Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, tzahico כתב:

הסיפור הזה מתחיל להזכיר לי את הבדיחה על הקבצן היהודי והקבצן הנוצרי שעמדו מחוץ לכנסיה כל יום ראשון.  

813704898_Screenshot_2021-02-02YahooFinance-StockMarketLiveQuotesBusinessFinanceNews.thumb.png.3c9955674c385abdb42d79eddff8adf6.png

רק שהפעם מוישל'ה ויוסל'ה הוציאו מהחבר'ה של Reddit טיפה יותר מכמה פרוטות.

THE HOUSE ALWAYS WINS.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek
  • אהבתי 1
  • מצחיק 1

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני 4 שעות, arik100 כתב:

זה לא באמת נכון.
הסיבה שהם הפסיקו זה כי מחזיקים אותם בביצים הקרנות הגדולות וגם הם יודעים שהם יקבלו כסף אם ימנעו מהלכים כאלה - והופה הם בדיוק גייסו כמה מיליארדי דולרים אחרי שזה קרה.

זאת גם הסיבה ש-ETRADE ו-IBKR ובתי השקעות ישראלים חסמו את המסחר? "הקרנות הגדולות" מחזיקות בביצים גם את פסגות ומיטב דש?

פורסם
לפני 19 שעות, David32 כתב:

למה? ברור לך שזה מנופח ע"י קרנות הגידור. הם גם פירסמו את זה ישר בכול ערוץ אפשרי.

אין הגיון בשוק כבר למעלה משנה, אני זורם עם המגמה.

אני שם מעט כסף כל פעם (1000-2000 דולר)

פורסם
לפני 3 שעות, MiniMiz3r כתב:

זאת גם הסיבה ש-ETRADE ו-IBKR ובתי השקעות ישראלים חסמו את המסחר? "הקרנות הגדולות" מחזיקות בביצים גם את פסגות ומיטב דש?

ETRADE אני לא מכיר

IB הם חלק מהממסד של WS

לגבי הבתי השקעות הישראליים אני לא מכיר מספיק טוב אבל אני מניח שהם מבצעים פעולות דרך מקביליהם האמריקאים כמעין טלאי ולא עובדים ישירות מול WS.

בכלל כל המסחר בארץ הוא מאוד מפגר, עמלות מטורפות. בחול אתה פותח אפליקציה סוחר בחינם או בעמלות מגוחכות

פורסם

אני לא רואה הרבה תועלת בלקנות תעודה (ועוד ממונפת) שמחזיקה רק סקטור אחד ובתוכו רק את החזקים ביותר. 

(הרבה) יותר זול לקנות את אפל,פייסבוק,גוגל,אמאזון וכל הגדולות בנפרד. (לקחת הלוואה בבנק בדרך כלל יותר זול מלקנות תעודה ממונפת - הרי יש מינוף ב2 המקרים, פשוט במקרה של התעודה מישהו גובה עליו עמלה שמנה בנוסף לריבית)

אם אתה רוצה קצת יותר מהחזקים בלבד - VTI, הרבה יותר זולה.

בכל מקרה, קשה מאוד לחוות דעה על נייר אחד , זה תלוי בשאר הפורטפוליו שלך ובאסטרטגיה שלך. 

פורסם
בתאריך 28.1.2021 בשעה 13:31, tzahico כתב:

הכל הלך טוב ויפה עד שהחברים ב https://www.reddit.com/r/wallstreetbets/   החליטו להיכנס למניה בכל מחיר (או לפחות זה הסיפור הרשמי - יתכן שישנם גם גופים גדולים מאוחרי הסיפור). 

Well well well

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001359644

איזה הבדל בין הסיפור הרשמי (רדיט) לעומת המרוויחים הגדולים באמת...

No worries 8)

פורסם
לפני 6 שעות, Katom כתב:

אני לא רואה הרבה תועלת בלקנות תעודה (ועוד ממונפת) שמחזיקה רק סקטור אחד ובתוכו רק את החזקים ביותר. 

