Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שקניתי S21 הזמנתי מטענים

גם מטענים 76W לרכב

וגם מטענים 25W למשרדש

בכל המקרים הטעינה זהה לטעינה עם המטען הרגיל שהיה מלפני

אולי הבדל של 2 דקות בתחזית שהמכשיר כותב

בדקתי שאופציית טעינה סופר מהירה דלוקה

למה אני לא רואה הבדל ?

פורסם

אני מניח שהמטען לרכב הוא עם כמה יציאות וה-76W הוא סכום של כל ההספקים.

חוץ מזה, באיזה כבלים אתה משתמש? אתה צריך גם כבלי USB מתאימים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מטענים וכבלים מקוריים של סמסונג?

אם לא, הכול יכול להיות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 53 דקות, David32 כתב:

כי ה S21 תומך בטעינה מהירה עד 25W?

👆

זו הסיבה

מטענים יותר גדולים מזה משמשים בעיקר מחשבים ניידים. הבקר ברמת המכשיר קובע בסופו של יום - אפילו שעם usb c וpower delivery אפשר להגיע ל100w זה לא יטעין מעבר למה שהמכשיר תומך.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

סמסונג בפיגור די גדול בהשוואה למתחרים בכל הנוגע לטעינה מהירה. אולי הם עוד בחרדות מימי הנוט 7 המתפוצץ מי יודע.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, sperial כתב:

אני מניח שהמטען לרכב הוא עם כמה יציאות וה-76W הוא סכום של כל ההספקים.

חוץ מזה, באיזה כבלים אתה משתמש? אתה צריך גם כבלי USB מתאימים.

גם אם כל יציאה היא 25 זה אמור להיות יותר מהיר ממטען רגיל

כבל TYPE C TO TYPE C

לפני כשעה, Liviur כתב:

👆

זו הסיבה

מטענים יותר גדולים מזה משמשים בעיקר מחשבים ניידים. הבקר ברמת המכשיר קובע בסופו של יום - אפילו שעם usb c וpower delivery אפשר להגיע ל100w זה לא יטעין מעבר למה שהמכשיר תומך.

איך זה קשור לעובדה שמטען 25W מטעין כמו מטען 15W רגיל  שהוא FAST CHARGING בלבד?

לפי אפליקציית AMPERE שהטענתי

שניהם מטעינים באותו קצת

אבל גם בלי אפליקציה אם מסתכלים על הזמן טעינה שנשאר, שניהם אותו דבר

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם

קשה לי להאמין שמטען 25W מטעין כמו 15W, אבל הדרך הנכונה לבדוק דברים כאלה זה לא האינדיקציה בטלפון אלא רב מודד USB.

לפעמים האינדיקציה של Fast Charge זה בסה"כ שהטלפון מקבל טעינה על 9V, ו-Super Fast Charge זה שהטלפון מקבל טעינה על 12V. (לא בהכרח שזה מה שקורה בסמסונג הספציפי שלך)

אבל זה רק חצי מהתמונה כי בכמה זרם הוא נטען? אם ניתן 9V אבל 2A אז נקבל 18W ו"רק" אינדיקציה של Fast Charge, ואם ניתן 12V אבל 1.5A אז נקבל גם 18W, אבל עם אינדיקציה של Super Fast Charge.

בפועל שניהם ייתנו בדיוק אותה תוצאה, כשההבדל היחיד הוא התחממות גדולה יותר ב-9V בגלל הזרם הגבוה יותר.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

יש כמה משתנים בנוגע להטענה מהירה עם type c.

הראשון - האם המכשיר משתמש בPower Delivery סטנדרטי לפני התקן של usb type c או לא.

במידה וכן, וגם המטען תומך, אפשר להתקדם לתנאים הבאים. במידה ולא הטעינה תישאר איטית יחסית. פה מדובר בעיקר על פתרונות הטעינה המהירה של היצרניות הסיניות, שהם proprietary  שלהן ויעבדו רק בשילוב של מכשיר שלהן ומטען שלהן. לקוואלקום גם יש פתרון משלהם, והוא הרבה יותר נפוץ, אבל די דואך מאז type c.

