Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שטח בפשטות

לירון .ה.
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הזכרת לי נשכחות, בגיל 16 (לפני 2 עשורים) למשך חצי שנה היה לי ריינגר 6 גלגלים שהיה מוצר חובה לתלמידי כיתה י' והגיע יחד עם הנפקת ת.ז. ראשונה.

הייתי גם נהנה איתו בשטח (היה עובר כל דבר אפשרי בקלות) ושימש לי ככלי תחבורה דיילי בגיל הזה.

אבא שלי העיף אותו אחרי חצי שנה הוא לא היה מפסיק להתקלקל והשכנים היו מתלוננים על הרעש כשייתי חוזר באמצע הלילה מבילוי :lol:

עריכה אחרונה על ידי TZR84

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצטרף להנאה המרובה מהכלי, גיסי קנה גייטור בנזין ישן לעבודה במטע ואני נהנה מאוד לצאת איתו לשטח. ראיתי שזה בנזין 2 פעימות עם גיר רציף.

אם כבר הכלי הוזכר יש לי כמה שאלות:

1. יכול להיות שהוא רק עם הנעה אחורית?

2. מה זה הידית ליד ההילוכים, נעילת דיפ' או הילוך כח?

3. בירידה חדה בלי גז בכלל יש שריקה/חריקה כאילו הרצועה בגיר מחליקה. אפשר לתת לכלי לסוע ככה או שזה הורס את הרצועה וצריך לתת גז חלש שהרצועה תחזיק?

פורסם

2 פעימות? מאיזה שנה הכלי? כמעט בטוח שזה 4 פעימות. יכול להיות גם הנעה אחורית בלבד, הכלי מספיק אוויר גם ככה, למטע יכול להספיק.

2. הידית אצלי? 

בכלי שנמצא בשרשור יש ידית על הריצפה בשביל לשלב הילוך קידמי, נמוך וגבוה, רוורס.

צמוד אליה למטה על הריצפה, יש ידית נוספת לנעילת הדפ'.

שילוב ל 4X4 נעשה על יד כפתור חשמלי בלוח מכוונים.

3. יש רצועת וראיאטור לכלי, היא אכן נשמעת כאילו משוחררת בירידה שלא נוגעים בגז, נגיעה קטנה בגז משלבת אותה ועוזרת לבלימת מנוע.

היא לא אמורה לעשות קולות חריקה וכו.

אולי צריך להחליף?

אני בירידה בשטח משלב להילוך נמוך ונוגע קצת בגז, ככה נמנע כמעט בצורך לבלמים.

אצלי בדיזל יש בלימת מנוע חזקה יותר

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, לירון .ה. כתב:

2 פעימות? מאיזה שנה הכלי? כמעט בטוח שזה 4 פעימות.

לא יודע שנה, להערכתי הכלי בן 10-15 לפחות. בסל"ד גבוה נשמע ומריח שמן שרוף כמו קטנוע. יתכן באמת 4 פעימות, לא זוכר כבר מה גרם לי לחשוב שזה 2 פעימות.

הידית אצלי? 

בכלי שנמצא בשרשור יש ידית על הריצפה בשביל לשלב הילוך קידמי, נמוך וגבוה, רוורס.

צמוד אליה למטה על הריצפה, יש ידית נוספת לנעילת הדפ'.

שילוב ל 4X4 נעשה על יד כפתור חשמלי בלוח מכוונים.

אז זה שונה מהגייטור "שלי". נראה לי שאצלי רשום מאחורי הארגז  2X4.

יש ידית אחת עם 3 מצבים: D N R בלי הילוך כח ועוד ידית לידה שעליה אני שואל. אם הכלי 2X4 אז זה לא נעילת דיפ' ולא שילוב 4X4 אז נשאר רק הילוך כח. לא?

היא אכן נשמעת כאילו משוחררת בירידה שלא נוגעים בגז, נגיעה קטנה בגז משלבת אותה ועוזרת לבלימת מנוע.

תיאור מדוייק של מה שקורה אצלי. 

