Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אישתי שתחיה נכנסה מרכב מאחורה. זה כנראה היה סוג של ג'יפ כי הנזק ישר למכסה מנוע. את התמונה שלחתי לפחח שאני מכיר שטען שיש פה צורך להחליף מכסה. אשמח לדעתכם האם שווה לבדוק פה PDR? הבנתי שעלות מכסה מנוע לא תהיה פחות מ 2000 שח ואם אני כבר צריך להחליף אולי עדיף כבר להפעיל ביטוח ולשלם השתתפות עצמית (980 שח.)

006.jpg

פורסם (נערך)

קודם כל, בדוק שזה רק מכסה המנוע ולא משהו מתחתיו. אפילו הגריל והפנס, שלא לדבר על המסגרת שעליה המכסה ננעל, והמדאיג ביותר - הרדיאטור. אם יש פגיעה בחלקים נוספים מדובר בתיקון יותר גדול.

אם הנזק מסתכם ב-2000 ש"ח וההשתתפות העצמית 1000 ש"ח אל תפעיל את הביטוח, משתי סיבות:

1. סביר שחוץ מההשתתפות העצמית תאבד את הנחת העדר התביעות בשנים הקרובות, וזה יכול להיות במצטבר יותר מ-1000 ש"ח (אבל את זה עליך לבדוק מול סוכן הביטוח).

2. אם תהיה לך תביעה נוספת בשנתיים  שלוש הקרובות אתה עלול להקלע למצב בו חברת הביטוח תסרב לבטח אותך, או תדרוש סכומים לא הגיוניים.

כמובן שאם הנזק יותר גדול מההערכה הראשונית והלא מבוססת הזו, או שבעל הרכב הנפגע יתבע אתכם בסכום משמעותי, התחשיב ישתנה לגמרי, בהתאם לסכום התביעה. מבחינתך גם אם נוספת תביעת צד ג' מדובר בהשתתפות עצמית אחת (אם כי בפוליסות מסויימות יותר גבוהה מאשר בתביעה לרכבך בלבד) ואבדן ה.ה.ת.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נגמר לי זמן העריכה, אז אני רוצה להדגיש:

1. הקשר בין מידת הנזק, כפי שהוא נראה במבט ראשון, לבין מחיר התיקון הסופי, מקרי בהחלט. אל תתייחס לשום מספר לפני שהפחח בודק את הרכב באופן יסודי, וגם אז צפה להפתעות אחרי קילוף הבצל.

2.אני מניח שאשתך החליפה פרטים עם צד ג' - אם מדובר בתאונת חזית אחור שגרתית צפה לתביעה מצידו (יתכן שתגיע באמצעות הביטוח). כפי שכתבתי קודם, זה לא צריך להדאיג אותך יותר מדי.

3. הפעולה הראשונה שלך הבוקר היא התקשרות לסוכן הביטוח, הודעה על הארוע וקבלת תדריך. בשלב זה אתה רק מודיע שהתרחשה תאונה, את ההחלטה האם לתבוע קבל אחרי שיהיו לך כל הנתונים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

קודם כל, בדוק שזה רק מכסה המנוע ולא משהו מתחתיו. אפילו הגריל והפנס, שלא לדבר על המסגרת שעליה המכסה ננעל, והמדאיג ביותר - הרדיאטור. אם יש פגיעה בחלקים נוספים מדובר בתיקון יותר גדול.

אם הנזק מסתכם ב-2000 ש"ח וההשתתפות העצמית 1000 ש"ח אל תפעיל את הביטוח, משתי סיבות:

1. סביר שחוץ מההשתתפות העצמית תאבד את הנחת העדר התביעות בשנים הקרובות, וזה יכול להיות במצטבר יותר מ-1000 ש"ח (אבל את זה עליך לבדוק מול סוכן הביטוח).

2. אם תהיה לך תביעה נוספת בשנתיים  שלוש הקרובות אתה עלול להקלע למצב בו חברת הביטוח תסרב לבטח אותך, או תדרוש סכומים לא הגיוניים.

כמובן שאם הנזק יותר גדול מההערכה הראשונית והלא מבוססת הזו, או שבעל הרכב הנפגע יתבע אתכם בסכום משמעותי, התחשיב ישתנה לגמרי, בהתאם לסכום התביעה. מבחינתך גם אם נוספת תביעת צד ג' מדובר בהשתתפות עצמית אחת (אם כי בפוליסות מסויימות יותר גבוהה מאשר בתביעה לרכבך בלבד) ואבדן ה.ה.ת.

ההצעת מחיר שקיבלת מהפחח רק על מכסה המנוע ללא עבודה 2500 שח. גם בגריל הפס העליון יצא החוצה. נשבר וגם את זה אצטרך להחליף

• תוכן חדש...