Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Toyota Yaris GR - ההוט האץ המושלם לנהג?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, פבל כתב:

אין פה מה to disagree, מה לא ממוצע בגולף R? היא לא מופשטת מציוד, היא לא מכוילת קשה מאוד לטובת מסלול, היא נוחה ונעימה ושקטה ביומיום, מאובזרת מאוד. כשאני אומר "הוט האץ' ממוצעת" אני מתכוון לכזו שלא דורשת פשרות ביחס למכונית שעליה היא מבוססת. 

קשה לא תמיד = טוב על המסלול.

בפועל על המסלול פה - הגולף R נותנות בראש בצורה קשה - הן מכוילות מעולה מהמפעל ומאוד מהירות בסיבובים.

כשהיתה לי הBRZ - משופרת למדי למסלול (צמיגים 255 על 9״ , קוילאוברים , זרועות אחוריות וכיול למסלול - זה אחד הרכבים היחידים - סטוק - שעם נהגים ברמה שלי היתה לי בעיה קשה מאוד להחזיק את אותו הקצב)

נכון שזה גם רכב מפנק למדי - אבל הוא בהחלט מכויל ברמה אחרת מהGTI בפועל.

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 55 דקות, פבל כתב:

BRZים יש, מקצה לקצה, במהלך 8 שנות ייבוא - אתה יושב? 171.

אל תשכח שבהתחלה היא סבלה מתמחור מופרך בדומה ל i30N, ברגע שהיא ירדה למחיר שבו היא אמורה להמכר אז היא הזיזה מספרים לא רעים בכלל בשביל רכב ספורט שדורש פשרות קשות מאוד.

הוט האצ׳ אמורים לדבר במספרים אחרים מרכב בסגנון הזה. 

למשל אם אני לא טועה ה 208GTI מכרה פה יפה מאוד, גם הקליאו העממיות הידניות מזיזות פה מספרים לא רעים באופן יחסי מה שמוכיח שתמחור טוב לרכב טוב יכול ליצור עניין גם ברכבים כאלה.

ה 308GTI סבלה לא פחות מזה שמדובר בפיג׳ו ב 200K, גם תביא לה אוטומט כמו גרסת ה GT וזה לא ישנה הרבה, תדמית האמינות ושמירת הערך חזקים יותר מכל דבר ולוי יצחק אכן התאכזר כלפי הרכב הזה עם ירידת ערך ברוטאלית ממש שגרמה לכל מי שרצה חדשה לחשוב פעמיים.

אני חושב שליונדאי היה פוטנציאל להצליח פה גם עם הגיר הפחות פופולרי (זה לא שאני מתווכח עם ההנחה הזו) אבל באמת שאין סיכוי בתמחור שהיה לרכב, שלחו אותו למות בלי שום צ׳אנס ממשי.

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם (נערך)

לא יודע כמה כותבים פה על ה I30N לאחר שנהגו בה.

עוד לפני שנוהגים בה, היא פחות עושה נעים בגלל בעיית אווירה - אינטריור (אשר זכה לעידכון עד כמה שהבנתי, לאחר שהפסיקה להיות רלוונטית כאן)

וגם שנוהגים בה, היא רחוקה מהWOW שהעיתונות פינקה אותה.

הייתה התלהבות מוגזמת לדעתי מהיציאה הראשונה והבכלל לא רעה של יונדאי, אבל כשנוהגים בחלק מהמתחרות ההתלהבות הזו הופכת להרמת ציפיות שלא מסופקת. וזו תקלה שיווקית נוראית.

יתכן ואינספור המבחנים המצולמים על מסלולים מלמדים על יכולות מאוד גבוהות - אבל מי שלא חי על המסלול ירגיש שזה לא זה.

תוסיפו לזה את המחיר הלא שפוי - מושך את הלקוחות הלא נכונים.

דעתי

לכן הייתי מאוד נזהר מהתלהבות עיוורת מדפי נתונים וכד של היאריס. שאגב זכיתי ל TS בעבר. ממתק.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם
לפני 29 דקות, Doron_Z כתב:

בשביל רכב ספורט שדורש פשרות קשות מאוד.

