Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכותרות האחרונות על סירובה של חברת "בן אנד ג'ריס" להמשיך את שיווק התוצרת שלה בישראל, החזיר אותי לסיפור החרם הערבי שהשאיר מחוץ לישראל את היצרניות היפניות המרכזיות במשך שנים.

זווית פחות מוכרת שלו היא שיתוף הפעולה של רנו איתם שהביא את הסוף להרכבת מכוניות החברה בישראל.

https://cars.walla.co.il/item/3449171

OPEN (2).jpg

• אהבתי 6

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

נובע מסוג ההחרמה - הראשונה בשל לחץ ומניעים כלכליים, השנייה נובעת מתפיסת עולם אידיאולוגית.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

פורסם

לא יהיה דיון פוליטי. 

את הדעות שלכם על שטחים כבושים, משוחררים או בחומץ - תשמרו לאתרים אחרים. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מענין, מחד אתה כותב שלא יהיה דיון פוליטי, מוחק את תגובתי הקודמת שבצד הבעת עמדה הצהירה מפורשות שאין לה ענין בויכוח אבל טרחת להשאיר את התגובה הפוליטית למהדרין לה הגבתי. שאפו על ההוגנות.

• אהבתי 1
פורסם

הנה, נמחקו כל התגובות, 
רוצים להגיב עניינית לחרם שהיה כאן בענייני הרכב - תפאדלו. 

ממש ברגעים אלו אני אוחד בידים רועדות בגיליון 64 של אוטו, ממאי 1991, בו הכתבה העיקרית היא 'או-טו-טו טויוטה', והיא מתחילה  "חיל ורעדה אחזו ברחוב המסגר: טויוטה מגיעה!"

רק לציין שקודם לכן נחתה כאן הג'יאו פריזם, גירסה אמריקאית לטויוטה קורולה, ולא ממש נחלה הצלחה. 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

האם התקיים מכרז כלשהו שבו נבחרו היבואנים שהתחילו לייבא את הרכבים?
אני מניח שהיו רבים שרצו להכניס את ידם לצלחת כשהיצרנים הודיעו על בואם לארץ.

פורסם

החרם היפני היה רק חלק מהחלם המקומי. תקראו את השירשור על אוטוקארס ושובינסקי. זה שנאמר "הצרפתים זה חרא של עם" (אלי יאצפן באחד המערכונים) רק "עזר" לתעשייה המקומית אבל לא לתעשיית הרכב.

הינו היפנים לא היו "להיט" מול היצע הרכב של אותם זמנים. ומיכוון שלא זכינו לראות טיוטה/דאטסון(ניסן של ימינו) והונדה עד שנות שנות ה 90, לא ידענו מה אנחנו "מפסידים" .

ואגב גלידות, עדיפה גלידה איטלקית על האמריקאית.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

לא היה מכרז,

אבל חלק מהחברות כמו למשל "מאיר" שקיבלה את זיכיון היבוא של הונדה ואחרות קיימו קשרים שקטים מול היצרניות היפניות בשנים שקדמו לתחילת היבוא.

אלו קשרים שונצרים כאשר פעילים בשווקים אחרים, כאשר נפגשים בתערוכות רכב או דרך גורמי תיווך שונים בתעשייה. 

פורסם
לפני 58 דקות, discoTD5 כתב:

רק לציין שקודם לכן נחתה כאן הג'יאו פריזם, גירסה אמריקאית לטויוטה קורולה, ולא ממש נחלה הצלחה. 

שלא כמו הבוננזה המטורפת של המותג הזה בארצות הברית... 🤣

אני כן זוכר שבתור ילד ראיתי את הפריזם הראשונה שלי, ולא הצלחתי בשום פנים ואופן לזהות את הדגם, הסמל ולהבין על מה בכלל אני מסתכל. עבור ילד כמו שהייתי זו הייתה תחושת כישלון שליוותה אותי הרבה זמן

פורסם

אני זוכר את החיוך על הפנים של דוד שלי כאשר הוא רכש סובארו DL בשנת 1990,איזה חיוך.

למחרת בבוקר הוא יצא עם דלי וסמרטוט,וכמובן החיוך הדבילי.

לאחר שהוא מירק וליקק את הרכב,יצא השכן ואמר לו תודה על השטיפה.

כן,לכולם בשכונה היה סובארו חדשה.

• מצחיק 16
פורסם

בסוף שנות ה80 כבר התחילו לייבא רכבי מיצובישי, שהתחילו לסדוק את ההגמוניה הסוברואידית.

במחיר של משפחית רגילה נתנו אבזור של חלונות חשמל, הגה כח ועוד פינוקים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

והסלוגן האלמותי "מיצובישי - ויש בה הכל".

עריכה אחרונה על ידי Mr_Shankly

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם
בתאריך 20.7.2021 בשעה 12:59, קרמבו כתב:

שלא כמו הבוננזה המטורפת של המותג הזה בארצות הברית... 🤣

אני כן זוכר שבתור ילד ראיתי את הפריזם הראשונה שלי, ולא הצלחתי בשום פנים ואופן לזהות את הדגם, הסמל ולהבין על מה בכלל אני מסתכל. עבור ילד כמו שהייתי זו הייתה תחושת כישלון שליוותה אותי הרבה זמן

מדהים, כתבת פה אחת לאחת את החוויה שלי, כולל תחושת הכישלון. ועוד כישלון צורב ובולט בצבע בורדו. אי אפשר לשכוח. 😅

• מצחיק 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

הסתובבו פה גם קורולות מהדגם הזה (E90), עד שהתחלף הדגם ב1993, משום מה לא ידוע על שום בעיה איתן, בניגוד לפריזם.

image.png.cb6ad04633fc6113213691453442fe5a.png

פעם נסעתי בפריזם, אני זוכר את בחגורת בטיחות המוזרה שלהם, שיוצאת ממסילה בדלת. ברכב הספציפי כי כבר לא עבדה מן הסתם.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כל החיים שלי ראיתי במציאות רק פריזם אחת, בצבע זהב. חשבתי שזה קורולה עם סמל שמישהו שאוהב שברולט עשה לעצמו עד שראיתי את הכיתוב מאחורה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...