקבוק של חיסון פייזר יש צ'יפים של 5G.

ההשפעה האנושית, כגורם עיקרי בשינויי האקלים הנוכחיים, נמצאת בלב הקונצנזוס המדעי.

שאלת השפעת המעבר לרכב חשמלי על איכות הסביבה ועל ההתחממות הגלובלית היא שאלה נפרדת - האם ייצור החשמל בתחנות כוח עדיף על ייצור התנועה במנוע בערה פנימית, מה משמעות הפסדי הולכת חשמל, מה משמעות ייצור ופירוק/מחזור רכיבי הרכב בכלל והסוללות בפרט - כל אלה מצריכים בדיקה. אבל התעלמות מההשפעה האנתרופוגנית על הסביבה בה אנו חיים היא טראמפיזם במיטבו (לא שיש בכך משהו טוב).

ודרך אגב, מעולם לא עלה חשד לקשר בין הירידה בכמות האוזון לבין התחממות כדור הארץ, אם כי בקהל הרחב היה בלבול בנושא.

• אהבתי 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כדור הארץ הוא עגול וחיסונים הם אחת ההמצאות החשובות ביותר של המדע והאנושות. עד כאן אנחנו מסכימים.

אבל כל מדען, ובמיוחד גיאולוג, יודה בפה מלא שכדור הארץ התחמם והתקרר אלפי פעמים בימי חייו. עוד הרבה לפני שבני האדם התחילו ללכת על שתיים. 

אז במקום להגיד קונצנזוס תגיד אופנה.

אגב כשחשבתי על זה יותר לעומק, לא זכור לי אי פעם שיונדאי פיתחו איזו טכנולוגיה חדשה למנועי בעירה פנימית, בניגוד להרבה יצרנים אחרים שניסו דברים, חלק מוצלחים וחלק כושלים.

אז לא ברור לי איזה פיתוח בדיוק סגרו שם.. אולי רק את הפיתוח של איך לייצר טכנולוגיות מוכרות בזול.

• אהבתי 4

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

כדןר הארץ התחמם והתקרר מסיבות שונות. הקונצנזוס הוא שהגל הנוכחי הוא מעשה ידי אדם. אם כי במנגנונים שןנים, לא רק שריפת דלקים מאובנים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 29.12.2021 בשעה 13:30, vadim6385 כתב:

כולי אוזן. ואל תגיד לי "אבל תחנת כח גם מזהמת".

היום תחנות כח עובדות על גז טבעי..

• אהבתי 1

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
לפני 10 דקות, amosbmw כתב:

אבל כל מדען, ובמיוחד גיאולוג, יודה בפה מלא שכדור הארץ התחמם והתקרר אלפי פעמים בימי חייו. עוד הרבה לפני שבני האדם התחילו ללכת על שתיים. 

אז במקום להגיד קונצנזוס תגיד אופנה.

למה אופנה? 

במכון דווידסון מדברים על זה: 

https://davidson.weizmann.ac.il/online/sciencepanorama/חם-חם-מתחמם

העניין זה לא מחזורי ההתחממות , שאכן הם קורים אף אחד לא מכחיש אותם, הטענה היא לגבי הקצב של המחזור הנוכחי שהוא מהיר מאוד בהשוואה למחזורים אחרים, ולכן ככול הניראה להתערבות האדם יש השפעה משמעותית בעניין הזה. 

פורסם
לפני 11 דקות, Mr.Hybrid כתב:

היום תחנות כח עובדות על גז טבעי..

מזהמות פחות מפחמיות, אבל, עדיין, מזהמות. מה לעשות, בערה של פחממנים מייצרת פחמן דו חמצני.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...