אני בירידה בשטח משלב להילוך נמוך ונוגע קצת בגז, ככה נמנע כמעט בצורך לבלמים.

נשארתי על הילוך גבוה אז ליטוף בגז נתן הרבה יותר מהירות ממה שצריך במורד עם הדרדרת שהייתי בו..

בעל הכלי לא מבין בזה בכלל ולא רצה שאגע בידית השניה, אמרתי לו שזה כנראה הילוך כח אבל צריך להסביר לו מה זה..

עריכה אחרונה על ידי tza
פורסם

אין קשר ל 4x4.

במיול למשל יש כלי הקטן עם הנעה אחורית בלבד, בלי הילוך כוח, ועם אפשרות לנעילת הדפ' האחורי.

זה משפר את האחיזה פלאים בעליות עם חומר רך.

תעשה תמונה ונראה מה יש לך?

לא מכיר את הדגם הישן הזה

יאריס 2005

פורסם
לפני 2 דקות, לירון .ה. כתב:

אין קשר ל 4x4.

במיול למשל יש כלי הקטן עם הנעה אחורית בלבד, בלי הילוך כוח, ועם אפשרות לנעילת הדפ' האחורי.

צודק התבלבלתי עם דיפ' מרכזי שלא שייך כאן. נראה שמדובר בכלי דומה למיול.

תכלס כלי חמוד שעם המפרט הבסיסי שלו נוסע בכיף גם  בשטח מאתגר.

אחפש אצלי את התמונות.

פורסם

אין קשר לדפ' מרכזי.

גם אצלנו שיש 4x4 אין דפ' מרכזי. כי יש שילוב של הגלגלים הקדמיים. אין הנעה קבועה לכל הגלגלים, מה שנקרא 4wd.

וגם בכלי עם דפ'  והנעה אחורית בלבד, אפשר לנעול לשיפור האחיזה.

יאריס 2005

פורסם (נערך)

לזה התכוונתי. הסתבכתי עם הניסוח ולא ראיתי עניין להאריך.

אז כנראה שהידית זה דיפ' אחורי.

לעניין המנוע בסל"ד גבוה הוא מסריח שמן שרוף בדיוק כמו מנועי 2 פעימות אחרים שהכרתי. קשה לי להאמין שהוא 4 פעימות.

עריכה אחרונה על ידי tza
  • 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

בתאריך 21.10.2021 בשעה 11:49, לירון .ה. כתב:

תעשה תמונה ונראה מה יש לך?

בתאריך 21.10.2021 בשעה 11:59, tza כתב:

אחפש אצלי את התמונות.

סוף סוף צילמתי את הכלי.

20220526_115102.thumb.jpg.51d58a04a1b0f52fb2f1af60afe5c7f1.jpgimage.thumb.jpeg.f5b8eb0f28401075e6aef4985421e068.jpeg

השבוע הייתי במושב ולקחתי אותו לאיזה מעלה באיזור. המעלה היה במצב גרוע בהרבה מהקיץ הקודם ומצאתי את עצמי לפחות פעמיים על הגחון. שיפור קטן לאחור וממשיכים אבל התחיל לנקר ספק ביכולת של כלי כזה נמוך הנעה אחורית בלי הילוך כח לצלוח את המעלה. כשנכנסתי להצלבה והורדתי את הידית לנעילת הדיפ' האחורי גיליתי לחרדתי שהידית קלה וחופשית מידי, לחיצה על הגז אישרה: הדיפ' לא ננעל והידית לא מחוברת לכלום! (בעבר היה ננעל) כאן כבר די נשברתי ובחנתי את האפשרות לוותר ולהסתובב במקום במיחוד שהמשך המעלה היה נראה יותר ויותר קשוח. קצת קאוצ'ינג מאשתי על יכולות נהיגת השטח שלי ומגיסי על יכולות הכלי והמשכנו עם יותר תנופה כל פעם לא להיתקע בהצלבות. שאר הדרך עברה בכיף בלי בעיות.