בא ... כולה BRZ כן - זה לא רכב סופר קיצוני מהמפעל

נכון שהוא לא בתצורת הוט האטץ׳ אבל מבחינת שימושיות זה דיי זהה להאץ׳ עם 2 דלתות (הסעתי את הילדים לגן לא מעט - אפילו אחרי השיפורים)

מה שכן - מבחינת רכב ספורטיבי - זה לגמרי זה - הנעה אחורית , בקרות שמאפשרות כיף , ופנים ומראה מוצלחים מאוד.

זו פשוט מיאטה עם הרבה פחות פשרות ליומיום.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

המושבים האחוריים הם לילדים בלבד אז אפילו האצ' עם 2 דלתות שימושית יותר, שלא לדבר על תא המטען הקטן וגם זה שהיא נמוכה באופן יחסי מה שמקשה על יציאה וכניסה מהרכב עבור חלק מהאנשים (אבא שלי למשל קשה לו מאוד להכנס ולצאת) 

ואם נשווה את זה להוט האצ' עם 4 דלתות כמו רוב הסגמנט היום אז הפשרות מאוד קשות. 

זה ברור לגמרי שזה רכב שדורש מהנהג הרבה יותר פשרות ביחס להוט האצ' נורמלית שדורשת בדיוק 0 פשרות, זה שהברז לעומת המיאטה זה רכב SUV משפחתי זה עניין אחר אבל בפני עצמו הוא לא נגיש ומיינסטרימי בכלל. 

@מיץ פטל אתה צודק רובנו לא נהגנו ביונדאי, בכל זאת רכב יחסית איזוטרי בארץ שנמכר פה בכמויות זעומות, לרוב אני לא שומע עליו פידבקים פושרים כמו שלך. איזה מתחרות לדעתך מתעלות עליו (חוץ מהונדה טייפ אר שזה המובן מאליו) ואיפה אתה ממקם אותו בדירוג שלך בסגמנט?

אישית גם אם אתה צודק שברמה המקצוענית של רכב מסלול הוא מאכזב, אני לא חושב שזה יהיה אותו המקרה עם הטויוטה, העובדה שזה רכב שנבנה עבור הראלי די מורידה את החשש הזה שזה הייפ ראשוני של עיתונאים ושברגע האמת הרכב לא יספק את הקבלות אצל ה"מקצוענים". 

• מצחיק 1
פורסם
לפני שעתיים, Liviur כתב:

נכון שזה גם רכב מפנק למדי - אבל הוא בהחלט מכויל ברמה אחרת מהGTI בפועל.

ברור. אבל גם לא דורש פשרות מיוחדות ביחס אליה. ולזה אני מתכוון ב"ממוצעת". היא לא מופשטת, לא ממוקדת במטרה אחת. זה שהיא נותנת בראש על המסלול זה אחלה, כי היא חזקה מאוד ויש לה הנעה כפולה מתוחכמת. היא אולי ממש ממש ממש מהירה וטובה, אבל היא עדיין ממוצעת. 

אולי "ממוצעת" זה לא המינוח האופטימלי, אולי "גנרית" יהיה יותר טוב. מכונית שעושה הכל טוב ולא דורשת שום פשרות.

• רעיון טוב! 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 13 שעות, Doron_Z כתב:

אישית גם אם אתה צודק שברמה המקצוענית של רכב מסלול הוא מאכזב, 

תקרא שוב. ממש לא רשמתי משהו כזה. 

זה שרשור על היאריס אז אני לא רואה הרבה טעם להרחיב דווקא עלI30N. הזכרתי אותה כדוגמא לרכב שזוכה לגלי הערכה שנשענת על קריאה ולא נהיגה.

למדתי להזהר להתאהב ברכב עוד לפני שנהגתי בו.

כדי לשמור על הקו - בסוף של יום, לכל אחד טעם והגיון משל עצמו. אך עדיין אם נדבר על רוב רובה של האוכלסיה, גם זו שמחפשת רכבי ספורט, יש שאלה של תמורה על המחיר.

הכתוב מטה מתייחס לאותו מועד שה N הייתה זמינה לרכישה בארץ:

ה I30N לא יכולה להמדד בלי קשר למחירה. ואז כשאתה שואל מה מיוחד בה והאם זה מצדיק את המחיר יש פה בעיה מאוד קשה.

