Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1973 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני חושב שיהיה מאוד בעייתי להגדיר את זה כמניפולציית שוק לא חוקית/הרצת מניות.
הרי לא היה פה איזה מידע פנים או בעל עניין שנתן תמורה לשלל גורמים כדי שיקנו את המניה שלו. היה פה פוסט בפורום שגרר אחריו עדת מערצים וכל העניין התנפח למימדים היסטריים.
לא רואה הברה הבדל בין פוסט כזה לבין המלצה על מניה של איזה אנליסט. ההבדל היחיד הוא בהענות.

יחד עם זאת יש שלל כוחות של גופים גדולים שכנראה יפעילו לחצים אדירים כדי להגדיר את זה כמניפולציית שוק.

תביעות כבר התחילו להגיש.
הולך להיות מעניין.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 22 דקות, BarryG כתב:

מה שכן, לפי איך שאתה חושב על זה בהחלט מדובר במניפולציה לא חוקית, הרי אתה חושב שזאת השקעה עם תשואה וודאית

איפה המניפולציה בדיוק? 

ההגיון מאוד פשוט - אני רואה שפלוני לווה מניות ומוכר אותן, ואני יודע שהוא יצטרך להחזיר אותן בקרוב למי שהוא לווה אותן ממנו. 

אני מחליט לקנות את אותן מניות היום, כדי שכשיגיע היום בו הוא יצטרך להחזיר אותן, אני אוכל למכור לו אותו, בתקווה במחיר גבוה יותר מזה שקניתי בו. 

אין פה שום מניפולציה ושום דבר לא חוקי. 

פורסם
לפני 29 דקות, BarryG כתב:

שורט זה לא בהכרח הימור. מה שהחבר'ה שהקפיצו את המניה עושים זה גם לא הימור. זה שיש היגיון לא אומר שזאת לא מניפולציה של השוק- בוודאות יש כאן מניפולציה של השוק, השאלה היא אם היא חוקית או לא. כאן אנחנו נופלים לעניין של הגדרות... מה שכן, לפי איך שאתה חושב על זה בהחלט מדובר במניפולציה לא חוקית, הרי אתה חושב שזאת השקעה עם תשואה וודאית.

זה לא עניין של הימור או שורט או לונג

הם אמרו: ניקח מניה כושלת שהמוסדיים בשורט חזק עליה, נעלה אותה קצת ונגרום להם להכנס יותר חזק לשורט

ואז נעשה קניה מסיבית, מה שיגרום להם למכור עוד.

הם עשו דבר חכם

השאלה אם זה חוקי

כי מחר אתה תקים פלטפורמה ותביא מאות אלפי כבשים שישתפו איתך פעולה ואתם כולכם ביחד תהיו כוח 

פורסם

בניגוד למה שעושות קרנות הגידור? הן לא כח?
חשוב לציין שבזמן שהמסחר הופסק ללקוחות ״retail" קרנות הגידור המשיכו לסחור כרגיל באותן מניות

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם (נערך)

1. חברי הקבוצה wallstreetbets לא מכירים אחד את השני. הם לא מאורגנים.

2. לפי הסיפור, רובין הוד גנב מהעשירים ונתן לעניים. אפליקציית רובין הוד עשתה ההפך.

בינתיים היא נחסמה מהפליי סטור.

3. לפי השמועות, כל שדרת הניהול של רובין הוד קיבלה טלפונים מסקויה קפיטל ומהבית הלבן לעצור את המסחר ב-GME, AMC, ועוד כמה מניות.

4. AOC וטד קרוז מסכימים שצריך לחקור את רובין הוד על הפסקת המסחר במניות.

5. הכרישים בוולסטריט שולחים את אנשי החצר של CNBC ושאר צירופי האותיות, לפמפם אג'נדה שקוראת לקדם רגולציה על מקרים כאלה, כנגד המשקיעים הקטנים כמובן.

6. תחפשו את הריאיון של ביל אקמן, מרץ 2020, "Hell is Coming".

אחרי הריאיון הוא הרוויח 2.6 מיליארד.

למה על זה לא הייתה רגולציה?

עריכה אחרונה על ידי Legend
  • אהבתי 2
פורסם

לא הבנתי איך אנשים חושבים שמדובר בהרצת מניות?

היחידים שמתערבים בשוק הם הברוקרים. ברמת הפלילים.

שורט זה מסוכן. מלמדים את זה בשיעור הראשון של כל קורס של שוק ההון.

כשאתה עושה שורט להפסד הפוטנציאלי שלך אין תקרה - וזה בדיוק מה שקורה לקרנות גידור האלו כרגע.

• אהבתי 2
פורסם

האמת, היה קצת מספק לראות את קרנות הגידור והקרטלים הגדולים (ואלו קרטלים, לא פחות.) חוטפים, בהיעדר מילה טובה יותר, את הזאפטה של החיים שלהם מכמה זבי חוטם.

אין פה שום דבר לא חוקי כי זה לא מאורגן, ואפילו אם מישהו קורא לפעולה- זה לא שהוא סיפק מידע מראש או כל דבר אחר שבא "מבפנים" ואסור.