תכלס כלי בסיסי מידי בלי הרבה מרכיבים חשובים לשטח אבל עם כמה קלפים חזקים: צמיגי בלון עם אחיזת שטח טובה. גחון שאין בו כלום ושום דבר רגיש שמאפשר להמר על גובה האבנים כשהמחיר המקסימלי הוא התיישבות על הגחון. משקל נוצה (הוא קופץ על הסלעים כמו עז😄). ולקינוח כלי ישן ופשוט ששוה כלום כסף. בעל הכלי לא רק לא מפחד עליו אלא כל פעם צוחק עלי שלא אתגרתי אותו יותר..

שאלות שעלו לי ואשמח לקבל מידע:

1. המנוע מריח כמו שתי פעימות ואין לו אגן שמן. שאלתי אותו אם להוסיף שמן בתדלוק או שמוסיפים בנפרד במכשיר שמכניס לדלק. הוא אמר לי שהוא לא מוסיף שמן בכלל ושהבנזין מספיק, אבל הוא הבין שיתכן שהוא פספס משהו. יש למישהו מושג אם ואיך להוסיף שמן לכלי הזה ואם יש דבר כזה מנוע שתי פעימות שמסתפק בשימון מהבנזין?

לא יודע אם זה קשור לחוסר שמן אבל בהתנעה צריך לפמפם כהוגן עם המשנק ובעבודה בסרק גם כשהמנוע חם לעיתים הוא נכבה.

2. כמה מורכב הסיפור של הנעילת דיפ'? יש מה לנסות לסדר לבד?

עריכה אחרונה על ידי tza
פורסם

לפי האתר של ג'ון דיר מדובר במנוע 4 פעימות - לא צריך להוסיף שמן..

למרות שאני חושש שמדובר במנוע אחר/דגם אחר. צריך את המספר רכב בשביל לדעת בוודאות

screenshot-www.deere.com-2022_05.31-00_02_16.png.0ecb99067bf9c93b8c482cc370b88c99.png

לינק לאתר 

https://www.deere.com/en/gator-utility-vehicles/traditional-gators/tx-4x2-utility-vehicle/

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אכן, זה דגם ישן.

מנוע 2 צילנדר, 4 פעימות של קאווסקי מותקן. קירור אוויר.

בכלים האלו מטפלים לפי שעות מנוע.

מתי טיפלתם? ואיפה?

תבדקו גם את הפילטר אוויר, אפשר להוציא ולנער.

הכלי הזה נועד בעיקר לשטחים תפעולים, ופחות לשעשועי עבירויות.

יאריס 2005

פורסם

שלום

הגייטור דיזל מרעיש מאוד ביחס למיול או טרקטורון עבודה ארבע פעימות תקני לא משופר. אבל  ככלי עבודה הוא טוב מאוד.

אישית בחרתי לעבודה רכב תפעולי חשמלי עם שאסי שמיועד לעבודה, אני חייב כלי שקט. פולריס חשמלי המחיר שלו מופרז ביחס לתמורה לכן ויתרתי עליו. לצאת לשדות של עמק יזרעאל זה מספיק. החיסרון טווח נסיעה קטן. ממה שדיברתי עם יבואן רכבים תפעוליים, הכלים החשמליים עם סוללות ליתיום יכנסו חזק לשוק בשנים הקרובות והוא ישאר כמעט רק עם מכירה של כלים חדשים ( רוב הכסף עושים ממכירה של מצברי חומצה ).

פורסם

היה לנו את הגיטור בנזין המקביל, שקט הוא גם לא היה. טוב יש 0 בידוד.

הדיזל חסכוני בטירוף, ומספק מומנט בריא יותר, טוב לעבודה.

הכלים החשמלים, אלו שנראים כמו עגלות גולף על סטרואידים, אין להן עמידות ככלי עבודה עדיין.

לא רואה אותן עדיין עוברות בין השורות בפרדס בשיא החורף, עם 200 קילו.

כמו שאמרת לשדות הן מספקות.

והעמק הוא חלום

יאריס 2005

• תוכן חדש...