אם נסתכל על מיאטה שהמחיר שלה גם הזוי - עדיין יכול להיות צידוק שיש לה משהו שאין לאף אחת אחרת - והיא גם עשויה מאוד טוב.

אם נסתכל על ה BRZ - מספקת הנאה מנהיגה טהורה ואין אף רכב בסביבת המחיר הזו שמתחרה בזה. למרות ים של פשרות אחרות.

אם נחפש האצ'בקים אחרים רק כדי למדוד את ה N - איך אפשר להצדיק פער של 50-60K מה 308GTI. זה פער הזוי. השוואה מתבקשת למי שחייב ידני.

בשאר הגזרות גם יש בעיה - הגולף נותנת תחושת איכות גימור גבוהה בהרבה ואול ראונדר מוצלח.

המגאן מספקת שילדה מטורפת וגם חווית אינטריור מוצלחת יותר מה N.

יש גם סיאט ואפשר להוסיף מילה על הונדה, אך מיותר.

הN הרגישה לי יקרה מדי ב 30K לפחות כדי שהיא תהיה משהו שאי אפשר להתעלם ממנו כשמתלבטים.

מבחינת נהיגה - הרגישה כבדה או לחילופין חלשה מהמוצהר. בכדי להנות מהסאונד של האגזוז (פשוט יש ציפיה לאור מה שאתה קורא), מסתבר לך שבלי ממש ללחוץ זה לא קורה.

חשובה לי מאוד תוספת נוספת - לא הייתי מסתמך על מה שכתבתי. מדובר בחוויה אישית. אני לא מקצוען מסלולים. רק נהנה להתרשם ומשתף בתחושה אישית.

עד כמה שראיתי נעשתה מתיחת פנים שכוללת מושבים יפיפיים וחיזוק מנוע. אלו דברים שבהחלט יכולים לשנות התרשמות יחסית.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

אמממ ממש לא חשבתי שאתה מגיע מנקודת ייחוס של ערך הרכב ביחס למחיר שלו בארץ. במקרה הזה אין בכלל וויכוח, מדובר באחת העסקאות הגרועות ביותר לרכב בארץ, אם לא הגרועה שבהם (אולי אבארת׳ עסקה יותר גרועה? כנראה שלא כי לפחות הוא שומר קצת על הערך שלו בניגוד ליונדאי שאנשים יצחקו לך בפרצוף אם תצפה לירידת ערך סבירה ממחיר של 240 אלף ש״ח)

זה ברור שאין שום הפרש איכות שמצדיק פער של עשרות אלפי שקלים מהמתחרות, או מה 308GTI במקרה הזה, אבל לא ככה הרכב יועד להיות מתומחר, חצי מהקטע שלו זה שהוא מתומחר בתחתית הקטגוריה ונותן תמורה של הרמות הגבוהות שלה, אם אתה מוריד מהאלמנט של ה VFM אז ברור שהפואנטה של הרכב מתפספסת אבל זה לא אשמת יונדאי עצמה אלא נטו נופל על היבואן הישראלי שהרס את האפיל של הרכב בארץ.

אם הוא היה עולה בארץ 180 אלף בהקבלה למחיר באירופה אני חושב שהיית מעריך אותו הרבה יותר.

בכל אופן, בהקשר לטויוטה אני לא חושב שניתן להקביל את זה, קודם כל היא יקרה נורא גם בחו״ל והיא עם אינטריור מכוער למדי ועדיין היא זוכה לתשבוחות מטורפות, זה רק אומר עד כמה היא טובה אם היא מצליחה להתעלות מעל המחיר הגבוה והפשטות שהיא מציעה, חווית הנהיגה כנראה מפצה על זה בגדול.

פורסם
לפני 18 שעות, פבל כתב:

לרעתה היה "לא אוטומט". זה, בימינו ובמחוזותינו, שמכונית כזו צריכה להיות לכל הפחות המכונית הראשית של מי שקונה אותה (כלומר דיילי), לתיבות ידניות יש קהל קטן מאוד מאוד מאוד. 

סתם מתוך עניין בדקתי כמה דגמים של מכוניות ידניות מכרו פה בשלוש השנים האחרונות. מתוך 818 (כולל הרבה כפילויות), ספרתי 23 דגמים שיש להם גיר ידני כי הם ספורטיביים (וגם וולבו אקורד  🤨 ו-וולוו XC90 😍), וזה מתוך 12,690 דגמים שמכרו פה בסך הכל באותן שלוש שנים.

