Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזגן פיגו 208

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

פיגו 208 דיזל מזגן לא מקרר טוב בעיקר בימים חמים כשהרכב מתבשל בחוץ (בלילות וכשהרכב עומד בחניה מקורה המזגן עובד מצוין )
בבדיקה עם מד טמפרטורה בימים חמים יוצא אוויר בטמפ' של 15 מעלות בערך .

בבדיקה אצל איש מזגנים מסתבר שיש לי במערכת את הגז R134  במקום הגז החדש R1234 .

לפי מה שהבנתי הרבה מוסכניקים עושים את הקומבינה הזאת בשביל לחסוך עלויות ללקוח והמזגן עדיין מקרר טוב.

לפני שאני מבצע את ההחלפה היקרה הזאת אני רוצה להיות בטוח מבעלי ידע וניסיון האם תפוקת הקירור יורדת משמעותית בגלל אי התאמת הגז למערכת הקירור?

פורסם

תנסה לבדוק מה הבעייה עם המזגן. 

הטמפרטורה בפתחי האוורור, צריכה להיות בין 3 ל 7 מעלות, בערך, כאשר הרכב מונע, ועומד בלי לתת גז.

החלפת הגז היא הוצאה גדולה, לפעמים מיותרת, ולא בהכרח תיפתור את הבעייה.

באימפרזה שהייתה לי, ביצעתי החלפה "הפוכה". כלומר היה גז חדש, יחד עם בעיית רעשים מהמדחס.

החלפתי לגז הישן. לאחר ההחלפה, יחד עם שימון יעיל של המע", המזגן חזר להקפיא שוב, ונהייה שקט מאוד.

פורסם

אהלן,

ממליץ לפתוח ספר רכב (או כל מפרט טכני אחר) שבוא מצויין סוג הקרר (גז מזגנים) הדרוש. מערכת הקירור (מדחס וכו,) מותאמת לגז ספציפי, והחלפה לגז לא תואם עלולה לא רק לגרום לזנק מכאני, אלא גם לקירור לא יעיל. וכמו שציינו כמה תגובות מעליי "החלפתי לגז ישן" ... "והמזגן חזר להקפיא שוב".

בנוגע לבעיה שציינת (קירור לא אידיאלי) הייתי ממליץ לבדוק כפי שהמליצו לך את "כמות הגז" במערכת, בדיקה פשוטה עם שעונים שמוסך מומחה עושה בכמה דקות.

אחרי שיהיה לך הנתונים האם חסר קרר (גז) נוכל לעזור לך בצורה יותר טובה.

בשורות טובות.

נ.ב כמות הקרר (גז) במערכת מתבטאת בלחצים, ולא בכמות פיזית (כמו שמן, או מים לדוגמה)

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם

כמות הקרר (גז) במזגני רכב, נמדדת במדויק רק ע"י שאיבתו למכונת מיחזור יעודית

ששוקלת אותו. הטכנאי/מוסכניק/מזגניסט משווה אם הכמות שנשאבה הנה כפי 

שציין יצרן הרכב.

לחצי הגז במע' משתנים בגלל טמפרטורה וגם נפחו ורק משקל הגז נותר תמיד קבוע.

בדיקה לכמות קרר ע"י לחצים היא "בערך" ולא מדויקת.

במכוניות המודרניות כמות הקרר ברכב הנה קטנה ולכן גם פערים קטנים יחסית, של כמות,

עלולים להשפיע לרעה על רמת הקירור.

בברכה  -  רפי לין

פורסם
לפני 55 דקות, רפי לין כתב:

שציין יצרן הרכב.

בברכה  -  רפי לין

מודה לך על תיקון הטעות,

בכ"מ בנוגע לפות"ש, 

לדעתי כפי שציינתי תברר את הסוג "גז" שמתאים למערכת שלך, ותלך "למוסך מזגנים מקצועי" שיבדוק אם חסר גז.

בשורות טובות.

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם

KOOPER

מערכת המיזוג ברכב הנ"ל בעלת הגז ה"ירוק" החדש.

פ"ש {כנראה} קנה ככה את האוטו. לאחר שהוחלף לו לגז הישן, 

אז להחליף לגז המקורי שהיה במע",{החדש}, תהיה בשבילו הוצאה נכבדה של כסף.

הגז החדש, יקר מאוד, ודורש ציוד מיוחד להחלפתו ומילוי. גם מע" שימון מיוחדת.

אני ציינתי שהחלפתי באימפרזה, מהגז החדש לישן, והשיפור היה עצום.

באימפרזה, בדגמים הראשונים, לאחר החלפת הדגם היה את אותו מזגן בדיוק, כמו זה שהיה לי. ז"א, שרק את הגז החדש החליפו שם. לא את המזגן עצמו.[לפי מק"טים של מדחס,צנרת מעבה וכו..] 

אחד הפראמטרים החשובים במזגנים הללו, ולא משנה כרגע אם איזה גז הוא מגיע, זה הלחץ הפנימי.

מע" המיזוג צריכה להגיע ולהחזיק לחץ מקסימלי של עד -400  PSI. כמובן תלוי בטמפרטורה חיצונית. כמה שחם יותר, ככה הלחץ במע" עולה בהתאם. יחד עם עוד קצת עומס על המנוע, מהירות מאוורר גבוה יותר, ועלייה  בצריכת הדלק.

אחרי שהמדחס בונה קרוב לזה, כ-345 PSI כאשר בחוץ 43 מעלות, , הוא מתנתק לשניות בודדות, ושוב מתחיל לבנות מחדש. סוג של מחזור עבודה. המדחס יכול להיתנתק ליותר זמן, גם כאשר יש עומס  גדול רגעי על המנוע, טמפרטורת מנוע קיצונית, חוסר גז, ועוד...

לעבוד לפי הוראות היצרן, זה הכל טוב ויפה בשנים הראשונות שלך עם הרכב.

לאחר מכן, אם יש בעייה, להיכנס למזגניסט מומחה, שמכיר את המערכות הללו, ולעשות את הדבר הנכון, מבלי לקחת משכנתא. 

אבל לעבור לגז חדש בחזרה,{זה שהיה ברכב לפני ההחלפה לישן}, זה "לעשות טובה גדולה"  לפעילי הסביבה, וליצור חור גדול מאוד בכיסים.

פורסם
בתאריך 23.7.2021 בשעה 16:02, Gavrik כתב:

לא הבנתי האם חסר לך גז במערכת? 

ולמה אתה חושב שהגז אצלך צריך להיות גז ירוק ולא גז רגיל?

הרכב הוא משנת 2017 ומגיע מהיבואן עם הגז החדש . כשקניתי אותו כנראה למוכר היתה בעיה כלשהי והגז הוחלף לגז הישן (גיליתי זאת לאחר שהמוסכניק קיבל שגיאה במכונה כשעשה בדיקה לכמות גז)

בתאריך 25.7.2021 בשעה 13:59, רפי לין כתב:

שציין יצרן הרכב.

בברכה  -  רפי לין

הייתי אצל איש מזגנים וכשעשה לי את הבדיקה מסתבר שהיה חסר לי 100 גרם של גז אך לא היה שום שיפור לאחר ההוספה.

עוד משהו ששמתי לב הוא שבזמן האצה הטמפרטורה עולה ל 17 מעלות, בשיוט מגיע ל 10. 

• תוכן חדש...