ומצד שני, הגופים הגדולים פועלים בשלל ערוצים כדי להשפיע על השוק, כגון הפצת שמועות וקצת יד רוחצת יד פה ושם.  הרבה דברים על התחום האפור. ועכשיו שהבלתי יאומן קרה, שומעים היטב את זעקת הקוזק הנגזל.

• אהבתי 3
פורסם

Main St vs. Wall St - הסיפור הזה שם את טראמפ-ביידן והקונספרציות של רונן מפרספקטיבה בכיס הקטן. 

בנתיים הנציג הלא רשמי של Main St הוא פורטנוי.  מעניין מי יהיה הנציג של וולסטריט בסיפור הזה.

• אהבתי 1

No worries 8)

פורסם (נערך)

הרצת מניות?
למישהו זה נראה כמו הרצת מניות? 😂
ועכשיו לפוסט רציני. באמת אם מיליוני אנשים קראו את זה וזרקו כסף על המניה הזו מתוך אקט אידיאולוגי/רצון להתעשר אני לא רואה עם זה שום בעיה. בדיוק כמו לקרוא דיון בקארספורום על ביטקויין וללכת לזרוק שם מלא כסף.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

פשוט להכין פופקורן ולהינות מהמופע חח.
אגב אילון פשוט טרול הכי גדול- תיראו מה הוא עושה לDOGECOIN חחחחח.

image.thumb.png.fb0a36e3aa138f916ae38a4c9c1304b9.png

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני 11 שעות, Transporter כתב:

זה לא עניין של הימור או שורט או לונג

הם אמרו: ניקח מניה כושלת שהמוסדיים בשורט חזק עליה, נעלה אותה קצת ונגרום להם להכנס יותר חזק לשורט

ואז נעשה קניה מסיבית, מה שיגרום להם למכור עוד.

לא, זה לא מה שהם עשו.

הם ראו שקיימות פוזיציות שורט על למעלה מ-100% מהמניות של GME (נניח לרגע שזה לא חוקי, ונעגל ל-100%) - כלומר יש קרנות גידור שלוו 100% מהמניות של GME מתוך כוונה שכשהן יצטרכו להחזיר אותן, המחיר שלהן יהיה נמוך יותר. עכשיו, התאוריה פה היא מאוד פשוטה - אם אני קונה מניה אחת של GME ומחזיק בה, כשאותה קרן גידור תצטרך לקנות אותה ממני כדי להחזיר אותה, אני אוכל לדרוש ממנה מחיר גבוה כרצוני. אין פה שום דבר לא חוקי, זה חוקי ולגיטמי לגמרי ואין פה שום קשר להרצת מניות. אם מותר לקנות שורט על מניה שלהערכתי הולכת לרדת, מותר גם לקנות לונג על מניה שלדעתי יש עליה יותר מדי שורט...

פורסם
לפני 6 דקות, MiniMiz3r כתב:

לא, זה לא מה שהם עשו.

הם ראו שקיימות פוזיציות שורט על למעלה מ-100% מהמניות של GME (נניח לרגע שזה לא חוקי, ונעגל ל-100%) - כלומר יש קרנות גידור שלוו 100% מהמניות של GME מתוך כוונה שכשהן יצטרכו להחזיר אותן, המחיר שלהן יהיה נמוך יותר. עכשיו, התאוריה פה היא מאוד פשוטה - אם אני קונה מניה אחת של GME ומחזיק בה, כשאותה קרן גידור תצטרך לקנות אותה ממני כדי להחזיר אותה, אני אוכל לדרוש ממנה מחיר גבוה כרצוני. אין פה שום דבר לא חוקי, זה חוקי ולגיטמי לגמרי ואין פה שום קשר להרצת מניות. אם מותר לקנות שורט על מניה שלהערכתי הולכת לרדת, מותר גם לקנות לונג על מניה שלדעתי יש עליה יותר מדי שורט...

אתה לא הבנת מה כתבתי  אז תקרא שוב

זה שקרנות גידור  היו בשורט והם קנו לונג זה חוקי לגמרי, ככה עובד השוק

בשביל שתוכל לקנות חייב שיהיה מישהו  שימכור וההפך

מה שלא חוקי זה שפתחו קבוצות ענק של סוחרים פרטיים שהחליטו שהיום כולם קונים את GME 

פורסם
לפני 3 דקות, Transporter כתב:

מה שלא חוקי זה שפתחו קבוצות ענק של סוחרים פרטיים שהחליטו שהיום כולם קונים את GME 

מה לא חוקי בזה? מדובר בקבוצה פתוחה לציבור, הכל שקוף, אין להם שום מידע פנים. יש הגדרות ברורות לאילו פעולות מהוות הרצת מניות (הפצת שמועות כוזבות, ניפוח שער סינטטי על ידי מסחר בין חברי קבוצה סגורה וכו'), מה שהם עשו זה חוקי לחלוטין.

• אהבתי 2
  • תוכן חדש...