Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2000 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, הפתעה גדולה שהלך המנוע בדובלו.. נכון שאני לא נהג מושלם ולא טיפלתי במוסך פיאט. בכל אופן, מה כדאי לקחת בחשבון בכדי לא ליפול בפח, האם לקחת מנוע מייבוא או מחודש,

אמנם ישנה אחריות קצרה אבל על ההרכבה אשלם בכל מקרה.. 

תודה מראש

פורסם

איזה מנוע (יש נפחים שונים) ואיזה שנת ייצור הדובלו?

מה הכוונה ב"הלך מנוע", מה קרה לו?.

מכיוון שאני איש פיאט לשעבר ומכיר כמה מוסכי פיאט,

אז אולי אוכל למצוא אצל מישהוא מהם מנוע מתאים.

מהיכן אתה בארץ?.

בברכה  -  רפי לין

פורסם
לפני 14 שעות, רפי לין כתב:

איזה מנוע (יש נפחים שונים) ואיזה שנת ייצור הדובלו?

מה הכוונה ב"הלך מנוע", מה קרה לו?.

מכיוון שאני איש פיאט לשעבר ומכיר כמה מוסכי פיאט,

אז אולי אוכל למצוא אצל מישהוא מהם מנוע מתאים.

מהיכן אתה בארץ?.

בברכה  -  רפי לין

אהלן רפי, תודה רבה. בדקו המון אפשרויות והוא לא מניע. לא הרגשתי בעיה בנסיעה, רעשים או עשן, פשוט נדלקה הנורת בדיקת שמן (המןסכניק אמר לי לנסוע ולהגיע אליו בהמשך...) ואז הפסיק באמצע הנסיעה. 

מנוע 263a2000  של דובלו 1.3 2012

אני מאיזור קריות-עכו

איש מקצוע אחד אמר לי שחייב מנוע עם טורבו, אחר אמר לי שלא בהכרח.. ללכת על בטוח ולהביא טורבו?

פורסם

קודם כל - היה רצוי להביא את הרכב, אפילו בגרר, לבעל מקצוע איכותי לקבל דיאגנוזה איכותית. ייתכן שהתקלה אינה חמורה וניתנת לתיקון בעלות סבירה. אולי המנוע אינו תקול באופן משמעותי ורק רכיב מסוים כשל. (לדוגמא הטורבו). 

לאחר מכן -  בהנחה שאכן המנוע במצב תקול עם בלאי משמעותי ואינו בר תיקון בעלות סבירה הרי לפניך ארבע אופציות. 

1. לתקן/לשפץ את המנוע הקיים. בעייתי למצוא בעל מקצוע ברמה גבוהה לנושא זה. גם אם כן - המחיר ככל הנראה מאוד גבוה. 

2. מנוע מקומי משומש מפירוק. עלות כנראה סבירה אבל מדובר בחתול בשק. אין לדעת מה מצב המנוע ואתה עלול לקבל מנוע בלוי או כזה שבטח ישבוק בקרוב. 

3. מנוע שנאמר שהוא מחודש. זה הימור. ייתכן שאכן מצבו טוב ויחזיק היטב אבל מצד שני יכול להיות בעייתי ובמצב לא טוב. 

4. מנוע מיבוא. 

שוב הימור. אין לדעת את מצבו. לפעמים עשוי להיות תמורה מצויינת כי בחו"ל שמרו עליו היטב עד הפירוק/תאונה ועלול גם להיות בלוי ובעייתי. 

לגבי כל החלופות - אל תתרשם ואל תאמין לכל הבטחה בע"פ בסגנון:"המנוע עבר רק 80,000 ק"מ" / "המנוע עבר שיפוץ ממש איכותי" וכיו"ב. 

קח החלטה לפי שיקלול אחריות שתקבל (ובדוק היטב מה היא כוללת) למול עלות החלופה.

לגבי שאלתך:

לפני שעה, Adiyahu כתב:

איש מקצוע אחד אמר לי שחייב מנוע עם טורבו, אחר אמר לי שלא בהכרח.. ללכת על בטוח ולהביא טורבו?

מנוע מולטי ג'ט 1248 סמ"'ק של  פיאט הוא מסוג טורבו דיזל. ברור שיש בו מרכיב של טורבו. אכן ייתכן , כפי שציינתי , שרק הטורבו כשל ולא כל המנוע נדפק. 

• תוכן חדש...