Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי START & STOP בהונדה ג'אז 2017

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי צהריים טובים.

קרובת משפחה קנתה הונדה ג'אז 2017 והאוטו אצלנו בשבוע הקרוב כדי שנעזור לה ביישור קו.

בעבודה הקודמת שלי הייתי נוהג הרבה על הרכבים האלה +- שנתון, ובכולם היה START&STOP.

ברכב הספציפי הזה, המערכת לא עובדת. יש ציור בלוח שעונים שאומר שהמערכת לא יכולה לפעול.

אבל המצבר הוא המצבר המקורי של האוטו (2017), והוא לא START&STOP אלא אחד רגיל.

בעלת האוטו ביקשה מאיתנו שבמסגרת היישור קו גם נדאג שיחליפו לה את המצבר כדי שיהיה לה אחד חדש.

אבא לקח את האוטו לחשמלאי, הזכיר את העניין של המערכת הזו, והחשמלאי אמר "יש פה מצבר רגיל, אתה בטוח שיש לך START&STOP?" ובכל אופן החליפו לאותו סוג של מצבר, כדי לא לקחת סיכון.

*המצבר הישן לא עשה שום בעיה, הוא הוחלף נטו בגלל הגיל.

השאלה שלי היא, האם בכלל יש בשנתון הזה את המערכת? 2017 עלייה לכביש בפברואר.

שאלנו אותה ולא אכפת לה אם יש את המערכת או לא. יכול להיגרם נזק בטווח הארוך למערכות הרכב אם משאירים את המצבר כמו שהוא? (הרי ככה זה יצא מהחברה)

תודה לעוזרים.

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

@dani666

הרכב נקנה אתמול, המוכר טוען שלא החליף מצבר מאז שקיבל את הרכב. אני מודה שזה נשמע מוזר.

השאלה היא אם ניתן להשאיר את המצבר החדש ככה, או שחובה להחליף ל start stop.

Ford Fiesta 2014 Manual

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תצטרך לחכות לתשובה מוסמכת לגבי קיום  S/S בדגם הזה.  אם אין - אחלה.  אם יש - כן, צריך להחליף למצבר תואם.

פורסם

@dani666

כן יש כפתור לביטולו, וכן יש נורה שמתריעה כשהמערכת כבויה.

במידה וזה אכן s&s, מה הסכנות בשימוש במצבר רגיל? לא הגיוני לי שהבעלים הקודמים קיבל ככה את הרכב מהחברה... אבל מה הפואנטה שישקר לנו אחרי שהרכב נקנה? למה שישמור קבלות על הטיפולים שלו, ולא על החלפת מצבר? אני באמת לא מבין.

ואם נניח הרכב הזה נפל בין הכיסאות וכן קיבל מצבר "נחות", איך שרד כל-כך הרבה זמן כשהוא כביכול לא מותאם לרכב?

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

אני רק יכול לנחש - אצל הבעלים הראשון  המצבר המקורי "נגמר" ממש לקראת המכירה. מצבר ל מערכת S&S עולה כפול ממצבר רגיל. יכול להיות שהוא קנה משהו זול ( אולי אפילו משומש ) שיחזיק עד שימכור.

בעקרון,  כל מערכת החשמל ברכב תוכננה להיות עם מצבר EFB/ AGM. לכן לפי התאוריה היבשה צריך להתקין מצבר שיתאים גם ל S&S. אני לא יודע להגיד האם עלול להיגרם נזק משימוש מצבר רגיל וגם לא יודע כמה זמן מצבר רגיל יחזיק מעמד.

• אהבתי 2

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

@vladclar

זה נשמע הגיוני מאוד לדעתי. הרכב עלה לכביש בפברואר 2017, כלומר 4 וחצי שנים על הכביש. לדעתי יש עליו פחות מ-40 אלף קמ. אולי באמת מתישהו נהרס המצבר המקורי והוא לא רצה לשלם מחיר מלא. לא חשבנו על זה.

אמסור לה שעדיף ראש שקט ואת המצבר היותר יקר.

תודה!

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

לא מחייב יקר/זול יותר.

במערכת סטארט & סטופ יש הבדל גם בין AGM ל EFB -צריך לראות מה כתוב בספר הרכב ולהרכיב בהתאם.

• אהבתי 2

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לאמא שלי יש רכב דומה. גם עם start stop ומצבר רגיל

בתא מטען יש רכיב שנקרא EDLC, זה סוג של capacitor. משהו כמו זה:

https://partsouq.com/en/catalog/genuine/unit?c=Honda&ssd=%24DRcYX1ZaWnICBQZbVUkDTUFcVnMFARUXOVhNXVhVc2ABKlQ7AgUEAHNNWlITJU9MVVhUVXNySA0XGF9WdGdnAkppKy9JBwJsDABsWV9TRAdRWlB1AQ%24&vid=756006&cid=1685&uid=43182&q=

להבנתי הוא אחראי לאגירת ושחרור האנרגיה לטובת כיבוי והתנעה של המנוע

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...