Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2093 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברי קארספורום.

נמצא בדילמה ואובד עצות ואשמח לחוות דעת מה הייתם עושים במקומי.

אני סיימתי לפני בערך 8 חודשים לימודים בתחום הבניין, ובמשך חצי שנה חיפשתי עבודה בכל מקום אפשרי שזה כולל פייסבוק , מודעות דרושים, חברות השמה , כח אדם ועוד מלא אופציות ופשוט לא מצאתי עבודה מכיוון שדורשים נסיון של כמה שנים בענף (רוב המעסיקים חושבים שאתה נולד עם הנסיון הזה ולא נותנים הזדמנות לחדשים) והקורות חיים שלי מעולים.

ולבסוף מצאתי עבודה כמנהל עבודה באתר בחברה קטנה כ 30 אנשים הפרויקטים בהיקפים של כמה מיליונים בודדים .

אבל (!) קיים מין חוק שברגע שאתה מוצא עבודה פתאום אתה מקבל טלפונים ( איפה הייתם לפני חצי שנה שטלפון אחד לא קיבלתי)

קיבלתי הצעה מחברה מאוד גדולה להיות עוזר מנהל עבודה בתחום התשתיות בפרויקט מאוד גדול ולתקופה ארוכה .

ועכשיו פה הדילמה האם לעזוב מקום עבודה שכבר התחלתי בו ומכיר את העבודה והאמת תפקיד לא רע או לקחת סיכון וללכת לחברה הגדולה אבל מכיוון שאני לא יודע איך מתנהלת כל העבודה שם בחברה הגדולה זה סיכון שאני לא יהיה מרוצה וירצה כמובן לעזוב. מבחינת תנאים השכר יותר גבוה ( לא באופן משמעותי) אבל יש פה הזדמנות לעבוד בחברה בעלת שם מאוד ותיק בתחום ולקחת חלק בפרויקט מאוד גדול בתפקיד עוזר מנהל עבודה אבל שוב פעם יש פה סיכון כי אני לא יודע איך מתנהלת שם העבודה ומי נגד מי.

אתם במקומי מה הייתם עושים? אם אני לוקח סיכון רוב הסיכויים ששוב פעם אני יחפש עבודה חדשה או לחילופין אני מרוויח פה בענק.

Thanks.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

הייתי נשאר במקום.
אומנם לא מכיר את ענף הבניה אבל לחברות קטנות יש גם יתרונות.
בחברות קטנות אתה מתעסק וצובר ניסיון בעוד תחומים ונושאים שיכול להיות שיהיה להם ערך מוסף בעתיד כאשר בחברות גדולות יש לך את התחום שלך ולא מעבר.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

• רעיון טוב! 1
פורסם

לא רואה למה לא לעבור.

משרות ראשונות זה מקפצה לקריירה,אם יש לך הזדמנות להוסיף שם של מקום מוביל ותפקיד שנחשב לטוב ויתרום לך בהמשך.

אני הייתי עובר.

בסוף זה מעסיק ואם לא יהיה לו פרויקטים עוד חודשיים הוא יזרוק אותך החוצה אז אל תרגיש רע עם לעבור.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אני חושב שאתה חייב להתייעץ עם כמה אנשים מהתחום שלך. כל תעשייה עובדת אחרת מבחינת אופי העבודה בחברה גדולה/קטנה, וכמובן שגם באיזו חברה מדובר זה חשוב. לדוגמא, יש תעשיות קטנות, שאתה יכול לשרוף בהן את השם שלך על התנהגות שנתפסת "לא לויאלית" ויש כאלו שמעבר מקומות עבודה נתפס כצעד מתבקש.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

החברה שאני מועסק בה כרגע היא יחסית חדשה שהוקמה בשנת 2012 בערך אבל אני מקבל פה תפקיד שהוא די בכיר כמנהל עבודה לעומת החברה הגדולה שהיא קיימת עשרות שנים אבל בתפקיד קצת פחות נחשק כעוזר מנהל עבודה ורוב הסיכויים שאני ישאר בתפקיד הזה עד סוף הפרויקט שהוא נמשך           כשנתיים - שלוש אבל החברה הגדולה היא בין הותיקות בתחום  ואפשר להגיד גם יציבה(תמיד יש פרויקטים) אבל מבחינת אופי התפקיד זה תשתיות כל העבודה שלי היא בחוץ שזה אומר שמש או גשם אני תמיד בחוץ מאמין שיהיה קשה מבחינת העבודה ביום יום כי רוב הזמן השמש עלייך- תפקיד יותר אינטנסיבי לעומת העבודה הנוכחית שלי שאני מנהל עבודה בתוך הבניין קיים

פורסם

אתה בעצמך אומר שכאן התפקיד הוא די בכיר ושם זה עוזר מנהל עבודה.