לתיבה הידנית אין קונים, סה-טו. ואם אין לך אופציה אוטומטית ואתה לא איזה עילוי (ע"ע BRZ, מיאטה), אתה לא תמכור, וגם אז יש איזה תקרת זכוכית של אולי 100-150 יחידות בשנה. BRZים יש, מקצה לקצה, במהלך 8 שנות ייבוא - אתה יושב? 171.

להיות חובב רכב ומכוניות ספורט בפרט בישראל זה כמו להיות חובב בישול עילי בצפון קוריאה: גם אם הצלחת לצפות בסרטון של גורדון רמזי בהצלחה להשיג אורז ארובוריו ופרמג'נו ריג'יאנו.
אז אני לא מופתע מהמספרים העלובים של מכירת מכוניות ספורט ידניות או אפילו מכירת מכוניות ספורט באופן כללי.

יש לנו 100% מס על מכוניות, עד לא מזמן לא היו ימי מסלול והיה צריך לחוקק חוק מיוחד בשביל לקיים משהו שהוא מובן מאליו במדינות נורמליות.

לא היו כאן מרוצים בצורה משמעותית כמו שהם היו באירופה וארה"ב והייתי מנחש שגם מגזינים ותוכניות טלוויזיה לא זכו כאן לפופולריות שהם זכו להם באירופה\ארה"ב.
לאורך השנים הרבה יותר אנשים חלמו על גולף gti באירופה או פורד מוסטנג בארה"ב מאשר בישראל.

בנוסף ישראל נבנתה על אטוס סוציאליסטי של "צניעות" ועד שכבר אנשים השתחררו מזה ומי שבעל אמצעים ורוצה רכב שהוא יותר מתחבורה בסיסית הולך על רכבי פנאי למיניהם.
לא צריך להיות חובב רכב עם פוסטרים של מכוניות על הקירות בילדותך כדי להתרשם מאודי Q5 ,במוו X7 או וולו XC90.

לפני שעתיים, מיץ פטל כתב:

הN הרגישה לי יקרה מדי ב 30K לפחות כדי שהיא תהיה משהו שאי אפשר להתעלם ממנו כשמתלבטים.

מבחינת נהיגה - הרגישה כבדה או לחילופין חלשה מהמוצהר. בכדי להנות מהסאונד של האגזוז (פשוט יש ציפיה לאור מה שאתה קורא), מסתבר לך שבלי ממש ללחוץ זה לא קורה.

לפי היבואן, לפחות חלק מפער המחיר ל308 ניתן להסביר על ידי האיבזור הרב שהגיע בגרסא הישראלית וגם כל הטכנולוגיה (שלא קיימת בפיג'ו).
במרוץ הדראג של carwow היונדאי סיימה שלישית, לפני המגאן וה 308 (ורביעית ב rolling race) . 

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
לפני כשעה, mcshmupi כתב:

במרוץ הדראג של carwow היונדאי סיימה שלישית, לפני המגאן וה 308 (ורביעית ב rolling race) . 

עם כל הכבוד והמוחשיות הויזואלית של המבחנים הללו - מדובר במלכודת פתאים. אנשים שלא סומכים על מה שהם מרגישים וקונים נתונים. 

אם אתה לא מתפרנס ממרוצי רמזורים, אז למה לא לתת לתחושות שלך לדבר - לשלם את הכסף על מה שיותר מהנה.

0.1 שניות ל 100 לא משפרת את הסיכוי שאגיע לעבודה עם חיוך גדול יותר.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אתה טענת (וגם כמה מבחני דרכים טענו את זה) שהיונדאי מרגישה חלשה יותר מהמתחרות הישירות שלה. 
מבחינה אובייקטיבית היא כנראה לא איטית מחלקן. כמובן שאם הייתי רוצה לקנות אותה הייתי מבצע נסיעת מבחן הכי מעמיקה שיכולתי 
מצד שני יש גבול למה שאפשר להבין בנסיעת מבחן ולמי שקונה רכב ספורט ראשון ולא רגיל למכוניות חזקות סביר להניח שהיה מתרשם מהביצועים של כל אחת מהן,

לכן טוב שיש מבחני דרכים השוואתיים שמספרים על הביצועים היחסיים שלהן.

