Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

לא מזמן נכנסתי לאתר של מרכז הסליקה והורדתי את הדוח על הרכב שרכשתי (רנו קליאו). עוד בבדיקה במכון מצאו "תיקוני מרכב - משמעות נמוכה" (הוחלף מכסה מנוע ועוד כמה חלקי פח קדמיים), אבל לא דווח על נזק לשלדה (ואני שאלתי פעמיים כדי להיות בטוח) והרכב היה יחסית חדש עם ק"מ נמוך ונראה טוב. הרכב עצמו במצב מצוין עד כמה שאני יכול להרגיש בנסיעה, נסעתי עליו כבר כמה אלפי ק"מ, בעיקר בין עירוני במהירות גבוהה.

בדוח פרטי התביעות מופיעה רק תביעה אחת- "ניזוק כצד ג", "נזק חלקי תוצאתי" ושיעור ירידת ערך 0.0.

מה אני יכול להבין מהדוח על עוצמת הפגיעה? כמה זה רציני ואיך נקבע שאין ירידת ערך על תיקון כזה יקר?Untitled.thumb.png.51fdcca5ec9a94aec2c0b9334a1485f2.png

תודה לעוזרים!

פורסם

אתה יכול להבין ששילמו כמעט 41.5K לתיקון הרכב. ה-0 אחוז לא בטוח מייצג את ירידת הערך, צריך לפנות לביטוח עצמו/לשמאי ולבקש את אחוז ירידת הערך

פורסם

על פניו סכום גבוה מאוד ביחס לשווי הרכב במחירון.

האם יש פירוט עבודות מה בדיוק הוחלף ?

הרכב נקנה מאדם פרטי/סוחר ?

• מעניין 1

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הרכב נקנה מחברה ידועה... אין לי את פירוט העבודות, אך בבדיקה עלה שהוחלפו מכסה המנוע, פגושים קדמיים, פנסים, בערך כל הפח

של הפרונט, אך לא נגעו במנוע והכל שם מקורי. אני הייתי מזמין הבדיקה (על שמי) אך לא אני בחרתי את המכון. הרכב היה בבעלות פרטית, וחשוב לציין שלפי תאריך התאונה ומועד מסירת הרכב לחברה

הוא עדיין היה שייך לבעלים הפרטיים תקופה ארוכה ולא עבר לחברת הביטוח כמו במקרה של "אובדן להלכה".

הסכום באמת גבוה, אבל אם זה היה אובדן להלכה זה היה מופיע בדוח, נכון?

פורסם

אם התאונה קרתה כאשר הרכב היה חדש  ותיקנו בחלקים מקוריים יש מצב שהנזק גבוה.

אבל כאן הנזק כמעט 50% והדבר הגרוע ביותר- לא אתה בחרת את מכון הבדיקה שזה אומר לא ניתן לדעת ,האם הבדיקה אמת או לא.

יש לך אפשרות אחת בלבד כרגע לדעת מה המצב- לגשת למכון בדיקה ולבקש לבצע בדיקת שילדה בלבד,שרק אחריה אפשר יהיה להיות חכמים יותר.

ד"א- לא מחייב שיש פגיעה במשמעות בטיחותית אבל אין ספק לגבי דבר אחד- מבחינה סחירותית,הרכב הזה שווה מחיר נמוך בהרבה ממחירון (אתה יודע כמה שילמת).

פורסם
לפני 20 דקות, dotan123 כתב:

כמה הערך של הרכב שלך? 41.5K זה יותר מ-50% מהשווי שלו?

השאלות הגדולות הן:

א. מאיזו שנה הרכב ? 

ב. באיזה שלב בחייו של הרכב קרתה התאונה  ? 

בכל מקרה 41.5 K זה נזק ממש גדול ולא תיקון קטן.

פורסם

@dotan123

הרכב משנת 2018, וכחדש עלה באיזור 108k.

@colauti 9

הפגיעה הזאת קרתה (לפי דוח התביעה) כשנה וחצי אחרי שהרכב עלה על הכביש. ברור שהיה נזק לפח ומכסה המנוע ולכן הוחלפו המון חלקים. אני משער שהרכב נכנס ברכב אחר מאחורה. קרה לי ברכב הקודם שלי (סלריו) שנכנסו בי בצומת, לא מכה חזקה מאוד אך נדרשה החלפה של דלת הבגאז' והפגושים האחוריים. התיקון עלה לביטוח מעל 12K+ירידת ערך זניחה של כמה מאות שקלים, אבל גם חלקי הסלריו הרבה יותר זולים מבקליאו. לא ידוע על פגיעה בשלדה.

השאלה האם אני כנהג יכול להבחין בדברים שלא ממש בסדר באוטו מבחינה בטיחותית או דינאמית, ולשייך לאותה פגיעה, או לצפות לבעיות כלשיהן ברכב שיהיו לי בעתיד כתוצאה מאותו הנזק...

פורסם

לצערי כבר אין לי אותו. אבל ממה שאני זוכר בוודאות זה חלקי הפח כולל מכסה מנוע, פנסים, פגושים, חלקים חיצוניים. לא החליפו חלקים פנימיים.

לא היה סעיף כמו "קורת רוחב ברגים" או משהו כזה.

פורסם

זה נשמע כמו שוד של מוסך שאולי עשה איזו עסקה עם הקונה או משהו?

זה לא מריח טוב

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

לפני כשעה, vagers כתב:

לצערי כבר אין לי אותו. אבל ממה שאני זוכר בוודאות זה חלקי הפח כולל מכסה מנוע, פנסים, פגושים, חלקים חיצוניים. לא החליפו חלקים פנימיים.

לא היה סעיף כמו "קורת רוחב ברגים" או משהו כזה.

דרך אגב, מכוני הבדיקה שומרים את הבדיקות באיזה מאגר? אני יכול לבקש מהם לשחזר בדיקה שנעשתה לפני כמה חודשים?

פורסם

כמו שאמרו, אפשר להגיע לסכום כזה אם מחליפים הרבה חלקים ברכב חדש יחסית. לפי מה שאני יודע, כל עוד מחליפים חלק ולא מתקנים לא אמורה להיות ירידת ערך, אבל אני לא מומחה.

פורסם

יש גבול לכמה חלקים יקרים רכב שמגיע ל50% הוא טוטולאוס 

אז הגיעו ל41 זה הזוי

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
  • תוכן חדש...