אני הייתי נשאר בתפקיד שנותן לי יותר למידה ולהתעסק ביותר נושאים, סמכויות ואחריות מאשר להיות עוזר של מישהו.

לפעמים הניסיון והנגיעה בנושאים נוספים (גם אם לא מתוגמל בשכר בתפקיד הראשון) בא ליותר ביטוי מזה שאתה מציין שעבדת בחברה גדולה X אבל עשית שם תפקיד קטן (עוזר מנהל עבודה).

זה היתרון של החברות הקטנות לדעתי- יותר התמקצעות.

בחברות הגדולות - בטחון תעסוקתי (תמיד יש פרוייקטים) ועבודה מסודרת יותר בלי להתפזר על יותר מדי אחריות (כל אחד בפינה שלו - יש כאלה שמאוד נוח להם עם זה).

פורסם

תשאר ותצבור נסיון בחברה הנוכחית לפחות שנה ואחכ שיהיה בקורות חיים תוכל לעבור לכל חברה

אם לא תסתדר אחרי שעברת אכלת אותה בשוק העבודה, החלפת יותר מידי עבודות ומחפש שוב.

עזבתי את העבודה הקודמת שלי לתפקיד בכיר בחברה גדולה ואחרי חצי שנה חל שינוי ומצאתי עצמי בחוץ. עם חצי שנת נסיון ולמרות שהצלחתי , זה מרתיע את HR כנראה. גם התקופה על הפנים, אפילו זמם לחשוב אין כי הילדים איתי בבית😬

פורסם

לא שאני יודע יותר ממך, אבל מרגיש לי שאתה צריך לדעת יותר טוב מאיך שהתנסחת.
דבר ראשון אם אתה מעדיף את תחום התשתיות (אני מניח שכרגע אתה במבנים), דבר שני מה בכלל אתה רוצה מהקריירה?
להמשיך להיות מנהל עבודה? לעבור לביצוע? פרוייקטים?
חפש את מה שיתן לך להתקדם לאיפה שאתה רוצה, אם למשל אתה יושב טוב בחברה הקטנה והם ממשיכים לקבל פרויקטים - אולי דווקא שם אופק הקידום/מעבר תפקיד יותר אפשרי.
כאמור אין לי ניסיון מלבד שיחות יומיומיות עם חברים בתחום, אז אני כותב על סמך התרשמות לא מקצועית.

עריכה: למקרה שחיפשת קונסטרוקציה בכלל בדיוק ראיתי בcivieng שדרוש בלי ניסיון, מאחל לעצמי למצוא כזו בעתיד.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם
לפני 30 דקות, asix כתב:

אתה בעצמך אומר שכאן התפקיד הוא די בכיר ושם זה עוזר מנהל עבודה.

עדיף להיות מנהל עבודה בפרויקט של 5 מליון שקל או עוזר מנהל בפרויקט של 50 מליון שקל?

אין דרך לדעת,האופי של הפרויקטים שונה לחלוטין.

פורסם

לדעתי להיות מנהל עבודה בפרוייקט קטן עדיף מאשר להיות עוזר בפרוייקט גדול יותר. בפרוייקט הקטן אתה נחשף ליותר תוכן , יותר החלטות, יותר סמכויות ויותר אחריות.

אז מה אם הפרוייקט קטן? אתה לומד יותר ומשתפשף יותר מהפרוייקט הגדול.

אבל זה כבר מה שכל אחד מעדיף ומעניין אותו. מכיר הרבה אנשים שאוהבים שהתפקיד שלהם ברור ושלא יעמיסו עליהם סמכויות (בעיקר בתפקיד ראשון) לעומת אנשים שרוצים שתתן להם יותר סמכויות ואחריות בתפקיד יאתגר אותם יותר.

זה תלוי בבן אדם.

לגבי התפקידים האלה - רק פות"ש יכול לענות כי הוא יודע מה נותן לו כל תפקיד. אני נתתי את זה בראיה גלובלית עם קריצה לעולם הרכב (שזה העולם שלי).

פורסם

אין פה דעה,יש פה תחומי עיסוק וזה מה שצריך להוביל אותו.

אם לצורך הדוגמה המאוד גסה ולא מייצגת הוא מנהל עבודה של בניית כיכרות ובעבודה החדשה הוא סגן מנהל עבודה של בניית גשר או מנהרה הנסיון הוא אחר לגמרי ואתה תיחשף לתחום חדש שאין לך סיכוי להגיע אליו במקום קטן.

