Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

הלכתי לחנות פרטית של טיפוח כלי רכב כדי לקנות פלסטלינה לרכב, ובעל העסק המליץ לי על המוצר הבא של Sonax:

14361081-48F1-4D18-B80E-E5EEF2B75F95.thumb.jpeg.301c7d27eda2bbeb3577b7ac903da533.jpeg

https://www.amazon.co.uk/SONAX-05132000-Flash-Rust-Remover/dp/B001CZOD46

הוא אמר לי שזה פלסטלינה שבא בתור תרסיס ויותר קל לעבוד איתו. 

עכשיו כשאני מחפש בגוגל אני רואה שזה משווק בעיקר בגרמנית, וגם הבקבוק שקיבלתי בגרמנית וההוראות שכתובות עליו הן בגרמנית.

יש מצב שעבדו עליי? זה לא באמת פלסטלינה?

עריכה אחרונה על ידי damnt
פורסם

זה מסיר זיהומים מעומק הצבע, כמו IronX הידוע לטובה. אישית לא חושב שזה מחליף פלסטלינה, אלא בא בשילוב איתה.

אומנם פלסטלינה לא מסירה זיהומים וחלודה מעומק הצבע, אבל היא משלימה את המוצר לקבלת משטח חלק. (מה שלא נותן שום מוצר להסרת סיהומים)

עבדו עליך בהחלט לא, הרבה חושבים שמסיר זיהומים זה תחליף לפלסטלינה. (כמו שאין תחליף לפוליש)

פורסם

@yogev20 

אני רוצה לעשות פוליש לרכב ואז לשים אוטם צבע. 

אם אשתמש במסיר זיהומים הזה של Sonax במקום פלסטלינה זה לא ייתן תוצאה טובה?

פורסם
לפני 23 שעות, damnt כתב:

@yogev20 

אני רוצה לעשות פוליש לרכב ואז לשים אוטם צבע. 

אם אשתמש במסיר זיהומים הזה של Sonax במקום פלסטלינה זה לא ייתן תוצאה טובה?

התהליכים משלימים אחד את השני.

האידיאל הוא להשתמש בתכשיר כמו שיש לך ולאחר מכן בפלסטלינה. אף אחד מהם לא לוקח יותר מדי זמן או מסובך מדי.

ממליץ לך להשתמש בפלסטלינה אחרי התכשיר הזה, ואז לבצע פוליש.

פורסם

@yogev20 @imprezadude @ronrcz

היי, אז יש לי פלסטלינה. 

האם אפשר להשתמש בתכשיר iron הנ״ל של Sonax בתור חומר סיכוך לפלסטלינה? ואם לא, האם אפשר ש ONR ישמש בתור חומר סיכוך? 

והאם ישר אחרי הפלסטלינה צריך לבוא הפוליש? או שאפשר לחכות יום-יומיים אחרי הפלסטלינה ורק אז לעשות פוליש? 

והאם זה נכון גם לגבי אוטם צבע? 

הכל חייב להיות ביום אחד אחד אחרי השני (פלסטלינה-פוליש-אוטם צבע)?

פורסם (נערך)

עד כמה שאני יודע IRON REMOVER לא משמש כחומר החלקה.

הוא משמר להסרה של מזהמים בשיטה כימית ובטוחה ללכה של האוטו.

ONR בהחלט יכול לשמש כחומר סיכוך, יש מספר סרטונים ביוטיוב המסבירים מהו היחס המועדף וכו'.

פלסטלינה בשימוש ללא סיכוך/ עבודה אגרסיבית עלולה להשאיר שריטות עדינות ושפשופים.

לכן מומלץ לעשות פוליש על מנת להסירם. רק שים לב שמדובר בשריטות עדינות ולא בכאלו שירדו רק עם קומפאונד.

אין חשיבות לביצוע כל השלבים, ניקוי-פלסטלינה-פוליש בסוף אוטם/ווקס באותו היום או מספר ימים אחרי.

הדבר מומלץ כי זה מבטיח שאתה שם הגנה על רכב נקי וללא שריטות ושלא תצטרך לבצע הכנה שוב ביום אחר.

סוג חשיבה של אם כבר אז כבר.....

עריכה אחרונה על ידי JOHN DOO
שגיאת כתיב
פורסם

בהחלט ONR מתאים לפלסטלינה, בשום מצב לא IRON. גם סבון מהול במים מתאים. חשוב לבחור פלסטלינה עדינה על בינונית

לפעול לפי הכללים כדי לא ליצור שריטות (תנועות ישרות ללא הפעלת כוח) בסיום פוליש ואוטם צבע.

אפשר ליישם בשלבים, ככה אני נוהג שנים. חובה לבצע ניקוי חוזר למחרת כדי לא לעובד על גרגרי חול.

שטיפה מהירה עם ONR מספיקה בהחלט. העניין שחייבים להיזהר ממזהמים (לשלשת) שיכולים לצרוב את הצבע לאחר פוליש

כי הצבע חשוף לחלוטין. אם יש חנייה מקורה, זה עדיף. 

מכיר כמה שעובדים על מקטעים קטנים בהפסקות של כמה ימים לפעמים שבועות (טיפול דיטיילינג עד הסוף, על קטע בודד) 

אישית לא אוהב את השיטה הזו. 

• תוכן חדש...