Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 דקות, halperin96 כתב:

שתאלץ לשנות את שגרת החיים שלך.

הנה הוא כבר שינה.

לפני 6 דקות, halperin96 כתב:

ממה שקראתי,מדובר בפגיעה זמנית בתפקוד ריאה-משהו שאפשר לשקם תוך כמה חודשים.

אההה שטויווווות. מה זה כבר ריאות. כמו שקית סופר רק בתוך הגוף.

• מעניין 2

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, David32 כתב:

הנה הוא כבר שינה.

זו זכותו.

בדיוק כמו שזכותך להחליט שהבריאות שלך איתנה מספיק בשביל לספוג את הסיכון של סיבוך מהמחלה.

לפני 3 דקות, David32 כתב:

אההה שטויווווות. מה זה כבר ריאות. כמו שקית סופר רק בתוך הגוף.

מדובר על ירידה בתפקוד שניתן לשקם.

אם נפגע בן אדם מעשן כבד שהריאות שלו גם ככה במצב חירבון,הוא בבעיה יותר גדולה ממישהו בכושר שנפגע.

אם הייתי רגיל לרוץ בחופשיות 10 קילומטר,בגלל הקורונה אני אסחב נניח 2-3, ואחרי חצי שנה של אימון זה יחזור לעצמו.

באסה רצח אבל לא משהו הורג.

עריכה אחרונה על ידי halperin96

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
Just now, halperin96 כתב:

אם הייתי רגיל לרוץ בחופשיות 10 קילומטר,בגלל הקורונה אני אסחב נניח 2-3, ואחרי חצי שנה של אימון זה יחזור לעצמו.

החלטת את זה על בסיס מה בדיוק?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

@halperin96ואו, איזו אופטימיות, אתה כבר יודע הכל על ההחלמה מ-covid-19? אתה עוקב אחרי הספרות הרפואית? אתה באמת יודע שהפגיעה התפקודית חולפת? אתה יודע כמה צעירים נזקקים לטיפול נמרץ ולשיקום, ומה עלויות הדברים האלה? אתה יודע כמה זמן לוקח עד שהמחלימים האלה אכן חוזרים לתפקוד סביר, גם אם לא מלא, וכמה עולה הטיפול בהם? 

הדברים דומים לשרשורי המהירות בכבישים. מה פרטים מוכנים לשלם ומה המדינה מוכנה לשלם. לדוגמא, מצאתי התיחסות לעלות של ECMO (מלפני מספר שנים, לא קורונה) מחיר האשפוז הממוצע היה כ-750,000 דולר ונדרשה תמיכה בממוצע ל-23 ימים. תחשוב כמה זה מעמיס על תקציב המדינה. אז נכון שזה לא בישרל ולא טיפול בקורונה הנוכחית, אבל נותן מושגים לגבי עלויות האשפוזים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
Just now, David32 כתב:

החלטת את זה על בסיס מה בדיוק?

דברים שקראתי פה ושם.

ברובם דיברו על ירידה זמנית בתפקוד שניתנת לשיקום.

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, sperial כתב:

@halperin96ואו, איזו אופטימיות, אתה כבר יודע הכל על ההחלמה מ-covid-19? אתה עוקב אחרי הספרות הרפואית? אתה באמת יודע שהפגיעה התפקודית חולפת? אתה יודע כמה צעירים נזקקים לטיפול נמרץ ולשיקום, ומה עלויות הדברים האלה? אתה יודע כמה זמן לוקח עד שהמחלימים האלה אכן חוזרים לתפקוד סביר, גם אם לא מלא, וכמה עולה הטיפול בהם? 

אבל גם אתה לא יודע.

פשוט אתה בוחר לקחת הכל לקיצון הקיצוני ביותר בלי שום סיבה נראית לעין.

יש כמות נאה של מחלימים בארץ,והתקשורת לא עסוקה בלספר סיפורים על כאלה שהחלימו ונשארו עם סיבוכים,גם משרד הבריאות לא מדבר על זה כגורם מרתיע.

ציטוט

הדברים דומים לשרשורי המהירות בכבישים. מה פרטים מוכנים לשלם ומה המדינה מוכנה לשלם. לדוגמא, מצאתי התיחסות לעלות של ECMO (מלפני מספר שנים, לא קורונה) מחיר האשפוז הממוצע היה כ-750,000 דולר ונדרשה תמיכה בממוצע ל-23 ימים. תחשוב כמה זה מעמיס על תקציב המדינה. אז נכון שזה לא בישרל ולא טיפול בקורונה הנוכחית, אבל נותן מושגים לגבי עלויות האשפוזים.