אם עוד 5 שנים הוא רוצה לנהל פרויקטים של גשרים יותר רלוונטי לו העבודה כעוזר מנהל בחברה הגדולה.

פורסם

מסכים איתך. הוא לא פירט יותר מדי. לכן רשמתי באופן כללי. כמובן שלכל שיקול יכולים להיות עוד נתונים שיכנסו לשקלול. (אפיק קידום, משכורת, תנאים, לימודים, אשל ועוד) שכל אחד מתעדף אחרת.

לאחד המשכורת חשובה, לשני האפיק קידום, לשלישי האתגר ולרביעי לומר שהוא עובד בחברה  X. מה נכון? אין נכון. כל אדם שונה מהאחר.

פורסם

אני יפרט טיפה יותר בחברה שאני עובד בה כרגע אני נחשף ליותר דיונים, קצת ישיבות עם מנהל אזור וקשר ישיר עם מנהל הפרויקט כי אני המנהל של הפרויקט הזה.

ובחברה הגדולה שאני מעוניין בה אני מניח שזה לא יקרה יהיה לי קשר ישיר אך ורק עם מנהל העבודה ואולי כמה שיחות עם מנהל הפרויקט כי בכל זאת אני עוזר מנהל עבודה.

ולכן ההתלבטות היא אם לקחת סיכון ולעזוב את העבודה הנוכחית ולעבור לחברה הגדולה אבל עם תפקיד שהוא טיפה נחות אבל השם שלה הולך לפניה ובטחון תעסוקתי בטווח המאוד רחוק ועוד כמה מזומנים למשכורת או מנגד אני יעבוד בזה כמה ימים ואני יראה שזה לא בשבילי ואז אני מפספס פה 2 עבודות שהשם שלי נשרף בהם ואני מניח שלא תהיה לי עוד אפשרות לחזור לחברות הללו.

להיות כשלוש שנים עוזר מנהל עבודה בחברה גדולה ויציבה עם פרויקטים במאות מיליונים או להיות מנהל עבודה בחברה קטנה עם פרויקטים יחסית קטנים בכמה מיליונים בודדים.

מבחינת קידום בקריירה כעוזר מנהל עבודה אני יהיה כשלוש שנים ובזמן הזה לא יהיה קידום לפחות בשנתיים הראשונות בוודאות (בדקתי) ובחברה הקטנה סיכוי גדול שיהיה קידום לאחר שלוש שנים אבל אני צובר פה נסיון של מנהל עבודה ולא עוזר מנהל עבודה - לוקח את הפיקוד לידיים וכמובן לקיחת אחריות על כל שיקול מוטעה.

החברה הקטנה מתעסקת בגמרים של מגורים והחברה הגדולה מתעסקת בתשתיות וכבישים הבדל שמיים וארץ מבחינת תנאי עבודה, כמובן שעשיתי לכל בחירה יתרונות וחסרונות ועדיין התלבטות קשה.

התייעצות עם חברים בתחום וקבוצות בפייסבוק לא הובילה לשום מקום כל אחד אומר תעשה מה שאתה מרגיש וחלק אומרים תישאר במקום הנוכחי -  לא ממש עוזר לי פה בהחלטות.

פורסם

לפי מה שפירטת - הייתי נשאר במקום. יתרום לך יותר בעתיד.
מה האינטואיציה שלך לגבי מקומות העבודה? ברוב המקרים האינטואיציה איננה טועה.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם
לפני 16 שעות, asix כתב:

בחברות קטנות אתה מתעסק וצובר ניסיון בעוד תחומים ונושאים שיכול להיות שיהיה להם ערך מוסף בעתיד כאשר בחברות גדולות יש לך את התחום שלך ולא מעבר.

לא בהכרח נכון

לא יודע לגבי ענף הבניה, יכול להעיד על על ניסיון האישי שלי מחברת הייטק גדולה.

תלוי בחברה ותלוי במנהלים, אבל בחברה גדולה בדרך כלל יש לך יותר מקום לזוז לצדדים ולמעלה/למטה.

יש לך את האופציה להישאר להיות בורג במערכת שלא רואה מעבר לקיוביקל שלו ועושה רק את מה שאומרים לו, ואתה יכול גם להגדיל ראש ולהתעניין מה אחרים עושים, ולבקש להתנדב למשימות שיתנו לך ידע וניסיון שיקדם אותך הלאה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...