Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

עקב תקלה ברכב שלי אני מעוניין לרכוש רכב אחר מעט חדש יותר (שנת 2010 ומעלה).

נתקלתי ב2 דגמים שתפסו את תשומת ליבי - 

Citroen C5 2010

Mitsubishi Lancer 2011

נתקלתי בחוות דעת די קיצוניות לגבי 2 הדגמים (לא לגעת ברכב גם במקל או לקנות במיידי כי רכב פצצה, אין משהו באמצע).

סה״כ מחפש רכב שיהיה נוח ושקט עם צריכת דלק סבירה (1 ל-13+).

אשמח לחוות דעת על דגמי הרכבים הנ''ל. 

פורסם

הסיטרואן לא מזדקנת בכבוד ולא ממש תתן ראש שקט. 

הלאנסר אמינה מאוד אבל לא ממש נוחה או שקטה כמו שאתה מבקש. ובטח ששתיהן לא יתנו חיסכון בדלק של 13 ק"מ/ל. 

מה התקציב ומה עוד חשוב לך ברכב? מה אופי השימוש והנסיעות שלך? 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

בשנה הזו הסיטרואן הספציפית הזו הגיעה עם מנוע אמין וגיר סביר מבחינת אמינות (ב-2011 עברו ל-thp156 שהוא קטסטרופה מבחינת אמינות), אבל כמו בכל רכב לא טריוויאלי בן 10, ראש שקט זה לא. זה מאוד מאוד תלוי איך היא תוחזקה וננהגה עד היום, ובלא מעט מזל.

מצד שני, גם מיצובישי בת תשע לא בוודאות תהיה ראש שקט (שוב, מאוד תלוי איך היא ננהגה ותוחזקה), ולעומת C5 היא תרגיש ממש ממש פשוטה, הרבה הרבה פחות נוחה ושקטה.

אני מעריך שצריכת דלק של 1:13 אין לך ממש סיכוי לראות ברכבים האלו, בסיטרואן אתה יכול בתנאים גרועים (מזגן, נסיעות עירוניות קצרות) להגיע לכמעט חצי מזה. לא יודע במדויק לגבי הלנסר.

רק ברמז, אם היה אפשר למצוא רכב "מנהלים" נוח מרווח ומאובזר, שנותן ראש שקט ועושה 1:13 ב-10K, אף אחד לא היה קונה רכב חדש. אם אתה מחפש רכב ב-10-15K, אתה כנראה תאלץ להתפשר על לפחות חלק מהקריטריונים האלו (אם לא כולם).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 4 שעות, pooh-bear כתב:

בשנה הזו הסיטרואן הספציפית הזו הגיעה עם מנוע אמין וגיר סביר מבחינת אמינות (ב-2011 עברו ל-thp156 שהוא קטסטרופה מבחינת אמינות), אבל כמו בכל רכב לא טריוויאלי בן 10, ראש שקט זה לא. זה מאוד מאוד תלוי איך היא תוחזקה וננהגה עד היום, ובלא מעט מזל.

מצד שני, גם מיצובישי בת תשע לא בוודאות תהיה ראש שקט (שוב, מאוד תלוי איך היא ננהגה ותוחזקה), ולעומת C5 היא תרגיש ממש ממש פשוטה, הרבה הרבה פחות נוחה ושקטה.

אני מעריך שצריכת דלק של 1:13 אין לך ממש סיכוי לראות ברכבים האלו, בסיטרואן אתה יכול בתנאים גרועים (מזגן, נסיעות עירוניות קצרות) להגיע לכמעט חצי מזה. לא יודע במדויק לגבי הלנסר.

רק ברמז, אם היה אפשר למצוא רכב "מנהלים" נוח מרווח ומאובזר, שנותן ראש שקט ועושה 1:13 ב-10K, אף אחד לא היה קונה רכב חדש. אם אתה מחפש רכב ב-10-15K, אתה כנראה תאלץ להתפשר על לפחות חלק מהקריטריונים האלו (אם לא כולם).

על איזה רכב היית ממליץ בטווח של עד 20K? 

לגבי צריכת דלק - לפי גוגל, הסיטרואן אמורה לצרוך בממוצע 7.3 ל' ל100 ק''מ ולכן ציינתי זאת. לגבי הלנסר אני לא בטוח. הרכב הנוכחי שלי הוא סיטרואן ברלינגו שנת 2008 (עושה איתו בממוצע 1 ל-12) אז נראה לי שכל רכב שהוא יהיה שדרוג משמעותי מבחינת שקט ונוחות בנסיעה. 

לפני 5 שעות, markb205 כתב:

הסיטרואן לא מזדקנת בכבוד ולא ממש תתן ראש שקט. 

הלאנסר אמינה מאוד אבל לא ממש נוחה או שקטה כמו שאתה מבקש. ובטח ששתיהן לא יתנו חיסכון בדלק של 13 ק"מ/ל. 

מה התקציב ומה עוד חשוב לך ברכב? מה אופי השימוש והנסיעות שלך? 

למה סיטרואן לא מזדקנת בכבוד? מאיזו בחינה?

התקציב הוא עד 20 אלף. ציינתי צריכת דלק כיוון שהרכב הנוכחי שלי צורך בממוצע 1 ל-12 ולכן רוצה משהו עם צריכה דומה/טובה יותר.

אופי השימוש הוא נסיעות רגילות, לפעמים נסיעות מחוץ לעיר. בממוצע 800 ק''מ בחודש. 