אתה חושב שגם לנהג שאינו מנוסה ברכבי סופרט היא היתה מרגישה חלשה יחסית או שהוא היה חוזר מתלהב כמו ילד בן 8?

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
לפני כשעה, mcshmupi כתב:

לפי היבואן, לפחות חלק מפער המחיר ל308 ניתן להסביר על ידי האיבזור הרב שהגיע בגרסא הישראלית וגם כל הטכנולוגיה (שלא קיימת בפיג'ו).

סתם קשקוש. היא לא מאובזרת באופן יוצא דופן ביחס לגרסה שנמכרת באירופה. ה 308 שנמכרה פה גם היתה מאובזרת לא פחות ביחס לגרסה האירופאית, אין פה הבדלים בין רמות הגימור או משהו בסגנון (זאת אומרת זה לא שלובינסקי הביאו 308 ברמת גימור נמוכה בעוד שכלמוביל הפציצו עם רמת גימור מאוד גבוהה של היונדאי) 

מבחינת טכנולוגיות שיש או אין בפיג'ו זה לא רלוונטי, הרי זה חלק מהקלף של היונדאי המדוברת, יש בה כמה פיצ'רים ודברים מגניבים לגמרי והיא עדיין נמכרת במחיר יותר זול ממתחרות שאין להן את זה, בין היתר ה 308. כשאתה מנטרל את האלמנט הזה של ה VFM שלה ופתאום מבקש עשרות אלפי שקלים על פני המתחרות בתואנת "פיצ'רים" עלק אז אין ברכב הזה הרבה טעם. 

פורסם
אתה טענת (וגם כמה מבחני דרכים טענו את זה) שהיונדאי מרגישה חלשה יותר מהמתחרות הישירות שלה. 
מבחינה אובייקטיבית היא כנראה לא איטית מחלקן. כמובן שאם הייתי רוצה לקנות אותה הייתי מבצע נסיעת מבחן הכי מעמיקה שיכולתי 
מצד שני יש גבול למה שאפשר להבין בנסיעת מבחן ולמי שקונה רכב ספורט ראשון ולא רגיל למכוניות חזקות סביר להניח שהיה מתרשם מהביצועים של כל אחת מהן,
לכן טוב שיש מבחני דרכים השוואתיים שמספרים על הביצועים היחסיים שלהן.
אתה חושב שגם לנהג שאינו מנוסה ברכבי סופרט היא היתה מרגישה חלשה יחסית או שהוא היה חוזר מתלהב כמו ילד בן 8?
גם מבחני השוואתיים אינם 100% אובייקטיביים, אפילו שזה צעד בכיוון הנכון - לכל בוחן רכב יש את הסנטימנטים שלו ואת הציפיות שלו מכל רכב, בין אם במודע או שלא.
ואני גם לא חושב שיש בזה משהו לא בסדר. הרי כמו שלכל בוחן יש את הציפיות שלו ואת הדברים שהוא יותר או פחות שם אליהם לב, כך גם לקונים פוטנציאליים.
מבחינת היאריס, נראה שיש התלהבות גדולה ממנה אצל בוחנים שונים באנגליה בפרט ובאירופה בכלל. יכול להיות שבגלל אופי הרכב (ראלי לכביש) שפטו אותה יותר כ "מכונת נהיגה" ופחות כהוט האץ' (כמו שפבל אמר, רכב שצריך לעשות הכל סבבה) ולכן אולי הביקורות החיוביות באופן גורף.
אבל מה כל זה משנה, הרי לפי התגובות כאן רוב הסיכויים שהיא לא תגיע...

Sent from my AC2003 using Tapatalk

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, mcshmupi כתב:

מה זה לא מנוסה? נהג עד עכשיו באיוניק והרכב הראשון שבוחן זה I30N _> טיל!

אבל מי שנהג בכמה ספורטיביות דור קודם (כי כנראה זה הסדר הנפוץ) _> נחמדה, עשויה טוב, מודרנית... אבל לא טיל.

ובאופן עקרוני כל ההאצ' הספורטיביות מהירות היום. לכן לחשוב שחייבים לקנות את הכי מהירה זו לא פונקציית המטרה הנכונה בעיני.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
  • תוכן חדש...