(הרבה) יותר זול לקנות את אפל,פייסבוק,גוגל,אמאזון וכל הגדולות בנפרד. (לקחת הלוואה בבנק בדרך כלל יותר זול מלקנות תעודה ממונפת - הרי יש מינוף ב2 המקרים, פשוט במקרה של התעודה מישהו גובה עליו עמלה שמנה בנוסף לריבית)

אם אתה רוצה קצת יותר מהחזקים בלבד - VTI, הרבה יותר זולה.

בכל מקרה, קשה מאוד לחוות דעה על נייר אחד , זה תלוי בשאר הפורטפוליו שלך ובאסטרטגיה שלך. 

מי יתן לי 200 אלף שח הלוואה בלי בטחונות?

איזה עמלה שמנה יש?

זכור שבשוק שורי תעודה ממונפת פי 3 משיגה תשואה גדולה יותר מ-3 יחסית למדד הרגיל (ריבית דריבית)

פורסם
לפני 5 שעות, nimrod7676 כתב:

איזה עמלה שמנה יש?

על כל שקל דמי ניהול שתשלם בQQQ לא ממונפת, אתה משלם פי 4 על הנייר שלך. 400% עמלה על המינוף.

על זה תוסיף עלויות מינוף, לא חפרתי על הנייר שאתה מחזיק, אבל המינוף לא בחינם, כמו שלך הוא עולה כסף - גם למנפיק הוא עולה כסף.

מי יתן לי 200 אלף שח הלוואה בלי בטחונות?

לא יתנו (כמובן שיש אנשים שכן יתנו להם) כי תיק השקעות הוא לא ביטחונות טובים, התשובה לשאלה 'למה?' ברורה.

זכור שבשוק שורי תעודה ממונפת פי 3 משיגה תשואה גדולה יותר מ-3 יחסית למדד הרגיל (ריבית דריבית)

תעודה ממונפת תאורטית עושה x3 תשואה יומית ! המינוף הוא יומי ! 

אם התעודה עלתה בחודש 50% זה ממש לא אומר שהנייר שלך בהכרח שווה 150%

אכן היו שנים יפות למחזיקי הנייר, רק לא לשכוח שבפברואר היא ראתה את ה0 מקרוב מאוד.מאוד. 

צריך לדעת טוב מאוד מה עושים כשקונים תעודה ממונפת לדעתי, צריך קורלציה הפוכה למניות בתיק (נכס שלא ירד כאשר המניות ירדו, או ירד פחות) שירפד נפילות.

אתה מדבר על שוק שורי, אבל מספיקה תנודה קטנה בשוק כדי להחזיר אותך ביום אחד כמה שנים ואולי עשרות שנים אחורה.

בקיצור, אם זה הימור ואתה יוצא עוד שבוע -אולי לגיטימי, אם אתה מתכנן להחזיק לטווח ארוך - אני לא הייתי לוקח מהמדף מלכתחילה.

#לאממליץ#לאמייעץ

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

בינתיים כל מי שנכנס בשיא הטירוף הפסיד את המכנסיים.  כמה? ביום שנפתח השרשור הזה,  GME הגיעה ל 482.85 דולר.  עכשיו היא שווה טיפה פחות מ 46 דולר.

בסופו של דבר התברר של DeepFuckingValue הוא יועץ השקעות מוסמך, והוגשה נגדו תביעה ייצוגית:

https://finance.yahoo.com/news/roaring-kitty-sued-securities-fraud-173103369.html

מחר יש בקונגרס שימוע ל Hedge Funds, DeepFuckingValue ורובינהוד.  הולך להיות מעניין.

עריכה אחרונה על ידי tzahico

No worries 8)

פורסם

YEP, מאמין שהוא היחיד שיענש.

מקווה מאוד שהוא יהיה היחיד שלא יענש.

בינתיים הראלי עבר דרך קנדה ומניות הקנאביס, וזה אחרי התלונות על מחסור בכסף (Silver) פיזי בקנה מידה נרחב.

• תוכן חדש...