פורסם

הרכב שלך הוא דיזל ידני שזה מתכון לחיסכון בדלק, מה שאתה רוצה לקנות הם אוט' ורכבי בנזין כך שהצריכה תהיה בוודאות גדולה יותר,

אתה צריך רכב גדול? מה התפוסה הקבועה ברכב? כמה קלומטרג' אתה נוסע בממוצע? שנוכל לנסות לכוון אותך לרכבים מתאימים.

פורסם

צריכת הדלק שאתה רואה היא נתוני יצרן; זה משהו שתקבל בתנאים אופטימליים++, לא משהו שאתה אפילו מתקרב אליו בתנאים יומיומיים, בטח שלא ברכב בן 10.

אם אתה לא צריך רכב גדול ובהנחה שגיר ידני הוא אפשרות סבירה (ברלינגו, אחרי הכל), הייתי מחפש פיג'ו 208 ידנית, ואם לא אז פיאסטה ידנית. אלו לא רכבים מאוד מפוארים (ואני עדין פה) אבל הם עדיין נוחים יחסית, חסכוניים יחסית, ייתנו לך ראש יחסית שקט, בתקציב שיש לך.

שים לב לרצועת התזמון ב-208, היא נוטה להתפורר ולסתום מעברי שמן במנוע וחייבים לבדוק את מצבה במוסך שמבין מה הוא עושה בקניה ולהחליף אם יש צורך. אמנם התופעה הזו כנראה פחות נפוצה במנוע האטמוספרי (שקיים ב-208 הידנית), אבל לא בלתי סבירה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לפני שעתיים, llaavvii כתב:

הרכב שלך הוא דיזל ידני שזה מתכון לחיסכון בדלק, מה שאתה רוצה לקנות הם אוט' ורכבי בנזין כך שהצריכה תהיה בוודאות גדולה יותר,

אתה צריך רכב גדול? מה התפוסה הקבועה ברכב? כמה קלומטרג' אתה נוסע בממוצע? שנוכל לנסות לכוון אותך לרכבים מתאימים.

נוסע בערך 800-1000 ק''מ בחודש. לפעמים קצת יותר, לפעמים קצת פחות. רכבים קטנים זו בעיה כי אני בחור גדול (1.87מ'). יונדאי i10 הדגם החדש (יש לדודה שלי) מתאים בצורה סבירה אבל אי אפשר לשבת מאחורי. רכבים כמו סיאט איביזה למשל קטנים מדי, הראש שלי תקוע בתקרת הרכב. בד"כ נוסעים ברכב 2 אנשים, לפעמים 3 (לעתים רחוקות רכב מלא). 

לפני שעה, pooh-bear כתב:

צריכת הדלק שאתה רואה היא נתוני יצרן; זה משהו שתקבל בתנאים אופטימליים++, לא משהו שאתה אפילו מתקרב אליו בתנאים יומיומיים, בטח שלא ברכב בן 10.

אם אתה לא צריך רכב גדול ובהנחה שגיר ידני הוא אפשרות סבירה (ברלינגו, אחרי הכל), הייתי מחפש פיג'ו 208 ידנית, ואם לא אז פיאסטה ידנית. אלו לא רכבים מאוד מפוארים (ואני עדין פה) אבל הם עדיין נוחים יחסית, חסכוניים יחסית, ייתנו לך ראש יחסית שקט, בתקציב שיש לך.

שים לב לרצועת התזמון ב-208, היא נוטה להתפורר ולסתום מעברי שמן במנוע וחייבים לבדוק את מצבה במוסך שמבין מה הוא עושה בקניה ולהחליף אם יש צורך. אמנם התופעה הזו כנראה פחות נפוצה במנוע האטמוספרי (שקיים ב-208 הידנית), אבל לא בלתי סבירה.

אולם אין לי בעיה עם ידני (נוסע בידני מאז שהוצאתי רישיון) הייתי מעדיף לקחת הפעם גיר אוטומט. כיוון שאני מתכנן להגר עוד שנתיים-שלוש, אני לא צריך רכב לתקופה ארוכה. שוקל אולי פשוט לתקן את הברלינגו שלי ולהמשיך איתה עד הסוף. 

פורסם

לאור כמות הנסועה שלך הייתי ממליץ לך להתאמץ טיפה אם אפשר ולהגדיל את התקציב ומשם להשאר עם דיזל,

208 ידנית, או פלואנס דיזל,

לא יכול,

לך על סוזוקי sx4, אמינה מאוד עם צריכת דלק סבירה,

תמסה להכנס גם לספלאש, אמינה להפליא זריזה וחסכונית.

פורסם
בתאריך 4.10.2020 בשעה 09:27, llaavvii כתב:

האמת שעשיתי בדיקה שוב לפי האיתורן של הרכב, כמה הוא זז במשך 30 יום לפני התקלה ויוצא שמאז שהחלפתי עבודה, אני נוסע בערך 500 ק''מ בחודש אז לדעתי גם רכב שהוא לא הכי חסכוני יהיה בסדר כל עוד הוא יהיה יותר שקט ונוח מברלינגו

פורסם
בתאריך 4.10.2020 בשעה 05:31, דמיר_בכטייב כתב:

הוא סיטרואן ברלינגו שנת 2008 (עושה איתו בממוצע 1 ל-12) אז נראה לי שכל רכב שהוא יהיה שדרוג משמעותי מבחינת שקט ונוחות בנסיעה

אם יש לך את הברלינגו הישנה (כמה מודלים 2003-2008), כל רכב יהווה שידרוג מבחינת שקט וכמעט אף רכב "סטנדרטי" לא יהווה שידרוג בנוחות נסיעה מכוון שהברלינגו הישנה היא מכונית מאוד נוחה מבחינת שיכוך מתלים. 

• תוכן חדש...