הדבר היחיד שמשותף לשרשור המהירות ולשרשור הזה ולכל מקום אחר שאיי פעם הגבת בו זה שאתה תמיד אבל תמיד צודק.

וכל מי שלא חושב כמוך הוא לא בגילך ולכן טיפש או אופטימי מידי או כל שטות אחרת שלא תמציא כדי להצדיק את הנרטיב שלך.

אני כבר אעלה את קולקציית הסירים שאני אוגר מתחת למיטה למקרה שהנכדים התיאורטיים שלי לא ישתמשו בכיריים אינדוקציה.

פורסם
לפני 3 דקות, Transporter כתב:

כבר תרגמת את זה אתמול

מה חדש?

אין חדש פשוט לדעתי יותר נוח לראות את המענקים כאשר מארגנים את המידע בטבלה. 

פורסם

לא. העניין הוא שאני יודע מה זו החלמה ממצבים שמצריכים את כל התמיכה הרפואית הזו. מדובר בתהליכים שאורכים חודשים, ולא תמיד מגיעים לשלמות. לגבי ה-covid-19 אתה לא יודע, אבל אתה כבר מכריז שמיד תרוץ 2-3 ק"מ ואחרי כמה חודשים תרוץ 10 ק"מ. אני לא יודע את זה, ויותר מכך, יתכן שחלק מהאנשים ירוצו אחרי שנה 10 ק"מ ואחרים לא יהיו מסוגלים לעלות קומה אחת במדרגות. אבל בינתיים מצטברות עדויות על כך שיש מספיק מקרים של התאוששות איטית של המסתבכים. אבל, כמובן, כיוון שאין לנו מספיק תקופת ניסיון (המספרים הגדולים התחילו לפני 4 חודשים, והאשפוזים היו לא קצרים כך שאנשים נמצאים רק 2-3 חודשים לאחר השחרור מטיפול נמרץ) אין לנו כל דרך לדעת זאת, בודאי לא ברמת הביטחון שלך.

• מעניין 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

בסין אנשים יצאו מטיפול ב2.20,עוד מעט חצי שנה.

באירופה וארהב גם יש לא מעט אנשים שיצאו מטיפול לפני 4-3 חודשים.

אני לא חזק בהסתברות,אבל יש דבר כזה שנקרא התפלגות.

אתה בוחר באופן שיטתי להסתכל על החלק הקיצוני שלה,שנמצאים בו אנשים עם פגיעה בתפקוד ובחלק העוד יותר קיצוני שלה נמצאים אלה שחטפו פגיעה קשה בתפקוד.

מעניין איך אתה עולה על מטוס או יוצא לעקיפה או עושה ילדים כשההסתכלות שלך ממוקדת בחלק הקיצוני של ההתפלגות.

אני חושב שאם בערך מליון מחלימים ברחבי העולם היו מתקשים בעליה במדרגות היינו שומעים על כך.

אם אתה רופא או מטפל בנפגעי תאונות דרכים,זה כל מה שאתה רואה וחשוף אליו ואני יכול להבין מאיפה הגישה שלך.

כנראה שאם הייתי עובד בבית לוינשטיין ההסתכלות שלי הייתה שונה.

הפעם האחרונה שנקטתי בגישה שלך הייתה כשהתגייסתי לצבא והגישה שלי הייתה לצאת כמה שיותר בריא ושלם מה3 שנים האלה.

מה שהפיל את גדסר גבעתי מיידית לטובת שירות בחיל המים.

פורסם

בשורה התחתונה כנראה 60-70 אחוז יאלצו לעבור את המחלה לפני שהיא תעלם.

30-40 יצליחו לא להיות חולים לפני שיהיה חיסון עדר והמחלה תיעלם.

כל אחד צריך לחשוב עם עצמו... האם הוא רוצה להיות ב 30-40 אחוז בכל מחיר  (זה מחיר לא פשוט לשלם בשנה הקרובה).

או שהוא מוכן לקחת את הסיכון להיות ב 60-70 אחוז.. 

אם כן, אז יש עוד שיקול?  האם להיות חולה בקיץ או בחורף?

האם להיות חולה עכשיו , שעדיין לא יודעים הרבה ? או להיות חולה יותר מאוחר שידעו יותר ויהיו תרופות יותר יעילות?

אולי עד הקיץ הבא רק 30% יהיו חולים (כי החורף יהיה סגר יותר מהותי), ובקיץ הבא ישחררו למצב של 30% ב-3 חודשים?

פעם חבר שרצה לקנות שברולט טרווארס - שאל אותי כמה דלק הרכב אוכל .. 