התנאי השני הוא ההספק המקסימלי שהמכשיר יכול להטען בו. לדעתי ברוב המכשירים של סמסונג זה סביב ה20-25W.

והתנאי האחרון הוא התאמה בין המתח והזרם של המטען לזה של הטלפון. בעקרון אם המכשיר והמטען תומכים Power delivery לא אמורה להיות בעיה, אבל לך תדע. למשל 25W (בערך) אפשר לקבל עם 9V*2.7A או 12V*2A. לא יודע אם אלה המספרים המדויקים, סתם זכור לי ש9 ו12 וולט הם נפוצים.

אם המטען שלך תומך רק בראשון, והמכשיר רק בשני, לא תקבל 25W.

ותנאי בונוס, כבל איכותי. כבלים פשוטים וזולים לא יעבדו.

עריכה אחרונה על ידי DubelBoom
פורסם (נערך)

@David32 סיפק את התשובה המדוייקת. ניהול המכשיר לא מאפשר טעינה מהירה יותר מ 25 וואט (שמוגדרים מבחינת סמסונג כ "superfast", להבדיל מ "fast" שמספק 9-15 וואט בלבד) ובקטע הזה סמסונג באמת צולעים. עם סדרת ה Z FLIP הם בכלל הפכו את המצב לקטסטרופלי והגבילו את העסק ל 15 וואט, כך שלא רק שהסוללה עצמה בקושי מספיקה ליום בשימוש ממוצע (3,300מעמפ), טעינת המכשיר לוקחת מעל לשעה וחצי.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם
לפני כשעה, DubelBoom כתב:

יש כמה משתנים בנוגע להטענה מהירה עם type c.

הראשון - האם המכשיר משתמש בPower Delivery סטנדרטי לפני התקן של usb type c או לא.

במידה וכן, וגם המטען תומך, אפשר להתקדם לתנאים הבאים. במידה ולא הטעינה תישאר איטית יחסית. פה מדובר בעיקר על פתרונות הטעינה המהירה של היצרניות הסיניות, שהם proprietary  שלהן ויעבדו רק בשילוב של מכשיר שלהן ומטען שלהן. לקוואלקום גם יש פתרון משלהם, והוא הרבה יותר נפוץ, אבל די דואך מאז type c.

התנאי השני הוא ההספק המקסימלי שהמכשיר יכול להטען בו. לדעתי ברוב המכשירים של סמסונג זה סביב ה20-25W.

והתנאי האחרון הוא התאמה בין המתח והזרם של המטען לזה של הטלפון. בעקרון אם המכשיר והמטען תומכים Power delivery לא אמורה להיות בעיה, אבל לך תדע. למשל 25W (בערך) אפשר לקבל עם 9V*2.7A או 12V*2A. לא יודע אם אלה המספרים המדויקים, סתם זכור לי ש9 ו12 וולט הם נפוצים.

אם המטען שלך תומך רק בראשון, והמכשיר רק בשני, לא תקבל 25W.

ותנאי בונוס, כבל איכותי. כבלים פשוטים וזולים לא יעבדו.

בגלקסי S21 (ובגדול ברוב מכשירי הסלולר) לא מדובר על USB PD אלא על Qualcomm Quick Charge.

25W זה רק ב-Quick Charge 4+.

לפני 40 דקות, ALÞћÃ כתב:

ניהול המכשיר לא מאפשר טעינה מהירה יותר מ 25 וואט (שמוגדרים מבחינת סמסונג כ "superfast", להבדיל מ "fast" שמספק 9-15 וואט בלבד)

זה גם לא נכון לגמרי. זה משתנה פר מכשיר, אצלי לדוגמה מאפשר טעינה של 25W, עם מטען של 27W QC4+ הוא מציג Super Fast Charging, עם מטען של 24W QC4+ הוא מציג רק Fast Charging.

מעשית שניהם מטעינים כמובן כמעט באותה מהירות, רק האינדיקציה שונה, על וואט בודד.

אגב את ה-25W הוא משיג עם 12V ומעט יותר מ-2A. כשהמטען השני מצליח להשיג באופן מדוד טיפה מתחת ל-2A

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 5 שעות, Transporter כתב:

איך זה קשור לעובדה שמטען 25W מטעין כמו מטען 15W רגיל  שהוא FAST CHARGING בלבד?

לפי אפליקציית AMPERE שהטענתי

שניהם מטעינים באותו קצת

אבל גם בלי אפליקציה אם מסתכלים על הזמן טעינה שנשאר, שניהם אותו דבר

אוקיי - צודק פספסתי את זה בקריאה הראשונית.

זה לא תקין. פספוס שלי בקריאה.

אתה משתמש בכבל שהגיע עם המטענים האלו?

ואכן כמו שציינו , יש כמה סטנדרטים (לצערינו) של טעינה מהירה.

לי יש את הקוואלקום שניסיתי עם הסמסונג ולזכרוני זה עבד, אבל זה לא היה מכשיר שלי אז לא נכנסתי לכמה מהר.

(What a mess…)

Then dying is forgetting

פורסם
לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

בגלקסי S21 (ובגדול ברוב מכשירי הסלולר) לא מדובר על USB PD אלא על Qualcomm Quick Charge.

25W זה רק ב-Quick Charge 4+.

לא נכון. אולי היה נכון לפני שנים בתקופת הנקסוס 6P כשtype c רק נכנס.

הS21 תומך בAdaptive Fast Charging, בUSB PD ובQC2. שלושתם יטעינו 'fast charging' שזה 15W.

עם PD3.0 הוא יטען ב'super fast charging' שזה 25W או 45W, תלוי בדגם הספציפי.

מקור: סמסונג בכבודה ובעצמה

• אהבתי 1
פורסם
לפני 10 שעות, ALÞћÃ כתב:

@David32 סיפק את התשובה המדוייקת. ניהול המכשיר לא מאפשר טעינה מהירה יותר מ 25 וואט (שמוגדרים מבחינת סמסונג כ "superfast", להבדיל מ "fast" שמספק 9-15 וואט בלבד) ובקטע הזה סמסונג באמת צולעים. עם סדרת ה Z FLIP הם בכלל הפכו את המצב לקטסטרופלי והגבילו את העסק ל 15 וואט, כך שלא רק שהסוללה עצמה בקושי מספיקה ליום בשימוש ממוצע (3,300מעמפ), טעינת המכשיר לוקחת מעל לשעה וחצי.

מה לא היה ברור במה שכתבתי ?

יש לי שני מטענים

15W

25W שאתה יכול גם לכתוב עליו 200W זה לא משנה

שניהם מטעינים באותה מהירות

כלומר  ככה או ככה אני מקבל מקסימום 15W

לפני 9 שעות, Liviur כתב:

אוקיי - צודק פספסתי את זה בקריאה הראשונית.

זה לא תקין. פספוס שלי בקריאה.

אתה משתמש בכבל שהגיע עם המטענים האלו?

ואכן כמו שציינו , יש כמה סטנדרטים (לצערינו) של טעינה מהירה.

לי יש את הקוואלקום שניסיתי עם הסמסונג ולזכרוני זה עבד, אבל זה לא היה מכשיר שלי אז לא נכנסתי לכמה מהר.

(What a mess…)

לא..אני משתמש במטען שהזמנתי

הוא אמור להיות מטען סמסונג מקורי 25W

ומטענים לרכב שמוצהרים 80W או מה שלא כתוב עליהם

בשום מצב לא לא היה הבדל בין זה לבין מטען ישן 15W

פורסם

שאלה אולי טיפשית א ב ל

Settings > Battery and Device Care > More Battery Settings

צריך להיות 2 toggles אחד של fast charging ואחד של super fast charging

שניהם דלוקים כן?

נסה בשביל הניסוי לכבות את הfast charge ולהשאיר רק super fast