עניתי לו שרק בגלל השאלה הרכב לא מתאים לו.. מי ששואל כמה הרכב אוכל שלא יתקרב לרכב אמריקאי .. זה פשוט לא מתאים. 

אז מי ששואל האם הוא יכול לבקר חבר בביתו שנמצא כבר רק שבוע בבידוד .... אז מה אפשר לענות לו?

הוא כבר כנראה יהיה ב 30% הראשונים שיחטפו את הוירוס. 

מי שרוצה להיות ב 30% האחרונים לא נכנס בכלל לבתים של חברים ... אפילו שהם לא צריכים בידוד או לא קרובים לחולה מאומת 

• אהבתי 1
  • מעניין 2
פורסם (נערך)

@halperin96זו בדיוק הנקודה: אתה לא יודע איפה המרכז של ההתפלגות ועד כמה היא פרושה. אתה גם לא יודע מה החברה והמדינה הישראלית מוכנה לקבל.

@korola אתה נופל לפח של טרנספורטר. יש גבול ליכולת הבידוד שלך. תסתגר בבית שבוע - שבועיים - חודש. בסופו של דבר תחזור לעבודה ולשופרסל ולספורפארם. ואם לא אתה אז זו תהיה אשתך, או אחד הילדים שהולך לגן או לבית הספר או לאוניברסיטה. מה שהמדינה יכולה לעשות כדי להגן עליך הוא שני דברים: האחד הוא להגביל פעילויות לא חיוניות שעלולות לגרום הדבקה, או להטיל עליהן דרישות שיצמצמו את פוטנציאל ההדבקה במידה משמעותית, והשני, המשלים, הוא אכיפה נוקשה של הכללים. אתמול ראיתי הגדרה יפה ונכונה: מי שהולך בלי מסיכה הוא כמו מי שמסמס בנהיגה - מסכן את עצמו ואת מי שבסביבתו. לכן ההתיחסות הבסיסית של שוטרים לעבירה הזו צריכה להיות בלתי מתפשרת. זה לא "מה הוא בסך הכל עשה, הוא הלך בלי מסיכה" אלא "הוא הלך בלי מסיכה וסיכן את העומדים לידו בתור". בלי קשר, השוטרים שמסתובבים בלי מסיכה צריכים לחטו, בדיוק כמו כל אזרח אחר, וכמובן שהפעלת כוח צריכה להיות בהתאם לכללים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 13 דקות, ChemGuy85 כתב:

אין חדש פשוט לדעתי יותר נוח לראות את המענקים כאשר מארגנים את המידע בטבלה. 

עדיין רב הנסתר על הגלוי... 

אומרים 70% מהשכר עד לתקרה של 7500... וזה בערך מגיע עד שכר של 10,700... 

בגלל שהגבילו ב 640,000 .. אז אני מאמין שתהיה תקרה מתואמת - כמו שמס הכנסה אוהב.

משהו כמו .. מ 20,000 שכר חודשי - ה10,500 מתחיל לרדת עד שמגיע לאפס ב 53,333 (שהם 640,000 ).

פקידי האוצר אוהבים תרגילים כאלה.

לגבי השתתפות מענק השתתפות בהוצאות:

אומרים עד 15% מהמחזור למי שירד לו המחזור ביות4 מ 40%.

גם פה יעשו 3 מדרגות 

40-60  - מקבלים 5% מהמחזור

60-80 מקבלים 10% 

80-100 מקבלים 15%  .

בקיצור .. השטן מצוי בפרטים

פורסם

לדעתי זרקו clickbait לעצמאיים בתקווה להקטין את גדול המחאה במוצ"ש. הפרטים הטכניים של תוכנית הסיוע לא פורסמה ובכלל לא ברור כיצד החישוב יעבוד. 

פורסם (נערך)
לפני כשעה, sperial כתב:

@halperin96זו בדיוק הנקודה: אתה לא יודע איפה המרכז של ההתפלגות ועד כמה היא פרושה. אתה גם לא יודע מה החברה והמדינה הישראלית מוכנה לקבל.

@korola

ועל סמך מה הביסוס שלך שהיא פרושה דווקא איך שאתה חושב.

או שזו גישה של לבחור את הגרוע מכל ולהיות מופתע לטוב?

כשמסתכלים על הקורונה שמדביקה המונים זו בערך ההתפלגות-חלק עם תסמינים קלים,חלק בלי תסמינים,חלק מגיעים לבתי חולים.

בחרת להתעלם מכל אלה ולמקד את עצמך בקבוצה של אלה שהיו חולים קשה ונשארו עם נזק ועליהם לבנות תיאוריה.

• תוכן חדש...